Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Mη λες “το πλασάρετε” στο δεύτερο πληθυντικό γιατί ούτε συντονισμένος με κανέναν είμαι, ούτε με ενδιαφέρει να είμαι.
Ας ειναι καλά το forum μας εδώ (scripta manent), χρόνια τώρα έγραφα αυτή την άποψη μου και την πιστεύω ειλικρινά, την έχω διαμοφώσει από τα βιώματα των σχολικών μου χρόνων με τα βιβλία προπαγάνδας του πασοκ της “αλλαγής” και την πλήρη αρπαγή του αριστερού λόγου από τον Ανδρέα για να τσιμπολογάει ψήφους από την αριστερά (Στο σαλόνι του Γράκχου σίγουρα θα συζητιόταν και αυτό ανάμεσα στα σχέδια για συνομωσίες… :p)

Έχω φίλους εκδότες βιβλίων που μου έχουν πεί πως κολώνουν να κυκλοφορήσουν βιβλία γιατί θα τους φάει λάχανο το κατεστημένο του χώρου τους που κυριαρχείται από συριζαίους…

Γιός δικαστή μου έχει πεί για τον πατέρα του πως άφησε ελεύθερους κατηγορούμενους για τρομοκρατία (από αυτούς που υπερασπιζόταν εργολαβία η οικογένεια Κωνσταντόπουλου) “λόγω ελλειπών στοιχείων” ενώ πίστευε πως μπορούσε και έπρεπε να τους καταδικάσει γιατί φοβόταν τον τύπο από Ελευθεροτυπία/Έθνος (δεκαετίας '80) και αριστερότερα πως θα τον στοχοποιούσε…

Τα παραδείγματα είναι σαν τις κούπες του Θρύλου: Aμέτρητα! :stuck_out_tongue:

με τοσους φιλους που εχεις αμα κατεβασεις κομμα σε βλεπω για αυτοδυναμια
σκεψου το

//τωρα θυμηθηκα και τον αλλο το φιλο σου που ειχε βιντεακι απο τη μαρφιν
εκδοτης βιβλιων κι αυτος;

Συμβαίνει, όταν δεν είσαι πιτσιρικάς (κάτι που όλοι υπήρξαμε βέβαια και δεν φταίει γι αυτό όποιος ακόμα είναι!) και έχεις δραστηριότητες και κοινωνικές και επαγγελματικές για χρόνια, να γνωρίζεις κόσμο και κάποιες γνωριμίες να καταλήγουν και σε φιλίες.

[B][I][U]Στη γειτονιά μου την παλιά είχα ένα φίλο
που ήξερε και έπαιζε τ? ακορντεόν… [/U][/I][/B]

:–

[I][U][B]Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά[/B][/U][/I]

Επίθεση χρυσαυγιτών σε αντιφασιστική συναυλία στην Καλιθέα (παρουσια παιδιων)

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1480822

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231256208 (Δινω και λινκ απο “σοβαρο” ειδησεογραφικο σαιτ γιατι καποιο μπορει να μην πειθονται)

Ποιοι να μην πειθονται; Ξερεις κανενα στο φορουμ να υποστηριζει την ΧΑ; Ενα απο τα λιγα πραγματα εδω που ολοι θα θελαμε ειναι να γυρισει η ΧΑ στο 0,003% οπου ανηκει

[B]Δικαίωση: Ένοχη η ΟΙΚΟΜΕΤ για το δολοφονικό βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα[/B]

Ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα καταλόγισε στην εργοδότρια εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ με χθεσινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, επιδικάζοντας στην εταιρεία το ποσό των 250.000 ευρώ. Μάλιστα, από τα χρήματα αυτά, τα 80.000 ευρώ είναι άμεσα καταβλητέα.

Κόλαφος η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την εταιρεία που καλείται να καταβάλει 250.000 ευρώ, τα 80.000 άμεσα

Η χθεσινή απόφαση είναι η πρώτη (δικαστική) νίκη της Κωνσταντίνας Κούνεβα σε βάρος των εργοδοτών της, καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε ευθαρσώς τις ευθύνες της εταιρείας. Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η ΟΙΚΟΜΕΤ (εργολάβος εταιρεία καθαρισμού των σταθμών του ΗΣΑΠ) φέρει ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Κ. Κούνεβα στις 22 Δεκεμβρίου του 2008.

