Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ε, το να καταληγεις στο οτι εχουμε δημοκρατια, επειδη απλα εχουμε εκλογες, κλεινοντας τα ματια σε ΟΛΗ την πραγματικοτητα που ζει ο κοσμος, ε δεν το λες και αναλυση.

Συν οσα σου ειπε ο ChrisP.

Νομίζω είναι η λογική συνέχεια των πραγμάτων. Πρώτα τάζω μετά με εκλέγεις μετά πράττω. Τί άλλο θα μπορούσε να γίνει; Ναι πολλές φορές δεν πράττουν αυτά που έταξαν αλλά τότε είναι στην ευχέρειά σου να τους τιμωρήσεις στις επόμενες εκλογές. Το έκαναν αυτό οι συμπολίτες μας όλα αυτά τα χρόνια; Για την απλη αναλογική έχει 1000% δίκιο. Ισχύει. Πάλι όμως ο κόσμος μπορεί να το αλλάξει ψηφίζοντας κόμματα που πιστεύουν ότι όντως πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Ούτε αυτό γίνεται. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω αυτό ειναι και το πιο σοβαρό θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί και για αυτό θα στήριζα μια μεγάλη απεργία, μια μεγάλη πορεία ,διαδηλώσεις κτλ που θα είχαν ως αίτημα την άλλαγη του εκλογικού νόμου. Μέχρι όμως τότε τί πρέπει να κάνουμε; Επειδή το πρώτο κόμμα θα έπρεπε να έχει λιγότερες έδρες θα πρέπει ο καθένας να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να κάνει ότι γουστάρει;

ChrisP σκέψου να είχαμε απλή αναλογική. (Και είχαμε νομίζω το 89 αν θυμάμαι καλά) Τί θα γινόταν όλα αυτά τα χρόνια τα προ κρίσης; Θα είχαμε κυβερνήσεις συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Σου ακούγεται τόσο ειδυλλιακό;

Αν κατάλαβε κανείς τι επιχείρημα έδωσε ο Iron aris που έχει κάνει επτά διδακτορικά ας μου εξηγήσει και μένα της πέμπτης δημοτικού. Ναι ο ChrisP μπορεί να γράψει δυο προτασεις που να βγάζουν νόημα

http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/8a-ta-tinakso-ston-aera

Δακρυζω με Πολυδωρα, αλλα ελεγε χθες, αλλα σημερα! Βραχος!

Η εμμονή σου “μα έχουμε δημοκρατία, ψηφίζουμε” είναι “επιπέδου 5ης δημοτικού”. Κολλάς δηλαδή σε κάτι που δεν στηρίζεται ορθολογικά με καμία παναγία.Δεν μπορείς δηλαδή να μας εξηγήσεις ακριβώς πως γίνεται να έχουμε δημοκρατία , ενώ συμβαίνουν όλα αυτά που βλέπουμε και συζητάμε(δες πχ ξανα το ποστ του κρισπ), αλλά εκεί ναι έχουμε δημοκρατία .

Τουλαχιστον εγω περασα την πεμπτη. Ξερω αναγνωση.

Στο δικο μου κανει κρος, στο δικο σου μοτοκρος. :!:

Και βλαχο-αστεια…

δεν ειναι βλαχοαστεια, τα λεγαμε και στο αιγαλεω.

Τους διωξατε απο το Αιγαλεω τους βλαχους;

τους καναμε τραμπα

Σε μια δημοκρατία τα κόμματα εξουσίας να παρεμβαίνουν στο έργο της δικαιοσύνης; Ανήκουστο!

