Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Πόσο θα γούσταρα -και έχοντας ως δεδομένο ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει απεργήσει μαζικά σχεδόν ποτέ ,δεν χρειάστηκε άλλωστε- να είχε μείνει ο ιδιωτικός τομέας σε εργασιακές συνθήκες 50-60 κλπ, αφού δεν διεκδίκησες τίποτα κύριε, αφού προτίμησες για άλλη μια μέρα τον μισθό σου, να μην έχεις και τίποτα από όσα έχουν κερδίσει όλοι οι άλλοι που απεργούσαν, να μην τα βρήκες έτοιμα, χωρίς να κάνεις τίποτα -πέρα του να βρίζεις-, να δω θα λέγανε τα ίδια ???
Λογικά ο κοινωνικός αυτοματισμός λέει πως πάλι θα τους βρίζανε γιατί είναι τόσο κακοί και δεν κάνουν επιπλέον αγώνες για να περιληφθούν και αυτοί στις διεκδικήσεις τους -χωρίς φυσικά πάλι οι ίδιοι να κουνήσουν το χεράκι τους- !!!

gamaei i elladara, pragmatika!!!

tlk poios na pesi ston keada?? o apergos poi ine sigoura tempelis i p idiotikos pou ine sigoura roufianos tou sistimatos kai volepsakias??

O ιδιωτικός υπάλληλος δεν χρειάζεται να απεργήσει. Το τί παίρνει καθορίζεται από την αγορά και είναι ανάλογο του τι παράγει. Έναν προγραμματιστή θα τον πληρώσει η google για να μην πάει στην apple ένας καλός γιατρός θα έχει περισσότερη πελατεία και συνολικά έσοδα από ένα χειρότερο και ούτω καθεξής. Αυτό που ζημιώνει τον ιδ. υπάλληλο είναι οι υψηλοί φόροι για να πληρωθούν δημόσιοι υπάλληλοι που τα ξίνουν σε θέσεις που δεν χρειάζεται να υπάρχουν με αμοιβές που δεν κρίνονται από κάποιο αντικειμενικό κριτήριο.

Και εκεί που αναλογιζόμουν ήταν κακία αυτό που έγραψα ποιο πάνω, βλέπω αυτό (δεν περίμενα και κάτι καλύτερο βέβαια) και λέω νταξ άξιοι για ότι πάθετε !!!
(αλλά τουλάχιστον αφήστε τους άλλους που θέλουν κάτι καλύτερο από το μίζερο όνειρό σας να το διεκδικήσουν !)

diagonismo kanete??

Το μεγαλυτερο επιτευγμα των τελευταιων πολλων κυβερνησεων ειναι οτι καταφεραν να βαλουν ολες τις ταξεις/κατηγοριες εργαζομενων να τρωγονται μεταξυ τους συνεχιζοντας οι ιδιες το καταστροφικο τους εργο.
Συνεχιστε οι μεν να κατηγορειτε τους δε.

Λατρεύω το point ότι αυτό που παίρνεις είναι ανάλογο αυτού που παράγεις.

Ανάλογο είναι, απλά δεν είναι ολόκληρο.

Το προβλημα με την “αγορα” βρισκεται στο οτι “ξεχναει” να σου πει για το σημειο που ο γιατρος σε πεταει στον δρομο με το φορειο γιατι δεν εχεις ασφαλεια.

Ή το γεγονος οτι μπορει να σου παρουν το σπιτι γιατι οταν επαθες ανακοπη καρδιας,σε πηγανε σε νοσοκομειο το οποιο δεν καλυπτε η ασφαλεια σου.
http://www.channel3000.com/news/woman-taken-to-wrong-hospital-faces-bankruptc/29648000

Μπορει να φαινονται τεραστια τα ποσα για το κομμουνιστικο Ελλαδισταν,αλλα η ελευθερη οικονομια ξερει καλυτερα.

Free market.
Free as in Freedom.

Aς πρόκοβες όπως όλοι οι άλλοι για να έχεις πρόσβαση σε “υπηρεσίες παροχής υγείας” (sic). Δεν κατάλαβα δηλαδή, τι θες; Να έχει ο κάθε τεμπελχανάς την ίδια φροντίδα με έναν εργατικό άνθρωπο; Οκ, υπάρχουν και κατηγορίες ανθρώπων οπως οι μετανάστες και οι φτωχομπινέδες, που η ρουφιάνα η ζωή δεν τους τα έφερε καλά. Bad luck, αλλα δε γαμιέται, δεν ειμαστε όλοι ίσα και όμοια…

Εγω αυτο θελω παντως. Χωρις πλακα.

Α οκ πεταχτηκαμε στην υγεια. Οποτε ας γινω συνενετικος. Θα συμφωνουσατε λοιπον σε μια φιλελευθερη οικονομια με ενα δημοσιο συστημα υγειας;

Ένας καλός Πακιστανός εργάτης θα έχει μεγαλύτερο μεροκάματο από έναν κακό Έλληνα εργάτη. Τα οποία μεροκάματα καθορίζονται από την αγορά, ανάλογα με αυτά που παράγει ο καθένας.

Δεν μπορεί να πιστεύεις, τις παραπάνω προτάσεις, ε;

Μαντζούνια, χαρτορίχτρες,ζώδια, καφετζούδες και η ελεύθερη αγορά. Μάλιστα. 2014. Ο ιδιωτικός υπάλληλος δεν χρειάζεται να απεργήσει. Πλήρης ευνουχισμός επιτυχής. σαξές στόρυ.

Θα προσπαθησω να σου απαντησω αν και πλεον δεν ξερω τι “σημαινει” σημερα ο ορος φιλελευθερος.Ο ορος εχει συσχετιστει τοσα χρονια με τοσα πολλα διαφορετικα πραγματα.Με την γαλλικη επανασταση,τονΓεωργιαδη και λοιπος ακροδεξιους νεοδημοκρατες,την ελευθερη οικονομια,τον Friedman και την σχολη του Σικαγο κτλπ κτλπ κτλπ.
Φιλελευθεροι μπορει να δηλωνουν απο σοσιαλδημοκρατες,μεχρι ακροδεξιοι(Και ο Τζημερος φιλελευθερος θα σου πει οτι ειναι)

Τωρα.Η υγεια και η παιδεια κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι ισως οι βασικοτεροι πυλωνες που στηριζεται η κοινωνια τους οποιους οι ιδιωτες πρεπει να μην μπορουν ουτε να τους αγγιξουν,ανεξαρτητα το οικονομικο συστημα.Ο ιδιος ο φιλελευθερισμος εκτος απο ελευθερια οικονομικη,μιλαει/μιλουσε(καποτε) και για ελευθερια του ατομου,η οποια δεν μπορει να υπαρξει σε συστημα οπου δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι ελευθερη προσβαση στην παιδεια,στην γνωση.την πληροφορια και την υγεια.

Ετσι λοιπον,ενα “φιλελευθερο” οικονομικο συστημα με δημοσια υγεια και δημοσια παιδεια θα μπορουσε θεωρητικα να υπαρχει.Πρακτικα δεν γινεται ομως.Οσο υπαρχει το καπιταλιστικο συστημα στο οποιο τα λεφτα ειναι η εξουσια δεν προκειται να αλλαξει τιποτα κι αυτο γιατι τα “χαρτια”/(λεφτα) ηδη εχουν μοιραστει και η “απελευθερωση της οικονομιας” πρακτικα σημαινει οτι οσοι εχουν τη στιγμη της “απελευθερωσης” το κεφαλαιο θα γαμησουν ολους τους υπολοιπους.
Για αυτο τον λογο ποσταρα και αυτα τα αρθρα για την υγεια στην Αμερικη.
Κανεις το λαθος να σκεφτεσαι την “αγορα” σαν τον μεσο αμερικανο/ελληνα πολιτη ο οποιος με τις αναγκες και τις καταναλωτικες και οικονομικες του συνηθειες καθοριζει το οικονομικο συστημα,ενω στην πραγματικοτητα η “αγορα” ειναι τα ατομα που με την εξουσια που τους δινουν τα δισεκατομμυρια τους καθοριζουν το οικονομικο,εργασιακο,κοινωνικο συστημα με γνωμονα το προσωπικο κερδος.

Τωρα ιδεολογικα διαφωνω με τον φιλελευθερισμο και οσες ιδεολογιες εχουν αφετηρια την προσωπικη/ατομικη ελευθερια,γιατι ξεκινωντας με αφετηρια την “ατομικη” ελευθερια δεν προκειται να φτασουμε ποτε σε μια ελευθερη κοινωνια.Η ελευθερια ξεκιναει με την υπευθυνοτητα των πραξεων μας σε συλλογικη βαση και το σεβασμο μας και τις υποχρεωσεις μας απεναντι στους αλλους και δεν ειναι κατι το “προσωπικο”.

Η υγεία και η παιδεία έχουν διαφορετικές ανάγκες η καθεμιά και δεν είναι το ίδιο. Όντως, συμφωνούμε όλοι (ή σχεδόν όλοι) πως οι πολίτες πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παιδεία και την υγεία -ανεξαρτήτως της οικονομικής τους επιφάνειας. Δημόσια δωρεάν υγεία είναι ένας από τους 2 τρόπους για να εξασφαλιστεί αυτό. Λίγο-πολύ εξασφαλίζει πως όλοι οι πολίτες θα τύχουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η δημόσια δωρεάν παιδεία που παρέχει η Ελλάδα όμως, δεν είμαι τόσο βέβαιος πως εμπίπτει στην λογική “ελεύθερη πρόσβαση στην παιδεία”. Οι φτωχότεροι πολίτες μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους μόνο στα δημόσια σχολεία, των οποίων το πρόγραμμα σπουδών ελέγχεται αποκλειστικά από το κράτος. Ουσιαστικά, μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές όλη τη βλακεία όσων ελέγχουν το υπουργείο παιδείας. Ο κηδεμόνας έχει ελάχιστο λόγο στην ποιότητα και το είδος της εκπαίδευσης που το παιδί του θα λάβει. Οι σύλλογοι γονέων, έχουν ελάχιστη εξουσία. Το είχα γράψει και παλιότερα - αυτή η λογική της δημόσια δωρεάν παιδείας υπήρχε στην αρχαία Σπάρτη. Το παιδί λάμβανε υποχρεωτικά και δωρεάν την εκπαίδευση που όριζε η πόλη-κράτος και ο γονιός δεν είχε λόγο. Το παιδί εκπαιδευόταν στο να μην αμφισβητεί το κράτος και την κοινωνία γύρω του. Συνεπώς “[U]ελεύθερη[/U] πρόσβαση στην παιδεία, στην γνώση, στην πληροφορία” για όλους δεν υπάρχει. Τα τελευταία 50 χρόνια υπάρχει “πρόσβαση σε κάποια παιδεία” και πριν από αυτό, δεν υπήρχε ούτε καν η πρόσβαση. Το επόμενο βήμα μας πρέπει να είναι να κάνουμε “ελεύθερη” και την επιλογή της παιδείας.

(Εγώ δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η πανελλαδική ισχυροποίηση της Χ.Α. είναι ανεξάρτητη του προγράμματος σπουδών που εφάρμοσαν τα υπουργεία παιδείας στα δημόσια σχολεία όλης της χώρας. Ούτε το ότι ένας στους δύο τρομοκράτες που συλλαμβάνονται πλέον και απορρίπτουν τους θεσμούς του τωρινού κράτους, προέρχονται από μη δημόσιο σχολείο.)

"Ένας στους δύο τρομοκράτες φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο " . Κάρβου ποια είναι η πηγή σου ; O δελτάς της γειτονιάς που πατάει διαδηλωτές με τη μηχανή του που φοίτησε ;

[SPOILER]

[/SPOILER]

Συμφωνω σε ολα οσα λες κι εχεις απολυτο δικιο.Τυποποιημενη εκπαιδευση που δεν προσαρμοζεται και αντιμετωπιζει μηχανικα τα παιδια λες και εχουν βγει ολα απο το ιδιο καλουπι,γονεις που πρεπει να λειτουργουν σαν δασκαλοι για να προσαρμοσουν το παιδι στο εκπαιδευτικο συστημα κτλπ.

Οταν εγραφα για την δημοσια παιδεια και την δημοσια υγεια δεν ειχα στο μυαλο μου την χωρα μας.Και οταν λεω δημοσια κυριως αναφερομαι στο γεγονος οτι η οικονομικη σου κατασταση δεν θα μπορει να περιοριζει την προσβαση σου στην εκπαιδευση και την γνωση κι οχι τοσο οτι η δομη και το περιεχομενο της εκπαιδευσης θα καθοριζεται απο το “κρατος”.

1. Όχι δεν έχω πηγή και δεν το έχω ψάξει. Αίσθηση που έχω είναι. Το ομολογώ. Μου φαίνεται πως το ποσοστό των συλληφθέντων για τρομοκρατία που αποφοίτησαν από ιδιωτικό σχολείο είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο από το ποσοστό των πολιτών που αποφοίτούν από ιδιωτικά σχολεία (σύνολο πληθυσμού). Στατιστικά προσπαθώ να το δω το θέμα. Το στατιστικό αποτέλεσμα, δεν λέει τίποτα για μεμονωμένες περιπτώσεις.
  2. Λες να ήταν συμμαθητές του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη και του Λιάτση οι δελτάδες? :expressionless: :lol:

Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι οι περισσότεροι μη συλληφθέντες για τρομοκρατία αποφοίτητησαν από ιδιωτικό σχολείο :stuck_out_tongue:

Όσο για την παιδεία, παίχτε χόκει μην σκάτε http://www.kathimerini.gr/793659/article/epikairothta/ellada/ka8e-xwrio-kai-omada-xokei-sthn-argolida