Τα ξέρω κι εγώ στον ιδιωτικό τομέα είμαι γι αυτό με πονάει και περισσότερο, μακάρι να κάνει κάτι. Δεν είμαι αρνητικός απέναντι στη νέα κυβέρνηση.
@alejandro ξέρεις όμως και πόσοι από αυτούς μπήκαν παράνομα;
Τα ξέρω κι εγώ στον ιδιωτικό τομέα είμαι γι αυτό με πονάει και περισσότερο, μακάρι να κάνει κάτι. Δεν είμαι αρνητικός απέναντι στη νέα κυβέρνηση.
@alejandro ξέρεις όμως και πόσοι από αυτούς μπήκαν παράνομα;
Εγώ υποψιάζομαι ήδη έναν. Αυτόν που δηλώνει δημοσιογράφος της ΝΕΡΙΤ αλλά πήρε την τόσο κακή συνέντευξη από τον Σαμαρά, τον Δεκέμβρη που μας πέρασε. Τον προσέλαβαν με εξαιρετικό βαθμό στη συνέντευξη, ήταν από τους πρώτους που προσλήφθησαν όταν έκλεισε η ΕΡΤ και: δεν μιλάει καμία ξένη γλώσσα (μόνο λίγα αγγλικά), δεν έχει σπουδάσει τίποτα (μόνο απολυτήριο Λυκείου) και δεν έχει γνώσεις υπολογιστή. Δηλαδή τι είπε στη συνέντευξη και τον προσέλαβαν πρώτο-πρώτο και λίγο πιο μετά του ‘ανέθεταν’ και συνέντευξη από τον πρωθυπουργό;
Κανείς δεν θέλει να μείνουν στις θέσεις τους όσοι μπήκαν παράνομα. Αλλά είναι και σημαντικό να κρατήσουν τις θέσεις τους αυτοί που τις αξίζουν. Το κράτος πολλές φορές κάνει λάθη (π.χ. παράνομες προσλήψεις) αλλά είναι ουτοπικό το να περιμένουμε να μην γίνονται λάθη. Αλλά το κράτος δεν πρέπει ποτέ να είναι άδικο με τους πολίτες (π.χ. παράνομες απολύσεις) γιατί τότε αποτυγχάνει αδικαιολογήτως.
Το να φερθεί το κράτος σωστά σε όσους αδίκησε, είναι αίτημα και του ιδιωτικού τομέα (π.χ. επιστροφή ΦΠΑ και χρωστούμενων, συντάξεις που κόπηκαν ενώ είχαν πληρωθεί, κ.α.). Αυτά τα δύο εγώ δεν τα βλέπω αλληλοσυγκρουόμενα.
Δεν ξέρω όχι, αυτό είναι στο χέρι του συριζα να το βρει και να αποδείξει πως η παλιάς κοπής κοματοκρατία στο δημόσιο τελείωσε.
Από εκεί και μετά, με απωθούν οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού.
Επίσης, ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας, αν δεν κάνω λάθος, έχει περιοριστεί στις 589.841. Όχι μεγάλος και σίγουρα όχι μεγαλύτερος του Ευρωπαϊκού Μ.Ο. (οριακά μεγαλύτερος από αυτόν της Γερμανίας και άλλων 2 χωρών).
Εφόσον είσαι στον ιδιωτικό τομέα, θα ξέρεις ίσως πως οι περικοπές και η κατάργηση 13ου & 14ου μισθού, έπληξε τους ιδιώτες επιχειρηματίες εξίσου, μέσω μείωσης της ζήτησης.
Μα δεν συμφώνησα με το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού, αλλά τι είναι προτιμότερο το όντως άδικο αυτό μέτρο ή και άλλες απολύσεις; Δίκοπο μαχαίρι.
Επίσης για τη μείωση της ζήτησης ευθύνεται και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό η αύξηση της ανεργίας και η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, γιατί στον δημόσιο τομέα δεν ξέρω κανέναν να δουλεύει με 480? καθαρά.
Αυτο με την μειωση του κατωτατου στον ιδιωτικο τομεα ηταν η μεγαλυτερη βλακεια που μπορουσε να κανει καποιος…θελω να πιστευω επειδη εχει αναφερθει αρκετες φορες και προεκλογικα και τις 2 τελευταιες μερες, οτι θα γινει οπως ηταν παλιοτερα…
οσο για την “κυρια” Βουλτεψη…αντε πηγαινε φαε καμια πενα μωρη παπαρω…λες και ψηφιζουμε για το “γκρηκ μοντελς”
:lol:
Δώστε ρε χρήμα στον δημόσιο υπάλληλο να αυξηθεί η ζήτηση…
:lol:
Οι μισθοί, επηρεάζουν το διαθέσιμο εισόδημα. Η αύξηση των μισθών, συνεπάγεται συνήθως αύξηση δαπανών των νοικοκυριών. Γιατί νομίζεις πως αφανίστηκε η μεσαία τάξη ;[B] Η μείωση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,[/B] σε συνδιασμό με την αύξηση της φορολογίας τους τελείωσε. Έχεις κάποια άλλη άποψη για το συγκεκριμένο ;
H αύξηση των μισθών από την αύξηση της παραγωγής ναι. Η αύξηση μισθών από χρήμα που δεν υπάρχει αλλά το αποκτά το κράτος είτε με δάνεια είτε με αύξηση της φορολογίας άλλων μισθωτών όχι.
Με λίγα λόγια αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους. Τότε θα αυξηθούν και οι μισθοί.
Όταν τα διαβάζεις όλα μονοκοπανιά λες καλή φάση τελικά.
Λεφτα υπαρχουν.
