Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Νταξ μωρέ απλά οι έλληνες φιλελευθεροι νοικιάζουν μια γκαρσονιέρα στην μεγάλη δεξιά πολυκατοικία. Σε αυτήν τυχαίνει να είναι νοικάρηδες και κάτι χρυσαυγίτες, κάτι φιλοχουντικοί, κάτι βασιλικοί. Πως κάνετε έτσι :stuck_out_tongue:

Liberalism is a political philosophy or worldview founded on ideas of liberty and [B]equality[/B]

Καλά αφού την λέξη “φιλελεύθερος” θέλετε να την επανορίσετε δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν θα μαλώσουμε για ένα όνομα. Πώς θέλετε να το πούμε; Να κλέψουμε μια αγγλική λέξη; Να πουμε ότι είμαστε λιμπεραλιστές; Άντε ωραία λοιπόν. Φιλελεύθεροι είναι όσοι πιστεύουν στις διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων. (βλ. Βορίδης, Γεωργιάδης). Εδώ στο φόρουμ από ότι ξέρω δεν έχουμε ούτε έναν. Είμαστε λιμπεραλιστές. Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να παράγει , πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους διάκρισης ανάμεσα στους ανθρώπους κτλ κτλ. Θα ήθελα να ρωτήσω τα άλλα παιδιά εδώ (βλ. mule, Giannis) που σίγουρα δεν είναι σοσιαλιστές ούτε εθνοσοσιαλιστές που είναι πιο κοντά; Στον φιλελευθερισμό του rocking.gr ή στον λιμπερισμό (ή όπως αλλιώς θέλετε να το πούμε);

Εσείς οι φιλελέδες του φόρουμ (και εκτός) δεν πιστεύετε σε καμία ισότητα, ούτε ελευθερία, από τη στιγμή που αποδέχεστε (με τον έναν ή άλλον τρόπο) να υπάρχουν φτωχοί, άνεργοι και άστεγοι. “Είχαν την ελευθερία να πράξουν, αλλά ήταν ανίκανοι κι ας πρόσεχαν” ε;

Προφανώς χαμένος κόπος να κάθομαι να εξηγώ, αλλά έχει ζέστη εδώ, συν του ότι δεν έχω να κάνω κάτι καλύτερο (να πάραξω ας πούμε), οπότε ας το κάνω νιανιά. Χωρίς να ορίσεις τις ιδέες της ελευθερίας, της ισότητας, της ιδιοκτησίας, της παραγωγής, της διάκρισης και άλλων απολύτως απαραίτητων, η έννοια “φιλελεύθερος”, ή όποια άλλη στηρίζεται πάνω σε έννοιες όπως οι παραπάνω, όπως και προτάσεις τύπου “πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους διάκρισης ανάμεσα στους ανθρώπους” είναι κενό γράμμα. Κοινώς δεν σημαίνουν τίποτα, γιατί λίγο πολύ μπορεί να σημαίνουν τα πάντα.

Βέβαια, προτάσεις του τύπου “πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους διάκρισης ανάμεσα στους ανθρώπους” είναι κενές ούτως ή άλλως, ασχέτως του πώς θα ορίσεις την έννοια της διάκρισης. Τις υιοθετούν μόνο όσοι δεν έχουν ξεπεράσει τις φαντασιώσεις τους όσον αφορά την ανθρώπινη κατάσταση, όσοι θέλουν να ντύσουν τις ενεργειές τους με φαντασιώσεις για πολιτικούς λόγους ή όσοι δεν καταλαβαίνουν καν για τι πράγμα μιλάνε. Ας πούμε, εγώ κάνω διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων. Διακρίνω τους παραγωγικούς από τους μη παραγωγικούς, τους εγκληματίς από τους μη εγκληματίες, τους έξυπνους από τους βλάκες, αυτούς που κάνουν διακρίσεις από αυτούς που νομίζουν πως δεν κάνουν διακρίσεις :!:

Τέλος, για να μην ξανακυλίσεις πάλι στα ίδια… δεν υποστήριξα ποτέ κάτι σχετικά με τον Βορίδη ή τον Γεωργιάδη. Δεν υποστήριξα ότι είναι φιλελεύθεροι. Αυτό που υποστηρίζω είναι πως εσύ δεν είσαι φιλελεύθερος, εφόσον, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχεις ιδέα τι είναι ο φιλελευθερισμός (αν υποθέσουμε ότι είναι κάτι συγκεκριμένο).

Πως αλήθεια ορίζεται η λέξη φτωχός; Εννοείται ότι σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς (το οποίο φυσικά περιορίζει βασικές ελευθερίες όπως το να απολαμβάνει κάποιος το προιόν των κόπων του) δεν υπάρχουν φτωχοί. Ακόμα και αν πεινάμε όλοι, κανείς μας δεν είναι φτωχός γιατί κανείς δεν είναι πλούσιος. Κάτι τέτοιο ονειρεύεστε λοιπόν. Προτιμώ λοιπόν να είμαι φτωχός όταν υπάρχουν άλλοι πιο πλούσιοι από μένα , παρά ίσος με όλους. Για να είμαστε πάντα όλοι ίσοι πρέπει να εξισωνόμαστε με τον πιο τεμπέλη αυτού του κόσμου.

Μην αλλάζεις το νόημα όσων γράφω και μην υπεκφεύγεις με κωλοτούμπες…
1ον δεν μίλησα για κανένα κομμουνιστικό καθεστώς (αλήθεια, υπάρχει, υπήρξε κάτι τέτοιο ποτέ;)*
2ον όταν λέμε ισότητα, εννοούμε ισότητα στα δικαιώματα και στην ελάχιστη κοινωνική πρόνοια κ.ο.κ. Όχι αυτό που πας να πετάξεις από το πουθενά. Αλλά τι κάθομαι και εξηγώ τώρα…

*Μην ξαναδιαβάσω για “κομμουνιστικά” καθεστώτα Βόρειας Κορέας ή ΕΣΣΔ και πρώην ανατολικό μπλοκ κλπ, γιατί το 1ο δεν έχει τίποτα κοινό με την κομμουνιστική ιδεολογία, ενώ το 2ο παράδειγμα ήταν σε στάδιο απόκτησης αρχικά σοσιαλιστικής δομής (ούτε καν εκεί έφτασε για άλλους λόγους). Εσείς οι φιλελέδες, όμως, δεν έχετε καμία σχέση ούτε με την ισότητα, ούτε με την ελευθερία, ούτε με τον ανθρωπισμό. Κάτι σαν τη “δημοκρατία” του δυτικού “πολιτισμού”… καμία σχέση δηλαδή!

αυτό που γράφετε στο φορουμ πιωμένοι όλοι, δεν το εχω καταλάβει

Για ξεκαθάρισε λοιπόν σε ποιο καθεστώς αναφέρεσαι αφού σε αδίκησα

Crabsody, γι’ άλλη μια φορά πέφτεις σε αντίφαση, όπως και όλοι οι υποστηρικτές του φιλελευθερισμού όταν έρχονται αντιμέτωποι με την πρακτική αποτυχία του.

Όταν αναφέρεσαι στον φιλελυθερισμό, χρησιμοποιείς το θεωρητικό του υπόβαθρο, δηλαδή την υποτιθέμενη οικονομική και κοινωνική ελευθερία σε όλους τους τομείς. Εξαιτίας αυτού απορρίπτεις διάφορους αυτοπροσδιοριζόμενους “φιλελεύθερους” όπως τον κάθε Άδωνι. Και καλά κάνεις, κατά την άποψή μου.

Όταν όμως αναφέρεσαι στον κομμουνισμό, πάντα χρησιμοποιείς διάφορα υπαρκτά παραδείγματα για να υποστηρίξεις ότι “δεν υπάρχουν φτωχοί, αλλά πεινάνε όλοι” κ.ο.κ.

Αν θέλεις να είσαι σωστός θα πρέπει είτε να αναφέρεσαι στην θεωρητική προσέγγιση του κομμουνισμού (όπου αντίθετα με ότι υποστήριξες, ο στόχος είναι όλοι να προσεγγίσουν το επίπεδο του πιο παραγωγικού και του πιο ιδιοφυή ώστε ο παραγόμενος πλούτος να είναι αρκετός -το τι είναι αρκετό βέβαια είναι ένα άλλο θέμα προς συζήτηση), είτε να αναφέρεσαι στην πρακτική εφαρμογή του φιλελευθερισμού, η οποία ενώ για κάποιες (μικρές) περιόδους είχε μια σχετική επιτυχία όσον αφορά στην οικονομική ελευθερία και τον περιορισμό του κράτους απέτυχε παταγωδώς να καθιερώσει έστω και στοιχειώδη κοινωνική ελευθερία.

