Ασχετα απ’ το οτι ειναι σχετικο το ποιος ειναι τρομοκρατης και ποιος οχι, και απ’ το οτι το πού θα παει σχολειο, συνηθως δεν το καθοριζει ενας 12χρονος ή ενας 15χρονος, αλλα ο γονεας, δεν καταλαβαινω που θελει να φτασει το συνειρμο.
Οτι ειναι το χ πλουσιοπαιδο και λεει “πω τα εχω ολα. βαρετη και για τον πουτσο η φαση. δεν κανω καμια ληστεια να φαω μια 15αρα χρονια;;; θα πω οτι ειμαι και αναρχικος να φαω αλλα 10 ξερωγω με τρομονομο”;;; :-s
Δεν σου έδωσα να καταλάβει τι εννοώ και η αλήθεια είναι πως δεν παίζει να γράψω πολλά παραπάνω για να το εξηγήσω. Ο Ζούγκλας έχει την δική του προκατάληψη με τα ιδιωτικά σχολεία, φαντάζομαι κι άλλοι, οπότε δεν έχω καμιά ιδιαίτερη όρεξη να μπω σε δημόσια συζήτηση για αυτό το θέμα. Μια δική μου μικρή σκέψη είναι μόνο (με τη δική μου προκατάληψη μέσα φυσικά) και δεν έχει παραπάνω αξία. Ειδικά, όταν δεν έχω νούμερα για να την κρίνω. Μόνη παρατήρηση: οι απόφοιτοι δεν είναι 12χρονα ή 15χρονά. Είναι από 18 μέχρι 100 χρονών.
Σοβαρά; :-k
Λυπάμαι αλλά δεν νομίζω να “φλεγόταν η Αθήνα” από καμία διαδήλωση εστιασμένη στους φόρους ειδικά…
Γιατί αν συνέβαινε ένα σύγχρονο Ελληνικό Tea Party (αναφέρομαι στο ιστορικό γεγονός, το Tea Party της Βοστώνης, που ήταν η αφετηρία της Αμερικάνικης ανεξαρτησίας και όχι στο σύγχρονο πολιτικό κίνημα στις ΗΠΑ) θα ήμουν και εγώ εκεί ρε συ Γράκχε…
Οι περισσότερες διαδηλώσεις των τελευταίων δύο ετών έγιναν είτε για πραγματικά δεινά όπως η ανεργία αλλά ως… εξορκισμοί, χωρίς καμία σοβαρή ανάλυση των αιτιών του προβλήματος και διεκδίκηση ρεαλιστικών λύσεων (και είναι πιθανό ανάμεσα στα όσα… εξορκίζονταν να αναφερόταν και η υπερφορολόγηση γενικά και αόριστα) , είτε -πολύ χειρότερα- έγιναν για να υπερασπιστούν παθογενείς καταστάσεις που είναι μέσα στα αίτια της χρεοκοπίας της χώρας, όπως η υπεράσπιση συντεχνιών ή το “δικαίωμα” πενηντάρηδων να συνταξιοδοτούνται.
Η δικαστική διεκδίκηση της Δράσης είχε ένα αποτέλεσμα για κάθε πολίτη που διαθέτει έστω και ένα χωράφι στο χωριό του.
Πρακτικά οφέλη από τους “εξορκισμούς” δεν είδα, άλλωστε δεν γνωρίζω να είσαι από αυτούς που χαίρονται για την άνοδο του συριζα και το ενδεχόμενο “κυβέρνησης της αριστεράς” όπως αυτοί το εννοούν…
Για να πιστεύεις τόσο πολύ στους φόρους, θα έχεις να μου δώσεις και μερικά καλά παραδείγματα για το που πάνε τα λεφτά που μας κλέβονται μέσω αυτών!
Δεν θέλω να σε ρωτήσω αν πάνε στην τσέπη σου, αν είσαι δημόσιος υπάλληλος εσύ ή οι συγγενείς σου, αν είστε κρατικοδίαιτοι, επιδοτούμενοι ή κάτι τέτοιο, γιατί θα ήταν ενάντια στους κανόνες του φόρουμ για τις προσωπικές επιθέσεις, αγενές και εξ ίσου χαζό με διάφορα βλακώδη ανάλογα που έχουν ρωτήσει εμένα κατά καιρούς μερικοί.
Το μόνο που θα σου πω είναι πως η υπομονή και οι αντοχές αυτών που πληρώνουμε μέσω των φόρων (και των εισφορών που ουσιαστικά φόροι είναι όπως είναι το ασφαληστρικό!) πολλά περισσότερα στο κράτος από όσα λαμβάνουμε σε ανταπόδοση από αυτό έχουν εξαντληθεί.
Η ώρα που ο Άτλαντας (για να χρησιμοποιήσω την παρομοίωση της Ayn Rand) θα ανασηκώσει τους ώμους για να αποτινάξει το βάρος (ή θα λυγίσει ορισιτκά κάτω από αυτό…) είναι πολύ κοντά. Και ο παρασιτισμός εκεί θα τελειώσει βίαια και αυτός.
Επίσης δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο τον θαυμασμό σου για το χαράτσι της ΔΕΗ, έργο του Βενιζέλου σε μία συγκυρία που η σημερινή αρχίζει να θυμίζει επικίνδυνα, με την τρόικα να έχει φύγει μετά από μαγκιές του χοντρού και να την παρακαλάνε να επιστρέψει…
Το χαράτσι αυτό, το ΕΕΤΗΔΕ, που λες γουστάρεις γιατί “έπιανε και τους κακούς των offshore”, έκανε προβληματική την ΔΕΗ γιατί πολύς κόσμος έπαψε να πληρώνει και το ρεύμα, κρίθηκε παράνομο στα δικαστήρια και φυσικά -το τραγικότερο- κόστισε ζωές ανθρώπων όπως η γυναίκα με ALS στα Χανιά που της έκοψαν το ρέυμα.
Αλλά φαντάζομαι πως μπροστά στον “ιερό σκοπό” του να πληρώσουν οι “κακοί μεγαλοϊδιοκτήτες με τις offshore”, οι “Landlors της Εκάλης” όπως τους στοχοποίησε ο Στουρνάρας, το να πεθάνει και κανένας είναι παράπλευρη απώλεια.
Αυτός είναι ο σοσιαλισμός!
Διάλεξες πλευρά, τουλάχιστον έχεις την ειλικρίνεια να το παραδέχεσαι.
Το ποστ σου είναι από τα πιό ενδιαφέροντα γιατί αυτά που σε μπερδεύουν, μπερδεύουν πολύ κόσμο. Να σε βοηθήσω λίγο:
Από όσους γράφεις στην αρχή, φιλελεύθεροι ειναι μόνο ο Friedman και οι οικονομολόγοι του Σικάγου. Η Γαλλική επανάσταση παρ’ όλο που μίλησε για τον άνθρωπο ως άτομο και άφησε κείμενα που ορίζουν και προστατεύουν φυσκά δικαιώματα ήταν στην πράξη μία πολύ βίαιη κατάσταση που μόνη της έπεσε σε αντιφάσεις, ανατροπές, την περίοδο της τρομοκρατίας και τελικά την προσωρινή έστω παλινόρθωση της μοναρχίας. Τεράστια η ιστορική της σημασία αλλά όχι το καθοριστικά φιλελεύθερο ιστορικό γεγονός. Καλύτερα ασχολήσου με την πολύ περισσότερο φιλελεύθερη Αμερικάνικη επανάσταση 13 χρόνια νωρίτερα, που έδωσε ένα πολύ φιλελεύθερο σύνταγμα που ισχύει απρόσκοπτα μέχρι σήμερα.
