Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

επικο επιχειρημα
ιδιο το να γεννηθεις αναπηρος/υγιης με το να γεννηθεις φτωχος/πλουσιος. καθαρα και αποκλειστικα θεμα τυχης και τα 2
τι πιπες καθομαι και διαβαζω

Δικαίωμα σου αν και παρά τις χαώδεις διαφορές αντίληψης (όπως π.χ. για το τι συνιστά θέση εργασίας και τι θέση αργομισθίας ή έστω υπεραμοιβόμενης εργασίας σε βάρος παραγωγικών θέσεων εργασίας) πιστεύω πως μπορούμε να μιλάμε σαν άνθρωποι, τουλάχιστον από την άποψη πως δεν έχουμε φτάσει ποτέ να βριζόμαστε ή να επιτιθόμαστε προσωπικά. Προσωπικά δεν έχω καμία όρεξη αυτό να αλλάξει ειδικά μαζί σου, σίγουρα έχουμε και οι δύο παραγωγικότερα πράγματα να κάνουμε με τον χρόνο μας.

Μην ποντάρεις ούτε ένα λεπτό σε αυτό!
Ειδικά για τις ευρωεκλογές που δεν επηρεάζουν άμεσα τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν έχω καμία αμφιβολία πως τα ποσοστά της ΝΔ θα αρχίσουν να ανταγωνίζονται αυτά του πασοκ!
Δεν θα λείψω από αυτό το πάρτυ μαυρίσματος, πόσο μάλλον που φαίνεται αυτή τη φορά να υπάρχει θετική εναλλακτική πρόταση από τον φιλελεύθερο χώρο μετά τα χάλια του 2012.
Και βουλευτικές να γίνουν όμως, το ίδιο ισχύει. Ο Σαμαράς την έχει πατήσει, είχε την ευκαιρία αλλά δεν τόλμησε να κάνει τίποτα και έχει ταυτιστεί με την πολιτική του Στουρνάρα που επιτίθεται άμεσα σε ομάδες του πληθυσμού που παραδοσιακά ψήφιζαν ΝΔ. Ας εισπράξουν τις συνέπειες ανταγωνιζόμενοι τον συριζα με 10.000 διορισμούς και αριστερή ρητορεία εναντίον των δήθεν πλούσιων που θίγει ο Ρομπέν -Στουρνάρας για να μην ζεστάνουν τις πισίνες!

Εσύ τίνος μαθητούδι είσαι και χαρακτηρίζεις έτσι ενήλικες ανθρώπους επειδή τολμούν να διαφωνούν μαζί σου;

Που με ξέρεις τι με αφορά εμένα και τι με αγγίζει;
Ξέρεις η φιλανθρωπία μπορεί να γίνεται και μη κρατικά (και συνήθως εκεί είναι και πιό αποτελεσματική και με λιγότερες λαμογιές)

Ο καθενας εχει ηδη διαμορφωσει την πολιτικη του αποψη αναλογα με το κοινονικο-οικονομικο περιβαλλον που εχει μεγαλωσει και αναλογα με την κοινονικο-οικονομικη θεση που κατεχει τωρα. Δεν προκειται [B]ΠΟΤΕ[/B], οχι να την αλλαξει αλλα ουτε καν να μετακινηθει στο ελαχιστο, οσο αυτη εξακοκολουθει να τον “βολευει”.
Αρα οσες φορες και να γραφτουν οι ιδιες χιλιοειπωμενες θεωριες, ειναι τελειως ματαιο και το μονο που πετυχαινουν ειναι να κουραζουν τους αναγνωστες.

Κάποιοι δεν ξέρουν/δεν έχουν σκεφτεί καν ποια πολιτική άποψη τους βόλευει, απλώς πηγαίνουν στον αυτόματο επείδη είναι πιο βολικό από το να απέχουν. Αυτούς, λοιπόν, όπως και όσους έχουν σκεφτεί αλλά δεν έχουν καταλήξει (δογματικά), μπορεί κάποια χιλιοειπομένη άποψη να τους μετακινήσει. Επίσης, το να εκφράσει κάποιος μια άποψη έχει διάφορες λειτουργίες. Ας πούμε μπορεί να τον βοηθάει να ανανεώσει την πίστη του στο Δόγμα. Πράγμα που έχει ευεργετικές συνέπειες στην ψυχολογία. Πράγμα που κάνει την τρισχιλιακοστή αντιπαρέθεση μη μάταιη. Οι αναγνώστες, αν κουράζονται, καλό είναι να διαβάσουν κάτι άλλο!

Παράνομο μεν, αλλά στο τέλος θα τη γλυτώσουν μάλλον…

ΣτΕ: Αντισυνταγματική και παράνομη η ανέγερση του Mall στο Μαρούσι

Αλήθεια, πρόκειται να υπάρξει ποτέ; Κατά τη γνώμη μου, όχι, γιατί σκοντάφτει σε έναν παράγοντα που αποτρέπει την πρακτική του εφαρμογή: στον ανθρώπινο παράγοντα. Για τέλειους ανθρώπους είναι δυνατό να εφαρμοστεί ο κομμουνισμός όπως είναι στα βιβλία, για τους πραγματικούς ανθρώπους όμως, είναι αδύνατο κατά τη γνώμη μου. Μόνο η προσέγγισή του είναι δυνατή. Αυτό συμβαίνει με κάθε σύστημα. Γενικώς, τα συστήματα που είναι “πολύ καλά”, είναι “πολύ καλά για να είναι αληθινά”.