Η αύξηση της αγοραστικής δύναμης συνεπάγεται κατανάλωση,[U]ανεξάρτητα από που προέρχεται το χρήμα[/U]. Επίσης η κατανάλωση επηρρεάζεται και από την πρόβλεψη για την μελλοντική κατάσταση. π.χ αν πιστεύεις ότι δεν θα χεις κωλόχαρτο να σκουπιστείς, δεν θα πας να αγοράσεις τπτ. Αν πιστεύεις ότι θα φτιάξεις προιόντα/υπηρεσίες που κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει δεν θα επενδύσεις κλπ
Κάτσε πρώτα να δούμε τις αλλαγές αυτές να πραγματοποιούνται (ακόμα στα λόγια είναι ε) και μετά θα μάθουμε πως θα χρηματοδοτηθούν. Θεωρητικά , η κακοδιαχείριση είναι τόσο μεγάλη που θα βρουν πόρους και δεν θα πάνε σε λύσεις δανεισμού ή φορολόγησης. Θα δούμε.
π.χ. Θα μπορούσαν κάλλιστα να πάρουν λεφτά από τον εγκληματία το Μηλιώνη που έφαγε δεκάδες εκατομύρια ευρώ(energa power) και έκανε ζωάρα στη Μύκονο…Αν αποδειχτεί ότι τον κάλυψαν στελέχη της πρώην κυβέρνησης , να τους δημεύσουν την περιουσία για να καλυφθεί η χασούρα.
Πολύ απλοϊκό Ζούγκλα. Δεν είναι έτσι γραμμικά τα πράγματα. Αν ήταν έτσι, τότε οι χώρες που εκτυπώνουν άπειρο χρήμα θα είχαν και μεγάλη αγοραστική δύναμη/πλούτο/ποιότητα ζωής.
Ο Ανδρέας έκανε καριέρα με το απλοικό που λες Έφτιαξε μεσαία τάξη κλπ Το αν το χρήμα που κυκλοφορεί/τυπώνεται , πηγαίνει σε όλους ή σε κάποιους είναι άλλη συζήτηση( Το άπειρο χρήμα δεν σημαίνει άπειρη αγοραστική δύναμη για όλους.) Εγώ τονίζω το εξής :[U] Η αύξηση της αγοραστικής δύναμης συνεπάγεται κατανάλωση.[/U] Υπάρχουν αστερίσκοι, αλλά αυτός είναι ο κανόνας. Σκέψου το και αλλιώς, ποιος και πως θα αγοράσει/επενδύσει αν δεν έχει φράγκο ; Γιατί κλείσανε τόσα εμπορικά καταστήματα στην Ελλάδα ;
Επειδή είπαμε για την μεγάλη ήττα του Βενιζέλου μέσα στην έδρα του από τον Λεβέντη, να πούμε για το πόσο ζώα είναι οι δικοί μου συμπολίτες που έβγαλαν πρώτο και με διαφορά τον Καραμανλή junior που μέχρι χθες δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του. Αφού γύρισε ο πατέρας του όλα τα ΚΑΠΗ του νομού βγήκε μονοκούτι ο μπούλης. Αυτός ο νομός θα ψηφίζει Καραμανλή ακόμα και αν βγει και τους πει πως θα τους κόψει όλη την σύνταξη.
Αυτος ο Κοτζιας τι μερους του λογου ειναι; Κυκλοφορει οτι ειναι καργα εθνικιστης οπως και η φωτογραφια με εναν Ρωσο καργα εθνικιστη εδω
Γνωριζετε;
Eιναι αντιπροεδρος του τμηματος μου στο πανεπιστημειο,αλλα δεν ετυχε να τον εχω σε καποιο μαθημα.Η φωτογραφια ειναι απλα απο μια διαλεξη του συγκεκριμενου Ρωσου καθηγητη στο πανεπιστημειο οπου και ζητησε να δωσει διαλεξη και να απαντησει σε ερωτησεις.
Προερχεται απο το ΚΚΕ,ιδεολογικος καθοδηγητης νομιζω ηταν μεχρι το ‘89,μετα ειχε σχεσεις με την αριστερα και συμβουλος του ΓΑπ στα θεματα εξωτερικης πολιτικης μεχρι και το 09’ που τα σπασανε.Δε νομιζω οτι ειναι εθνικιστης,πιο πολυ στην ‘‘πατριωτικη’’ αριστερα ανηκει,προσφατα μαλιστα εβγαλε και ενα βιβλιο με τη συγκεκριμενη θεματολογια.
Τρολιά είναι αυτό: http://left.gr/news/aganaktismeni-i-s-voyltepsi-me-look-ton-neon-ypoyrgon-stin-orkomosia
Μαλιστα. Ο τυπος λεει λοιπον οτι μενει στη Νεοφιλελευθερη Αγγλια αλλα για την Ελλαδα προτιμα να παρει το ρισκο και να ψηφισει ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο ρισκο για την αφεντια του αληθεια; Και γιατι διαλεξε μια νεοφιλελεθερη χωρα; Ας γυρισει στην Ελλαδα που πλεον ακολουθει την πολιτικη που δειχνει προτιμηση.
Δήλωσε και πατριώτης και διεθνιστής ο ο κοτζιάς. Φαντάζομαι θα μπορούσε να είναι και σε καμιά σπίθα.Στάνταρ ότι και αυτός και ο Πανούσης θα κάνουν ομορφιές. Ο Πανούσης ήδη ξεκίνησε.
Rush - 2112 (Full Album): http://www.youtube.com/playlist?list=PLWnVxuqvY7JhIStJuEWmAAprHwcxAJl8T
μιας και φτάσαμε στην συγκεκριμένη σελίδα ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα