Χασίσι “που καίει τα εγκεφαλικά κύτταρα” να μη σου δίνουν κι όλα καλά.
πολυ καυλα με το Καρελια ξαφνικα
αφηνω στην ακρη το οτι πριν λιγο καιρο ειχαν βγει κατι αρθρα και καταγγελιες για απολυσεις και για μη τηρηση συμβασεων και απλα σημειωνω οτι μιλαμε για μια εταιρεια που πρεπει να εχει κερδη ετησιως γυρω στα 40 εκατ. ευρω και κοντευουν να του στησουν αδριαντα επειδη απο αυτα εδωσε ( πισω στους εργαζομενους τα… 2,5
Και φυσικα αν του χρονου κλεισει με ζημιες οι πρωτοι που θα την πληρωσουν θα ειναι οι εργαζομενοι
να μην τα έδινε τότε, να τον θάβαμε πιο άνετα κ να μην ειχαμε τετοιες αποριες. δλδ να μην έπαιρναν οι εργαζόμενοι (για τους οποιους κοπτεστε κι ολας) [U]τιποτα[/U], να νιωθαμε πιο ανετα…
τα του ανδριαντα δεν ξερω που αναφερονται. δεν ειδα κανενα στο φορουμ με καλεμι κ σφυρι…
να ρωτησω : εκεινη η μουμια η βαρδινογιαννη που δινει λεφτα σε κατι καρκινοπαθη παιδακια κτλ, κάνει καλά ή όχι ? να τα πάρουν εκείνοι ή όχι ?
Λες και βγήκατε από ξένο πλανήτη και δεν ξέρετε τίποτα περί δώρων/δωροδοκιών/φιλανθρωπιών από τους κεφαλαιοκράτες/καπιταλιστές.
λες γι αυτη που εχει ποτισει καρκινο ολη τη Κορινθο με τα φουγαρα της;
περιμενω να μου πεις και για το φιλανθρωπο το Συγγρο μετα
Originally Posted by fake7 View Post
Μιουλ, μια χαρά διαφημίζεται το τσιγάρο στην τιβι…Δεν είναι ανάγκη να΄χεις τον ηθοποιό να κρατάει ταμπλόιντ “ΚΑΠΝΙΣΕ MARLBORO ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΛ”.
Που ρε συ; O… Κωνσταντάρας σε κάτι Ελληνικά 50ετίας;
Quote Originally Posted by ChrisP View Post
. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι (υποβοηθούμενοι και από τις ακραίες φαηλικές συνιστώσες της ΝΔ) δεν χάνουν ευκαιρία να συνδέουν τον Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλαβαίνω την ψύχωση με τον Πανούτσο, όταν σατιρίζει τα αθλητικά δρώμενα είναι άπιαστος, αλλά οι “πολιτικές” του τοποθετήσεις έχουν τόση χρησιμότητα όση ένα ακόμα λάηβ CD των μέηντεν.
QFT σχετικά με το ποιοί έχουν εμμονές με τον Σόρος, αλλά δέχεται βέλη και από τα αριστερά. Εξαρτάται από το αν η έμφαση πάει στο “εβραίος” ή στο “καπιταλιστής”!
Με τον Πανούτσο τελικά στα πολιτικά μπορεί και να συμφωνούμε πολύ περισσότερο από ότι στα αθλητικά! Τους τελευταίους μήνες είχε γράψει ένα άρθρο για τον ρόλο του κράτους στην οικονομία και την επιλογή τομέων που “πρέπει να ευνοηθούν για να αναπτυχθούν” που δίδασκε ελεύθερη αγορά σε όλα τα παπαγαλάκια της Καθημερινής!
http://www.protothema.gr/blogs/blogg...s-tehnologias/
Originally Posted by fake7 View Post
Λες και βγήκατε από ξένο πλανήτη και δεν ξέρετε τίποτα περί δώρων/δωροδοκιών/φιλανθρωπιών από τους κεφαλαιοκράτες/καπιταλιστές.
Ξέρουμε, ξέρουμε. Ειδικά αυτές οι κουφάλες στην Αμερική ο Gates και ο Buffett έχουν γαμηθεί στη δωροδοκία με τα δις που έχουν δώσει για την εξάλειψη της ελονοσίας π.χ.
Θέλουν κρέμασμα!
EΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ!
Ανακλαστικά μου βγήκε αυτό, είναι αυτοματοποιημένο από μικρή ηλικία.
