Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Επειδή δεν τους βγαίνουν σωστά τα νούμερα?

Το υπουργείο του Στουρνάρα δεν καθορίζει πολιτική γραμμή. Απλα εφαρμόζει. Δεν εχει καν περιθώρια επιλογής.
Προφανώς και υπουργεία όπως του Δένδια δείχνουν τη γραμμή της κυβέρνησης.
Πολύ περισσότερο για μένα, η επιλογή του Αθανασίου που δηλωμένα ηταν κατά του αντιρατσιστικού, σαν υπουργό δικαιοσύνης.
Ξεκάθαρα μηνύματα που οδήγησαν σε όλη αυτή την κατάσταση.

@Darth Vader: Επειδή ξέρουν πως διαχρονικά η αύξηση στις στρατιωτικές δαπάνες (ή και τα “έξοδα εξωτειρκής πολιτικής” για στήριξη καθεστώτων κλπ.) διόγκωσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τον προϋπολογισμό της, αύξησαν τους φόρους και τον δανεισμό, όδήγησαν σε περιορισμό της ελευθερίας στο εσωτερικό της χώρας για λόγους "εθνικής ασφάλειας (βλ. Prism) και κατέστησαν τις ΗΠΑ αντιπαθείς και στοχοποιημένες σε διάφορες χώρες.

@Alejandro: Πές στον Σόιμπλε “Δένδιας” και μπορεί να τον μπερδέψει με τον Φάνη Γκέκα! :lol:

Ο Στουρνάρας παίρνει στόχους από την τρόικα και καλείται να τους υλοποιήσει με μέσα που αυτός επιλέγει να τους προτείνει και αυτοί τα εγκρίνουν ή όχι.
Π.χ. η υπερφορολόγηση είναι επιλογή της κυβέρνησης για να αποφύγει τον περιορισμό των δαπανών της.

Α δε διαφωνώ… Αλήθεια, αυτοί οι επικερδείς κλάδοι και οι δραστηριότητες τους, για τους οποιους μιλάς, ποια η σχέση μεταξύ τους; Σχετίζονται με πολεμικές βιομηχανίες ή οι τελευταίες είναι κάτι το άλλο, που ανήκουν σε άλλη σφάιρα της οικονομίας και δεν αποτελούν τμήματα μεγαλύτερων κονσόρσιουμς; Ποιές οι σχέσεις όλων των παραπάνω με γερουσιαστές, κυβερνήσεις των ΗΠΑ αλλά και του εξωτερικού;

Θα σου πω εγώ ένα κλάδο, έτσι τυχαία ρε παιδί μου… Ο κλάδος της διασκέδασης και της βιομηχανίας του θεάματος. Τι το μεμπτό έχει; Τι σχέση έχουν οι πολεμικές βιομηχανίες με αυτόν το τρομερά κερδοφόρο κλάδο;

Τσακ, γραφηματάκι απο δίσκο των GY!BE…οι διασυνδέσεις μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων πολυεθνικών της μουσικής βιομηχανίας (AOL Time Warner, Sony, BMG, Vivendi) και των πολυεθνικών της πολεμικής βιομηχανίας (Raytheon Industries, Lockheed Martin. Hutchinson Worldwide).

Ποιος δουλεύει για ποιόν τελικά;

Αν τα βελάκια είχαν και νούμερα όπως ποσοστά συμμετοχής σε μετοχικά κεφάλαια, ίσως οι GY!BE να μπορούσαν να μας πουν αυτό που προσπαθούν! :smiley:

Mην βλέπεις παντού συνομωσίες.

Το οτι ο Στουρνάρας προέρχεται από το Πασοκ δεν κάνει την πολιτική του λιγότερο δεξιά. Αυτό που λεω ειναι πως στο συγκεκριμένο υπουργείο δεν έχουν περιθώρια σχεδιασμού πολιτικής.
Και διαφωνώ και με την τελευταία παράγραφο σου. Το θεωρώ περισσότερο επιχείρημα των δανειστών ώστε να μη χρεωθούν τις τελευταίες καταστάσεις.
Οταν η τρόικα δίνει εντολή για μη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες, δε μιλαμε για εισηγήσεις και στόχους.

Προφανώς και η κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής ως προς την ιδεολογία της, φαίνεται σε υπουργεία όπως του Δένδια. Η επιλογή να βαράνε οι μπάτσοι στο ψαχνό, να γίνονται μείζον προβλημα οι καταλήψεις κ.α. Η αντίστοιχα να δολοφονούνται μετανάστες κ να σου λέει ο αρμόδιος υπουργός πως δε χρειάζεται αντιρατσιστικό, προφανώς παραπέμπει σε άκρα και κλεινει το μάτι στη χα.

Οπότε απλά στην παρούσα χρονική περίοδο τα έξοδα θα είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα. Δηλαδή όταν οι εξισώσεις κάποτε με διαφορετικές μεταβλητές βγάλουν διαφορετικά αποτελέσματα αλλάζει το πράγμα. Οκ

μόλις διάβασα κι εγώ το ποστ σου mule.
παίζει καυλώνεις πιο πολύ όταν κράζεις αριστερά-αριστερούς από όσο εγώ όταν ακούω το mountains live.
πέρα από αυτό, δλδ εσύ που είσαι και ξύπνιος άνθρωπος θες να μου πεις ότι ενώ το κουμπαράκι έχει κολλεγιές με τα αυγά και τους κόβει τσέκια η ντορούλα κοκκινίζει από ντροπή όταν τους βλέπει?? seriously???:!:

Τις ίδιες συνομωσίες έβλεπε και ο Eisenhower φαντάζομαι, όταν μιλουσε για το military-industrial complex. :roll:

Δυστυχώς το έχω Ελλάδα για να δώσω ενδεικτικά στοιχεία αλλά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει το :
James Der Derian - Virtuous War: Mapping the Military-industrial-media-entertainment Network, Routledge Press.

Πάντα υπάρχει μια [U]εξαίρεση[/U] που επιβεβαιώνει τον [U]κανόνα[/U].

Ρε Νταρθ, σου απαντώ γράφοντας “διαχρονικά” και μου απαντάς “οπότε στην παρούσα στιγμή”… :dunno:
Όχι, ο πόλεμος δεν ειναι μία επικερδής ασχολία για το σύνολο της αμερικάνικης οικονομίας, για την ακρίβεια είναι από τους κύριους λόγους που το χρέος της χώρας έχει εκτοξευθεί!

Aν αναφέρεσαι στο Mountains των Socrates, όχι, προφανώς και το προτιμώ από το να κράζω αριστερούς! :lol:
Για το άλλο που λες:
Δύσκολο για οποιονδήποτε από το Μητσοτακέικο να κοκκινίσει για οτιδήποτε νομίζω, δεν είναι το στυλ τους :p, αλλά αυτό δεν καθιστά την Ντόρα υποστηρίκτρια τους. Δεν με ενδιαφέρει να την υποστηρίξω γενικά, λέω πως δεν έχει δουλειά να είναι απολογητική προς τον συριζα για όσα του έχωσε ο Λαζαρίδης.

Δεν αμφισβητώ την ύπαρξη του military-industrial complex και ένας από τους λόγους που θέλω -όπως και οι Αμερικάνοι ομοϊδεάτες μου- την συρρίκνωση των ομοσπονδιακών δαπανών και μία λιγότερο παρεμβατική εξωτερική πολιτική είναι για να αναγκαστούν τα κφάλαια που επενδύονται σήμερα εκεί να πάνε αλλού.
Όμως δεν νομίζω να έχετε την ίδια οπτική με τον Eisenhower, εσύ θεωρείς πως όλη η Αμερικάνικη οικονομία ελέγχεται από το MIC, ευτυχώς αυτό δεν είναι αλήθεια:
Συνολiκά ο κλαδος της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ κάνει έναν τζίρο περίπου 350 δις $ (μετρώντας τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό και μόνο). Να σου βάλω μέσα και την GE που φτιάχνει κινητήρες για μαχητικά αεροπλάνα ολόκληρη, που σημαίνει πως σου αθροίζω μέσα και έσοδα του NBC (αφού θεωρείς το entertainment απόλυτα διαπλεκόμενο με τη συγκεκριμένη βιομηχανία…) και πολλές άλλες απόλυτα ειρηνικές δραστηριότητες: Είναι άλλα 150 δις $ περίπου.
Σε ένα ΑΕΠ 16.6 τρις
Με το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ-λιανέμπορο της χώρας (και του κόσμου) το Wal Mart να κάνει μόνο του 470 δις $ τζίρο…
Η Apple (που προσωπικά σιχαίνομαι, αλλά αν μη τι άλλο μπορούμε να συμφωνήσουμε πως δεν εμπλέκεται σε πολέμους) μόνη της έχει πλέον ξεπεράσει σε τζίρο την “κακιά” GE…

ουτε κομπάρσους δεν αλλάζουν στα στημένα ρεπορτάζ τα κανάλια…

Merika ekatommyria nekroi kongolezoi, kserontas pws pleon h apple den empleketai se polemous, skane pikro xamogelaki kai anapauontai pleon hsyxws! Elafry to xwma.

Ψοφο Θεμο.Ψοφο.Σημερα.Οχι αυριο.Σημερα.

Νευρα της στιγμης.Εβγαλα την φωτογραφια.

Εμετός. Κανένας σεβασμός για τον νεκρό και την οικογένεια του. Όλα για τα φράγκα. Γαμώ τους αλήτες-ρουφιάνους-δημοσιογράφους. Θέμο ψόφα.

[SIZE=“6”][B]ΞΕΡΑΣΜΑ !!![/B][/SIZE] :-#:-#:-#:-#:-#

Η εφημεριδα που ειχε πρωτοσελιδα του ΧΑυγιτες με τις θειες τους και ελεγε για ελλειπη αστυνομευση
και αλλα τετοια.

Βεβαια εκει που χρειαζεται η αστυνομια ειναι εκει.Να κοιτανε το φονικο να συμβαινει και να τραβανε φωτο
αλλα στις απεργιες του οποιοδηποτε κλαδου κερβεροι.

Εχει ποσταριστει απο πολλα ατομα το εξωφυλλο στο FB με τα απαραιτητα σχολια…

Δηλαδη, συγχαρητηρια που “πολεμαμε” τον καθε Θεμο, βοηθωντας τον ουσιαστικα=D>

Με ποιον τρόπο ακριβως τον βοηθάμε?Αγόρασε κανείς μας την κωλοφυλλάδα?Αυτοί που θα την αγόραζαν θα την αγοράσουν έτσι κι αλλιώς.Επίσης δεν έχει ανάγκη ο Θέμος από τέτοια.Έτσι κι αλλιώς κρατικοδίαιτος είναι μια ζωή ο κομιστάκος.