Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.real.gr%2FFiles%2FArticles%2FDocument%2F262453.pdf&h=PAQGJ6cA1

Ελπιζω να μην ειναι μονο κουφια λογια και αστηρικτα δημοσιευματα.Η ανοδος των επιχρυσων αυγων ειναι αποτελεσμα πολιτικων επιλογων των τελευταιων 30-40 χρονων.Αν το καταφερουν θα εχουν διορθωσει τουλαχιστον ενα λαθος τους…

Δεν ήταν λάθος, ήταν προμελετημένο έγκλημα.

“Καμία κυβέρνηση δεν πολεμάει το φασισμό για να τον καταστρέψει. Όταν η αστική τάξη αισθανθεί ανασφαλής για τη διαχείριση των εξουσιών της, τα αφεντικά επιστρατεύουν το φασισμό για να διασφαλίσουν τα προνόμια τους.”

Δεν διαφωνω καθολου αλλα ο πνιγμενος απο τα μαλλια του πιανεται.Ισως να ειναι φρουδες ελπιδες αλλα μονο αυτες εχουμε.Ο λαος ειναι αποχαυνωμενος και αδυνατει να καταλαβει τη σοβαροτητα της καταστασης.Υπαρχουν τοσοι λοβοτομημενοι που μετα τη δολοφονια του παλικαριου το μονο που βλεπω να ερχεται ειναι κανενα 20% των χρυσων σκατων στις δημοσκοπησεις…Sad but (let’s hope not) true…

Στη συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος», το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ότι το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και υπό την εποπτεία του βουλευτή της ΧΑ Ι.Λαγού.

«Ο Γ.Πατέλης μάς έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το OK από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα, είτε για να την “πέσουμε” σε Πακιστανούς χρειαζόταν να έχει πρώτα ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός».

«Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης. Όπως λέει, ορμητήριο - αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία».

«Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι μιλημένοι, καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να «καθαρίσει» για όσους πιαστούν στα «πράσα».

Ερωτηθείς ειδικότερα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέρει: «Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες».

Σχετικά με την κινητοποίηση που έγινε εκ μέρους των μελών της Χρυσής Αυγής το μοιραίο βράδυ και ερωτηθείς ποιον θα μπορούσαν να έχουν καλέσει από την καφετέρια της Π.Τσαλδάρη, λέει: «Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί».

[B][U]Thepressproject.gr[/U][/B]

μετα απο 1 μηνα προβλεπω η υποθεση να πεφτει σε νομικο κωλυμα

Σχετικά με οποιαδήποτε αποδυνάμωση της Χρυσής αυγής μέσω κοινοβουλίου που λένε οι απο πάνω, θα πρέπει να αρχίσουν με το ξήλωμα κάθε χρυσαυγίτη στην αστυνομία και γενικότερα στις δημόσιες θέσεις, αν και νομίζω πώς είναι σχεδόν αδύνατο η ΝΔ που τρέφει το κόμμα των νεο-ναζι να κάνει κάποια σοβαρή κίνηση. Αλλά για εμένα χωρίς να αλλάξουν τα φώτα στις θέσεις των αξιωματούχων στην Μπατσινομία δεν πρόκειται να τα καταφέρουν

Έχουμε όντως ακροδεξιά (και μάλιστα απροκάλυπτα) κυβέρνηση;
Αν πιστέψει κανείς την πλειονότητα των ποστς στις τελευταίες σελίδες αυτού του θρεντ θα το θεωρούσε πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Μου κάνει εντύπωση όμως που το αναφέρεις εσύ Κάρβου που δεν είσαι αριστερός.
Το επιχείρημα της “ακροδεξιάς κυβέρνησης” έχει αναπτυχθεί από τον συριζα βασικά και είναι σίγουρα πολύ βολικό ώστε να συσπειρώσει ο σύριζα όσες περισσότερες ψήφους μπορεί από όσους τοποθετούνται πολιτικά στο κέντρο και αριστερότερα.
Προφανώς και δεν υπάρχει αμφιβολία για τις πολιτικές καταβολές του Βορίδη και του ¨Αδωνι, ενώ και οι Χρυσανθοφαήλοι προέρχονται από το εθνικιστικό/πατριδοκάπηλο “Δίκτυο 21”.
Στην κυβέρνηση όμως συμμετέχουν (και σε πολύ σημαντικότερες θέσεις) ο Σημιτικός Πασόκος (και κάποτε κνίτης) Στουρνάρας, η Φώφη Γεννηματά και ο Βενιζέλος. Πολλή πασοκάρα μαζεμένη…:-k

