Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

όταν θα κάνει κανένας σοβαρό κακό σε κάποιον από αυτούς θα μιλάνε για θάνατο της δημοκρατίας…

πρέπει να αρχίσουν οι γόμες…ήρθε η ώρα να “γομισουμε” και εμείς.,!!!

Ο Πάγκαλος ίσως; :stuck_out_tongue:
Θα βγεί και θα πεί…

"Μαζί τα “στήσαμε”:lol::lol:

Σε 3 μήνες πόλεμο προβλέπει ο …Γέροντας Παΐσιος

Τι είπε ο Γέροντας Παΐσιος σε μοναχούς στο Άγιο Όρος προκαλώντας αναστάτωση στους πιστούς;
Θα γίνει πόλεμος στην Ελλάδα μέσα σε 3 μήνες;
Σάλο έχει προκαλέσει η εξομολόγηση πιστού οτι ο Γέροντας Παΐσιος προέβλεψε πόλεμο στην Ελλάδα σε 3 μήνες.
«Μετά τη θεία λειτουργία στην Παναγιά Δεξιά της Θεσσαλονίκης, αγιορείτης μοναχός, που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μου εκμυστηρεύτηκε κάτι που του είπαν μοναχοί από το Άγιο όρος που τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο» γράφει ο μάρτυρας
Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Γέροντας Παΐσιος, περπατούσε πριν από δύο εβδομάδες έξω από τη μονη του Άγιου Πανετελεήμωνος, ώσπου το συνάντησαν τρεις μοναχοί νέοι σε ηλικία. Οι μοναχοί πήγαν να ζητήσουν την ευχή του, αλλά ο Γέροντας Παΐσιος τραβήχτηκε, δεν τους έδωσε την ευχή του και με τρεμάμενη φωνή τους είπε: «τραβήξτε στο Γέροντά σας και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι γιατί σε 3 μήνες από τώρα θα έχουμε πόλεμο στην Ελλάδα κι ο κόσμος θα πεινάσει». Ο Γεροντας Παΐσιος συνέχισε: «Να πείτε του Γέροντα να επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα μοναστήρια». Μέχρι να συνέλθουν οι μοναχοί, ο Γέροντας Παΐσιος είχε χαθεί μέσα στο μονοπάτι.
Ο πιστός που αποκαλυψε το γεγονός συνέχισε γράφοντας: «όντως την τελευταία εβδομάδα στα σούπερ μάρκετ Μάκρο στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε πως μοναχοί αγιορείτες ?σήκωσαν? από τα ράφια πολλά κιλά ελαιόλαδο και αλεύρι, δημιουργώντας ερωτηματικά στους υπεύθυνους των υποκαταστημάτων Εγνατίας και Ν.Ιωνίας.»
Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Γέροντας Παΐσιος αναφέρεται στα δεινά μέτρα που έφερε η τρόικα και το ΔΝΤ. Πολλοί πάντως μοναχοί του Αγίου Όρους αμφισβητούν τη μαρτυρία του μοναχού, λέγοντας οτι «κατά καιρούς διάφοροι ισχυρίζονται διάφορα για τον πατέρα Παϊσιο συνήθως για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.» Το γεγονός οτι ο μάρτυρας δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για τον μοναχό, καθώς και το οτι ο Άγιος Παντελεήμονας είναι Ρωσικό μοναστήρι δημιουργούν ερωτηματικά για την εγγυρότητα και σκοπιμότητα της μαρτυρίας.
Ο Γέροντας Παΐσιος έχει προβλέψει πολλές φορές ότι κάποια στιγμή θα μας δοθεί η Κωνσταντινούπολη επειδή αυτό θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων, «μακάρι να ζούσα άλλα λίγα χρόνια», έχει πει, «για να ζούσα το γεγονός». Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ο πατήρ Παΐσιος έχει πει ότι θα πεινάσει για λίγους μήνες η Ελλάδα και προέτρεψε τον κόσμο να καλλιεργεί ένα χωραφάκι ο καθένας για να βοηθήσει τους άλλους όταν έρθει η πείνα. Αλλά αυτή η πείνα θα είναι καλή γιατί θα στραφούν και πάλι οι Έλληνες στην εκκλησία και θα μετανοήσουν. Αληθινές ή ψεύτικες οι ιστορίες για τον Γέροντα Παΐσιο; Τα συμπεράσματα… δικά σας.

[RIGHT]http://24wro.blogspot.com/2010/09/video-3_26.html
[/RIGHT]

:lol:
btw αυτος εχει πεθανει απο το 94! :lol: Χ 2
τα εχει κανει πλακακια η εκκλησια με τα σουπερ μαρκετ για να πουλησουν τροφιμα και να παρει αυτη ποσοστο :bleh:

Τα λεφτά όλοι μαζί τα φάγαμε απλά κάποιοι είχαν περισσότερες μερίδες…Τι πίκρα…

είναι αλήθεια ότι μετά τη δικτατορία σε όλη αυτή τη διαδρομή της μεταπολιτευτικής περιόδου, υπήρξαν μεγάλες, για τις δυνατότητες της χώρας, αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, πολλές φορές υπακούοντας, όχι απλά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας υπαρκτής απειλής που έρχεται από την Τουρκία, αλλά στο πλαίσιο κατασκευασμένων -και το τονίζω αυτό- αμυντικών αναγκών εσωτερικά στη χώρα».

Δηλώσεις του υπουργού εθνικής άμυνας

Αυτά διαβάζω και τρελαίνομαι όταν βλέπω συμπολίτες μου να πιστεύουν ότι όλοι φταίμε για την κρίση ή ότι φταίνε οι πολλοί δημ. υπάλληλοι κλπ.

“Αυτός” όπως τον αποκαλείς, είναι ένας άνθρωπος που ξεπέρασε κάθε ανθρώπινο όριο με την σοφία του, την απίστευτη διορατικότητά του και την θαυμαστή αγιοσύνη του. Αυτή η γελοιότητα περί εμφάνισης του και τα συνεπακόλουθα διαψεύστηκε κατηγορηματικά. Όποιος έχει έστω και λίγη μυρωδιά αμέσως κατάλαβε ότι αυτή ήταν μια αστεία είδηση που δημιουργήθηκε και ανακυκλώθηκε από κάποιους τρομολάγνους θρησκόληπτους που καμία σχέση δεν έχουν με αυτά.

Χάρη σε αυτούς τους παππούληδες θα ζούμε τα επόμενα χρόνια. Θα θυμηθείς κάποτε τα λόγια μου. Φιλικά.

Γιατι?

Ειλικρινά και με όλο το σεβασμό νιώθω πως δεν είναι ο χώρος αυτό το φόρουμ το να αναπτύξω το γιατί. Αν θες και έχεις όρεξη για ενασχόληση, ανεξαρτήτως του αν πιστεύεις στο Θεό ή όχι, μπορείς να βρεις στα βιβλιοπωλεία ότι θες σχετικά με τον Γέροντα Παϊσιο. Πιστεύω πως θα καταλάβεις πολλά, από πράγματα για την πίστη και την αγάπη του για τον σύγχρονο άνθρωπο, μέχρι το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο σήμερα και πρόκειται να συμβεί.

Οκ, αλλά αν πάθετε κάτι να πάτε στο γιατρό …“Μετά το 1993 άρχισε να παρουσιάζει αιμορραγίες για τις οποίες αρνούνταν να νοσηλευτεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλα θα βολευτούν με το χώμα»” :stuck_out_tongue:

Φυσικά καταλαβαίνεις ότι αυτά ιδωμένα από το πρίσμα της ζωής μας (όπως είναι τέλος πάντων) και της φτωχής μας αντίληψης (έτσι όπως κατήντησε) φαντάζουν τρελά ή αστεία. Πάντως χαίρομαι που έκανες search.

Φτωχή αντίληψη -θεωρώ ότι-δεν έχω. Ακόμα και έτσι δεν είναι θέμα αντίληψης. Αν έχεις κάτι, προσπαθείς να το λύσεις αντιμετωπίζοντας τα αίτια. Επομένως, εκτός αν είσαι ημίτρελος και θεωρείς πως ο θεός ευθύνεται για τις ασθένειες , πας σε γιατρό για να τις αντιμετωπίσεις. Δεν ζούμε στο μεσαίωνα. Αλλιώς να σφάξουμε και ένα αρνί μπας και βελτιωθεί η οικονομία :stuck_out_tongue:

Πέραν αυτού , με προβληματίζει πολύ το ότι τον γέροντα παίσιο τον επικαλούνται δεξιοί τηλεπλασίε( βλέπε λιακόπουλος) και λοιποί συντηρητικοί κύκλοι. Όπως και να χει σεβαστή η άποψη σου , αλλά αν ζω στα επόμενα χρόνια θα το οφείλω σε μένα, στην οικογένεια μου και στην τύχη και όχι σε παππούληδες.

Όπως έγραψα, δεν είναι κατάλληλος χώρος…Ας το αφήσουμε εδώ. Κάθε φορά το μετανιώνω που γράφω σε αυτά τα threads. Eλπίζω η Τύχη να είναι μαζί σου, αφού έτσι το βλέπεις.

To θέμα είναι “Ειδήσεις από την Ελλάδα”. Συνεχίστε.

Μην είσαι απόλυτος Ζούγκλα. Δε τον ξέρω αυτόν που λέτε, αλλά οι ηλικιωμένοι πολλές φορές δεν αρνούνται να πάνε σε νοσοκομείο, εξαιτίας κάποιας θρησκοληψίας, αλλά γιατί καταλαβαίνουν πως δεν έχουν πολύ ακόμη χρόνο μπροστά τους και δε θέλουν να τον ξοδέψουν στα νοσοκομεία. Και τα λόγια που παρέθεσες, αφήνουν ορθάνοικτο και αυτό το ενδεχόμενο. Γενικά, νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο για εμάς τους νέους να καταλάβουμε την ψυχολογία τους και ακόμη πιο δυσνόητη μας μοιάζει η στάση τους απέναντι στο θάνατο.

Ο καθένας μπορεί να πεθάνει όπως θέλει. δικιά του η ζωή. Ο τύπος όμως είχε πρόβλημα με τους γιατρούς . δεν είναι άποψη ή διαφορετική οπτική ή ότι άλλο. ο τύπος είχε κόλλημα λέμε :stuck_out_tongue:

http://el.wikipedia.org/wiki/Γέρων_Παΐσιος ( διάβασε το κομμάτι “οι ασθένειες του γέροντα” )

__Δε βοηθάς με το “ο τύπος” όμως… :wink:

πάντως, υπάρχουν τρομερά αξιόλογοι άνθρωποι -π.χ. Peter Brooke- που έχουν εκραστεί πολύ τιμητικά για την αγάπη και την σοφία του συγκεκριμένου ατόμου. άσε πέρα τις αγιοσύνες, τις ενοράσεις κλπ, μη τα μπλέκεις αυτά… μιλάω ως άνθρωπο. οπότε το “ο τύπος” είναι κάπως… δηλαδή θα έλεγες “ο τύπος” για τον Πικάσο ή τον Γκάντι π.χ.; άσε έξω τις θρησίες, δεν μπαίνω καν εκεί… φοβάμαι :lol:

Ποιον δεν βοηθάω? Ο τύπος είναι μια φράση που χρησιμοποιώ συχνά. Tespa κάντε ότι θέλετε. Αν αρχίζετε να πονάτε στο στέρνο κάντε προσευχή και φάτε burger :stuck_out_tongue:

Από ποτέ είναι “βρισιά” το “ο τύπος” ρε παιδιά;

Οκ , αρκετά με τον γέροντα, μας έχει αφήσει χρόνους εξάλλου… Ακούσατε ρε σεις μια φήμη που λέει πως πέθανε φορτηγατζής από χημικά την δευτέρα το βράδυ???

[SPOILER]__Ελα, μην κάνουμε σαν τα παιδάκια, είμαι ΠΑΡΑ, μα ΠΑΡΑ πολύ μακριά απ’ το να χαρακτηριστώ εκκλησιαμένος (εκκλησία+εκστασιαμένος, πως λέμε σεληνιασμένος :lol:), αλλά όταν λέμε “ο τύπος”, “ο τύπος είναι κολλημένος λέμε”… ε… :wink:

__Δεν είπα ποτέ για βρισιά. Αλλο βρισιά, άλλο συμπαθητική απαξία/ειρωνεία… :wink: Προσφωνείς τον πατέρα σου, τον Γκάντι, ένα άγιο /όσιο /τον πάπα “ο τύπος” όταν ξέρεις πως ΓΙΑ ΤΟΝ άλλον είναι “ιερό και όσιο”. Οχι.

