Σε βέβαιο θάνατο οδηγείται ο Κώστας Σακκάς
Για τις ευθύνες του Σαμρρά στο λεγόμενο “Σκοπιανό” και για τα όσα έκανε ως υπ.εξ. του Μητσοτάκη το 90-92 μπορώ να γράψω ποστ-σεντόνι.
Αλλά για την συγκεκριμένη φράση που παραθέτεις, που είναι το “φάουλ” ή η εθνικιστική παραπληροφόρηση;
Aν αμφισβητείς πως υάρχουν και στα Σκόπια εθνικιστικές φωνές και αλυτρωτισμός πήγαινε μία βόλτα ως εκεί να δεις το τεράστιο άγαλαμα του Μέγα Αλέξανδρου και γενικότερα τα καραγκιοζιλίκια των εκεί εθνικιστών!
no spoiler please
Όντως, η διατύπωση του Σαμαρά στο συνέδριο είναι πολύ στρογγυλεμένη σε σχέση με τις κορώνες της εποχής των συλλαλητηρίων και στα πλαίσια της επίσημης πολιτικής της Ελλάδας εδώ και χρόνια (κοινώς: θα δεχτούμε όνομα με τον όρο “Μακεδονία” ή παράγωγό του, αλλά δεν μπορούμε να βγούμε να το πούμε και προς τα έξω γιατί θα μας κράξουν οι ψηφοφόροι μας).
Ο Τάκης Μίχας, ο οποίο δε σηκώνει μυγάκι στο σπαθί του όμως, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος θα πρέπει να είναι από μια τέτοια διατύπωση. Μιλάμε για τον ίδιο Μίχα που υποστήριξε ως προτιμότερο το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” από το “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Για τον ίδιο Μίχα που επιχειρηματολογούσε σοβαρά ότι, από τη στιγμή που ενοχλεί την Ελλάδα ο όρος “Μακεδονία” στο όνομα των Σκοπίων, θα πρέπει να δείχνουμε την ίδια ενόχληση και με τη χρήση του όρου “Δημοκρατία” στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας. :lol:
Γενικά, εμένα δε μου διαφεύγει η όχι και τόσο λεπτή ειρωνία του να βλέπεις τον φιλελεύθερο Μίχα να υπερασπίζει ό,τι σερβίρει από καθέδρας ο “ελαφρολαϊκός, παλαιοναζιστικός” Σαμαράς.
Για τους κομματικούς μηχανισμούς της ΝΔ στην κρατική τηλεόραση την επίμαχη περίοδο, δε βλέπω ποστ-σεντόνι…
Αν είχε πάει σε δίκη ο Σακκάς, για ποιό αδίκημα θα είχε καταδικαστεί για τη δήλωση “είμαι πολιτικός κρατούμενος”; Για τα όπλα, που απ’ότι διαβάζω δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις (αν έχεις άλλη πληροφόρηση, δώσε λινκ) θα είχε καταδικαστεί για οπλοκατοχή ή για τρομοκρατία;
Nαι, καλά, τραγούδα. Το κράτος τον έχει τρία χρόνια χωρίς δίκη ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία. Σοβαρέψου λίγο, εκτός κι αν νομίζεις πως απευθύνεσαι σε τίποτα πεντάχρονα.
και ολα τα στοιχεία του κόσμου να ειχε, τον κρατάει παράνομα ανανεώνοντας την κράτηση του με δήθεν δικαιολογίες μπας και βρει κάτι άλλο.
άκυρο και γραφικό το πολιτικός κρατούμενος;;;
δεν πιστεύεις στις στοχευμένες συλλήψεις και την εκδικητικότητα του κράτους;
Ας τους μαζέψει κάποιος
σωστό αλλά και μερικοί απο εμάς το σκέφτηκαν…
αλλά οκ, εχει διαφορά
Και εγώ ήρθα να ποστάρω . Εμετικά τα τσιράκια της δεξιάς . Είναι παντού
Τόσο ζώα;
Αλήθεια ποια είναι ακριβώς η ένταση σας; Γιατί εγώ βρίσκω το άρθρο εμετικό και όχι την ανακοίνωση Συριζα.
Δε μπορει , εδω κανεις πλακα. Μηπως ο Σαμπρακος αφησε υπονοιες οτι ο αθλητης που μολις πεθανε ντοπαριζοταν;
Η ανακοίνωση είναι τυπικά πασόκικη με ευχολόγια και δήθεν προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος, αλλά δεν τη βρίσκω προσβλητική. Αυτοί που σοκάρονται μάλλον είναι αυτοί που θεωρούν ότι είναι σοβαρότερο πρόβλημα να “στιγματίζονται” αθλητές για ντοπάρισμα, απ’ το να πεθαίνουν αθλητές από ντοπάρισμα.
Σημείωση: δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος ήταν ντοπαρισμένος και αυτό του προκάλεσε τη λευχαιμία, και δεν είναι καν το θέμα αυτό.
Τι πλάκα να κάνω, ο Συρίζα δεν βγήκε να κατηγορήσει τον αθλητή, βγήκε και είπε τα αυτονόητα. Αυτό είναι το 3ο κρούσμα αθλητή που απεβίωσε λόγω λευχαιμίας, αρρώστιας που πολύ συνδέουν με τα φάρμακα που πασάρονται σε αθλητές, δεν έριξε κατηγορία σε αθλητή συγκεκριμένα (την ντόπα οι αθλητές δεν την παίρνουν εις γνώση τους πάντα) αλλά με αφορμή ακόμα ένα θάνατο από παρόμοια αιτία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσα συμβαίνουν στον χώρο. Δεν βλέπω το παράξενο σε αυτή την ανακοίνωση. Ο αρθρογράφος από την άλλη απλά βγήκε και πήρε πολιτική θέση λόγω μιας ανακοίνωσης ενός κόμματος προσπαθώντας να περάσει ενοχές στο αναγνωστικό κοινό παρουσιάζοντας το κόμμα σαν τον διάβολο που δε σεβάστηκε τον νεκρό.
Εντωμεταξύ θίχτηκε ο σεβασμός προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του crabsody που την ίδια μέρα που κάποτε ποσταρίστηκε αυτοκτονία άρχιζε με κάτι ωραία ποστάκια του στυλ “ας πληρωνε τα νοίκια του να μην αυτοκτόναγε ο μαλάκας” επείδή κάποιος τόλμησε να θίξει την ελεύθερη αγορά του.
Βρες το ομως αυτο το ποστ για μην λεμε και οτι να ναι…
Επισης ο crabsody ειναι ενας ανωνυμος σε ενα φορουμ. Δεν ειναι κομμα και δεν βγαζει ανακοινωσεις. Να εδω μπορει να βγει και να πει καποιος οτι πιθανον ο κωπηλατης να ντοπαριζοταν. Ειναι διαφορετικο ομως να το λεει ενα πολιτικο κομμα. Αν δεν το καταλαβαινεις αυτο τι να πω
Δεν υπονοει ο ΣΥΡΙΖΑ οτι ο αθλητης ντοπαριζοταν; Δεν ειναι ¨κατηγορια¨ αυτο;