Ο λόγος για το παραπάνω βέβαια είναι ότι οι ανισότητες που δημιουργούνται ταχύτατα από την οικονομική ελευθερία δημιουργούν κοινωνικές αντιθέσεις (είτε εντός του φιλελεύθερου κράτους, είτε εκτός του αν αυτό δρα ιμπεριαλιστικά προκειμένου να στηρίξει την εγχώρια οικονομία του) οι οποίες με τη σειρά του οδηγούν σε αναταραχές και κατά συνέπεια σε περιορισμό των κοινωνικών ελευθεριών ώστε να αντιμετωπιστούν. Αν ο καπιταλισμός επέζησε όλες αυτές τις δεκαετίες είναι επειδή γρήγορα πέταξε στα σκουπίδια αυτούς τους φιλελεύθερους ιδεαλισμούς και προσαρμόστηκε στο να καταπραϋνει τις κοινωνικές αντιθέσεις με μια επίφαση κρατικής πρόνοιας. Επομένως πάει περίπατο ο περιορισμός του κράτους που ευαγγελίζονται διάφοροι ονειροπόλοι τύπου Ανδριανόπουλου. Γι’ αυτό και όπως ανέφερε ο Giannis σε άλλο θρεντ, το πραγματικό φιλελεύθερο κόμμα στις ΗΠΑ παίρνει λιγότερο και από τον Στέφανο Μάνο.

Ακόμα και ο τρόπος αντιμετώπισης της πρόσφατης κρίσης χρέους στην Νότια Ευρώπη, όπου αντί να αφεθούν οι τράπεζες και τα χρεωμένα κράτη να χρεωκοπήσουν, προκειμένου να εξαφανιστούν τα τοξικά χρέη που μεταφέρονταν επί δεκαετίες, αντίθετα δανείστηκαν ακόμα παραπάνω, δείχνει πόσο λίγη πίστη δείχνουν οι σύγχρονοι οικονομολόγοι στα φιλελεύθερα μοντέλα.

Και για να σου καταρρίψω περεταίρω ακόμα και την θεωρία περί οικονομικής ελευθερίας και ίσως ευκαιριών σε ένα καπιταλιστικών κράτω, αναφέρω απλά το ζήτημα “κληρονομιά”. Πες μου εσύ πώς ακριβώς έχει κάποιος που κληρονομεί 50 εκ. ευρώ από τον πατέρα του έχει την ίδια οικονομική ελευθερία με κάποιον που κληρονομεί μια συλλογή από κουμπιά και το ξανασυζητάμε.

:lol:

Γελάει ο κόσμος…

…πήγαινε πέστο στον πατέρα μου, που δούλεψε 40 χρόνια στο εργοστάσιο και τα τίναξε άφραγκος…

:lol::lol:

Τι διαβάζουμε ρε πούστη μου…

Αυτό το τελευταίο του crabsody είναι τρολλιά, δεν εξηγείται αλλιώς…

@Γράκχος:
Σοβαρά; #-o
Eγώ λοιπόν γκεμπελίζω και όχι αυτός που ψάχνει να κάνει άσχετες συνδέσεις ανάμεσα στον Friedman και τον μπουμπούκο είτε για να με πικάρει (έλεος δεν είμαστε φόρουμ εφήβων…) είτε για να δημιουργήσει εντυπώσεις που εξυπηρετούν τα όσα πρεσβεύει πολιτικά;
Δεν είδα καμία αντιπαράθεση με επιχειρήματα (στο αρχικό ποστ του Ισις όπου απάντησα) για το επόμενο δες την απάντηση μου παρακάτω) την οποία να απέφυγα, ούτε εγώ προσπάθησα να συνδέσω τον Χριστόδουλο Ξηρό π.χ. με κάθε Έλληνα κομμουνιστή επειδή μπορεί ενδεχομένως να έχετε κοινούς ήρωες στις αφίσες πίσω σας…
Δεν με ενδιαφέρει να βοηθήσω τον Κεδίκογλου…

@Ιsis:
Για να παραφράσω την ατάκα από το platoon, “τα blogs είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουν από ένα”. Ο Λιναρδάτος έχει το μπλέ μήλο και δεν είναι τυχαίο πως έχει μείνει μόνος του σχεδόν εκεί (ή με μερικούς ακόμα αρκετά κοντινούς στη ΝΔ σε πολλά θέματα όπως ο ίδιος). Ο Λιναρδάτος σε θέματα μετανάστευσης, ένταξης, πολυπολιτισμικότητας κλπ. είναι απλά συντηρητικός ή δεξιός. Μάλλον αυτό τον φέρνει κοντά σε Βορίδη, Άδωνι κλπ. ας πρόσεχε!
Θυμάμαι και τον Άδωνι να έχει υπερασπιστεί στο παρελθόν και να έχει υποστεί αντίλογο μέσα στο Μπλέ Μήλο από άλλον τότε συντελεστή του μπλογκ. Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα μπορείς να ανατρέξεις στις θέσεις των θεωρητικών του φιλελευθερισμού αλλά ακόμα και στων Ελληνικών κομμάτων τύπου Δράση, ΦΣ, είναι πολύ πιό αξιόπιστες από τις απόψεις ενός μεμονωμένου μπλόγκερ.
Τώρα για την αναφορά σου σε παλιότερο ποστ μου, μάλλον χάνεις τα παρακάτω:
Προφανώς και σε μία συνετή διαχείριση των χρημάτων των φορολογούμενων πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη πάντα το αν έχεις λεφτά για να κάνεις αυτό που θέλεις (όπως κάνουμε οι περισσότεροι θέλω να ελπίζω και στην διαχείριση των προσωπικών μας οικονομικών).
To “δημοσιονομικά υπέυθυνο” επιχείρημα μπουμπούκου μπάζει γιατί το λιμενικό και το ναυτικό έτσι και αλλιώς περιπολούν στο Αιγαίο (στα πλαίσια μίας από τις λίγες δουλειές που πρέπει να κάνει ένα κράτος!) και αν εντοπίσουν μία βάρκα με ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, μπορούν να τους μαζέψουν χωρίς σημαντικό κόστος. Πόσο μάλλον να μην τους σπρώξουν στον πνιγμό όπως καταγγέλεται στην συγκεκριμένη περίπτωση!
Οι Αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά στην Συρία και ακόμα και αν βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο έχοντας ξεμείνει από τον ψυχρό πόλεμο, οι Αμερικανοι ομοϊδεάτες μου θέλουν να δουν αυτή την παρουσία να μειώνεται (και όχι μόνο για οικονομικούς λόγους). Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά ανάμεσα στα δύο παραδείγματα και το άστοχο της σύγκρισης.
Επίσης δεν μπορώ παρά να επισημάνω πως -με την αφορμή της Συρίας- αναφέρεσαι στο τότε #1 επιχείρημα μου του σεβασμού στο σύνταγμα των ΗΠΑ ως “νομικισμό” :lol:
Αν ο σεβασμός στο σύνταγμα είναι “νομικισμός” τότε τι είναι για εσένα νομιμότητα;
Kαταλαβαίνω πως η Ελληνική πραγματικότητα με την περιφρόνηση του (νεαρού σχετικά και σίγουρα δυσλειτουργικού) συντάγματος μας από όλα σχεδόν τα κόμματα, δεν βοηθά στο να εμπεδωθεί σεβασμός στο σύνταγμα, όμως στις ΗΠΑ δεν είναι έτσι και δεν θα πρέπει σε καμμία περίπτωση αυτό να αλλάξει.

@Crabsody: To να προσδιορίζεσαι ως φιλελεύθερος στην Ελλάδα κάνει πολλούς να πιστέυουν πως τρέφεσαι με κουτάβια και βιάζεις βρέφη, χάρη σε δεκαετίες συστηματικής κρατιστικής προπαγάνδας που δυστυχώς δεν προέρχεται μόνο από την αριστερά…
Χρησιμοποιούμε τον όρο έλλείψει καλύτερου, τον όρο “ελευθεριακός” τον χρησιμοποιούν χώροι πιό κοντά στον αναρχισμό.
Νιώθω πιό άνετα με τον όρο libertarian, αναγνωρίζοντας πως δεν είναι αντιληπτός από όλους.

Επίσης, για να τελειώνει και ένας κύκλος παρεξηγήσεων με αφορμή την αναφορά σου σε “ισότητα”: H ισότητα που εμείς διεκδικούμε είναι η ισότητα απέναντι στον νόμο. Δεν είναι η σοσιαλιστική βίαιαη εξίσωση των πάντων στην περιουσία και τις “ευκαιρίες” με την λογική του Προκρούστη (ο σοσια-ληστής της μυθολογίας!) που έχει κοστίσει εκατομμύρια ζωές.
Αν κάποιος Isis κληρονόμησε από τον πατέρα του 50 εκ. και κάποιος 50 κουμπιά, είναι το ίδιο με το αν ο Bolt μπορεί να τρέξει τα 100 μέτρα πιό γρήγορα από εσένα και το αν εσύ είσαι ένας υγιής (ελπίζω!) άνθρωπος στα εκοσιτόσα σου ενώ ο τετράχρονος γιός ενός καλού μου φίλου έχει λευχαιμία και έχει περάσει περισσότερες μέρες της ζωής του σε νοσοκομεία παρά σε παιιδκές χαρές και αλάνες. Η ανισότητα είναι μέρος της ζωής και της φύσης. Είναι στον καθένα μας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με αυτά που του έτυχαν, προσπαθώντας να χειριστεί όσο καλύτερα γίνεται αυτά που δεν τυχαίνουν.

@Chrisp:
Δεν έχεις δίκιο στο να υποτιμάς τα όσα έχουν κερδηθεί σε επίπεδο κοινωνικής ελευθερίας (δες τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στις ΗΠΑ σε θέματα όπως η κάνναβη ή τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων) ούτε -κυρίως- στο να συγκρίνεις τα εκεί εκλογικά ποσοστά με τα εδώ του Μάνου!
Μην κολλάς στην ταμπέλα “libertarian party” σε ένα σύστημα που είναι ιστορικά δικομματικό, δες τις θέσεις που περνάνε στην πολιτική των μεγάλων κομμάτων. Από το κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κάτω από πίεση της Tea Party πτέρυγας των ρεπουμπλικάνων μέχρι την αντίσταση που αντιμετώπισε ο Obama για την μεταρρύθμιση στην υγεία το καλοκαίρι του 2009 μέσα στο ίδιο του το κόμμα από τους blue dog democrats που είναι εστιασμένοι σε δημοσιονομικά θέματα.

H ατάκα είναι από το Dead Pool (Harry Callahan FTW!), όχι από το Platoon. Συνεχίστε :slight_smile:

Όχι μωρέ, σιγά, τους κομμουνιστές τους συνέδεσες “απλώς” με την εθνικιστική ακροδεξιά. Καλή καρδιά!

Ξέρεις, μπορώ κι εγώ να κάνω τον έξυπνο και να σου γυρίσω ότι αυτό που ενώνει εσάς τους “φιλελεύθερους” με τους “κακούς δεξιούς” είναι ο αντικομμουνισμός και οι υστερίες περί μπολσεβίκων που “θα μας σκοτώσουν όλους δηλαδή”.

Το θέμα είναι ότι εσύ προηγουμένως ένιωσες να θίγεσαι από τον χαρακτηρισμό των θέσεων Γεωργιάδη ως “φριντμανικών”, και ΟΚ, δικαίωμά σου, αλλά αντί να περιοριστείς να αντικρούσεις όπως εσύ νομίζεις τέλος πάντων αυτή την άποψη έκρινες σκόπιμο ως “απάντηση” να κάνεις την πιο γελοία έβερ σύγκριση, με μοναδικό επιχείρημα τον… κρατισμό. Δεν πα να χει η μαλλιάσει η γλώσσα κάθε κομμουνιστή να λέει ότι σκοπός του είναι να ΤΣΑΚΙΣΕΙ το αστικό κράτος (και όχι απλώς να το… περιορίσει, όπως είναι ο δικός σου στόχος);

Εμ τι μου γκρινιάζεις μετά, και λίγα σου είπα. Γκέμπελς είσαι.

Πράγματι η αντίσταση για τη μεταρρύθμιση στην υγεία είναι τρομερή κατάκτηση κοινωνικής ελευθερίας!!! :lol:

Σοβαρά τώρα, ακόμα κι αν δεχτώ τα περί κάνναβης και ομοφυλόφιλων ως κατακτήσεις κοινωνικής ελευθερίας πρόκειται για τρίχες μπροστά στο πόσο καταδυναστευτική εξωτερική πολιτική ασκούν οι ΗΠΑ.

Κι εγώ αν έχω 10 πακιστανούς να δουλεύουν για μισή φρατζόλα κι ένα μπουκάλι νερό (μικρό) τη μέρα ξέρεις πόσο κοινωνικά φιλελεύθερος και προοδευτικός μπορώ να το παίξω στην γειτονιά μου; Ελευθερία να φαν κι οι κότες!

Ακόμα καλύτερα! 8)

Στην πράξη φαίνεται ο κρατισμός. Να το κλείσουμε το μπουρδέλο τη ΔΤ (που όλο σχεδόν το προσωπικό της προέρχεται από την πρώην ΕΡΤ), ναί ή ου;
Eθνικόφρονες, λενινιστές, αναθεωρητικοί μεταπασόκοι και ψεκασμένοι θα κλαίτε πάλι όλοι μαζί αγκαλιά! Το κράτος σας φέρνει πιό κοντά απ’ όσο θέλετε να παραδέχεστε, necessity makes strange bedfellows! :wink:

@Chrisp: Mία μεταρρύθμιση της Υγείας που θα σε χρεοκοπήσει πρέπει να πολεμηθεί. Σου θυμίζω πόσο βάρυναν τα νοσοκομεία που απαξιούσαν να δημοσιεύουν ισολογισμούς στην δική μας χρεοκοπία…

Το παράδειγμα σου με τον Πακιστανό για πόσους κακοπληρωτές αριστερούς επιχειρηματίες ισχύει στην Ελλάδα;

Καλά, δε θα μπω πάλι στην ίδια διαδικασία, να προσπαθήσω να σου εξηγήσω γιατί ο κομμουνιστής προσπαθεί πάντα να διαφυλάξει όσες περισσότερες θέσεις εργασίας μπορεί (εδώ δεν καταλάβαινες - ή μάλλον έκανες πως δεν καταλάβαινες - και σε εποχές που μπορούσαμε να συζητήσουμε σαν άνθρωποι, θ’ αλλάξει κάτι τώρα;), ούτε θα κάνω πάλι την ίδια κουβέντα γι’ αυτή τη μεταφυσική αντίληψη περί κράτους και “κρατισμού”. Σόρι μαν, όσο περισσότερο προσπαθείς να υπερασπιστείς τις θέσεις σου τόσο περισσότερο γκεμπελίζεις. Το κόβω εδώ.

Μιλησε μας γι’ αυτο. :slight_smile:

κάτσε να ρθουν οι εκλογές και μόνος σου θα παραδεχτείς ότι η ορθή επιλογή είναι ο Σαμαράς :stuck_out_tongue:

Οπότε χωρίς το μπόλντ (4 λέξεις όλες κι όλες) αυτό που μένει έιναι ότι άμα έπρεπε οι μεν να κάψουν λίγο περισσότερη βενζίνη και μας έρθει ένα 2ευρω παραπάνω στο εκκαθαριστικό άστους να πνίγονται ενώ οι δε αν ήταν λίγο παραδίπλα και μπορούσαν να πάνε περπατόντας(ένα σάντουιτς ανα κεφαλή στο μπάτζετ) ας ρίξουν κάναδυο βόμβες να βγάλουμε και μεις κάνα φράγκο.

Κατά τα άλλα κλασσικά ούτε εσύ ούτε και τα 2 μαθητούδια σου θα έμπαιναν στον κόπο να πουν το οτιδήποτε για το γεγονός (σεβαστό, ούτε εγώ το έκανα). Αν δεν αναφερόταν κάπου ο friedman. αντιδράς? Οκ κάντο αλλά μη μου πεις ότι σε πιάνει και ο πόνος. Όλοι σας πάνω κάτω έχετε δείξει ότι άμα δε σας αφορά κάτι δε σας αγγίζει κιόλας.