Στην ουσία έχει δίκιο ο Μοντε…
Ο τσιγαράς έριξε τυράκι να φάνε τα ποντίκια, κι έγινε ξαφνικά ο σουπερ-εργοδότης; Μόνο επιπέδου κραμπσοντι δεν θα καταλάβαιναν τι γίνεται… αλλά βλέπω δεν είναι ο μόνος… κρίμα!
Όσο για τις φιλανθρωπίες και αγαθοεργίες διαφόρων πλουσίων ή συζύγων τους, δεν θυμάμαι ποιος το είχε πει, αλλά ήταν εύστοχο και σε ελεύθερη μετάφραση έλεγε ότι “οι φιλανθρωπίες γίνονται για να καλύψουν κατά κάποιον τρόπο τις τύψεις τους”. Με λίγα λόγια, για την πάρτη τους το κάνουν πάλι… τώρα αν από αυτό βοηθηθούν κάποιοι, καλό είναι, αλλά μην τους στήνουμε και αδριάντες… ντροπή!
τώρα χωρίς παρεξήγηση… τρολάρεις ή όντως πραγματικά πιστεύεις ότι είναι πιθανό ο χ πωλητής ρούχων και ο ψ ταμίας του βερόπουλου να έχουν πρόσθετες απολαβές?
και τρολάρεις πολύ ή όντως πιστεύεις ότι αυτός είναι ο τρόπος για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας?
πραγματικά ρωτάω με πάσα ειλικρίνεια, γιατί είσαι προφανώς έξυπνος άνθρωπος, δεν είσαι κράπσοδυ πχ, και ξέρεις την ελληνική πραγματικότητα,τη ζείς κτλ.
Πρόσθετες απολαβές: Mπορούν να είναι είτε οι προβλεπόμενες από τον νόμο αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση (χλωμές τις βλέπω) ή κάποια ρεπό παραπάνω ή και κάποιες αμοιβές σε είδος από εμπορεύματα των καταστημάτων δεδομένης της έλλειψης ρευστότητας. Σίγουρα πιό πιθανές οι τελευταίες στο σημερινό περιβάλλον (υποθέτω, δεν γνωρίζω, αν και θα μάθω γιατί γνωρίζω αρκετό κόσμο στο λιανεμπόριο). Με τον τρόπο που έγινε, παίζει και σε αρκετές περιπτώσεις να έγιναν “μαγκιές” του τύπου “δουλέψτε παραπάνω να αποφύγουμε το λουκέτο να έχετε δουλειά” ειδικά από μικρομεσαίους. Αλλά ακριβώς αυτές οι τελευταίες κουτοπονηριές δεν θα μπορούσαν να μονιμοποιηθούν στην περίπτωση μίας μόνιμης απελευθέρωσης των ωραρίων όπως υποστηρίζω! Θα τελείωνε ο χαρακτήρας του “έκτακτου” και του “κατ’ εξαίρεση”.
Και για να σε διαβεβαιώσω πως δεν τρολλάρω, ναί στην Ελλάδα ζώ και γνωρίζω την πραγματικότητα της (χωρίς να συμμερίζομαι αυτό που λες πως δεν την γνωρίζει ο κράμπσοντυ-κάθε άλλο) αλλά γνωρίζω καλά και άλλες πραγματικότητες όπως των ΗΠΑ π.χ. με τα ανοιχτά καταστήματα 7 μέρες την εβδομάδα (τα σούπερ μάρκετ όλο το 24ωρο) και το ποσοστό ανεργίας στο 7% που εμείς θα ζηλεύαμε και αυτοί γκρινιάζουν πως είναι ψηλό! Προφανώς δεν οφείλεται όλη η χαώδης διαφορά μας στα ελεύθερα ωράρια αλλά μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από κάτι τόσο απλό, σε έναν χώρο που παραμένει “έντασης εργασίας” και να μην είμαστε μονολιθικά προσκολλημένοι στις δοξασίες παγκόσμια χρεοκοπημένων τρόπων σκέψης που μας έφεραν και εμάς στην χρεοκοπία;
Fake είναι πράγματι φοβερή η φωτογραφία που πόσταρες. Το θέμα είναι το τι κάνουμε ο καθένας μας προσωπικά για να μην υπάρχει αυτή η κατάσταση και όχι το πόσο γκρινιάζουμε γιατί δεν έρχεται να φροντίσει αυτούς τους ανθρώπους κάποια “ανώτερη δύναμη”, εγώ έτσι το βλέπω.
Όταν δεν έχεις λεφτά να ξοδέψεις και 24/7 ανοιχτός να είσαι, πάλι έσοδα δεν θα έχεις.