Για τα όσα γράφεις για το καπιταλιστικό σύστημα, θα σε παραπέμψω να διαβάσεις δύο πολύ ενδιαφέροντα βιβλία που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο (αν μη τι άλλο ο χώρος απολαμβάνει μία εκδοτική άνθηση τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα): http://www.politeianet.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=89&keyword=Αντικαπιταλισμός&limitstart=0
και
Τέλος, στην τελευταία παράγραφο του ποστ σου, ξεκινάς να γράψεις κάτι πολύ σωστό “Η ελευθερια ξεκιναει με την υπευθυνοτητα των πραξεων μας” και το χαλάς αμέσως προσθέτοντας αυτό το “σε συλλογική βάση”/
Η υπευθυνότητα των πράξεων ΔΕΝ μπορεί να είναι συλλογική παρά μόνο ατομική! Δεν θα ήθελες να είναι συλλογική! Θα ήθελες να σε κλείσουν μέσα επειδή όταν πήγες γήπεδο ένας άλλος οπαδός της ομάδας σου στην ίδια κερκίδα με εσένα πέταξε μία φωτοβολίδα πάνω σε παίχτη;
Γουστάρεις οι Γερμανοί να σε λένε κλέφτη και διεφθαρμένο για τα λεφτά που οι εταιρείες τους έσπρωξαν στον Άκη;
Δεν νομίζω…
Ούτε φαντάζομαι για να κάνεις κάτι σωστό, έχεις ανάγκη την συλλογικότητα, Για να δώσεις να φάει κάτι σε έναν πεινασμένο που θα δεις να ψάχνει στα σκουπίδια σου δεν θα φωνάξεις παρέα! Σαφώς και αν το οργανώσεις συλλογικά (αθροίζοντας άτομα που αποφασίζουν να κάνουν κάτι οικειοθελώς) μπορείς να το οργανώσεις καλύτερα και να είναι και πιο αποτελεσματικό, αλλά για να ανοίξεις το ψυγείο σου και να του δώσεις κάτι να φάει αρκεί να το κάνεις μόνος σου.
Η ελευθερία είναι κάτι απόλυτα προσωπικό και μία ελεύθερη κοινωνία δεν είναι παρά το άθροισμα ελεύθερων ατόμων που αποφασίζουν να ζήσουν μαζί οριοθετώντας ο καθένας την ελευθερία του εκεί που αρχίσει η ελευθερία του άλλου.
ΥΓ: Πολύ σωστά όσα γράφει ο Κάρβου για την παιδεία.
οι ελληναραδες του βολου έβγαλαν δήμαρχο κάποιον που είχε 3 “μότο” στην προεκλογική του καμπάνια
[B]“θα κάνω την πόλη του βόλου μονακο”
“θα παίξουμε α εθνική”
“ενάντια στο σύστημα”[/B]
(δηλαδή ψηφίστε με γιατι προσπαθούμε να πάρουμε τα λιμάνια στα χεριά μας συγκεκριμένοι άνθρωποι, η ομάδα με εξυπηρετεί στην β εθνική, και είμαι ενάντια στο σύστημα χέρι χέρι με την νέα δημοκρατία και βοήθεια από πολύ πιο δεξιά…)
επειδή απο τρισποντο που δεν είναι της παρούσης, βρέθηκα να εχω επαφή με τα σκυλάκια σε μια πολύ όμορφη για μένα μέρα, λέω [B]ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΘΑΨΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΑΡΧΙΔΙ.[/B]
ξερό οτι στο θρεντ Kακοποιήσεις ζώων θα ταίριαζε καλύτερα, απλά το βάζω εδώ αφενός για να το δει κόσμος, και αφετέρου για να βάλουμε καλά στο μυαλό μας οτι ο ελληνας είναι το κατακάθι της ευρωπης(μάθαμε και την ευρωπη οι γυφτοβαλκαναραιοι), στο διάολο όλοι. στα σκατά πρωινιατικα
εκδιώχθηκε απο την πόλη νύχτα όταν ανακαλύφθηκε άπατη προς το κράτος που έκανε ο πατέρας του με επιδοτήσεις για ανύπαρκτα ζώα που (δεν)είχε. πρώτος εσυ έπρεπε να ήσουν μαζί μου.