__ΒΕΒΑΙΑ, γνωρίζοντας και το επίπεδο του Ζοu, τον πιστεύω ότι είναι απλά μία φράση που χρησιμοποιεί και δε το είπε έτσι, αλλά δεν βοηθάς όταν λες στον πατέρα σου, “ξέρω γω ρε πατέρα, αυτή μου είπε να πάρω πράσινα μήλα” και ακους απ’ την κουζίνα “βρε γαϊδούρι, αυτή είναι η μάνα σου?!!”, ναι, κι εγώ το έχω απλά για αντωνυμία και δε το λέω αλλιώς, αλλά αφού ξέρω ότι είναι κόκκινο πανί για την μητέρα μου, ε, δε βοηθάω… (αυτό είπα, όπως κι εγώ στο φανταστικό παράδειγμα, δεν το είπα για κακό μεν, αλλά…)

__Αυτό επειδή πήγατε να μου το περάσετε στο ξόφαλτσο και 'γω δεν καταλαβαίνω από τέτοια :stuck_out_tongue:

__Πάντως, συγνώμη για το off-topic, όλα αυτά τα είπα πολύ φιλικά πάντως. :)[/SPOILER]

__Δυστυχώς πρέπει να είναι αλήθεια: http://alterthess.blogspot.com/2010/09/blog-post_7497.html …και υπήρξε και άλλο περιστάτικό, φαίνεται να ξυλοκόπησαν οδηγό συνάδελφοι (!) του: http://www.express.gr/news/ellada/357398oz_20100928357398.php3

offtopic
πως πηγε εκει το θεμα? :-s μα εγω δεν σχολιασα (κοροιδεψα) τον Παΐσιο (που ουτε καν ξερω κατι για αυτον), τις βλακειες που λεγονται σχολιασα :wink:

συνεχιστε…

Φίλε Shadowcaster, είμαι εντελώς υπέρ του σεβασμού στο θρησκευτικό αίσθημα (και τουλάχιστον προσπαθώ κι εγώ να το εφαρμόζω, κι ας είμαι άθεος), αλλά όχι και να αντικειμενικοποιούμε την υποκειμενικότητα του άλλου περί “ιερών και οσίων” στο όνομα αυτού του σεβασμού, γιατί έτσι χάνουμε λίγο τη μπάλα. Με άλλα λόγια, άλλο το να μη μπορούμε να αναφερθούμε σε κανέναν με τρόπο που κάποιος μπορεί για κάποιο λόγο να θεωρήσει υποτιμητικό, αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα, ούτε βρίζουμε ούτε τίποτα, επαναλαμβάνω, και άλλο η μάνα σου που σου ζητάει πράσινα μήλα κι ο πατέρας σου σε λέει γαϊδούρι επειδή δεν έχει κάτι άλλο να σου πει. =Ρ

Όσο γι’ αυτό με το φορτηγατζή: όντως πέθανε χτες, σήμερα έγινε η κηδεία του, και μάλιστα ήταν νέος άνθρωπος (42). Αυτό που δεν έχει εξακριβωθεί είναι το αν ο θάνατός του οφείλεται όντως σε εισπνοή χημικών. Από κει και πέρα όμως εγώ θα σχολίαζα ότι δε θα πρεπε ποτέ και για κανένα λόγο να πεθάνει ένας άνθρωπος που αγωνίζεται, για να καταδικάσουμε την εκάστοτε κυβέρνηση που αντιμετωπίζει μ’ αυτή τη βία κλάδους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Σχετικά με τους ξυλοδαρμούς απεργοσπαστών φορτηγατζήδων από απεργούς συναδέλφους τους, που έχουν γίνει πια σημαία στην ειδησεογραφία των περισσότερων ΜΜΕ: εντάξει δεν είναι κι ο πιο ωραίος, ούτε καν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να περιφρουρήσεις έναν αγώνα, αλλά την κύρια ευθύνη και για τέτοιου είδους περιστατικά την έχει η κυβέρνηση που έχει φτάσει αυτόν τον κόσμο στο σημείο να “λαλήσει” και να δρα εν θερμώ. Όταν ακούτε/βλέπετε σε κάποιο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων ή διαβάζετε σε κάποιο σάητ ή εφημερίδα για τέτοια περιστατικά, χωρίς να σχολιάζονται, ας έχετε στο μυαλό σας ότι σκοπός είναι να δημιουργηθεί η εικόνα ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με τραμπούκους, άξεστους, αγριάνθρωπους που σε τελική ανάλυση δεν έχουν το δικαίωμα να παλεύουν για το δίκιο τους. Ότι μ’ αυτό τον τρόπο λένε από τη μία στους φορτηγατζήδες “σκάστε, μαζευτείτε και αποδεχτείτε την επέλαση των μονοπωλίων στις μεταφορές” και σε όλους εμάς τους υπόλοιπους “και σεις μη διανοηθείτε να σηκώσετε κεφάλι απέναντι σε όποιο μέτρο φέρνουν κυβέρνηση/ΔΝΤ, γιατί αυτή την αντιμετώπιση θα έχετε”. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.