Η απελευθέρωση του ωραρίου στην ελληνική πραγματικότητα θα πάει ως εξής. Είτε όσοι έχουμε καταστήματα θα γίνουμε εντελώς no-lifers και θα βλέπουμε τις οικογένειές μας 1-2 ώρες τη μέρα(έτσι κι αλλιώς τόσες πάμε σπίτι πλέον), είτε πρέπει να προσλάβουμε υπαλλήλους , οι οποίοι φυσικά θα πληρώνονται με ελαφάκια απ τον Άη-Βασίλη, αφού με τους στουρνάρειους οικονομικούς φορολογικούς πειραματισμούς (που επέβαλε η τρόικα όπως λένε οι καρκινιάρηδες κυβερνητικοί), έχουμε κέρδη ίσα ίσα για να μην κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Επιδοτήσεις/επιχορηγήσεις μηδέν στους μικρομεσαίους για λιανική και φυσικά και κει προνομιακές μεταχειρίσεις στους ημέτερους και στα λαμόγια. (ΔΕΝ ξεχνώ το μουνόπανο από συμβουλευτική που μου είπε να προσκομίσω πλαστό τίτλο σπουδών απ τη Βουλγαρία/Ρουμανία, για να συμπληρώσω τα μόρια που μου έλειπαν για την επιδότηση, διαβεβαιώνοντάς μου ότι θα το περάσει στα μουλωχτά, γιατί “έχει γνωστό”). Κοινώς οι μόνοι που θα ευνοηθούν απ την όλη κατάσταση κλασικά είναι οι μεγάλοι, που θα μπορούν να αλλάζουν τις βάρδιες με κακοπληρωμένους υπαλλήλους (λέγε με πχ Public, Jumbo και λοιποί τεράστιοι μεγαλοαπατεώνες).
Τώρα περί Κυριακών, δεν βλέπω να είναι τόσο επιτακτική ανάγκη το shopping, ώστε δλδ να μην μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας. Θα φέρω για παράδειγμα την δική μου περίπτωση, ενός μικρού δλδ συνοικιακού καταστήματος, αλλά και των γειτονικών καταστημάτων ίδιου μεγέθους που ανοίξαμε 3 Κυριακές τις γιορτές. Ο τζίρος ήταν στο 1/5 απ τα επίπεδα του ημερήσιου σε όλα τα μαγαζιά της περιοχής, γιατί φυσικά ο κόσμος προτίμησε να πάει στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, για window shopping και σε συνδυασμό ενδεχομένως με άλλες δραστηριότητες. Επίσης βάζοντας μαζί και τα έξοδα της θέρμανσης, ΔΕΗ κτλ, παίζει να μπήκαμε και μέσα και τις 3 Κυριακές. Ανοίγοντας λοιπόν όλες τις Κυριακές, χωρίς να έχουμε -κακοπληρωμένους- υπαλλήλους και χωρίς ουσιαστικό κέρδος (που και οι μεγάλοι απ ότι φάνηκε δεν κέρδισαν ιδιαίτερα απ την όλη φάση, όπως διάβασα σε διάφορα άρθρα), το μόνο που θα καταφέρουμε είναι κάποια στιγμή να βάλουμε λουκέτο ή να βάλουμε κανά ράντζο και να κοιμόμαστε μέσα στα μαγαζιά. Το πρόβλημα δεν είναι το ωράριο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει χρήμα. Μην κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλό μας σαν κάτι Γεωργελέδες που είναι λες και πήραν lsd και βλέπουν κύκλους.
Ο hokam νομιζω εχει δικιο στο εξης. Οτι η ανοικτη αγορα τις Κυριακες ευνοει τα μαγαζια (μικρα και μεγαλα) του κεντρου αν μιλαμε για Θεσσαλονικη. Το να αναγκαζεις τον hokam να ανοιξει αυτες τις Κυριακες ειναι σχεδον το ιδιο με το να τον αναγκαζεις να μην ανοιξει. Ας αφησουν λοιπον ελευθερους τους καταστηματαρχες να κανουν το δικο τους προγραμμα.
Υ.Γ: προσωπικα ψωνισα καθε Κυριακη απο αυτες που ισχυσε το μετρο. Εστω και ενα δισκο. Δεν ειμαι απο αυτους που βγαινουν για ψωνια. Το βαριεμαι του θανατου. Ομως μια Κυριακη μου φαινεται μια χαρα να παρω γυναικα και παιδι να κατεβω κεντρο (που ο Μπουταρης εχει κανει πεζοδρομο την παραλιακη ) και να κανω βολτα , να χαζεψω και καμμια βιτρινα και αν δω κατι που να μου αρεσει να το χτυπησω. Αυτα τα Χ χρηματα (για καποιον αλλο πλην κραμπσοντυ Υ η Ζ) μπηκαν στην αγορα. Δυστυχως εδω που ειμαστε μπονους σε εναν υπαλληλο δεν ειναι μονο καποια εξτρα χρηματα η καποια προιοντα οπως σωστα λεει ο mule. Ειναι και η επιβιωση του καταστηματος και κατ επεκταση και του υπαλληλου.
Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το εξής. Ότι πχ ένα συνοικιακό μαγαζί (πχ ένα βιβλιοπωλείο καλή ώρα) έχει την επιλογή να μην ανοίξει, γιατί δεν έχει κέρδος.Οκ ως εδώ. Στην περιοχή ωστόσο υπάρχει ένα ακόμα βιβλιοπωλείο, που επειδή το έχουν/δουλεύουν 3 άτομα, μπορεί να ανοίγει και Κυριακές και κτλ κτλ. Αναγκαστικά εγώ, θα πρέπει να ανοίξω, ώστε να μην είναι μόνο ο "ανταγωνιστής"μου ανοιχτός. Άρα γυρνάμε σε έναν φαύλο κύκλο που δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικά.
Έλεος με τους μπαστουνόβλαχους που δεν κατανοούν ότι από τον κόσμο λείπουν λεφτά και όχι χρόνος.
Τα χρήματα που θα ξόδευε ο Χ την όποια άλλη μέρα πλην Κυριακής, τα μετακινεί στις αγορές της Κυριακής. Αποδεικνύεται και από τον συνολικό τζίρο που μένει περίπου σταθερός στην [B]εβδομαδιαία[/B] βάση, είτε είναι με Κυριακή που είναι ανοιχτά, είτε όχι.
μην κάνεις πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις…
Ας ελαττωθει αρχικα ο ρολος του κρατους να ειναι βασικος (και υποχρεωτικος) “συνεταιρος” σε καθε συναλλαγη και σε καθε ευρω που κινειται στην αγορα και τοτε ας μιλησουμε για απελευθερωμενο ωραριο… Με το 50+% ενος μισθου πλεον να αναλωνεται σε αμεσους φορους, αχρηστα ταμεια, ΦΠΑ, εκτακτα τελη κτλ το απελευθερωμενο ωραριο ειναι εκτος πραγματικοτητας.
οτι λεει.
προχθές σε liveακι εδω στη λαρισα, μιλούσα με τον άνθρωπο που ΕΙΧΕ το δισκοπωλείο που ΜΟΥ έμαθε να ακούω τις μουσικές που ακούω. Μου ανέλυε ποσά χρήματα απο αυτά που έμπαιναν στο μαγαζί, πάνε αλλού. ΔΙΚΟ ΤΟΥ μαγαζί . το ποσοστό του κράτους στο τέλος έβγαινε μεγαλύτερο απο το δικό του. το κέρδος του κράτους σε σχέση με αυτό που έμενε στην τσέπη του ηταν σε απίστευτα μεγάλο αριθμό πολλαπλάσιο. θα πάει ο άλλος να ανοίξει κυριακη, να βγάλει 70 ευρο(γελάμε) που θα ερχόντουσαν ετσι και αλλιώς τις άλλες μέρες(εκτός αν είναι άλλο χρήμα της κυριακης και έρχεται απο τα δέντρα) , για να κρατήσει τα 15 ευρο(πολύ βαριά κιόλας)… ρε το χουμε χαμένο λέμε
Aρχίζω από το τελευταίο: Δεν νομίζω ποτέ να κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλο μου και σίγουρα οι θεωρητικές και εμπειρικές αναφορές μου για όσα υποστηρίζω δεν είναι το λεγόμενο lifestyle, τα έντυπα του και οι συντάκτες τους.
Kαι φυσικά συμμερίζομαι 100% την οργή σου για το κάθαρμα αυτό, τον Στουρνάρα και για τα εγκλήματα που διαπράττει καθημερινά σε βάρος της ιδιωτικής οικονομίας!
Από εκεί και πέρα, θέλω να επισημάνω στο πως αυτό που υποστηρίζω δεν είναι ο καταναγκασμός σε οτιδήποτε: Kανείς δεν πρέπει να καταναγκάζεται να ανοίγει το μαγαζί του όπως και κανείς δεν πρέπει να καταναγκάζεται να το κρατά κλειστό! Αν το 24/7 δουλεύει σίγουρα για το οργανωμένο λιανεμπόριο, πράγματι δεν σημαίνει πως δουλεύει και για μικρά/συνοικιακά/εξειδικευμένα (“niche”) καταστήματα.