Θεωρώ πως στην πραγματικότητα, necessity makes strange bedfellows… :roll:

Ο Σαμαράς , όπως και όλοι οι mainstream Έλληνες πολιτικοί που θέλουν να αναρριχηθούν και να διατηρηθούν στην εξουσία (δηλαδή και ο Τσίπρας) ξέρει την τέχνη του να μετράει κουκιά και να ψαρεύει ψήφους.
Ένα κομμάτι των ψήφων που η ΝΔ έπαιρνε από το '74 μέχρι και πρόσφατα προερχόταν από ακροδεξιούς, χουντοβασιλικούς κλπ. που την ψήφιζαν από εμφυλιοπλεμικά ανακλαστικά ως συνέχεια της ΕΡΕ κλπ. αντί να χηφίσουν την χουντική ΕΠΕΝ που δεν έμπαινε καν στη βουλή. Αντίστοιχα το πασοκ του Ανδρέα ήξερε πως να κλέβει τις ψήφους των κομμάτων της μαρξιστικής αριστεράς με 2-3 προβολές του “Θωρηκτού Ποτέμκιν” από την μονοπωλιακή τότε ΕΡΤ και μία δύο επισκέψεις του Ανδρέα στον Γιαρουζέλσκι και τον Τσαουσέσκου, όταν κανένας άλλος ηγέτης χώρας της ΕΕ δεν δεχόταν να τους συναντήσει…
Ήταν η ΝΔ του '78 ή του '90 π.χ. ακροδεξιά ή το πασοκ του ‘85 μαρξιστικό;
Kανείς δεν μπορεί να το ισχυριστεί σοβαρά παρ’ όλο που ανάμεσα στους ψηφοφόρους τους υπήρχαν κάποιοι τέτοιοι.
Σήμερα η ΝΔ έχει χάσει ένα σημαντικό μέρος από αυτού του είδους τις “ακροδεξιές” ψήφους, που στο περιβάλλον της κρίσης, με κάποιες περιοχές της χώρας να αντιμετωπίζουν προβλήματα και από την ανοργάνωτη μετανάστευση, με τις “πλατείες των αγανακτισμένων” πριν δύο χρόνια να μουτζώνουν τη Βουλή και να ανεμίζουν κρεμάλες, κατέληξαν στη Χρυσή Αυγή.
Αυτό που ο συριζα ονομάζει “ακροδεξιά παρέα” του Σαμαρά, στην πράξη είναι μάλλον η προσπάθεια του Σαμαρά να φέρει πίσω στη νδ αυτές τις ακροδεξιές ψήφους που έχει χάσει με μία στρατηγική αντίστοιχη με αυτή του Σαρκοζύ στη Γαλλία για να πάρει ψήφους από το FN (εθνικό μέτωπο) ("Νόμος και τάξη, πάταξη λαθρομετανάστευσης κλπ.).
Όπως αντίστοιχα και ο συριζα για να φτάσει να γίνει δεύτερο κόμμα έχει προσελκύσει από μαοϊκούς και αριστεριστές μέχρι παραδοσιακούς πασόκους που δεν κάνουν και πολλή παρέα μεταξύ τους. Τον καθιστά αυτό ένα ακροαριστερό κόμμα; :-k
Μάλλον όχι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα δύο μεγαλύτερα βάσει ποσοστών κόμματα δεν έχουν ευθύνες, είτε γιατί οι μεν ως κυβέρνηση αρνούνται να βάλουν χέρι στην διείσδυση της ΧΑ στην αστυνομία, είτε γιατί οι δε αρνούνται να πάρουν μία υπεύθυνη στάση για βιαιοπραγίες όπως το ντου με τις μολότοφ βράδυ στις Σκουριές όπου θα μπορούσαν και εκεί να είχαν σκοτωθεί άνθρωποι (ναί, ξέρω, το συγκεκριμένο ήταν σίγουρα προβοκάτσια, έ; #-o)

