Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

ΕΤΣΙ!!! Προχτες άκουγα και αυτά τα 2 μαζί. :slight_smile:

Κάτι ακόμα για τον φίλο crabsody περί Δ.Υ. και νεοφιλελευθερισμού.
Είδα λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι η χώρα 4η κατα σειρά όσον αφορά το μικρότερο ποσοστό Δ.Υ. επί του εργασιακού δυναμικού στην Ευρώπη. Η διαφορά της από Γερμανία, Ολλανδία κλπ είναι αμελητέα. Είναι κάτι πάνω από 10%. Στη Δανία, Σουηδία κλπ είναι στο 30%+.

Από εκεί και μετά το θέμα είναι τι παρέχει ο Δ.Υ. στον Έλληνα πολίτη. Προφανώς οι υπηρεσίες του Σουηδικού κράτους σε σύγκριση με την Ελλάδα είναι μέρα με τη νύχτα. Και αυτό είναι που πρέπει να διορθωθεί. Όχι ο αριθμός τους που είναι μικρός, αλλά η ποιότητα των υπηρεσιών τους.

Το φιλελεύθερο μοντέλο των Η.Π.Α. από την άλλη θέλει τον μέσο γονιό να στέλνει το παιδί του σε βρεφονηπιακό σταθμό αντί 40.000$. Αυτό είναι φιλελευθερισμός. Αν θες έχεις ασφάλεια, αν θες έχεις παιδεία, πληρώνεις 10% φόρους αλλά στα λοιπά κόψε το κεφάλι σου.

Τέλος, ο Βραουφάκης είπε ότι θα επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες, αλλά σε κάποιους (αντικρατιστές) διέφυγε αυτό:

θα μειωθεί ο αριθμός των συμβούλων του υπουργείου προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες

οι σύμβουλοι με παχυλά συμβόλαια είναι φιλελευθερισμός. Οι καθαρίστριες είναι λαϊκισμός.

Ο λόγος του Βαρουφάκη για ακόμη μία φορά συγκροτημένος, σοβαρός και τεκμηριωμένος.
Οι πρώτες μέρες δείχνουν μία νέα Ελλάδα. Μακάρι η συνέχεια να είναι ανάλογη.

υγ: κατά τα άλλα, σύμφωνα με τον Reza Moghadam (Morgan Stanley, ex-IMF, δε νομίζω να θεωρείται συριζέος), όσον αφορά την αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματός στο 4,5% του ΑΕΠ από το 2016 και μετά:

«Αυτό θα απειλούσε την κοινωνική συνοχή και κάθε προοπτική οικονομικής ανάκαμψης. Πολιτικά, είναι ανέφικτο»

Τρέλα!

Ο Βαρουφάκης μου φαίνεται ένας αρκετά σοβαρός άνθρωπος και σίγουρα πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους υπουργούς. Εύχομαι να βγει αυτό που θέλει να κάνει. Δεν είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι μόλις αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις θα ακούσουν πολλά όχι από τους εταίρους μας. Ίσως όμως είναι μια ευκαιρία να τους βρουν σε σύγχυση και να πάρουν ότι μπορούν.

Καλά ρε φίλε, περίμενε κάποιον Κνίτη να σου απαντήσει επ’ αυτού, εμένα τι με μπλέκεις;

Δεν είπα ότι μου φαίνονται ανήκουστα. Αφύσικα μου φαίνονται και συγγνώμη αν δεν είναι πολύ “προχώ” η άποψή μου.

Κάτσε ρε, τους έκαναν τα μούτρα κρέας, επιστρέφουν 103 από τα 257 εκατομμύρια που έφαγαν!!! Για τα υπόλοιπα βλέπουμε :lol::lol:…

Που το διάβασες αυτό για τον μέσο γονιό στις ΗΠΑ; Οι ΗΠΑ έχουν δημόσια δωρεάν παιδεία και οι περισσότεροι γονείς (ακόμη και μεγαλοστελέχη της Google) στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία που δεν έχουν δίδακτρα. Έχεις κάποια πηγή για τους βρεφονηπιακούς και τα 40,000$ που δίνει ο μέσος γονιός?

(το ratio Δ.Υ./εργατικό δυναμικό δεν είναι δείκτης για να συγκριθεί σοβαρά ο δημόσιος τομέας διαφορετικών χωρών. )

Στα υπόλοιπα με κάλυψε ο καρβου.

Δεν ξέρω σε ποιους αντικρατιστές αναφέρεσαι. Δεν γνωρίζω αν αυτές οι καθαρίστριες χρειάζοταν. Προφανώς ο προηγούμενος υπουργός έκρινε πως όχι. Ο Βαρουφάκης είναι περισσότερο της καθαριότητας ισως. Από την άλλη έκρινε ότι δεν χρειάζεται τόσους συμβούλους. Το ζήτημα είναι να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να υπάρχει κρίση και αξιολόγηση για το πόσοι χρειάζονται και σε ποιες θέσεις και τί ποσό μπορούμε να ξοδέψουμε για τη μισθοδοσία τους. Μέχρι τώρα μαλώναμε γιατί πολλοί εδώ ήταν κατά των απολύσεων ακόμα και τον επίορκων.

α δε γνωριζεις, φανταζομαι δε γνωριζεις επίσης οτι συνηθως μπαινουν ιδιωτικα συνεργεια στη θεση τους (βλ.νοσοκομεια, πανεπιστημια) που ενω κοστίζουν το ίδιο ή και παραπάνω (ουπς!) οι γυναικες που δουλευουν εκει παίρνουν ελάχιστα (ουπς χ2)

Φιλελευθερισμός!

Ισχύει αυτό που λέει ο mindcrime υπάρχει όμως και αντίλογος σε αυτό, όπως για παράδειγμα ότι το κράτος κερδίζει ένα μέρος από τις εισφορές και τους φόρους από την εταιρεία, ενώ από τους δημ. υπαλλήλους μόνο χάνει.
Η δική μου θέση είναι οκ να τις πάρει πίσω αλλά να τις βάλει και σε άλλα σημεία να δουλέψουν, δεν μπορεί να πάνε όλες ξανά στο Υπ. Οικ. μπορούν να πάνε και όπου υπάρχουν ελλείψεις.
Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση εκεί είναι που χωλαίνει περισσότερο ο δημόσιος τομέας.

έχουν τύποις δημόσια δωρεάν παιδεία, αλλά ο μέσος γονιός δε στέλνει το παιδί του σε δημόσιο σχολείο λόγο της κατάστασης που επικρατεί σε αυτά. Εμπειρικά το ξέρω από φίλη που μένει μόνιμα στη Ν.Υ.
Βρεφονηπιακοί σταθμοί βέβαια δεν είναι δωρεάν (όπως δεν είναι και στην Ελλάδα για την πλειοψηφία των γονιών που μένουν εκτός ΕΣΠΑ).
Για να φτάσουμε σε πανεπιστήμια που τα δίδακτρα είναι απαγορευτικά (με τα γνωστά δάνεια).

Το ratio γιατί δεν είναι σοβαρός δείκτης; Δε μιλάμε για υπερμεγέθη δημόσιο τομέα στην Ελλάδα; Κι όμως, στην πράξη έχει απο τους μικρότερους στην Ευρώπη.

Υπάρχουν πάντως διαπολιτειακά πανεπιστήμια/κολέγια που είναι δωρεάν. Δε ξέρω τι επιπέδου είναι όμως και αν θεωρούνται κανονικά πανεπιστήμια.

Πρόσεχε μη πάθεις κάτι από τα πολλά ουπς. Εγώ δεν γνωρίζω. Εσύ κάνεις ότι γνωρίζεις. Λοιπόν για να τελειώνουμε. Ο φιλελεύθερος θα κοιτούσε τι συμφέρει περισσότερο. Να κρατήσει τις καθαρίστριες ή να αναθέτει τη δουλειά σε ιδιώτες. Όποιος δεν το έκανε αυτό ΔΕΝ είναι φιλελεύθερος. Ο κρατιστής δεν θα μπορούσε να επιλέξει τους ιδιώτες (αν, λέμε μία στο εκατομμύριο ρε αδερφέ) σύμφερε στο κράτος γιατί θα ήταν ενάντια στα πιστεύω του.

1. Προφανέστατα. Εκεί ο μέσος γονιός έχει τη δυνατότητα να στείλει το παιδί του στο ιδιωτικό λόγω της κατάστασης της οικονομίας μια φιλελεύθερης χώρας. Στην κρατικίστικη Ελλάδα αν και πολύς κόσμος θα ήθελε να τα στέλνει εκεί δεν έχει τη δυνατότητα.
  2. Το εμπειρικά θα σου έλεγα να μην το χρησιμοποιείς γιατί κάποιοι εδώ μαλώνουν. Εγώ τα άκουσα όταν ανέφερα το παράδειγμα της μαύρης ανηψιάς μου στο ΣαιντΛουις για άλλο θέμα. Βέβαια εσύ είσαι δικός τους. Μάλλον δεν θα το σχολιάσει κανείς. :wink:

τζαστ ασκινγκ απο περιεργεια, υπαρχει κανενα στατιστικο για τον αριθμο μαθητων σε ιδιωτικα σχολεια στη γη της ελευθεριας?