Άρα αγαπητέ Χόκαμ το θέμα του ωραρίου δεν πρέπει να το βλέπεις ανεξάρτητα από το πως συνολικά επιβιώνεις απέναντι σε έναν μεγάλο λιανέμπορο τύπου Public. Χωρίς να γνωρίζω το μαγαζί σου αφού δυστυχώς έχω καιρό να ανέβω Θεσσαλονίκη, φαντάζομαι πως η προστιθέμενη αξία που παρέχεις στους πελάτες σου δεν έχει να κάνει τόσο με την χαμηλότερη τιμή στην αγορά ή τα απόλυτα βολικά ωράρια λειτουργίας αλλά με το πως ερχόμενος σε εσένα ο πελάτης μπορεί να μιλήσει μαζί σου για βιβλία που έχεις και ο ίδιος διαβάσει, μπορείς να τον κατευθύνεις στις επιλογές του με βάση το πως τον γνωρίζεις προσωπικά και γενικά του παρέχεις μία συνολική αγοραστική εμπειρία, ανάλογη με αυτή που και εσύ θέλεις να έχεις π.χ. στο εξειδικευμένο δισκάδικο. Νομίζω πως εφ΄όσον ισχύουν όσα περιγράφω, μπορείς άφοβα να μείνεις κλειστός την Κυριακή και το κοινό σου θα σε αναζητήσει μέσα στο πιό περιορισμένο ωράριο που σου εξασφαλίζει την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
Προσωπικά ψωνίζω και ενισχύω συνειδητά niche καταστήματα, ειδικά στο βιβλίο, τη μουσική και τα pet shops (στηρίζω όσους δεν εμπορεύονται κουτάβια και είναι συνδεδεμένοι με καταφύγια και οργανώσεις για αδέσποτα)
Αν τώρα δεν είσαι πολύ σίγουρος για τα παραπάνω και για αυτό και το γειτονικό συγκρίσιμο κατάστημα που μπορεί να ανοίξει Κυριακή “γιατί είναι τρεις μέσα” σε προβληματίζει, είμαι βέβαιος πως το θέμα σε απασχολεί και σκέφτεσαι πιθανές λύσεις πέρα από την προστασία που μπορεί να σου παρέχει το ελεγχόμενο ωράριο.
Επίσης η καταπληκτική ιστορία που πόσταρες σχετικά με τις επιδοτήσεις, απλά ενισχύει την άποψη μου πως είναι άχρηστες όλες και πρέπει να καταργηθούν εντελώς. Γιατί σχεδόν πάντα κάπου εκεί καταλήγουν!
Σε κάθε περίπτωση, με την ευκαιρία αυτής της πρώτης ανταλλαγής ποστς για φέτος, σου εύχομαι καλή χρονιά τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Το ξέρεις πως συμφωνώ με όσα ζητάς, αλλά δεν πιστεύω πως η απελευθέρωση του ωραρίου είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι κάτι που μπορεί άμεσα να δημιουργήσει δουλειές σε περίοδο υψηλής ανεργίας. Σκέψου μόνο πως το καλοκαίρι με τον Πειραιά να έχει γίνει δεύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Ευρώπη, όλοι οι τουρίστες που βγαίνουν στην Αθήνα Κυριακές δεν βρίσκουν ανοιχτά παρά μόνο τα γνωστά τουριστικά μαγαζιά της Πλάκας να αγοράσουν καμία ρέπλικα αγαλματάκι σάτυρου!
Κρίμσον τώρα είδα το ποστ σου. Ναί, το κράτος συμπεριφέρεται στους πολίτες σαν νταβατζής στα “κορίτσια” του! Το θέμα είναι πλέον αν κανείς θα συμβιβαστεί με αυτόν τον ρόλο και θα παραμυθιαστεί πως το κράτος μπορεί να είναι διαφορετικό (ή να επανιδρυθεί που έλεγε ένας μεγάλος παίχτης του PS!) ή αν θα αποφασίσει πως το κράτος πρέπει να μικρύνει και να περιοριστεί όσο πάει!
όσο και να μικρύνει το κράτος, θα συνεχίσει να σου παίρνει τα ίδια χρήματα.
εκτός αν λες κάτι άλλο που δεν πιάνω