δεν με νοιάζει η αελ(με τους “αθώους” ανθρώπους…).με νοιαζουν τα ζωντανά. μακάρι να έκανε τον βολο μονακο που έλεγε. εχω πάει 500 φορές στην ζωή μου και πάντα περνάω καλά. αλλά έκοψε την χαρά απο την περιοχή. με ταπερ θα πηγαίνω πλέον. ούτε ευρώ στον κωλοχοντρο
*τα ευχήθηκα στο fb που ξέρω οτι θα τα δει κόσμος απο βολο…
Επιμενω ομως οτι οποιος οπλιζει το χερι που πιθανοτατα θα τον πυροβολησει ειναι [B][U]ηλιθιος[/U][/B]. Ο λαος του Βολου τωρα μπορει να φαει σκατα αλλα δυστυχως πρωτα θα υποφερουν τα σκυλακια… Ουστ!
Kαλά έκανες και το έβαλες εδώ αυτό για τον Μπέο Κρίμσον, το θέμα του να κάνει κουμάντο σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας ένας μαφιόζος ξεπερνάει το αν έχει κανείς ζωοφιλικές ανησυχίες ή όχι.
Για μένα είναι απίστευτο το πως ο Μπέος διατηρεί τα πολιτικά του δικαιώματα.
Το πως τον εξέλεξαν -παρ’ όλο που ως ποδοσφαιρόφιλος καταλαβαίνω την πίκρα των φιλάθλων του Βόλου και της Καβάλας για το πως η “κάθαρση” του ποδοσφαίρου έγινε στην πλάτη των ομάδων τους το καλοκαίρι του '11- είναι επίσης δείγμα παρακμής.
Ειλικρινά, η ψήφος είναι κάτι πολύ σημαντικό για να καθορίζεται από ποδοσφαιρικά κριτήρια.
Το γράφω ξανά και γιατί κάποιοι εξυπνάκηδες εδώ θεωρούσαν πέρυσι δεδομένο πως ως άρρωστος Ολυμπιακός ήμουν υπέρ της υποψηφιότητας Μώραλη στον Πειραιά…
Επειδή δεν νομίζω να υπάρχει σήμερα Έλληνας που το μόνο του πρόβλημα να είναι η ομάδα του, αλίμονο αν βάλουμε ως κριτήριο για την ψήφο το “τι συμφέρει την ομάδα”.
Γιατί εγώ δεν είπα πουθενά για διαδηλώσεις οι οποίες εστίαζαν ΕΙΔΙΚΑ στους φόρους, αυτό είναι δική σου ανακάλυψη. Εγώ είπα ότι η φορομπηξία ήταν ένα από τα πράγματα που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους. Προφανώς και η ανεργία ήταν το κύριο. Η φορομπηξία όμως κάνει την κατάσταση χειρότερη, για το λαό και όχι γενικά για τους “πολίτες” (γιατί και οι επιχειρήσεις μια ζωή γκρινιάζουν για τη φορολογία, αλλά επειδή θα ήθελαν να γίνει η Ελλάδα άλλος ένας φορολογικός/off-shore παράδεισος).
Ούτε αναφέρθηκα στα αποτελέσματα των δράσεων.
Άλλωστε το μόνο σίγουρο είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που αγωνίστηκε δεν το έκανε για να βγάλει κανέναν κερατά Τσίπρα.
Εϊχες γράψει πως ήταν “από τα κεντρικότερα ζητήματα για τα οποία φλεγόταν η Αθήνα”.
Εγώ θεωρώ πως ήταν πάντα δευτερεύων και γενικόλογα διατυπωμένο αίτημα σε σχέση με άλλα σε αυτές τις διαδηλώσεις που αναφέρεις.
Όσο για το τελευταίο που γράφεις…
Τα νούμερα των δημοσκοπήσεων δυστυχώς δείχνουν τον Τσίπρα να καρπώνεται εκλογικά τη δυσαρέσκεια των πολιτών και ας μην αρέσει ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα.
Καλοφόρετος, μερικές φορές στην ιστορία οι λαοί δυστυχώς πρέπει να πάθουν για να μάθουν…
Άλλο λαϊκή δυσαρέσκεια (σόρι, θα μου επιτρέψεις να μην χρησιμοποιήσω την έκφραση “των πολιτών”, την οποία μάλλον αντιπαθώ όσο εσύ οτιδήποτε που αναφέρεται στο λαό), κι άλλο λαϊκή κινητοποίηση.
Ο Τσίπρας προφανώς και καρπώνεται τη δυσαρέσκεια, αλλά όχι την αγωνιστικότητα. Ίσα ίσα που μάλλον περισσότερο καρπώνεται την έλλειψη αγωνιστικών διαθέσεων εδώ και πάνω από δυο χρόνια - μόνο τώρα τελευταία κάτι πάει να γίνει.
Δεν θες, Δεν θες, αλλά χρειάστηκαν 4 σειρές για να πεις ακριβώς τι ΔΕΝ θα με ρωτήσεις. Προσωπική επίθεση μια φορά δεν είναι, είναι όμως Ad hominem άρα και μη επιχείρημα ή θέση.
Αν κάποιος πληρώνει περισσότερα από όσα απολαμβάνει, τότε λογικά σημαίνει ότι τα έσοδά του δεν είναι στη μεσαία κατηγορία αλλά πολύ πιο πάνω. Που βέβαια ακόμα και τότε πάλι απολαμβάνει οφέλη από αυτά που πληρώνει, απλά όχι άμεσα αλλά έμμεσα, καθώς τα οφέλη στη κοινωνία τον συμφέρουν και είναι πολλαπλάσια. Όλα αυτά προφανώς σε ένα κράτος και ένα σύστημα που λειτουργεί σωστά, όχι το τωρινό.
Υποθέτεις πράγματα που ποτέ δεν έγραψα.
ΝΑΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ γουστάρω να τσιμπάνε τους ?κακούς μεγαλοϊδιοκτήτες των offshore?, επίσης είπα ότι θα έπρεπε να υπάρχουν και 1002 κοινωνικές μέριμνες για το ποιος πληρώνει, αν είναι η δικιά του κατοικία, είναι χαμηλού εισοδήματος, δεν του αποφέρουν έσοδα κλπ Έτσι ούτε η ΔΕΗ θα ήταν προβληματική (βασικά με χαρά τους την κάνανε προβληματική για να την ξεπουλήσουν), ούτε το ρεύμα θα κοβόταν σε ανήμπορους και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα θεωρούσα οποιαδήποτε απώλεια ως παράπλευρη, αυτά τα λες εσύ, εγώ πουθενά.
Αυτό που είπα ήταν ότι ο τρόπος μέσω ΔΕΗ ήταν ποιο αποτελεσματικός ώστε να βρει και να βάλει να πληρώσουν όσοι τόσα χρόνια δεν πλήρωναν.
Αντίθετα θυμάμαι μερικούς εδώ μέσα να λένε όταν ανακοινώθηκε (όχι εσένα), ότι μπορεί να είναι και καλό γτ όποιος έχει ένα οικόπεδο που κάθεται θα το πουλήσει για να μην πληρώνει φόρους, έτσι και το οικόπεδο θα δουλέψει και η οικονομία θα κουνηθεί.
Συγκλονιστικη συζητηση ενος καργα δεξιου που ονειρο του προφανως ειναι μια ελευθερη κοινωνια η οποια θα απαλαχθει καποια στιγμη απο το βαρος των φτωχοτερων ωστε να μην χρειαζεται να πληρωνει φορους για την συντηρηση του και ενος ο οποιος θεωρει το κομμα του ανωτερο απο τον λαο μαλλον θεωρει το κομμα του ΤΟΝ λαο.
και φυσικα δεν εχει ακουσει ποτε του το We the people αλλα φυσικα δεν το εχεις ακουσει ουτε και εσυ.
Το εχω ξαναπει ρατσιστη που νομιζεις οτι εισαι αριστερος, πανω απολα ειναι ο ανθρωπος και οχι το κομμα . Αντε παιξε με τους φιλους τωρα που σε εχουν και σε υποληψη, η παιξε με τον εαυτο σου