In fall 2014, about 49.8 million students will attend public elementary and secondary schools. Of these, 35.1 million will be in prekindergarten through grade 8 and 14.7 million will be in grades 9 through 12. An additional 5.0 million students are expected to attend private schools (source). The fall 2014 public school enrollment is expected to remain near the record enrollment level of fall 2013.

http://nces.ed.gov/fastfacts/display.asp?id=372

Atyxia pou ta 9/10 twn Amerikanakiwn den exoun gonio ton meso Amerikano gonio, wste na pane ki auta sta gamata (?) idiwtika sxoleia ths xwras! Me ligous fileleutherous polemous akomh, isws ta kataferoune ki auta :!:

(προσωπικά έχω επαφή σε 2 υπηρεσίες αλλά η λογική των συνεργείων δεν αλλάζει πολύ) Τις βλέπουμε λοιπόν κάθε μέρα να τις σκίζει το αφεντικό τους (που έχει υπογράψει τη τζαμάουα σύμβαση που προβλέπει συγκεκριμένο ποσό πάνω στον αριθμό καθαριστριών που θα έδινε αλλά κοίτα να δεις τελικά έφερε λιγότερες…).

εγώ ξέρεις απάντησα στο φοβερό σκεπτικό σου:

το οποίο “προφανώς” δεν προκύπτει από πουθενά, δεν ξέρω γιατί σου φαίνεται παράξενο αλλά σε πολύ κόσμο φάνηκε σαν μια απόφαση που απλά σβήσανε μαζικά τον αδύναμο κρίκο μέσα στο υπουργείο ώστε να μαζευτεί ο αριθμός που θέλανε να δώσουν…

Τι εννοείς να τελειώνουμε? θα σταματήσεις να γράφεις? ήρθε η ώρα του mule και πας πάγκο? :slight_smile:

Παρακολουθώ τα ποστ σου πολύ καιρό και γενικότερα βγάζεις ένα θυμό που δεν καταλαβαίνω, φωνάζεις λες και σου τελείωσε η ρετσίνα ή σας αδικήσαμε μέσα στην Τούμπα αλλά άκου ρε συ και τους άλλους, μην πετάς τσιτάτα, όλοι κρατάμε μικρό καλάθι ξέρεις, η γενικότερη διαφθορά δεν είναι φαινόμενο που επηρεάζει μόνο εσένα. Και στην τελική όπως οι προηγούμενοι έτσι και αυτοί θα κριθούν στην πράξη με τις επιλογές τους… για τον Παπαδήμο ρε μπαγάσα έλεγες [I]μα καθίστε να δούμε πρώτα τι θα κάνει…[/I] :wink:

Μοιάζει να έχεις κολήσει με τις ταμπέλες και να χάνεις την ουσία, ίσως φταίει ότι είσαι πρόσφατα αφυπνισμένος λόγω της κρίσης (δικά σου λόγια πάλι ε, μη τσαντιστείς πάλι, σύμφωνα με ποστ σου 2 χρόνια πριν που διαφήμιζες τις νεες πολιτικές κινήσεις τύπου Δημιουργία Ξανά, τι νέα από αυτό το παλικάρι? σε καλύπτει ο Σταύρος πια?)

Εγώ γαμιέμαι για να πληρώσω τον ενφια και αυτοί κλέψανε τόσα εκ. και αράζουν…Δίκαιο. Ελπίζω ο Συριζα να κυνηγήσει τέτοια θέματα.Βέβαια, αν αρχίσουν να ψάχνουν θα πρέπει να εμπλέξουν και Μελισσανίδη και στελέχη της ΝΔ. Ιδού η ρόδος

Βγάζω θυμό; Δε νομίζω. Συνήθως πρώτα με προκαλλούνε και μετά απαντάω ανάλογα. Και στη δικιά μας στιχομυθία ξεκίνησες εσύ με λιγάκι παραπάνω ειρωνεία και μερικά ουπς… Χαίρομαι που με παρακολουθείς τόσο τακτικά. Εγώ ευτυχώς δεν σε παρακολουθώ καθόλου. Άλλωστε είστε πολύ “εναντίον” ενός.

Όλο το ποστ σου να σημειώσω είναι μηδενικής ουσίας. Το πας στο προσωπικό. Επιχείρημα σου είναι ότι εγώ άρχισα να ασχολούμε στην αρχή της κρίσης. #-o

Το “προφανώς” βγάλτο έξω. Δεν έχω διάθεση να πάρω το μέρος του πρωην υπουργού. Το βασικό μου point είναι ότι ένας φιλελεύθερος υπουργός θα επέλεγε την πιο συμφέρουσα λύση. Ένας κρατιστής δεν έχει επιλογή.

Υ.Γ: Επίσης δεν ασχολούμε με το Ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον. Αυτό το επεισόδιο το έχασες.

Θα τους τιμωρήσουν. Ήδη ένας θα γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας