Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Το ερώτημα πλέον είναι αν οι γερμανοί πιστεύουν ότι θα παίξουμε το χαρτί της αποχώρησης από ε.ε.

undercover συναντηση τσιπρα με πουτιν?

της πουτανας γινεται! ωραια θα περασουμε τις επομενες μερες.

Δεν ξέρω αν συμφωνώ ή διαφωνώ. Το χρέος της Ελλάδας είναι dispersed σε πολλές χώρες συνεπώς ο κίνδυνος είναι μικρότερος για τους Ευρωπαίους. Το ΔΝΤ είναι συνηθισμένο να μη το πληρώνουν (=για αυτό υπάρχει :p) και τα κράτης της Ε.Ε. είναι 27 χώρες στις οποίες χρωστάει η Ελλάδα μακροπρόθεσμα δάνεια (με πολύ χαμηλό επιτόκιο) και τα οποία αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό του ΑΕΠ της κάθε χώρας, καθώς ο δανεισμός έγινε ανάλογα με το ΑΕΠ της κάθε χώρας. Στον ετήσιο προϋπολογισμό τους, αυτό είναι σχεδόν αμελητέο.

Το exposure των ευρωπαϊκών τραπεζών από δάνεια στην Ελλάδα, είναι πλέον πολύ μικρότερο από ότι ήταν το 2010 και έτσι είναι ακόμη πιο εύκολο για αυτές (και συνεπώς για την Ευρωπαϊκή οικονομία) να απορροφήσουν το οτιδήποτε γίνει με την Ελλάδα. Μακάρι η ελλ. κυβέρνηση να ξέρει κάτι παραπάνω, γιατί εμένα δε μου ακούγεται πλέον το ‘ντόμινο’ effect ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί.

Η πτώση της Lehman για τις ΗΠΑ ήταν τεράστιο πρόβλημα (πράγμα που δείχνει πως οι ΗΠΑ δεν έπρεπε να την άφηναν να γιγαντωθεί έτσι, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση). Οι συνέπειες ήταν τεράστιες για την οικονομία των ΗΠΑ. Ξαφνικά δημιουργήθηκε μια τρύπα 600 δις εντός των ΗΠΑ και η οποία οδήγησε στην κατάρρευση ασφαλιστικών κολοσσών, στην κρίση του 2008 (η οποία εξελίχτηκε σε παγκόσμια) και επιτάχυνε την ευρωπαϊκή κρίση κατά κάμποσο.

Σαφώς και η Ελλάδα για [U]εμάς[/U] είναι σημαντικό μέγεθος, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα νομίζω πως δε μπορεί να συγκριθεί με συγκεκριμένους κολοσσούς. Αν αυτοί οι κολοσσοί καταρρεύσουν απότομα, τότε υπάρχει πρόβλημα παγκοσμίως και από ότι αποδείχτηκε η Lehman ήταν ένας από αυτούς.

Όσο για τα assets της Ελλάδας, σαφώς και συμφωνώ πως υπάρχουν. Αλλά για μένα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δεν έχω ιδέα πόσα είναι. Αμφιβάλλω πως είναι συγκρίσιμο με το ΑΕΠ.

Δε νομίζω πως είναι θέμα του αν “μπλοφάρει” κανείς ή αν τρώει τον “παπά”. Οι Γερμανοί (σίγουρα) και εμείς (ίσως) θα πρέπει να έχουν κόσμο από πίσω που σχεδιάζει τη στρατηγική τους για τις διαπραγματεύσεις. Οι ‘stakeholders’ για τη διαπραγμάτευση είναι πολλοί και ένας από τους πολλούς είναι η κοινή γνώμη. Εμείς -που ανήκουμε στην κοινή γνώμη- βλέπουμε και από τις δύο πλευρές κυρίως αυτά που θέλουν οι δύο πλευρές να δούμε και να ακούσουμε. Για την ώρα, ο Βαρουφάκης+Τσίπρας ακολουθούν δημόσια τη στρατηγική “λέμε ναι σε όλα”. Ναι στους Κινέζους, ναι στην Ε.Ε., ναι στις ΗΠΑ, ναι στους Ρώσσους, ναι στον φράχτη, κ.α. Πράγμα όχι απαραίτητα κακό. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη στρατηγική, αλλά είναι μια στρατηγική τουλάχιστον.

Το χαρτί της αποχώρησης από ε.ε. , για μένα, υπάρχει. Τα πολιτικά/οικονομικά/κοινωνικά αποτελέσματα είναι αυτά που υπολογίζονται/ζυγίζονται. Θα δούμε. Έτσι και αλλιώς πλέον δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα. Διαλυμένοι είμαστε όπως και να χει.

Σχετικό αρθράκι με αυτά που λέμε εδώ http://www.techiechan.com/?p=2418

Πάντως μιλάμε πλέον για στυγνό εκβιασμό. Μόνο χθες οι Γερμανοί μίλησαν για χρεωκοπία, έξοδο από το ευρώ, έξοδο από το ΝΑΤΟ (η υπουργούς άμυνας της Γερμανίας με αφορμή τα βέτο για την Ρωσία) χώρια η απόφαση ΕΚΤ. Σοβαρά μόνο για έξοδο από την ήπειρό δεν μίλησαν και όλα αυτά πριν την συνάντηση με τον Σοιμπλε. Αυτό το τελευταίο για το ΝΑΤΟ πάντως ίσως να δείχνει και μια μικρή κίνηση πανικού από πλευράς τους. Μου φάνηκε αστεία υπερβολή. Έχω την εντύπωση πως όλα αυτά δεν έχουν στόχο τόσο την κυβέρνηση αλλά εμάς. Αυτό το λαική εντολή άλλωστε χρησιμοποιείται πολύ τελευταία και μάλλον προς τα εκεί στοχεύουν και οι Γερμανοί.

Το κακό είναι ότι αυτοί έχουν το μαχαίρι έχουν και το πεπόνι, εμείς είμαστε κατεστραμμένοι, το να βγούμε από το ευρω θα έχει πολλές επιπλοκές και για τους έξω αλλά κυρίως για εμάς. Ηδη τρώμε το αγγούρι 5 χρόνια, αντέχουμε να το φάμε και για άλλα 10-15; Και ειδικά εμείς που βρισκόμαστε στα πιο παραγωγικά μας χρόνια.
Έχω πίστη ότι κάπου θα βρεθεί η χρυσή τομή και δεν θα περάσει ο εκβιασμός, αυτό όμως θα σημαίνει ότι και η κυβέρνηση θα κάνει αρκετά πίσω σε κάποια πράγματα.

αν βγουμε απο ευρω παντως ξεχαστε τους μειντεν, δεν ξαναρχονται ποτε.

Μόνο Blind Guardian :stuck_out_tongue:

Ποιοί Μέιντεν ρε;

Πλίσκεν μόνο, η ανάπτυξη έρχεται!

«Υπήρξε [B]σημαντική πρόοδος[/B] στην υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα», τόνισε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να γίνουν.

«Η Ελλάδα έχει τον πιο δύσκολο δρόμο. Πρέπει να δείξουμε το σεβασμό μας, για την πρόοδο που δείχνει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Παρά την πρόοδο, όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν», είπε και συνέχισε «Έχω παρακολουθήσει την προεκλογική εκστρατεία που έχει γίνει στην Ελλάδα, όμως τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί. Βέβαια έχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προόδου, όσον αφορά την υλοποίηση του προγράμματος.[B] Σε ό,τι αφορά την ανεργία, θα υπάρξει μείωση αυτό τον χρόνο, για πρώτη φορά»[/B].

Ναι κόσμος τρώει απτα σκουπίδια, αυτοκτονεί, δεν έχει που να κοιμηθεί, 200 χιλιάδες φύγαν στο εξωτερικό, ο βασικός μισθός είναι μια ξεφτίλα, απλήρωτη /κακοπληρωμένη εργασία είναι ο κανόνας, μισό εκατομύριο νεοναζί μέσα σε μερικά χρόνια . Σκατόψυχοι

ο ανθρωπας εννοουσε σημαντικη προοδο ωστε να καταστραφουμε τελειως…αμεσως να τον κατακρινουμε…

Όταν βέβαια μίλησε για την πρόταση του να στείλει 500 φοροελεγκτές στην Ελλάδα (πρόταση που έκανε και στις προηγούμενες κυβερνήσεις όπως είπε), η δημοσιογράφος του Mega (!!!) του είπε ότι τα περισσότερα φορολογικά σκάνδαλα στην Ελλάδα έχουν Γερμανική προέλευση (πχ Siemens, φοροαποφυγή Γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών κλπ.) και εκεί άρχισε να κάνει κάτι ευχολόγια και να μιλάει για εσωτερικά θέματα της Γερμανίας. :lol:

Όπως και να έχει, ο πιο κρίσιμος κρίκος στη διαπραγμάτευση είναι η συνάντηση Ομπάμα με Μέρκελ τη Δευτέρα. Οι ΗΠΑ βλέπουν ως καταστροφικό σενάριο για την οικονομία τους την παράταση της αβεβαιότητας και της κρίσης στην Ε.Ε. καθώς δαπάνησαν τεράστια ποσά για να βγουν από αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι μάλλον σαφές γιατί κάνουν παρεμβάσεις για τον τερματισμό της λιτότητας.

Επίσης:

Πολεμικές αποζημιώσεις 4 τρισ. διεκδικεί η Ρωσία από τη Γερμανία

ΥΓ: Τέτοια πρεμούρα να βγούμε από το ΝΑΤΟ, ούτε οι ΗΠΑ δεν έδειξαν. Αλήθεια, τι είναι το ΝΑΤΟ και μας απειλεί η Γερμανία με έξοδο; Έχουν χάσει λίγο την ψυχραιμία τους;

o obama vlepo na kanei pali ti palavi me tin merkel kai na enapothetoume ti sotiria mas mono sto xantho genos. koinos poutsa, ksilo kai karate.

Σε βλέπει η Μέρκελ και σπάει σαν κλαράκι,γεια σου αλάνι Γιάνη Βαρουφάκη

crabsody pes alevri

πες αλευρι ρε κοτουλα

ante bravo re greg, palevo 2 vdomades na poume!

το ξερω, γι’αυτο προσπαθω

[B]Ποσο εχει παει σημερα?[/B]