Ανταγωνίζονται σίγουρα αυτές που λες. Ναι, είναι καθαρά θέμα τύχης το να γεννηθείς πλούσιος, φτωχός, έξυπνος, βλάκας, υγιής, άρρωστος. Είναι καθαρά θέμα τύχης να πάθεις λευχαιμία στα 2 σου ή να πάθεις αυτισμό. Είναι καθαρά θέμα τύχης να γεννηθείς ο γιος του Κόκκαλη. Εκτός αν θέλεις να μας πεις ποιος παράγοντας μπορεί να το επηρεάσει.

για να γεννηθεις γιος του Κοκκαλη ή για να γεννηθεις πχ διαδοχος του θρονου σημαινει οτι προυπαρχουν καποιες συνθηκες που επετρεψαν να δημιουργηθει ενας Κοκκαλης και να υπαρχει ενας βασιλιας. Αν αλλαξουν αυτες οι συνθηκες προφανως και δε θα χει κανεις την τυχη να γεννηθει γιος του Κοκκαλη, οπως κανεις πλεον δεν εχει την τυχη να γεννηθει διαδοχος του θρονου της Ελλαδας, γιατι δεν υπαρχει θρονος.

Αντιθετα το αν θα γεννηθεις υγιης ή με συνδρομο down δυστυχως μεχρι τωρα δεν γνωριζουμε καποιο τροπο να μπορει να ελεγχθει απο πριν

ικανοποιηθηκες τωρα εξυπνακια;

Δε νομιζω.

Ποιος είναι ο τρόπος να ελεγχθεί από πριν ο κόκκαλης/βασιλιάς/τυχαίοςκοινωνικόςκαρκίνος;

Σομνούλη, να σου το ψιθυρίσω εγώ ή θ’ αρχίσεις πάλι για τους ανθρώπινους παράγοντες και τα συστήματα που - ευτυχώς για τον Κόκκαλη και το βασιλιά (:wink: - είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά;

ξερω γω εσυ ποιος λες;
μαλλον αυτος που γραφω παραπανω, να αλλαξουν οι συνθηκες που επιτρεπουν σε καποιον να συσσωρευσει τα πλουτη του Κοκκαλη :-k

Αν θέλεις να το ψιθυρίσεις, ελεύθερα. Μέχρι στιγμής εγώ δεν είπα τίποτα για ανθρώπινους παράγοντες και συστήματα πάντως, ίσως πω μετά τους ψιθύρους.

Να άλλάξουν οι νόμοι περί κληρονομιάς.

Αφού ρε Σομνούλη στο χουμε πει ότι δε σου πάει να κάνεις το μαλάκα.

Τι κάνεις πως δεν κατάλαβες τι εννοεί;

Ανγκελ7, εγώ αυτός που λέω είναι το να μην θέλει κανείς να γίνει κόκκαλης.

Κρισπ, μια γενιά είναι αρκετή νομίζω για να συσσωρευθούν πολύ περισσότερα πλούτη από του κόκκαλη. Μαζί σου πάντως περί κληρονομιάς.

Ρεαλιστικότατο σενάριο, βγαλμένο μέσα από τη ζωή.

Mπα, τείνω να πιστέψω πως για ορισμένους είναι τελικά συνειδητή επιλογή! :wink:

Το σύνδρομο down βρίσκεται στον προγεννητικό έλεγχο. Είναι θέμα ηθικής τοποθέτησης των γονέων απέναντι στην έκτρωση το αν θα αφήσουν να γεννηθεί ένα παιδί με αυτό.

Chrisp oραματίζεσαι την αλλαγή της κληρονομιάς ώστε αντί να μπορείς να ορίσεις εσύ που θα πάνε όσα κέρδισες με τους κόπους σου να το αποφασίζει ένας γραφειοκράτης, ένα ελεεινό κομματόσκυλο με βάση τις “κοινωνικές” (στην πράξη κομματικές-πελατειακές) ανάγκες;
Σκέψου να σου συνέβαινε στα αλήθεια…

Ρε νταλγκά με τον Κόκκαλη ακόμα ορισμένοι… :roll::smiley:

Σε τετοιες περιπτωσεις επικαλουμαστε τον καλλιτεχνη…

Τελευταια επιθυμια σε εμπιστο ατομο: “στάχτη και μπούρμπερη” (όποια) λεφτα, σπιτι, αυτοκινητο και κανεις δεν παιρνει τπτ:lol:

Ωπ, angel[B][SIZE=7]7[/SIZE][/B], Πανάθα κι εσύ τελικά ρε;