Από εκεί και πέρα, διαβάζω Κάρβου να γράφεις σε κάποιους αριστερούς πως δεν έχουν λόγο να μέμφονται τον κάθε μη αριστερό γιατί ιδανικά θα έπρεπε να συμπορευτούμε ενάντια στην Χ.Α.
Σε έναν ιδανικό κόσμο…
Στην πράξη όμως, βλέπεις πως οι αριστεροί δεν ενδιαφέρονται για αυτό…
Την βολική για αυτούς αφήγηση την έχουν έτοιμη: Πίσω από την ΧΑ κρύβεται το «κεφάλαιο».
Ο “επάρατος Νεοφιλελευθερισμός” συνδέεται με κάποιον μεταφυσικό τρόπο με την ΧΑ και κρετίνοι του φόρουμ τρολλάρουν ρωτώντας αν συνελήφθη και κανένας «νεοφιλελεύθερος» ως συνεργός στον φόνο…

Η ανταρσυα στην ανακοίνωση της λίγες ώρες μετά τη δολοφονία καλεί τους πολίτες να απαντήσουν στη ΧΑ συμμετέχοντας στην πορεία της ΑΔΕΔΥ το ίδιο πρωί. Λες και όποιος θέλει να αντιταχθεί στην ΧΑ σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να συμπαραταχθεί με την ΑΔΕΔΥ! Αλλιώς είναι από ύποπτος ως και πιστοποιημένος φασίστας… #-o[-X

Και απέναντι σε όλα αυτά, σε αυτό το κύμα λάσπης και την προσπάθεια της αριστεράς να χρησιμοποιήσει το συμβάν για την προώθηση μίας ατζέντας που δεν έχει καμία σχέση με την ΧΑ και την αντίσταση σε αυτή, βλέπω μία προσπάθεια από ανθρώπους που συκοφαντούνται ως «κρυφοσυμπαθούντες την ΧΑ» σαν την Ντόρα Μπακογιάννη π.χ. να σπεύδουν να πάρουν αποστάσεις από τις δηλώσεις του Λαζαρίδη, τη «Θεωρία των δύο άκρων» κλπ. λες και πρέπει να δώσουν εξετάσεις στην αριστερά…

Προσωπικά ούτε ο όρος «άκρα» μου αρέσει, ούτε ξέρω αν οι χώροι που περιγράφονται έτσι είναι μόνο δύο, ή τρεις ή και δέκα σε μία χώρα όπου το επίπεδο της πολιτικής έχιε πάρει τον κατήφορο και κυριαρχούν οι πιό λαϊκιστές από κάθε χώρο. Ούτε με ενδιαφέρει να βγάλουμε το τραμπουκόμετρο και να κατατάξουμε κόμματα σε «εντός και εκτός» τόξων ανάλογα με το ως που φτάνει ο τραμπουκισμός μελών τους, σε καταστάσεις όπου οι απόλυτα τραμπούκοι θα θεωρούνται εγκληματικές οργανώσεις αλλά οι λιγότερο και περιστασιακά τραμπούκοι θα πρέπει να αναγνωρίζονται ως «ακτιβιστές» και να είναι αποδεκτοί.
Αλλά και με την αριστερά να φέρεται απόλυτα εντός των ορίων του νόμων και του συντάγματος θα είναι τεράστιο σφάλμα να αναγνωρίσουμε στην αριστερά το δικαίωμα να συνεχίζει να προβάλει τον Μαρξισμό ως λύση για τα προβλήματα της χώρας χωρίς να της ασκείται κρτική, χωρίς να της υπενθυμίζεται ο απολογισμός της επιβολής του μαρξισμού σε άλλες χώρες αλλά και οι πτυχές του αυτές που δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς την χρήση βίας και την εγκαθίδρυση απολυταρχικών δομών.Δεν πρέπει η ύπαρξη της ΧΑ να λειτουργεί σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την αριστερή βία, ούτε η ανάγκη αντιμετώπισης της να της εξασφαλίζει ασυλία.
Ας τελειώνουμε με όλα τα ζόμπι, δεν είναι δυνατό να δηλώνει κάποιος πως είναι αντίθετος στην ΧΑ και μετά να βγαίνει να δικαιολογεί τον Στάλιν και τον Κιμ Γονγκ Ιλ και αυτό να είναι αποδεκτό!

Παντού επίθεση στην ‘Αριστερά’ και πουθενά κάτι ουσιώδες για το θέμα της ακροδεξίας. Και για το θάνατο του Παύλου.

Ευχαριστούμε :slight_smile:

Δεν μπαίνω στον κόπο να γράψω τα αυτονόητα.

Παρακαλώ! :slight_smile:

Εντιτ: Πάω στοίχημα πως δεν πρόλαβες να διαβάσεις όλο το ποστ μου…

Που τα βρήκε τα λεφτά η ΧΑ mule; Και δεν λέω τώρα που παίζει κρατικη χρηματοδότηση. Πριν τις εκλογές που τα βρήκε; Ποιοι την χρηματοδοτούσαν και συνεχίζουν να την χρηματοδοτούν; Μήπως η μάνα μου με τα 500 ευρώ σύνταξη;
Ποιων [B]φτωχομπινέδων[/B] τα ΜΜΕ αβαντάρουν τους φασίστες ακόμη και μετά την δολοφονία;

Θες να πάμε πίσω στο χρόνο;

Τον Χιτλερ ποιοι τον χρηματοδοτούσαν Mule;
Τον Μουσσολίνι;
Τον Μεταξά ποιοι τον χρηματοδοτούσαν Mule;
τους συνταγματάρχες της επταετίας;

Ρε το έχω πραγματικά απορία, να μου βρει κάποιος έναν εφοπλιστή, μεγαλοβιομηχανο, καπιταλιστη να τα λεμε με το όνομά τους, που ιστορικά μπήκε μπροστά και ενάντια στους φασίστες, κάθε εποχής.

Εκεί πάντα χεράκι - χεράκι… τι να κάνουμε αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δε σου αρέσει…

Και όσο και αν στέκεσαι και καλά ενάντια σε Σαμαρα και Φαηλολαζαρίδηδες, χρησιμοποιείς ακριβως την δικια τους επιχειρηματολογία…

Μα αφού Σταλιν, Μαρφίν και ότι άλλο σου κανει…

Καριέρα στον ΣΚΑΙ λέμε.

Mule το πρόσχημα συμμετοχής ΠΑΣΟΚων στην κυβέρνηση, δεν τους καθιστά μη-ακροδεξιούς. Άλλωστε και το συγκεκριμένο ΠαΣοΚ του Βενιζέλου δεν εχει σχέση με την αριστερά.
Το πιο ουσιώδες ειναι οτι σε κρίσιμα υπουργεία (ΠροΠο, δικαιοσύνης -θυμάσαι τι εγινε με το αντιρατσιστικό-) επέλεξε να βάλει τους πλέον ακραίους δεξιούς. Σύμβουλοι του (Φαήλος κ.α.) επίσης ειναι ακροδεξιοί.
Και τελικά, η ίδια η πολιτική του με τα κέντρα κράτησης μεταναστών, με το ξύλο σε διαδηλωτές κλπ κλπ ειναι ακροδεξιά.
Τον ψωμιάδη, το Λαζαρίδη κ τόσους άλλους που έχουν κάνει αναφορές για συνεργασία με τη χα, περί αδελφού κόμματος κ.α. δεν τους επέλεξε κανένας άλλος.

Εγώ το διάβασα όλο το ποστ σου Mule και το μόνο που είδα είναι κάτι μου μπορεί εύκολα να μοιάζει με επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ. Ξαφνικά το πρόβλημα είναι η βία της αριστεράς, ο Στάλιν και φυσικά η θεωρία των 2 άκρων, ο Λαζαρίδης σε κάποιο καφενείο δεν νομίζω πως θα είχε να προσθέσει κάτι παραπάνω. Τέτοια ποστ το μόνο που κάνουν κατ εμε, ηθελημένα ή όχι είναι να δίνουν δικαιολογίες σε όσους συνεχίσουν να στηρίζουν με την ψήφο τους την χρυσή αυγή ακόμα και μετά από πολιτικές δολοφονίες, από τον “φόβο των κομμουνιστών”.

Για εσένα;
Πληρείς τις προϋποθέσεις, τράβα να κάνεις σποτάκια που κλαίνε για τη διαιτησία! :lol:

Δεν αμφιβάλλω πως για κάθε απολυταρχικό καθεστώς θα υπάρχουν πάντα κάποια οικονομικά συμφέροντα που θα θέλουν να το προσεταιριστούν για να προωθήσουν και να προστατέψουν τα συμφέροντα τους. Όπως γίνεται και σε δημοκρατικά καθεστώτα που ενθαρρύνουν την ρύθμιση και τους φραγμούς στην αγορά με αποτέλεσμα η συναλλαγή με το κράτος να είναι απαραίτητη, η γνωστή μας “διαπλοκή”

Το αν κάποιοι εφοπλιστές έπαιξαν το χαρτί της ΧΑ (είτε γιατί είναι οπαδοί της δραχμής, είτε γιατί ήθελαν ένα αντίπαλο δέος απέναντι στο ΠΑΜΕ στην ΠΝΟ και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, είτε για λόγους που αυτή τη στιγμή δεν μου είναι ξεκάθαροι) δεν σημαίνει πως “όλοι οι επιχειρηματές και οι επενδυτές στηρίζουν φασισμό” όπως πας να πείς.

Αν αυτό ίσχυε, οι ΗΠΑ (βάσει κεφαλαιοποίσης) θα ήταν το μεγαλύτερο φασιστικό κράτος του κόσμου (δεν αμφιβάλλω πως κάποιοι το πιστεύουν αυτό, άλλα είναι απλά ανόητοι!).
Ευτυχώς για όλους μας αυτό δεν ισχύει.

Ε το αμερικανικό κεφάλαιο έβγαζε και βγάζει περισσότερα υποστηρίζοντας αυταρχικά καθεστώτα, δικτατορίες και συμμετέχοντας σε όλους τους πολέμους που συμμετείχαν οι ΗΠΑ, στη σύγχρονη εποχή.

Σημαντικότερο υπουργέιο από του Στουρνάρα δεν υπάρχει σήμερα, το καταλαβαίνεις.
Για Φαήλους και μετανάστευση κλπ. δες τι γράφω για “στρατηγική Σαρκοζύ”.
Το αντιρατσιστικό ήταν ένα pet project της ΔΗΜΑΡ που ο Σαμαράς δεν ανέχτηκε. Αν θέλεις τη γνώμη μου δεν θα βοηθούσε στην ουσιαστικότερη αντιμετώπιση της ΧΑ, εδώ το πρόβλημα είναι πως δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση της οι νόμοι που ήδη υπάρχουν. Δες πως αθωώθηκε ο Κασιδιάρης σε δίκη με ακροατήριο-κερκίδα της ΧΑ για το μαχαίρωμα όπου συμμετείχε!

Ξαναδιάβασε το! :lol:
Δες τι γράφω εγώ για την “θεωρία των δύο άκρων” και τι μου απαντάς εσύ εδώ…
Ειδικά για το θέμα “ψήφος στην ΧΑ” δεν νομίζω πουθενά να το δικαιολογώ, μην μπερδεύεις το “ερμηνεύω” με το “δικαιολογώ”

Mule, θα σου απαντήσω μάλλον αύριο γιατί δε νομίζω απόψε να κάτσω για πάνω από 5’ σε υπολογιστή και δεν έχω προλάβει να διαβάσω όλο σου το ποστ κανονικά. Απλά μια παρατήρηση/spoiler/ανάπτυξη στα λίγα που έγραψα τότε: σε λίγες μέρες στο καντόνι της Ζυρίχης γίνεται δημοψήφισμα για να έχουν δικαίωμα ψήφου όσοι ζουν και εργάζονται πάνω από 5 χρόνια στο καντόνι (περιλαμβάνομαι κι εγώ). Στην Ελλάδα, μετανάστες που ζουν και εργάζονται 10 χρόνια στην Ελλάδα δεν έχουν το δικαίωμα ούτε σε νοσοκομείο να πάνε. Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αρνείται το διαβατήριο σε παιδιά που γεννήθηκαν και πήγαν σχολείο στην Ελλάδα και θεσπίστηκε και το ξεφτιλίκι των “κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών” αντί να ρίξουν τα λεφτά αυτά στην πρόσληψη περισσότερων συμβασιούχων για να επεξεργαστούν τις αιτήσεις μια ώρα αρχίτερα (εν τέλει έπρεπε να τσοντάρει η Ε.Ε. λεφτά για να στελεχωθεί το β’βάθμιο όργανο). Αν αυτή η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ακροδεξιά, τότε το καντόνι της Ζυρίχης πρέπει να είναι αναρχοαυτόνομο και να μη το έχω πάρει χαμπάρι :stuck_out_tongue:

Η κυβέρνηση αυτή της ΝΔ είναι ότι είναι και το (διαχρονικά) τσιράκι της ο Αλαφούζος. Πάντα εξυπηρετούσε συμφέροντα της ΝΔ στα ΜΜΕ του και δε βλέπω κανένα λόγο να έχει αλλάξει τώρα πλευρά. Ειδικά, αφού η ΝΔ δε δείχνει να ενοχλείται από τον ΣΚΑΙ. Αλλά καθόλου.

Και πολλά από δραστηριότητες που δεν χρειάζονταν τίποτα από τα παραπάνω.
Αυτή τη στιγμή μερικοί από τους δυναμικότερους κλάδους της Αμερικάνικης οικονομίας είναι ενάντια σε στρατιωτικές επεμβάσεις που θα αυξήσουν και άλλο το χρέος της χώρας…
Και μάλλον ξέρεις ποιός πολιτικός χώρος στις ΗΠΑ είναι ο πιό αντίθετος στην παρεμβατική εξωτερική πολιτική… :wink:

ΟΚ, περιμένω την απάντηση σου. 8)
Κάθε χώρα και κάθε λαός έχει τα δικά του κουμπιά που αν πατηθούν αντιδρά στραβά σε σχέση με την μετανάστευση. Στην Ελβετία αυτό ήταν οι μιναρέδες, στην Ελλάδα λόγω του μπαχαλώδους και εντελώς ανοργάνωτου τρόπου εισόδου και εγκατάστασης low skilled μεταναστών ήταν πολλά.
Φυσικά και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι και ντροπή ηθικά και άκρως αναποτελεσματικά…

Η άποψη μου για τον Αλαφούζο δεν είναι μυστικό (και τα έλεγα και πριν αναλάβει τη χολέρα! :lol:).
Για την ιστορία πάντως δεν εξυπηρετούσε πάντα τη ΝΔ, με τον Μητσοτάκη πριν 20 χρόνια ήταν σε πόλεμο!