Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Εγω ανεφερα πρωτος τον σκατιαρη.

Διαβαστε με δικη σας ευθυνη

Εγώ δεν μίλησα για κοινωνικές ανάγκες.

Απλώς σαν καλός φιλελεύθερος που είμαι, θεωρώ ότι είναι άδικο να μεταβιβάζονται οικονομικοί πόροι (για να μην πω και χρέη) βάσει ενός νόμου που δεν διακρίνει ικανούς από μέτριους και ανίκανους.

Δε συμφωνείς;

Kλαμα…

Δεν μεταβιβάζονται βάσει νόμου αλλά ελεύθερης βούλησης ( http://www.youtube.com/watch?v=OnxkfLe4G74 )
Μην ανησυχείς για τον διαχωρισμό βάσει ικανότητας τον κάνει στη συνέχεια η αγορά καλύτερα από τον κάθε νόμο.
Άστα όλα στον ανεπρόκοπο διάδοχο να γίνουν κεραμιδαριό.

π.χ. ο γαπ είναι ένας ξεκαθαρα προικισμένος άνθρωπος και γιαυτό κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει την περιουσία που του άφησε ο πατέρας του αλλά και να την αυξήσει. Αν ήταν κανάς βλάκας άχρηστος ανεπρόκοπος η αγορά θα τον είχε πετάξει στα κεραμίδια…

Μα το αν θα τιμωρηθεί/αποτύχει ο ανεπρόκοπος στον οποίο θα δωθεί η ευκαιρία που έπρεπε να έχει δωθεί σε μύριους άλλους λιγότερο ανεπρόκοπους δεν είναι ζητούμενο μιας αξιοκρατικής κοινωνίας , αλλά μιας τιμωρητικής κοινωνίας που στερεί ευκαιρίες από ικανούς για να χαρεί μνησίκακα με την αποτυχία των “ανεπρόκοπων” που ιδιοποιήθηκαν την ευκαιρία. Την αξιοκρατική κοινωνία, είτε φιλελεύθερη είτε κομμουνιστική, την ενδιαφέρει να αξιοποιηθούν σωστά οι ευκαιρίες και αυτό σημαίνει να μοιραστούν σωστά, όχι να υπάρξει θεία δίκη κατόπιν εορτής. Κι όλα αυτά παίρνοντας ως δεδομένο ότι μια απλώς “αξιοκρατική” κοινωνία είναι η επιθυμητή. Πράγμα που δεν είναι, εκτός κι αν είναι κάποιος κοινωνικοδαρβινιστής, κοινωνιοπαθής ή κάτι παραπλήσιο.

με χάωσες άσχημα :stuck_out_tongue:

εγώ απλά λέω ότι δεν υφίσταται το επιχείρημα " η αγορά φροντίζει". Προτιμώ να πορευτώ στη ζωή με βάση το τι λέει ο ωροσκόπος μου , παρά με το τι λέει η αγορά. Πιθανόν να ξαντεριάσω και κανά αρνί για να προβλέψω το μέλλον.

Ναι, το κατάλαβα και συμφωνώ (πιθανότατα για διαφορετικούς λόγους). Στο πραδειγμά σου η απάντηση θα είναι “ο ΓΑΠ δεν πήγε στα κεραμίδια γιατί δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά”. Εγώ δεν απάντησα σε αυτό. Λέω ότι μέλημα της αξιοκρατίας δεν είναι το αν θα καταποντιστεί αυτός που δεν αξίζε την ευκαιρία που του δόθηκε, αλλά να μην στερηθεί αυτή η ευκαιρία από αυτόν που την άξιζε. Ένας παραλληλισμός είναι ότι στον μπούτσο μου αν θα φάει ισόβια ο δολοφόνος μου, εφόσον εγώ δεν ξαναγυρίζω. Όπως δεν ξαναγυρίζει ο νέκρος μετά την απόδοση “δικαιοσύνης” από τα δικαστήρια, έτσι δεν γυρίζει και η ευκαιρία σε αυτόν που την άξιζε μετά την απόδοση δικαιοσύνης από την Αγορά.

Στο παράδειγμα του ΓΑΠ Ζούγκλα, πρέπει να ορίσουμε τις αγορές στις οποίες ανταγωνίστηκε:
Yπάρχει η αγορά εξουσίας, που καθορίζεται από τις εκλογές. Σε αυτήν ο ΓΑΠ κατάφερε να φτάσει με στην εξουσία με την τρίτη προσπάθεια αλλά να την κρατήσει μόνο για 2 χρόνια όταν ο πατέρας του είχε κυβερνήσει την Ελλάδα για πάνω από 10 χρόνια συνολικά, Και δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως ο ΓΑΠ μπορεί να ξαναγίνει πρωθυπουργός… :roll:
Το κομμάτι της περιουσίας του, έχει να κάνει με τον έλεγχο του μαύρου χρήματος γιατί η επίσημη εκδοχή ήταν πως ο πατέρας του πέθανε χωρίς να αφήσει περιουσία στα παιδιά του παρά μόνο στη χήρα του (για την ακρίβεια είχε πεί πως για τα παιδιά του είχε πληρώσει τις σπουδές τους)… #-o:lol:
Αν τώρα πιστεύεις -λογικότατα- πως ο ΓΑΠ μαζί με τον αδερφό του ζουν πλούσια γιατί εβγαλαν πολλά λεφτά στις αγορές παίζοντας με εσωτερική πληροφόρηση, αυτό έχει να κάνει με το πόσο καλά λειτουργούν οι εποπτικές αρχές των αγορών…
Η αλήθεια είναι πως ακόμα και για τις χώρες με πολύ καλούς εποπτικούς μηχανισμούς, insider trading από πολιτικό που προκηρύσσει δημοψήφισμα και κάνει μπουρδέλο την παγκόσμια οικονομία για μία εβδομάδα, δεν είναι συνηθισμένη περίπτωση… 8O:lol:

Kαι ο άγγελος παρουσιάστηκε στη Μαρία φέροντας έναν κρίνο λεγοντάς της:

“Συ απ’ όλες τις γυναίκες είσαι που θα φέρεις στον κόσμο αυτόν που θα λυτρώσει την ανθρωπότητα από τις αμαρτίες της”

ΠΣ. Τους βαριέμαι τους RUSH, την επόμενη φορά συνόδευσέ το με κάτι από Crowley please. :razz:

ο Γαπ δεν ξαναγίνεται πρωθυπουργός οκ, αν κάνει παιδί όμως τη γαμήσαμε και δεν μας σώζουν ούτε οι αγορές ούτε ο Θορ :stuck_out_tongue:

Εχει γιο που τον λενε Αντρεα, μη φοβασαι.

Και μάλιστα πρόσφατα…

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63950328

Ήταν και καταδρομέας το αγόρι, άρα δε θα 'χει αντίρρηση και ο υιός Πλεύρης.

Aπο FB/twitter :

Παρά την απαγόρευση ΟΛΩΝ των πορειών, αυτή τη στιγμή το ναζιστικό Κόμμα πραγματοποιεί πορεία προς την κατεύθυνση του Ευαγγελισμού, την ίδια ώρα που τα ΜΑΤ χτυπήσανε την αντιφασιστική συγκέντρωση και κυνηγάνε κόσμο μέσα στο μετρό στο Μοναστηράκι. Το πιάσατε το υπονοούμενο ε δημοκράτες;

Επίσης:

Η αστυνομία αυτή την ώρα προσαγάγει αυτούς που αντιδρούν σε συγκέντρωση οργάνωσης που σύμφωνα με αρχές είναι εγκληματική. Βρες το λάθος…

twitter :

Εισβολή ΟΠΚΕ ( Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) με όπλα στο ακτινολογικό που βρίσκεται για εξετάσεις ο τραυματίας.Οι γιατροι φωναζουν να φυγουν

Ωραία η τρομοκρατία και σήμερα.

Συγκέντρωση της Χ.Α. στη Λέσχη Αξιωματικών, Βασιλίσσης Σοφίας. Απορίες κανείς;

εντιτ :

Πάμε άλλη μία: 1. οργάνωση επίσημα χαρακτηρισμένη ως εγκληματική από την ελληνική δικαιοσύνη κάνει δημόσια συγκέντρωση ένα τετράγωνο πιο πάνω από το προεδρικό μέγαρο και δύο τετράγωνα από την βουλή 2. η συγκέντρωση οργανώνεται μπροστά από την πόρτα κτιρίου που ανήκει στον ελληνικό στρατό και συγκεκριμένα την λέσχη αξιωματικών της φρουράς Αθηνών, με σημαίες της οργάνωσης να κρεμιούνται πάνω στην πόρτα και την πλατφόρμα του ομιλητή να ακουμπά στο πλατύσκαλο της 3. απαγορεύτηκαν οι πορείες σήμερα αλλά η αντιφασιστική χτυπήθηκε από την αστυνομία ενώ οι ναζιστές παρέλασαν κανονικά 4. επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ που επιτέθηκε μέσα στο ΜΕΤΡΟ στους αντιφασίστες είναι ο αξιωματικός Δαρείος Λυκιαρδόπουλος, που έχει μηνυθεί και έχει δικαστεί για την επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών κατά αριστερών αφισοκολλητών 5. ο εκπρόσωπος της ΧΑ ανακοινώνει ότι μόλις η Χρυση Αυγή τεθεί εκτός νόμου την θέση της θα πάρει κόμμα με τίτλο “ελληνική αυγή” που ήδη πήρε έγκριση από το δικαστήριο ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Αυτοί που νομίζουν ότι είναι άλλο πράγμα το κράτος και άλλο πράγμα η ΧΑ και ότι το κράτος μπορεί να εκδημοκρατιστεί και να θέσει την ΧΑ εκτός νόμου είναι απλά απατεώνες.