Η επίθεση αναγνωρίζεται ως “εργατικό ατύχημα”, καθώς έγινε αμέσως μετά την αποχώρηση της παθούσας από την εργασία της και ενώ η εταιρεία είχε αρνηθεί την αλλαγή βάρδιας που ζητούσε επίμονα η Κ. Κούνεβα, έχοντας επισημάνει στους προϊσταμένους της τις διαδοχικές απειλές που δεχόταν για τη ζωή της λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

«Η δράση της Κωνσταντίνας ενοχλούσε», είχε δηλώσει κατά την ακροαματική διαδικασία τον περασμένο Φεβρουάριο η δικηγόρος της Κ. Κούνεβα, Δάφνη Βαγιανού, και αναφερόμενη στην αγωγή σημείωνε: “Είναι μια αγωγή που εντάσσεται στη διαδικασία περί εργατικού ατυχήματος, χωρίς φυσικά να είναι εργατικό ατύχημα, απλά σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται”. Σχετικά με το σκεπτικό της αγωγής, η δικηγόρος της Κούνεβα σημειώνει πως «από το 2006, αλλά κυρίως το 2007 και το 2008, η Κωνσταντίνα είχε λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης στοχοποιηθεί από όλες τις πλευρές». «Είχε δημιουργηθεί ένας κλοιός απειλών και από τους δικούς της εργοδότες αλλά και στον ευρύτερο εργασιακό χώρο, ενώ η Κωνσταντίνα έμεινε απροστάτευτη. Λόγω των απειλών είχε ζητήσει να μην τη βάζουν βραδινή βάρδια για να μην αναγκάζεται να γυρίζει νύχτα ή τουλάχιστον να τοποθετηθεί σε έναν σταθμό του ΗΣΑΠ κοντά στο σπίτι της, στα Πετράλωνα. Φυσικά, αυτά δεν έγιναν ποτέ. Όχι μόνο δεν εκπληρώθηκαν τα αιτήματα, αλλά η αδιαφορία ήταν πλήρης, αν και είχε καταφύγει και στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα".

[B]Πηγή: avgi.gr[/B]

έτσι. με χρήμα καθαρίζεις. ούτε να βρούμε ποιος έδωσε εντολή, ποιος την εκτέλεσε , ποιος πρόσφερε κάλυψη

Su o parapanw me to anupervlhto humor:

na milas mono gia thn parth sou.

O monadikos arithmos pou anhkei, eite a priori eite a posteriori se -neo- nazi
kai opoioudhpote velhnekous uposthriktes tous einai to 0.
Ksekatharo, olostroggulo 0.
MHDEN.

Ισχυει. Ηταν απο τους πρωτους (αν οχι ο πρωτος) που εξεφρασε δημοσιως γνωμη περι Σρεμπρενιτσα και αλλων υποπτων ελληνοσερβικων παρε-δωσε στον γιουγκοσλαβικο εμφυλιο και τον φρεναρε ο τοτε εκδοτης του μεσα στο κλιμα υστεριας που επικρατουσε υπερ του Μιλοσεβιτς απο ΟΛΟΥΣ τους πολιτικους χωρους (ο τοτε εθνικιστικος ακροδεξιος χωρος ανελαβε τον εκτελεστικο χαρακτηρα, και οι αλλοι απλως εκαναν πως δε συνεβη, αριστεροι - δεξιοι). Btw το θεμα της ελληνικης συμμετοχης στη Σρεμπρενιτσα το ειχε επαναφερει στη Βουλη ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος το 2005 για τυχον αποδοση ευθυνων κτλ but nobody gave a shit.

ε όχι, δεν είναι έτσι, κάποιοι κατεβαίναμε σε πορείες ενάντια στην παρέμβαση του ΝΑΤΟ/Αμερικάνων και παράλληλα φωνάζαμε ότι λέμε όχι και στον σφαγέα Μιλόσεβιτς. Τα ίδια γράφαμε στις εφημερίδες του αριστερού χώρου τις οποίες και δίναμε τότε… δεν έχω λινκ αλλά θα προσπαθήσω να σκανάρω μερικές σελίδες κάποια στιγμή… (ή ναρχίσω να λέω για τους γνωστούς μου και γω που βολεύει περισσότερο?)

:-s;;;;

Red Rum άλλαξες πολιτικό χώρο;

H paradoxh ths paranomhs politikhs krathshs, mule, den exei na kanei me politiko xwro
alla me genikh paradoxh ths epikratousas koinwnikopolitikhs katastashs.
An par’ ola auta, antiparerxesai tou gegonotos, pou kata sunepeia deixnei pws den anagnwrizeis th sovarothta tou
kai estiazeis sto xrwm/komatiko prosdiorismo tou oiodhpote anaparhgage authn thn eidhsh, tote automatws anagagesai se fthnh kai tipotenia Lampurh.

Toutestin, an de thes na paradextheis ta autonohta, de tha yparksoun pote ikana tekmhria na se peisoun gi’ auta.

Εξωκοινοβουλευτικου?

προφανώς αλλού θα έβρισκες περισσότερα για τον σταλινικό γραφειοκράτη Μιλόσεβιτς. τι σημασία έχει το μέσα ή έξω από τη βουλή όμως? (άσε που κάποιοι από αυτούς είναι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια)

α ναι ξέχασα, όπως είπαμε τους διορισμούς αριστερών τις κάνανε για να γράψει καλά λόγια ο ριζοσπάστης, η μόνη αριστερή εφημερίδα :lol:

Kαταλαβαίνεις όμως τι επιπτώσεις θα είχαν οι χαμένες καταθέσεις ιδιωτών…
Ούτε καν στις ΗΠΑ, την πλέον φιλελεύθερη οικονομία δεν τόλμησαν να το δοκιμάσουν αυτό.
Το πως μπορεί να ξαναγυρίσει το τραπεζικό σύστημα σε μη κλασματικά αποθεματικά δεν το βλέπω.
Είναι σα να λες ότι το δολάριο θα ξανασυνδεθεί με το χρυσό που έχουν σαν αποθεματικό οι ΗΠΑ.
Ανέφικτο έστω και να ξαναγυρίσει στο 10% νομίζω.

Ο συριζα είπε να μετοχοποιηθεί η βοήθεια προς τις τράπεζες. Πράγμα σωστό, με τη λογική πως από τη στιγμή που σου δίνω βοήθεια, με σκοπό να βοηθηθεί η ρευστότητα στην -πραγματική- οικονομία, τα χρήματα που σου χαρίζω θέλω να διοχετευτούν εκεί. Από τη στιγμή που δεν γίνεται, το κράτος σαν χρηματοδότης, πρέπει να έχει λόγο και να το απαιτήσει.
Αν και νομίζω πως και οι ιδιωτικές τράπεζες λαμβάνουν μέρος στο ίδιο κερδοσκοπικό παιχνίδι, αφού οι όποιες ζημιές προκαλούνται από αυτό, ανακεφαλαιοποιούνται από το ίδιο το κράτος.

Το ΕΣΠΑ μπορούσε να είναι μία πολύ καλή βοήθεια σε νέους επιχειρηματίες, αν οι προϋποθέσεις που ζητούνταν δεν ήταν σχεδόν φωτογραφικές για κατέχοντες.
Ουσιαστικά για να λάβεις μέρος στο ΕΣΠΑ πρέπει να έχεις 200.000 στην άκρη. Αν τα έχεις δεν έχεις ανάγκη απο δανειοδότηση.
Απλά, γίνεται με τον τρόπο που γίνεται για να κερδίζουν ακόμα περισσότερα οι κατέχοντες.

Αντί δηλαδή η αναδιανομή να γίνεται από πάνω προς τα κάτω, καταλήγουμε στο αντίθετο.

Ό,τι ακριβώς είπε η AlteredCourse.

Eπειδή είμαι τίμιος, αναγνωρίζω πως κάποιοι αριστεροί, σίγουρα μειονότητα και όχι οι τότε προβεβλημένοι και κοινοβουλευτικοί, κάτι ψέλλιζαν κατά του ΜΙλόσεβιτς. Ο άθλιος κατά τα άλλα Τρίμης και ο “Ιός” του, πράγματι είχαν γράψει άρθρο στην Ελευθεροτυπία της εποχής, που κατά πρώτο λόγο κοίταζε να καταρρίψει τον μύθο της “προαιώνιας φιλίας με τους ορθόδοξους Σέρβους αδερφούς” που κατασκεύασαν και προέβαλαν εθνικιστικοί κύκλοι εκείνα τα χρόνια, κατά δεύτερο ασχολούνταν και με τα έργα και τις ημέρες του "φίλου Σλόμπο"
Πράγμα που σημαίνει πως η Ελευθεροτυπία -αφού εκεί έγραφε και ο Μίχας και κατά καιρούς αρθρογραφούσε ο Ανδριανόπουλος- ήταν εκείνα τα χρόνια μάλλον η μόνη Ελληνική εφημερίδα όπου μπορούσες να διαβάσεις αντίλογο στη “Σερβολαγνεία” της εποχής και μάλιστα από εντελώς αντίθετους ιδεολογικούς χώρους.
Ομως όπως μάλλον θυμάσει Mindcrime οι φωνές αυτές στην αριστερά ήταν χαμένες στο πλήθος και οι αγκιλώσεις του χώρου ήταν τέτοιες που στον δρόμο βγήκατε ανακλαστικά κατά των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ (για άλλη μία φορά…) την Άνοιξη του '99, ενώ για τον Μιλόσεβιτς που έσφαζε αμάχους και μεθόδευε εθνοκαθάρσεις από το ‘91 δεν είχατε κάνει μία ρημάδα πορεία…
Απέναντι από την αγαπημένη σας πρεσβεία των ΗΠΑ που επισκέπτεστε τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο είναι αυτή της τότε Γιουγκοσλαβίας/σήμερα Σερβίας… Δεν ένιωσε κανείς την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί και προς τα εκεί εξ’ ίσου έντονα; Επί 8 χρόνια;

Το Full reserve banking είναι αναγκαίο για να υπάρχει υγιές τραπεζικό σύστημα, προφανώς δεν μπορούμε να πάμε εκεί μέσα σε μία νύχτα αλλά θα πρέπει να πάμε προς τα εκεί, εστω με κάποιο χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες (βασικά ας συμφωνήσουν FED και ΕΚΤ σε αυτό!). Και αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνούν και οι δύο κύριες σχολές φιλελέυθερης οικονομικής σκέψης, αντίθετα με τον κανόνα χρυσού όπου υπάρχει διαφωνία και την μετάβαση σε αυτόν θεωρώ και εγώ όχι μόνο ανέφικτη αλλά και οικονομικά μη δικαιολογημένη αλλά αυτό είναι μία άλλη μεγάλη κουβέντα.

Γενικά η “αναδιανομή” είναι μία κακή ιδέα και δεν δουλεύει. Τα ΕΣΠΑ είναι απλά ένα ωραίο παράδειγμα της αναποτελσματικότητας τους. Ας αφήσουμε τους επενδυτές να διανέμουν τα κεφάλαια τους εκεί που βλέπουν προοπτικές για κέρδη. Αν αυτό προέχεται από την επιχειρηματικότητα λευκών μεσηλίκων ανδρών ή μαύρων νεαρών γυναικών με κινητικά προβλήματα δεν έχει σημασία. Αν υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο για κερδοφορία και το μόνο που λείπει είναι το κεφάλαιο, το κεφάλαιο θα πάει εκεί, διεκδικώντας την αμοιβή του για το ρίσκο που ανέλαβε. Χωρίς να το πολυκουράζει το ζήτημα, χωρίς να χρειάζεται να στήνονται γραφειοκρατικοί μηχανισμοί και παράλογα κριτήρια σαν αυτό με τα 200 χιλιάρικα που γράφεις.

Η Altered Course μάλλον ήθελε να ποστάρει τη φωτογραφία της Λαμπίρη και να γράψει σε γκρήκλις! :roll:
Το δικό μου σχόλιο όμως δεν είχε να κάνει με την ουσία της υπόθεσης Σακκά αλλά με την υιοθέτηση από εσένα ενός παραδοσιακού συνθήματος από άλλο πολιτικό χώρο με τον ιοποίο παλαιότερα είχες συχνά αντιπαρατεθεί εδώ. Μου έκανε εντύπωση και το επεσήμανα, όχι χωρίς κάποια διάθεση πειράγματος.
Η ουσία της υπόθεσης είναι πως το σύστημα δικαιοσύνης μας υπολειτουργεί και είναι στο όριο του να μην λειτουργεί και καθόλου σε λίγο:
Όταν υποθέσεις παίρνουν δικάσιμους για το 2020 είναι σαν να λέει το κράτος στους πολίτες “βρες άλλο τρόπο να βρεις το δίκιο σου γιατί ο νόμιμος έχει φρακάρει”. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει “εξώσεις” σε αλλοδαπούς νοικάρηδες…
Και το πρόβλημα αφορά και περιπτώσεις που με απασχολούν (και θα έπρεπε και εσάς) πολύ περισσότερο από του Σακκά, εργαζομένων που δισκδικούν τα δεδουλευμένα τους κλπ.
Στην περίπτωση του Σακκά βλέπεις πως το κράτος βάζει αυτογκολ στον εαυτό του και βρίσκεται να παρανομεί κρατώντας τον αδίκαστο, ενώ μάλλον αν τον είχε πάει σε δίκη θα είχε καταδικαστεί σχετικά εύκολα με βάση τα όσα ο ίδιος δηλώνει-ομολογεί: Aπό τα πιό άκυρα-γραφικά (“είμαι πολιτικός κρατούμενος”) μέχρι τα πιό ουσιώδη (δεν αμφισβητεί πως είχε σχέση με την γιάφκα και τα όπλα).
Ας βρουν έναν τρόπο να δικαστεί άμεσα. Επαναλαμβάνω πως το πρόβλημα είναι η γενικότερη ταχύτητα της απονομής της δικαιοσύνης πάντως και ταλανίζει χιλιάδες πολιτών που βλέπω -πιθανά και εσείς- με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον Σακκά.

alejandro_mshrm δεν είναι παράλογο από τη μεριά τους όμως που το ΕΣΠΑ (ή το οποιοδήποτε funding) ζητάει να υπάρχουν και ιδιωτικά κεφάλαια σε αυτό που θα χρηματοδοτήσει. Δεν έχω ιδέα για τα κριτήρια του ΕΣΠΑ, αλλά στην Ελβετία, τα κρατικά funding που έχω δει μέχρι στιγμής ζητούν να υπάρχει και συγχρηματοδότηση από ιδιώτες. Θέλουν να υπάρχει στην επένδυση 1) ιδιωτικό ρίσκο και 2) ενδιαφέρον κι από τον ιδιωτικό τομέα για αυτό που χρηματοδοτείται (π.χ. venture capitalists). Το 1ο έτσι ώστε να υπάρχει πίεση στον χρηματοδοτούμενο για να προσπαθήσει σκληρά για να πιάσουν τόπο τα λεφτά του κάθε ΕΣΠΑ και το 2ο για τους λόγους που είπε και ο Mule. Παραδέχονται πως οι ιδιώτες που δραστηροποιούνται σε ένα τομέα είναι πιο ικανοί να κρίνουν ποια ιδέα έχει potential σε αυτό το τομέα από ότι μια επιτροπή 3-7 ατόμων που θα πρέπει να κρίνει όλες τις ιδέες για όλους σχεδόν τους τομείς.

Κρίμα που ο Τάκης Μίχας δε σχολίασε την ακόλουθη αποστροφή του Σαμαρά από την ομιλία στο συνέδριο της ΝΔ (θα ήταν απασχολημένος με το να ερευνά τους μηχανισμούς διορισμών αριστερών στο ελληνικό δημόσιο):

Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά με τους γείτονές μας. Που σημαίνει, αν θέλουν τα Σκόπια να μπουν στην Ευρώπη, εμείς θα τους βοηθήσουμε, αλλά εκείνοι να παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό τους και να συμφωνήσουν σε ένα όνομα για κάθε χρήση, που δεν θα θίγει την ελληνικότητα της Ελληνικής Μακεδονίας.

Φαίνεται ότι πλέον ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ δεν είναι “μια σταθερή δίαιτα είτε ελαφρολαϊκής παλαιοναζιστικής προπαγάνδας (ΕΤ-3), στη χειρότερη περίπτωση, είτε ενός ανούσιου μείγματος αρχαιολατρείας και εθνικιστικής παραπληροφόρησης (ΕΤ-1,2) στην καλύτερη” (http://bourchas.blogspot.gr/2007/10/blog-post.html).

Οι διορισμοί των αριστερών στην κρατική τηλεόραση μάλλον ήρθαν αργότερα από το Φεβρουάριο του 1993, οπότε και δημοσιεύτηκε το άρθρο.