Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Νομίζω ότι οι κοινωνίες πάντα ήταν άρρωστες (γενικά και ανά περιόδους). Είναι και στην ανθρώπινη φύση ο φόνος και η καταπίεση συνανθρώπου, άσχετα αν στις “πολιτισμένες” εποχές προσπαθούμε να τα καταπιέσουμε. Αυτά εξηγούνται από τη Βιολογία σε κάποιο βαθμό, αλλά για αυτό έχουμε και τη νοημοσύνη για να τα διαχειριζόμαστε με άλλο τρόπο, αν ποτέ την χρησιμοποιήσουμε…

Γεια σου Ελλάδα με τους ανοικτόμυαλους και ψαγμένους ανθρώπους…

:frowning:

__Σου γράφει κάποιος, “η θανατική ποινή κάθε άλλο παρά μείωσε τελικά την εγκληματικότητα” και απαντάς έτσι; Δε το καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες δεν βγάζει νόημα, ότι αντιφάσκεις; Τόσο παρωπίδες; Θα καταρρεύσει ο κόσμος σου αν κάποια στιγμή καταλάβεις/παραδεχτείς ότι σε ένα/κάποιο ζήτημα έχεις λάθος; Τόσο αμετατόπιστος είσαι στις απόψεις σου, έχεις κι εσύ το αλάθητο;

__Σου λένε “τελικά ήταν νύχτα και τα γυαλιά ηλίου κάναν περισσότερο κακό απ’ ότι καλό” και απαντάς “πάλι καλά που τα πήραμε κι αυτά, φαντάσου να μη τα φορούσαμε κιόλας”…;

__Ελπίζω να καταλάβεις ότι δε σε γνωρίζω προσωπικά και δεν έχω κάτι να κερδίσω ή χάσω από σένα, και κυρίως ότι μόνο εσύ έχεις να χάσεις όταν παγιώνεις θέσεις και απόψεις (χωρίς να έχεις εντρυφήσει σ’ αυτές) και δεν αφήνεις τον εαυτό σου να διορθώσει πράγματα πάνω σου…

__“Γηράσκω αεί διδασκόμενος”, “εν οίδα, οτι ουδέν οίδα” -και τα είπαν άνθρωποι έτη φωτός μπροστά από εμάς σε γνώσεις και σοφία…

[CENTER][B][COLOR=“RoyalBlue”]—>[/COLOR][/B] http://users.forthnet.gr/ath/heliodromion/profyllis57.htm [B][COLOR=“RoyalBlue”]<—[/COLOR][/B]
:)[/CENTER]

Shadowcaster αν το σκεφτόσουν καλύτερα και βαθύτερα, θα καταλάβαινες ότι δεν απέχει από την πραγματικότητα αυτό που ανέφερα. Προφανώς μέσα σε ένα μήνυμα ενός φόρουμ δεν μπορώ να περιγράψω όλο το σκεπτικό μιας άποψης και μιας θέσης. Αν τώρα σε ενοχλεί τόσο πολύ το ότι υπερασπίζομαι (υπό προϋποθέσεις και με ειδικά κριτήρια εκτέλεσης) την επιβολή της θανατικής ποινής για ορισμένα αδικήματα, μείνε στην άποψή σου, όποια κι αν είναι αυτή, αλλά να μου επιτρέπεις να έχω την δική μου άποψη και θέση. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό και επιμείνεις να απαντάς επιθετικά, ή θα συνεχίζουμε τις - άνευ λόγου - επιθέσεις ο ένας στον άλλον, ή να μετρήσεις μέχρι το 10 πριν μου απαντήσεις σε άλλο μήνυμα, για να σου περάσει ο θυμός 8)

__Το προηγούμενο το έγραψα με φιλική διάθεση, τώρα απλά γελάω με τον εαυτό μου που πίστεψα ότι μπορεί και να σκεφτείς μισό λεπτό μήπως είχες άδικο και λυπάμαι για τον τρόπο σου και τα άσχετα επιχειρήματά σου. Και γι’ αυτό, θα απαντήσω ΜΙΑ και μόνη φορά τώρα και αν θες απάντησε κι εσύ μετά… 2-2 (λολ), εγώ μετά δε θα ξανα-απαντήσω στο παρόν θέμα το συγκεκριμένο ζήτημά μαζί σου. Γιατί ΔΕΝ ΘΕΣ να ακούσεις κανέναν άλλον να έχει δίκαιο πέραν του εαυτού σου, σ’ αυτό το ζήτημα.

__Και πλέον το ύφος μου ίσως να είναι επιθετικό, γιατί όντως εκνευρίστηκα που πας να περάσεις το προηγούμενο μήνυμά μου και εμένα ως επιθετικό και ανώριμο και θερμοκέφαλο συνομιλητή αλλά και επειδή προσπαθείς να διαστρέψεις τα γραφθέντα και να αποπροσανατολίσεις τη κουβέντα.

Συνεννόηση μπουζούκι που λένε :slight_smile:
Δεν θα απολογηθώ για τις απόψεις μου, ούτε προσπαθώ να αποδείξω κάτι. Στην τελική, δεν μπορείς να ξέρεις πως και μετά από πόσο χρόνο σκέψης και ανταλλαγής απόψεων με άλλους έχω φτάσει σε ορισμένες… ας το πούμε πιο αποκρυσταλωμένες θέσεις. Δεν μιλάς με 15χρονο ή 20χρονο…Και δεν το λέω αρνητικά, απλά όλοι μας μέχρι κάποια ηλικία έχουμε ένα χάος στο μυαλό μας και σιγά-σιγά διαμορφώνουμε ή δεν διαμορφώνουμε απόψεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ό,τι διαμορφώσαμε μέσα μας, πάει και τελείωσε.
Λήγει εδώ και πάμε για άλλα θέματα.

__Ναι νομίζω πως δεν συννενοηθήκαμε τελικά. :slight_smile:

__Πάντως για την ηλικία που είπες, το “νέος άνθρωπος” δε το είπα αρνητικά, άλλωστε νέο θεωρώ στις μέρες μας κάποιον μέχρι τα 35-40 π.χ. …Σίγουρα δεν ξέρω τι έχεις σκεφτεί και συζητήσει, γι’ αυτό είπα πως “εγώ ξέρω μονο ότι διαβάζω”, οπότε, ίσως αν το είχες αναπτύξει να μην κάναμε αυτή τη κουβέντα… Και τώρα φαίνεται πως θα μπορούσαμε και να είχαμε συννενοηθεί… δε πειράζει. Πάμε για άλλα.

Πάντως άσχετα απ’ το αν η θανατική ποινή θα πρεπε ή όχι να υπάρχει, ισχύει το ότι αυτός που πες ήταν ο,τι να ναι :stuck_out_tongue:

Ο freedom δεν είπε ότι υπήρχε ΑΚΟΜΑ πολλή εγκληματικότητα παρόλη τη θανατική ποινή, αλλά ότι ΑΥΞΗΘΗΚΕ. Δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι αλλά η απάντηση “φαντάσου να μην υπήρχε” είναι τελείως άκυρη :stuck_out_tongue:

Τώρα όσον αφορά τη θανατική ποινή ψιλοβαριέμαι να πω αυτονόητα πράγματα. Η φράση “δέχομαι τη θανατική ποινή” δε συνεπάγεται μόνο στο ότι δέχεσαι να αφαιρεθεί η ζωή ενός άκαρδου εγκληματία, αλλά και στο ότι δέχεσαι να εφαρμοστεί ένα σύστημα στο οποίο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λαθών ανά καιρούς. Και δεν χρειάζεται αυτό να γίνεται κάθε μέρα, ΕΝΑ λάθος να γίνει και να εκτελεστεί κάποιος αθώος, το σύστημα έχει αποτύχει, απ’ όσους “εγκληματίες” και να μας “γλίτωσε”. Απλούστατα γιατί έκανε την πράξη την οποία προσπαθεί το ίδιο να καταδικάσει. “Αυτοκτόνησε” με λίγα λόγια. Και επειδή αυτό δεν έχει συμβεί και λίγες φορές, καλό θα ήταν να έχεις μία επιφύλαξη για το αν είναι σωστό να υπάρχει θανατική ποινή ή όχι.
Είναι προφανές επίσης το ότι δεν αναφέρθηκα καν σε πολύ μπερδεμένα ζητήματα όπως το αν είναι ηθικό να αφαιρεθεί η ζωή κάποιου, ο,τι και να έχει κάνει αυτός, και προσπάθησα απλά να στο καταρρίψω με απλά, αναμφισβήτα πράγματα.

καλα δεν νομιζω οτι εχει σχεση η ποινη σ’αυτο. το αν θα κανει πραγματικα ισοβια η αν θα κατσει μεσα 20 χρονια το ιδιο αποτρεπτικα λειτουργει για μενα αν ξερεις πως δεν θα την γλιτωσεις. το θεμα ειναι οτι οταν αυτο γινεται σε 1 απο τις 100 περιπτωσεις επειδη ειχε να κανει με φονο ελληνα και οχι καποιου μεταναστη που μπορει να μην εχει και κανεναν για να τον κλαψει η με απλο ξυλοδαρμο τοτε δεν λειτουργει και πολυ αποτρεπτικα.

ακριβως αυτο.

και τωρα θυμηθηκα δηλωσεις καρατζαφερη “θα επαναφερουμε την θανατικη ποινη μονο για τους εμπορους ναρκωτικων”. για πολλα γελια.

Nα σαι καλα,μου φτιαξες το κεφι βραδιατικα.8)

Ισόβια εννοώ με τη συμβατική έννοια. Δηλαδή 20-25 χρόνια :b

Δεν ήθελα να αποδείξω ότι πρέπει να μείνει μέσα όλη του τη ζωή, αλλά ότι πρέπει να μπει μέσα (και όχι για 2 χρονάκια)

α οκ συμφωνουμε τοτε

Κι αν το σύστημα κάνει τώρα λάθος και καταδικάσει έναν αθώο σε δις και τρις ισόβια (γιατί αυτό είναι το αντίστοιχο της θανατικής ποινής) δεν θα έχει αποτύχει μόνο και μόνο επειδή τον άφησε να ζει στα μπουντρούμια του Κορυδαλλού ή της οποιαδήποτε άλλης φυλακής?

Δεν είναι το ίδιο.
Οι φυλακές στην εποχή μας δυστυχώς είναι απαραίτητες, εφόσον το σύστημα φυλάκισης λειτουργεί σωστά και δίκαια φυσικά. Δε λέω ότι αυτές είναι που θα καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα από μόνες τους, αλλά είναι μία από τις συνιστώσες. Καταδικάζοντας σε δις και τρις ισόβια κάποιον παιδεραστή, έμπορο ναρκωτικών, παιδόφιλο κλπ τον εμποδίζεις απ’ το να συνεχίσει τις αποτρόπαιες πράξεις του. Πλεονεκτήματα σε σχέση με τη θανατική ποινή είναι τα εξής:

1. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί το λάθος υπάρχει δυνατότητα αποφυλάκισης, ενώ προφανώς δεν υπάρχει δυνατότητα ανάστασης. Και εννοείται πως υπάρχουν κάποιες ακροάσεις κατα καιρούς από καταδικασμένους σε ισόβια κοκ. Με λίγα λόγια εάν υπάρχει αμφιβολία στο μέλλον για την ορθότητα της καταδίκης τότε το θέμα μπορεί να επανεξεταστεί.

2. Κοντινά πρόσωπα (οικογένεια, γονείς, παιδιά) αν και υποφέρουν έχοντας τον δικό τους άνθρωπο φυλακισμένο, δεν τον βλέπουν να πεθαίνει και έχουν τη δυνατότητα να τον βλέπουν τακτικά. Χωρίς δηλαδή να είναι ευχάριστο το να φυλακιστεί ο άνθρωπός τους, είναι ο πιο ανώδυνος τρόπος για τους γύρω του ώστε να μην ξανακάνει παρόμοιες ενέργειες (και για τον ίδιο, εφόσον οι συνθήκες στις φυλακές είναι ανθρώπινες)

3. Η φυλάκιση περιορίζεται στο να μην του επιτραπεί να επαναλάβει ή να συνεχίσει το έγκλημά του, και σαν τιμωρία ώστε να μη κάνει ο οποιοσδήποτε μια εγκληματική πράξη. Η θανατική ποινή είναι καθαρά ωμή βία και εκπληρώνει κατά κύριο λόγο απλά το αίσθημα εκδίκησης των πληγέντων.

Και για να μην παρεξηγηθώ, μακάρι να μην είχαμε ανάγκη από φυλακές. Στόχος μας όμως θα πρεπε να είναι να φτάσουμε στο σημείο ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις κατάργησής τους (γιατί περιμένω απάντηση που περιλαμβάνει παράγοντες όπως παιδεία και τα σχετικά) και όχι να τις καταργήσουμε στο ντούκου.
Τώρα αν κατακρίνεις απλά τα δις και τρις ισόβια, ε δε καταδικάζεται όποιος να ναι σε αυτά. Και σε περίπτωση λάθους όπως είπα υπάρχει η δυνατότητα να αρθεί η κατηγορία. Επίσης ανάλογα με το δείγμα βελτίωσης του φυλακισμένου η ποινή φυλάκισης μπορεί να αλλάζει με τον καιρό. Μιλάμε για ψιλο-ιδανικές φυλακές τώρα ε. Φυσικά και δεν υποστηρίζω τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν ή τη λαμογιά κλπ κλπ επειδή ανέφερα τα αρνητικά της θανατικής ποινής…(επειδή κάπως έτσι βλέπω να το πήρες)

Μια ερώτηση και όποιος θέλει απαντάει, αλλά με απόλυτη ειλικρίνεια:
Αν είσαι πατέρας και έχεις μια μικρή κορούλα, και μια μέρα ένας ανώμαλος τη βιάζει και μετά ίσως και τη σκοτώνει, εσύ τι θα έκανες; Θα ήθελες να σκοτώσεις αυτό το απόβρασμα με τα ίδια σου τα χέρια ή θα έλεγες “έχω εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα, ας τον δικάσουν και ό,τι είναι να γίνει ας γίνει…” και θα έμενες ικανοποιημένος με πιθανή ισόβια ποινή του;

θα τον σκότωνα χωρίς δεύτερη σκέψη!!!

για αυτο υπαρχει ο dexter morgan…8)

St. Anger το κλασικό λαϊκίστικο ερώτημα.

Επομένως γάμα και τις θανατικές ποινές και τα ισόβια (αφού δεν έχουμε εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα).
Αυτοδικία λοιπόν και πουτάνα όλα. :smiley:

Εγώ πάντως δεν θα τον σκότωνα, είναι πολύ ανώδυνο.

Πιθανότατα θα του προκαλούσα συντριπτικά κατάγματα στις κλειδώσεις χεριών και ποδιών, θα του έβγαζα τα μάτια με πηρούνι και θα εκτελούσα μια λεπτή χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή του χώρα ώστε να βγουν έξω τα εντόσθιά του χωρίς όμως να πεθάνει.

:lol::lol::lol:

Εννοείται πως θα ήθελα νο τον σκοτώσω αλλά δεν θα το έκανα. Και αν μου έλεγαν ότι μπορεί να του επιβληθεί θανατική ποινή αρκεί να το δεχτώ δεν θα το δεχόμουν. όταν σκοτώνεις (ή όταν συμφωνείς σε αυτό) έναν άνθρωπο που έχει κάνει φόνο , τότε δεν είσαι καλύτερος από αυτόν…είσαι ένας “νόμιμος” δολοφόνος.

ChrisP προφανώς (ή όχι τόσο προφανώς :p) το point μου δεν ήταν η αυτοδικία. Αλλά η απάντησή σου με κάλυψε σε κάποιο βαθμό.
Τέλος πάντων, το κούρασα το θέμα (και σας κούρασα). Σε λίγο θα νομίζετε ότι είμαι ένας φανατικός αιμοδιψής από το Τέξας :lol:
Δεν ζούμε σε αγγελικά πλασμένες κοινωνίες και στην πράξη δεν είναι όλα τόσο απλά όπως στη θεωρία.