Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

θα συμφωνησω με αυτα που λεει ο freedom…και γενικως θελει υπομονη…οποια καλη προθεση και αν εχει η κυβερνηση απο την μια στιγμη στην αλλη δεν μπορουν να γινουν θεαματικες αλλαγες…εγω θα ημουν ικανοποιημενος αν εχουμε ως βαση οτι εχει γινει μεχρι τωρα (δηλαδη να μην γινουν χειροτερα τα πραγματα στην ουσια)και να βλεπω μικρα σταθερα βηματα προς τα μπροστα…

καποιος το ανεφερε πιο πανω…μου αρεσει και εμενα ο Βαρουφακης στο οικονομικων…οσο τον εχω παρακολουθησει μου εχει δωσει την εικονα ενος πολυ σοβαρου ανθρωπου…

Αυτό ακριβώς! Ισορροπούν λίγο τα οικονομικά με ψήφο απο ΑΝΕΛ και στα κοινωνικά ζητήματα ψήφο απο Ποτάμι. Κάπως έτσι θα πάει το πράγμα. Ίσως δούμε και σύντομα διαζύγιο σύριζα-ανελ και μετά συριζα-ποτάμι συγκυβέρνηση, με ταυτόχρονη αλλαγή υπουργών κτλ

Επίσης κάπου διάβασα πως ο Σαμαράς ζήτησε και δεύτερο γραφείο, με την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού πλην του αρχηγού της αντιπολίτευσης. Κάτι άλλο να φέρουμε; Κάποιον για μασάζ ίσως;

ο Σαμαρας και μονο με την κινηση να μην κανει την παραδοση δειχνει ποσο ανθρωπακι ειναι…

Αυτή η ευρέως διαδεδομένη άποψη περί ΚΚΕ και συνέπειας προέρχεται από αυτούς που ήθελαν την αριστερά στο 5% και τη μόνιμη άρνηση.
Κόμμα που έβαλε την τυποεκδοτική στο (καπιταλιστικό και υπέρ του κεφαλαίου) άρθρο 99 και πούλησε τον 902 στο Μαρινάκη ΔΕΝ είναι συνεπές.
Κόμμα που βάζει τα ΚΝΑΤ να βαράνε διαδηλωτές για να “προστατέψει” τον κοινοβουλευτισμό, δεν είναι αριστερό.
Αυτά γιατί το τι είναι αριστερά, αφήστε να το ξέρουν οι αριστεροί καλύτερα.
Και το μόνο που τους κρατάει σε αυτό το 5%, είναι η παράδοση των αγωνιστών του.

Όσο για τη “διεθνιστική” του αντίληψη, έχει στραφεί κατά καιρούς κατά του ΚΚ Ιταλίας, μέχρι και της σύμπραξης του ΚΚ Ισπανίας με τους Podemos.

Κανονικά, θα έπρεπε να προβληματίσει το κκε το ότι όλο και συχνότερα ιδεολογικοί του αντίπαλοι το εκθειάζουν ως συνεπές,σοβαρό κλπ. Τεσπα, δικό τους θέμα. Δε νομίζω εξάλλου ότι τους ενδιαφέρει τι λέμε .

Μπράβο πάντως στον Τσίπρα για τον πολιτικό όρκο,πολύ απλά γιατί στο ιράν της ευρώπης, τίποτα αντίστοιχο δεν είναι αυτονόητο.

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος:?Οι Έλληνες εψήφισαν σαν Πρωθυπουργό της Ελλάδος τον κ. Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο α) ζει και συζεί με την “συντροφό του”, όπως έλεγαν τα ΜΜΕ, καί όχι με την “σύζυγό του”, δηλ. με μια γυναίκα χωρίς να έχει προηγηθεί θρησκευτικός γάμος, β) δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του με το χριστιανικό βάπτισμα καί γ) ως Πρωθυπουργός, με περισσή υπεροψία δε, αρνείται νά δώσει τόν θρησκευτικό Όρκο! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδος!?.

ενω οι προηγουμενοι που εδωσαν θρησκευτικο ορκο τα πηγαν καταπληκτικα…

Βρε δεν λέω αυτό. Ο Τσίπρας μπορεί και να τα κάνει το ίδιο σκατά. Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όμως , το ότι δεν φιλάς το χέρι του παπαδαριού είναι κάτι, Τι με ενδιαφέρει εμένα αν οι παπάδες θέλουν εξουσία, δόξα και χρήμα ; Εδώ δεν βγάζουμε άκρη με τους πολιτικούς, θα έχουμε ΚΑΙ τους παπάδες ;

edit : Φυσικά και υπάρχουν και πολύ πιο σοβαρά θέματα στις σχέσεις εκκλησίας -κράτους ε…

για τους κολλημενους παπαδες και γενικως με τις θρησκειες το ειπα…απο την στιγμη που δεν ηθελε ο Τσιπρας,καλα εκανε…

σορρυ :stuck_out_tongue:

Καραμανλής για ΠτΔ μαθαίνω??? Φέρτε τα νταούλια

από την άλλη:

Και φυσικα δεν ειναι αριστερο κομμα οταν δεν δεχεται τον γαμο τον ομοφ. Και το δικαιωμα να υιοθετουν δεν ειναι αριστερο κομμα οταν μια ζωη κανει πορειες μονο του μακρια απο τον λαο νομιζοντας οτι ειναι ο λαος. Και ενας κνιτης να μου απαντησει επιτελους ποια ηταν η αποψη που ειχε για τον Βελουχιωτη πριν τις
19/6/2011 και ποια μετα. Δεν βιαζομαι ξερω οτι η γραμμη απο Περισσο μπορει να καθυστερησει λιγο.

Τα αριστερά κόμματα πρέπει να δέχονται την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;

αν θέλουν να βγουν στη βουλή με τπτ

Μια διόρθωση ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν ήταν στην τριτοκομματική κυβέρνηση του '12, μόνο στου Παπαδήμου ήταν (χωρίς ΔΗΜ.Α.Ρ.).

Μαλακια τεραστια η συγκυβερνηση με Αν.Ελ.Πραγματικα τον Καμμενο και ολους τους ανελ τους σιχαινομαι οσο σιχαινομαι Αδωνι και λοιπους κλοουν.Καιροσκοποι,κολλημενοι,συντηριτικοι και στενομυαλοι,με τον Καμμενο να τον θεωρω εναν απο τους πιο αμοραλιστες πολιτικους,ο οποιος απο τις εποχες ΝΔ ηταν και ειναι τιγκα διεφθαρμενος.Φαινετε δυστυχως απο την πρωτη στιγμη οτι και παλι ελαχιστα πραγματα θα αλλαξουν.Η κοινωνια δεν θα αλλαξει αν δεν αλλαξουν οι νοοτροπιες.Οταν συνεργαζεσε,εστω και αναγκαστηκα με τον Καμμενο,απλα και μονο για να καταφερεις να περασεις μια ατζεντα που μπορει να εχει και 5 σωστα πραγματα μεσα,εχεις εκ των πραγματων αποτυχει.Ο σκοπος κατα την ταπεινη μου αποψη δεν αγιαζει τα μεσα,και στην συγκεκριμενη κοινωνικη και οικονομικη κριση ο μονος τροπος να αλλαξει κατι ειναι να καλλιεργηθει στην κοινωνια μια ηθικη αδιαλλαξια.

Παρολα αυτα γελαω απο εχτες ασταματητα με τα butthurt που προκαλεσε ο Συριζα:
1)Αδειασμα στο ποταμι το οποιο ηταν τοσο σιγουρο οτι θα συγκυβερνουσε, που οταν τελικα πηρε πουλο,ο Σταυρος βγηκε εξω και μονο που δεν εκλαψε μπροστα στις καμερες.
2)Butthurt Αντωνη Σαμαρα.Το αγαπημενο μου απο ολα.Εδειξε για αλλη μια φορα χαρακτηρα ο Αντωνακης και επισφραγισε την αποτυχια του δειχνοντας αλλη μια φορα ποσο μικροπρεπης και ασημαντος ειναι.Για τον πουτσο ηγετης,κοινως,ακομα και κατα τα Μακιαβελικα προτυπα.
3)Butthurt Ψαριανος

4)Butthurt Πασοκ που εφαγε ΤΡΕΛΟ αδειασμα καθως περιμενε με την πουτσα στο χερι να συγκυβερνησει και αυτο,και ειχε βασισει εκει ολη την εκλογικη του καμπανια.

Υ.Γ Επισης ξεχασα να γραψω οτι ειναι τρελα πονηρη και εξυπνη η επιλογη Αν.Ελ για συγκυβερνηση.Ο τελειος τροπος να περνουν “δεξιες” πολιτικες χωρις πολιτικο κοστος για το Συριζα.

Εξαιρετικός και μπράβο του.

Προφανως μονο σε αυτο μπορεις να απαντησεις και μονο με ερωτηση. Στα αλλα τιποτα. Για να συνεχισουμε λοιπον ολα τα κομματα πρεπει να δεχονται οχι μονο τα αριστερα. ΟΚ? παμε παρακατω στα αλλα?

Σε τι να απαντήσω; Δε με ρώτησες τίποτα :). Απλώς κάτι άκουσα για politically correct αποδοχή υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και πετάχτηκα σαν την τσουτσού (εγώ διαφωνώ με αυτό).

Ο Τσίπρας έπραξε το αυτονόητο με τον όρκο και μπράβο του. Βέβαια ζήτησε και την ευχή του αριχεπισκόπου πρώτα μπροστά στις κάμερες αλλά είναι πταίσμα.

Δυο πράγματα ήλπιζα από τον Τσίπρα να κάνει. Απλή αναλογική και διαχωρισμός εκκλησίας κράτους. Δυστυχώς το δεύτερο το χαιρετάμε ήδη λόγω Καμμένου αλλά και πάλι δύσκολα θα τολμούσε να το κάνει.

[SPOILER][/SPOILER]

Φυσικα και θα διαφωνουσες, φυσικα δεν ειναι ζητημα αν ειναι Politically correct και φυσικα δεν περιμενω [B]ποτε και απο κανεναν κνιτη να απαντησει για τον Βελουχιωτη[/B]. απλα γουσταρω να κανετε μοκο γιαυτο ρωταω.Αρε κακομοιροι.