Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Όπως είπε και ο Κεφαλογιάννης “δυστυχώς δεν τρομοκρατούνται”…
Μπούμερανγκ γυρνάει αυτό, αφενός γιατί ο κόσμος έπαθε και το 2012, αφετέρου διότι πλέον ο βρεγμένος δε φοβάται τη βροχή.
Με ποιο κούρεμα καταθέσεων να απειλήσουν, όταν ο μέσος Έλληνας δεν έχει καταθέσεις και με ποια δραχμή να φοβίσουν, όταν ο μέσος Έλληνας έφτασε να την αναπολεί.

Και το πιο σημαντικό, ακόμα και αυτός ο δουλοπρεπής λαός που έχει αποδεχτεί τα πάντα με την ήσσονα αντίσταση, έχει και ένα υπόλειμμα αξιοπρέπειας που τον κάνει να αντιδράει στην εξόφθαλμη υποτίμηση την νοημοσύνης του από τα μμε και στην εξόφθαλμη παρέμβαση από τη Μερκελοκρατούμενη Ε.Ε.

θα αντιδρασει κανεις ομως οταν με το καλο (κακο δεν ξερω ) στηθει η καλπη ? εμεις απο δω καλα τα λεμε ξερω γω !

I wouldn’t hold my breath που λενε και στο χωριο μου. Θερω τεραστιο κομματι του πληθυσμου μειωμενης αντιληψης. Εδω στα απλα και οι περισσοτεροι φερονται σαν ηλιθιοι…
Απλο παραδειγμα–> Αυτη τη στιγμη εξω βρεχει, βρειτε μου το ποσοστο των ανεγκεφαλων που οδηγουν εν μεσω βροχης με αναμμενα τα φωτα ομιχλης? Για τους ασχετους με την οδηγηση, τα φωτα ομιχλης ειναι τα προβολακια κατω απο τα φωτα πορειας τα οποια χτυπανε ιδιαιτερα χαμηλα για να σε βοηθανε [B][U]ΜΟΝΟ[/U][/B] οταν οδηγεις μεσα σε ομιχλη, σε καθε αλλη περιπτωση απλα τυφλωνεις τον απεναντι ζωαδι, αφου το οδοστρωμα ειναι σαν καθρεφτης!!!

Βρε ποιά φώτα…πάρε εδώ φωτεινά παραδείγματα και κάνε τα αναγωγή στον πληθυσμό… μέτρα 30 χιλιάδες που ψήφισαν μπέο, μέτρα μισό εκατομμύριο που ψήφισαν ΧΑ και άλλο μισό που θα ψήφιζε στις επόμενες αν δεν τους χώναν μέσα…μέτρα πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ηλικιωμένους με σοβαρά προβλήματα αντίληψης και πόσες εκατοντάδες χιλιάδες φανατικούς φασιστόγαυρους…τι να λέμε τώρα περί αντίληψης…όλοι είναι αυξημένης προσωπικής αντίληψης και μειωμένης κοινωνικής…διάλεξε και πάρε…

Το γαμησες ! :slight_smile:

Πως αλλιώς θα είχε η νδ ψηφοφόρους; Ντάξει, υπάρχουν κ άνθρωποι που περιμένουν το Γιωργάκη να κάνει κόμμα.
Προφανώς αναφέρομαι σε αυτούς που “έφαγαν” το τραμπούκο το 2012 η πριν τις ευρωεκλογές.

Ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς (τουλαχιστον με όσους συναναστρέφομαι) που αγχώθηκαν το 12 πως θα βγουν οι κομμουνιστές και θα τους πάρουν να ευρώ και τα σπίτια, πλέον ειναι σε τέτοια κατάσταση, έχοντας χάσει το μισό τους εισόδημα στην καλύτερη των περιπτώσεων, που αυτή η εκστρατεία εκφοβισμού τους γεννάει ένστικτα αντίδρασης.

Αν δεν στήνεις κώλο στην τρόικα είσαι λαϊκιστής …
ok το είδαμε και αυτό !!!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=355460&catid=9

Πόσο μοιάζουν τα λόγια της Λεπέν με τα λόγια των υπερευαίσθητων με τις παρεμβάσεις ξένων παραγόντων στην πολιτική της χώρας;;; :lol:

#-o #-o

:lol::lol::lol::lol:

Βλέπω ντρέπεσαι να πεις ότι συμφωνείς μαζί της…

Δεν βλέπω καμία “είδηση” κατά του σύριζα από τον κραπσοντι και ανησυχώ…

Εν τω μεταξύ, ο υπάλληλός τους, τους ενημέρωσε από πριν για να πάρει το ΟΚ. Αμ πως…

Reuters: Ο Σαμαράς είχε προετοιμάσει τους Ευρωπαίους για τις κινήσεις του

Η Λεπέν"Καταδικάζει «απερίφραστα την παρέμβαση της Κομισιόν στις εθνικές εκλογές»."
Ο Συριζα Καταδικάζει «απερίφραστα την παρέμβαση της Κομισιόν στις εθνικές εκλογές».
Η Λεπέν είναι ο Συριζα.

Τραγουδιέται κατά το
Ο αστυνόμος είναι όργανο.
Το μπουζούκι είναι όργανο.
Ο αστυνόμος είναι μπουζούκι.

Ομοίως , θα πρότεινα σε όλους να μην κράζετε την τρομερή μας κυβέρνηση, μιας και το ίδιο κάνει π.χ. ο Κασιδιάρης. Το νου σας. Σήμερα κράζετε την κυβέρνηση, αύριο ψηφίζετε τσίπρα, μεθαυριο είστε τελειωμένοι πρέζουλες , με αγκυλωτό σταυρό τατού στο μέτωπο , στην ομόνοια καταναλώνοντας φτηνά αυτοσχέδια ναρκωτικά με ελληνικές πρώτες ύλες( προφανώς τέρμα η ευρωπαική κόκα)

Σαφώς και συμφωνώ [U][I]στη συγκεκριμένη δήλωση της[/I][/U].
Η λογική σου είναι αυτή που είναι για facepalm.
Η Λεπέν λέει ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή, εγώ λέω πως ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή, άρα συμμερίζομαι τις ιδέες της Λεπέν.
Αυτό δε λες μέσες-άκρες;

Καλά πέρα της ηλίθιας λογικής "αν ένας φασίστας πει ότι ο ήλιος βγαίνει από τα ανατολικά, εγώ πρέπει να πω ότι βγαίνει από τα δυτικά, αλλιώς είμαι κι εγώ φασίστας"
Πέρα του ότι σαν αντιπαράδειγμα θα μπορούσα να φέρω κι εγώ δηλώσεις νεοφιλελε να λένε τα ίδια πράγματα με φασίστε ή δικτάτορες.

Βλέπω και μια ειρωνεία σε όσους αντέδρασαν αρνητικά στις παρεμβάσεις που έγιναν στην Ελλάδα απειλώντας και εκβιάζοντας τον Ελληνικό λαό για το τι να ψηφίσει, λέγοντάς τους όλους αυτούς υποτιμητικά “υπερευαίσθητους” …
Τι να πω ίσος για τη νεοφιλελε λογική να είναι ok κάτι τέτοιο … #-o#-o#-o

Το ηξερα οτι συμφωνειται μαζι της.

Ναι guardian εγω δεν συμφωνω. Ειναι δικαιωμα του δανειστη να δηλωνει οτι δεν θα συνεχισει να πληρωνει καποιον ο οποιος δηλωνει οτι θα ακολουθησει μια πολιτικη η οποια ειναι παραγωγης χρεους. Καλο ειναι να ξερει ο Ελληνας πολιτης οτι αν βγαλει τον Τσιπρα και ο Τσιπρας κανει αυτα που λεει τοτε λεφτα γιοκ. Ενημερωση λεγεται.

Εκβιασμός και στεγνή απειλή λέγεται …
Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να το βάλουν σε περιτύλιγμα ενημέρωσης …

“Θέλει και καλα”, το γράφεις και μόνος σου πως αυτό λέει αλλά φοβάσαι και το τι κρυμμένες ατζέντες υπάρχουν από πίσω όταν βλέπεις τον εναγκαλισμό με ό,τι πιό σάπιο έχει βγάλει η χώρα τα τελευταία 40 χρόνια από τους πρώην πασόκους συνδικαληστές τύπου Φωτόπουλου μέχρι τον Κουρή με τους απλήρωτους εργαζόμενους και τη Γιάννα…
Περί “κουρέματος” (ευφημισμός που εφευρέθηκε για να εξωραϊζεται η κλοπή…) καταθέσεων τώρα, επειδή βλέπω αρκετούς να λένε “σιγά μήπως μου έχει μείνει και τίποτα στην άκρη”:
Δεν είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα: Ακόμα και οι φτωχότεροι Έλληνες που δεν έχουν καταθέσεις, εξαρτώνται από τις καταθέσεις του Σκλαβενίτη π.χ. για να μπορεί να εξοφλεί τους προμηθευτές του και να υπάρχει εμπόρευμα στα σουπερ μαρκετ του. Αν φτάσουμε εκεί ετοιμαστείτε για άδεια ράφια.
Ρωτήστε και κανένα Κύπριο φίλο αν έχετε για το πως ήταν εκεί η εμπειρία (που εγώ φοβάμαι πως αν συμβεί εδώ θα συμβεί πολύ χειρότερα…)

Δεν έχει πρακτική σημασία αλλά μόνο ιστορική/διδακτική το πως φτάνουν τα δύο μέρη σε σχέση πιστωτή-οφειλέτη. Αντίθετα, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι πως αυτός που κάνει τις μαγκιές με τα νταούλια εξακολουθεί να χρειάζεται και πρόσθετο δανεισμό (ειδικά με όσα τάζει!).

Αλήθεια πιστεύεις πως είναι αποδεκτό να υπερφορολογούμαστε φτάνει να μην γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας;
Nα πληρώνουμε όλοι δηλαδή -και όσοι δεν πήγαμε να δανειστούμε μέχρι το λαιμό- για να ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες με τα λεφτά μας, επειδή προστατεύονται από το κράτος κάποιοι που είτε τα έκαναν σκατά είτε ακόμα χειρότερα είναι λαμόγια και δεν πληρώνουν σκόπιμα ενώ θα μπορούσαν.
Δυστυχώς το θέμα του “πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας” επειδή ακριβώς ακούγεται τόσο δραματκό έχει γίνει αντικείμενο λαϊκίστικης εκμετάλλευσης από πολλούς πρωταθλητές του είδους, από τον μπούλη τον Καμμένο, μέχρι τον συριζα και τη Βούλτεψη που πέρυσι τέτοιο καιρό χτυπιόταν να μην ελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί ενώ κατά μεταγενέστερη δήλωση της τα ακίνητα δεν έχουν αξία, είναι πεταμένα λεφτά! :lol:
H πραγματικότητα έίναι πως στην Ελλάδα σήμερα όποιος χρωστάει την πρώτη του κατοικία και θέλει να τα βρεί με την τράπεζα θα μπορούσε να αποφύγει τον πλειστηριασμό και ας μην υπήρχε το πάγωμα τους από την κυβέρνηση. Περίοδοι χάριτος, μειωμένες δόσεις, επιμηκύνεις, οι ίδιες οι τράπεζες θα του δώσουν ό,τι από αυτά τον βολεύει για να μην έχουν άλλο ένα δάνειο να χρεώνεται ως “μη-εξυπηρετούμενο”. Και να μην τα βρεί κανείς αμέσως με την τράπεζα, μέχρι να ακολουθηθούν όλες οι δικαστικές διαδικασίες και να φτάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό (όπου πιθανότατα δεν θα υπάρχει και αγοραστής σε αυτή την αγορά…) έχει μπροστά του τουλάχστον δυόμισυ χρόνια για να βρεί μία λύση.
Το πραγματικό ποσοστό των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους λόγω δυσπραγίας είναι μικρό. Και πιθανότατα είναι περιπτώσεις ανθρώπων που κακώς βρέθηκαν με στεγαστικά δάνεια γιατί δεν θα μπορούσαν ποτέ να τα σηκώσουν. Ας πουλήσουν τα ακίνητα που βρέθηκαν στα χέρια τους με δανεικά (γιατί και πάλι τέτοιες είναι οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις και όχι ανθρώπων που υποθήκευσαν ακίνητα που ήδη κατείχαν, θυμηθείτε την ομορφιά της “χρηματοδότησης στο 100% της εμπορικής αξίας”) και ας πάνε στο νοίκι όπως είναι τόσοι Έλληνες που αν δεν πληρώσουν νοίκι ένα τρίμηνο θα φάνε έξωση ενώ τα λαμόγια μένουν στα σπίτια που τους χρηματοδότησαν οι τράπεζες και ας έχουν να τις πληρώσουν 5 και 6 χρόνια!
Υπάρχουν εν ενεργεία βουλευτές που δεν πληρώνουν τα δάνεια τους (δεν βγαίνουν τα παιδιά με 7-8 χιλιάρικα το μήνα…), μεγαλοδημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και άλλοι ανάλογοι. Και οι τράπεζες δεν τους κυνηγάνε όσο θα μπορούσαν γιατί στο τέλος η λυπητερή θα πάει και πάλι στον φορολογούμενο…
Εγώ λέω να πάνε όλοι αυτοί σε πλειστηριασμούς, να πάρουν οι τράπεζες ό,τι μπορέσουν και να γράψουν τα υπόλοιπα ζημιά (που έτσι και αλλιώς κανονικά πρέπει να εμφανίζεται ήδη στις προβλέψεις τους). Είναι μία λειτουργία αγοράς, οδηγεί σε ισορροπία.

έτσι λες εσύ. Γιατί ο Κρούγκμαν λόγου χάρη λέει πως είναι η μόνη λύση πολιτικές δαπανών.
Το κράτος σε περίοδο μείωσης της κατανάλωσης απο νοικοκυριά και μείωσης επενδύσεων από επιχειρήσεις, πρέπει να δαπανά και να δημιουργεί ελλείματα (ο Τσίπρας λέει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό με εξυπηρέτηση χρέους στο 2% του ΑΕΠ) για να αντισταθμίζει τις παραπάνω ελλείψεις, ώστε να μη δημιουργείται η σπειροειδής ύφεση που ζούμε την τελευταία 5ετία. Αυτό λένε οι Κεϋνσιανοί οικονομολόγοι. Αυτό λένε πλέον και οι Μονεταριστές (για την ακρίβεια λένε πως πρέπει πλέον να ακολουθηθούν πολιτικές ανάπτυξης). Και το λένε γιατί η υπερφορολόγηση που έχει δημιουργήσει τα δημιουργικής λογιστικής πλεονάσματα, έχει φτάσει στα όρια της.
Ποιοι αντιδρούν; Η ιδιότυπη οικονομική θεώρηση της Γερμανίας περί δημοσιονομικής πειθαρχίας. Όχι οι δανειστές γενικά. Δεν είναι σχέση δανειστή-δανειζόμενου η κατάσταση με την Ελλάδα.

Και φυσικά, η αντίδραση δεν είναι γιατί είπαν πως “αν ο Τσίπρας κάνει όσα λέει δεν έχει άλλα λεφτά”, είναι γιατί είπαν “ψηφίστε το σωστό” δείχνοντας το Δήμα ή “θέλω να δω οικεία πρόσωπα”. Αυτό λέγεται πολιτική παρέμβαση. Και το σκεπτικό σου μπάζει και το δείχνεις αναφέροντας αυτό που θες και όχι αυτό για το οποίο υπήρξε αντίδραση.

Έτσι δε λέω εγώ. Λέει ο πιστωτής. Η δικιά του άποψη μετράει και κανενός Krugman. Αν αυτός πιστεύει ότι έτσι δεν θα πάρει τα λεφτά του πίσω , χέστηκε για το τί λέει ο κάθε Krugman και πολύ καλά κάνει.