Μουζακίτης: Καταγγέλλει παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας

Χμ…Τα επιχειρήματα σου είναι επιπέδου ¨έχει αθηναικές πινακίδες" . Με κούρασες. Πίστευε ότι πετάνε και οι γάιδαροι,κανένα πρόβλημα. Έχουμε δημοκρατία :slight_smile:

Φαντασου λοιπον τα δικα σου αντεπιχειρηματα που ειναι του στυλ ¨ εισαι μωρο εσυ δεν ξερεις¨. Βαζω στοιχημα οτι ενω πληκτρολογεις βγαζεις και τη γλωσσα εξω κοροιδευοντας σαν μωρο. Μετα ειμαι εγω της πεμπτης δημοτικου. Παντως ενταξει σε αυτο ειχες το ιδιο καταπληκτικο επιχειρημα με τον αλλο φωστηρα τον iron aris. Αν κουραστηκες μια κουραστικα δεκα. Αντε γεια λοιπον

Μένουμε Ελλάδα. Ο καθένας να φορολογείται όπου ,όπως κ όποτε γουστάρει. Τέρμα στην ανοχή της φοροαποφυγής των υδραυλικών.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι εννέα εταιρείες με δραστηριότητα στην Ελλάδα έκαναν μυστικές συμφωνίες φορο-αποφυγής με τις Αρχές του Λουξεμβούργου. Από τις εννέα έχουν κατονομαστεί 5, ενώ οι υπόλοιπες 4 θα αποκαλυψθούν τις επόμενες ώρες. Μέσα σε αυτές είναι οι EFG Eurobank και η Wind.

http://www.thepressproject.gr/article/68829/Lux-Leaks-me-entono-elliniko-endiaferon

ΜΙά χαρά θα ήταν η απλή αναλογική. Τα μεγάλα κόμματα θα αναγκάζονταν σε συνεργασίες με μικρότερα και θα ήταν πολύ λιγότερο ασύδοτα και αλαζονικά.

[QUOTE=zouglau;1643665]Μένουμε Ελλάδα. Ο καθένας να φορολογείται όπου ,όπως κ όποτε γουστάρει. Τέρμα στην ανοχή της φοροαποφυγής των υδραυλικών.

http://www.thepressproject.gr/article/68829/Lux-Leaks-me-entono-elliniko-endiaferon[/QUΟΤΕ]

Το Λουξεμβούργο μας δείχνει τον δρόμο, δεν θα έπρεπε να κατακρίνεται επειδή του την πέφτουν οι χαρτογιακάδες της κομισσιόν. Κανονικά και η Ελλάδα θα έπρεπε να ακολουθεί τον δρόμο του Λουξεμβούργου και εταιρείες να αφήνουν άλλες χώρες για να έρθουν να φορολογούνται χαμηλότερα εδώ.
Το θέμα είναι πως
α) Δεν θα μπορούσαν ποτέ να εμπιστευτούν τις κυβερνήσεις μας που φορολογούν με κριτήριο το "πόσα μου λείπουν για να παίζω καραγκιόζη με την τρόικα και να έχω να πληρώνω τα κομματόσκυλα"
β) Θα μας την έπεφταν πολύ πιό άγρια τα ίδια καθάρματα που την πέφτουν στο Λουξεμβούργο. Αλλά τουλάχιστον θα είχαμε αρχίσει να κάνουμε το σωστό.

Προσοχή, ακολουθεί ‘καμμένη’ θεωρητική συζήτηση που δε την έχω όμως δει πουθενά αλλού, οπότε δέχομαι όση καζούρα ακολουθήσει, αλλά γενικώς δε βλέπω κανένα λάθος/περιορισμό κι άρα τον λόγο για να μην συζητηθεί σοβαρά.

Η απλή αναλογική και για μένα απείρως καλύτερη από αυτή την αηδία που έχουμε τώρα. Μαθηματικά όμως, το να κάνει κυβέρνηση ο συνδυασμός με ~30% των ψήφων είναι εξίσου λάθος με το να κάνει κυβέρνηση το ~50% των ψήφων. Οι ψηφοφόροι δεν έχουν ψηφίσει σε κανένα σημείο της διαδικασίας το ποιοι συνδυασμοί είναι ανεκτοί, ώστε να βγει το “joint statistic” που πραγματικά χαρακτηριζεί αυτόν τον συνδυασμό.

Για παράδειγμα:
α) Η ΝΔ μαζεύει 25% των ψήφων, αλλά μόνο το 50% δέχεται να συνεργαστεί το κόμμα με το ΚΚΕ.
β) Το ΚΚΕ έχει 10% των ψήφων, αλλά μόνο το 10% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ δέχεται κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, ενώ το άλλο 90% δε θέλει να το ακούει ούτε για αστείο.
Άρα, από (α) και (β) προκύπτει πως μια συνεργασία όπως ΝΔ+ΚΚΕ έχει τη στήριξη μόνο του (12.5+1=)13.5% των ψήφων κι όχι του 35% που υποννοεί το σύνταγμα μας.

Καθότι conditional ψηφοφορίες είναι δυνατές (είτε με χαρτί, είτε ακόμη καλύτερα ηλεκτρονικά) κι ας μην έχουν εφαρμοστεί εξόσων γνωρίζω κάπου, ένα τέτοιο εκλογικό σύστημα θα είχε νόημα, καθότι σε αντίθεση με την απλή αναλογική όπως την υποννοεί ο πολύς κόσμος, εδώ υπάρχει όντως μαθηματικό background που μπορεί να αιτιολογήσει γιατί τουλάχιστον 50%. Συνεπώς και θα έπρεπε να ‘κλειδώσει’ ως εκλογικό σύστημα και να μην το αλλάζουν κατά το δοκούν κάθε 2 ψηφοφορίες (όπου είναι επίσης ένα από τα μεγάλα προβλήματα του τωρινού συστήματος). Οτιδήποτε λιγότερο του 50% θα έπαυε να είναι “λαϊκή εντολή”.

Δεν είναι τόσο απλό. Αν κάποιος ψηφίζει ΝΔ, δε δέχεται το “ΝΔ+ΚΚΕ” και γίνεται συγκυβέρνηση “ΝΔ+ΚΚΕ”, την επόμενη φορά ψηφίζει κάτι άλλο. Απλώς μέχρι την επόμενη φορά, οι πολιτικοί θα τον έχουν κοροϊδέψει για μία ακόμα φορά. Τι είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα :lol:.

Δεν ισχύει (εκτός αν δεν κατάλαβα τι εννοείς). Αν είχε ψηφίσει πως δε δέχεται το “ΝΔ+ΚΚΕ” τότε η ψήφος του είναι σαν να ψήφισε κάποιο άλλο κόμμα. Αν το “ΝΔ+ΚΚΕ” έχει πάνω από το 50% παρά την ψήφο του, τότε αυτός έχει πρακτικά ψηφίσει ένα κόμμα που δε μπήκε στη βουλή. Η ψήφος του για την έδρα θα μοιραστεί σε όλα κόμματα. Το σημαντικό είναι πως ο συνδυασμός θα αντιπροσωπεύει όντως τα θέλω (έστω και συμβιβασμένα) του >50% του λαού. Το τι θα κάνει ο απογοητευμένος ψηφοφόρος στις επόμενες εκλογές, δεν είναι το αντικείμενο κανενός εκλογικού συστήματος.

Φαντάζομαι πως ένα τέτοιο σύστημα θα ανάγκαζε τα κόμματα με κοινή ιδεολογία (αριστερά, δεξιά, κέντρο, Siemens) να ψάξουν να σχηματίσουν συνασπισμούς ανάμεσα τους και να επικεντρωθούν σε όσα τους ενώνουν κι όχι σε όσα τους χωρίζουν.

Δε γίνεται όπως το λες ρε συ, δεν πρόκειται ποτέ να βγει κανένα αποτέλεσμα. Όταν κάποιος ψηφίζει ΝΔ, ψηφίζει και τη συνεργασία της ΝΔ με οποιονδήποτε άλλον. Ψηφίζει το πρόγραμμα της ΝΔ μέχρι και την τελευταία τελεία. Δεν ψηφίζει “με επιφύλαξη”. Άρα, και με το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει να συνεργαστεί, και τη σύνταξη ψηφίζει να του κόψουν, και ΕΝΦΙΑ ψηφίζει να πληρώσει και όλα κανονικά.

Δηλαδή ρε παιδιά, τι θέλετε να μου πείτε, ότι δε θα κάνουμε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ; :frowning: