έχεις ένα δίκιο…έτσι θα υπέφερε περισσότερο…
Οι νόμοι δεν υπάρχουν για να εξυπηρετούν τα εν βρασμώ “θέλω” λίγων πολιτών, αλλά το συμφέρον του συνόλου και όλων όσων επιλέγουν να ανήκουν σε μια κοινωνία. Είσαι εξ’αρχής λάθος στο παράδειγμα σου γιατί δε μπορείς να επιχειρηματολογήσεις υπέρ ενός άλλου νόμου τη στιγμή που το παράδειγμα σου υποστηρίζει την ανομία.
Το παράδειγμά μου δεν είχε να κάνει με νόμους, άλλο ήταν το σκεπτικό. Ίσως επέλεξα λάθος παράδειγμα ή έπρεπε να το εκθέσω διαφορετικά. Θα επανέλθω αργότερα μάλλον.
Φαντάζομαι πως εννοείς ότι " θα έπρεπε να" υπάρχουν για να …?
To είπα και πιο πάνω, η θανατική ποινή είναι καθαρά για να εκπληρωθεί το αίσθημα εκδίκησης. Το θεωρείς σωστό αυτό; Και έναν τύπο που μου φαγε τη γκόμενα ήθελα να τον σκοτώσω αλλά δε θα ταν σωστό αν το έκανα.
Επίσης αυτό που έκανες ήταν καθαρά επίκληση στο συναίσθημα (για να στο θέσω λυκειακά :p)
Άνετα σου γράφω μια παράγραφο ανάλογη με αυτά που είπες, με ένα κοριτσάκι να το βιάζουν κλπ και σε κάνω να θες να εφαρμοστεί η θανατική ποινή, και άνετα σου γράφω άλλη μία παράγραφο με ένα κοριτσάκι να είναι στην αίθουσα που χορηγείται η θανάσιμη ένεση στον αθώο πατέρα της και να κλαίει, και να σε κάνω να μη θες ποτέ να υπάρξει η θανατική ποινή αν παίζουν τέτοια λάθη στο σύστημα αυτό. Δεν έχει βάση αυτό που λες.
Έριξαν πάλι χημικά και ξύλο στους συμβασιούχους του ΥΠΠΟΤ και έκαναν ντου στην Ακρόπολη οι ΜΑΤατζήδες κόβοντας με σιδεροπρίοντα τα κάγκελα. Έτσι απαντάει η κυβέρνηση του ΜΠΑΤΣΟΚ στις κινητοποιήσεις των ομήρων εργαζομένων του υπουργείο πολιτισμό. Φυσικά τα κανάλια και τα ράδιο, άλλη μια φορά τα ίδια, κλαίγοντας πως οι εικόνες από την κινητοποίηση των εργαζομένων προσάλλουν τη χώρα.
Απο ιντζιαρ.
Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, μετά τη χρήση δακρυγόνων που έκαναν οι άνδρες των ΜΑΤ προκειμένου να αναγκάσουν τους συμβασιούχους, που ήταν εκεί από την Τετάρτη, να αποχωρήσουν. Αυτή την ώρα, η είσοδος είναι αποκλεισμένη από τους άνδρες των ΜΑΤ και αστυνομικούς, ενώ στο σημείο παραμένουν και οι συμβασιούχοι, που δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν πριν το απόγευμα.
Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια ήταν αδιανόητες, καθώς τόσο οι συμβασιούχοι όσο και οι δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση στην κεντρική είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.
Συγκεκριμένα, μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια της αστυνομίας να σπάσει το λουκέτο που είχε μπει από τους συμβασιούχους στην κεντρική είσοδο, η αστυνομία εισέβαλε στον χώρο της Ακρόπολης από το πλάι.
Στη συνέχεια επικράτησε ένταση, με δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών εναντίον δημοσιογράφων και συνεργείων ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης που βρίσκονταν στην είσοδο της Ακρόπολης για την κάλυψη των γεγονότων. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης απωθήκαν με τη χρήση βίας. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, ένας εικονολήπτης ξένου πρακτορείου ειδήσεων τραυματίστηκε.
Ταυτόχρονα, δυνάμεις της αστυνομίας έβγαλαν με τη βία από τον αρχαιολογικό χώρο τους συμβασιούχους.
Στη διάρκεια της επέμβασης, υπήρξε προσαγωγή ενός νεαρού στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.
E, καλά τους έκαναν. Είναι δυνατόν σε καιρούς κρίσης να κανουν κατάληψη στην ακροπολη; Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς, ε…
Σε καιρό κρίσης δεν μπορούμε να αφήνουμε κάποιους να μας δυσφημίζουν στο εξωτερικό. Μπορεί να ξανανεβούν τα spread…Δεδουλευμένα και δικαιώματα στην εργασία και παπαριές…
-
Πάλι καλά να λέμε που έκαναν κατάληψη στην Ακρόπολη και δεν απέκλεισαν όλο το κέντρο και έτσι μπορούμε να πάμε στη δουλειά μας. Όπα, λάθος, το κέντρο ήταν «πιασμένο» από άλλους.
-
Τον κατάπτυστο τουρίστα, τον ελεεινό καταναλωτή, τον άνθρωπο που ίσως ήρθε από την άλλη άκρη του κόσμου για να δει μία φορά στη ζωή του την Ακρόπολη, πληρώνοντας ποσά που προφανώς πόνεσαν την τσέπη του και που δεν θα του επιστραφούν, σιγά μην τον σκεφτούμε. Ο τουρίστας προφανώς θα είναι πάντα ένας βολεμένος ακαμάτης.
-
Τις μορφές διαμαρτυρίας που να πονάνε μόνο όσους πρέπει και να ωφελούν τους υπόλοιπους, γιατί δεν τις επιδιώκει κανείς; Αν πήγαιναν στις δουλειές τους και απλά αρνούνταν να εισπράττουν χρήματα για την είσοδο των τουριστών, δεν θα ήταν όλος ο κόσμος μαζί τους;
Έχει ένα ποϊντ :b
ναι, δε θα εισπράττουν λεφτά και θα κάτσει άπραγη η εταιρεία χωρίς να κινηθεί νομικά. στάνταρ σου λέω.
μετά όχι μόνο θα τους σουτάρουνε, θα τους φεσώσουν και για πέντε γενεές…
-
Σε καιρό μνημονίου-δντ το μόνο που έχεις να σχολιάσεις είναι πως κάποιοι σου κλείνουν τον δρόμο? απλήρωτοι είναι , κάποιοι 24 μήνες. άλλους τους κοροιδεύουν χρόνια … δεν το κάνουν για την πλάκα τους ή γιατί δεν έχουν κάτι άλλο καλύτερο να κάνουν.
-
ο τουρίστας να μάθει την πολιτική κατάσταση στη χώρα, να ενδιαφερθεί να ψάξει γιατί έκλεισε η ακρόπολη. Αν τα ψάξει θα καταλάβει, αν όχι στα @@ μου τον γράφω.
-
αν το έκαναν και δεν έπαιρναν χρήματα και μετά τους πήγαινε ο Καστανίδης στη φυλακή ή αν απλά τους απέλυαν ποια θα ήταν η θέση σου μετά? Δεν διαφωνώ με τη σκέψη σου γενικά αλλά υπάρχει δυστυχώς και η παράμετρος πασόκ.
-
Tι μας λες τωρα; Εδω εμεις κοιταμε μονο την παρτουλα μας. Ακου εκει ειναι απλήρωτοι. Εγω δεν είμαι και έχω δουλίτσα, δεν με νοιάζει τι κάνουν αυτοι.
-
Σα δε ντρέπεσαι…
-
Ναι, αλλά τουλάχιστον δεν θα είχαν ενοχλήσει την παρτούλα μου. Θα είμασταν όλοι μαζί τους σου λεω αν το πάθαιναν αυτό. Βέβαια την παρτούλα μου και πάλι θα κοιτούσα και την βολή μου δεν θα την διακικδύνευα αλλά εγκεφαλικά θα ήμουν μαζί τους, κατι δεν ειναι και αυτο;
Καλά αυτό με τον τουρίστα δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζετε…
Ακόμα και αν δεν είναι, τα παραπονα του ο τουρίστας να τα κάνει στην ελληνική κυβέρνηση, όχι στους εργάτες.
Ούτε κ αυτό με το κλείσιμο των δρόμων είναι τόσο απλό…όλοι έχουμε προβλήματα,άλλοι λιγότερα άλλοι περισσότερα.
Τα παράπονα σας στο κρατος.
ναι αλλά με ποιόν τρόπο…αν κλείσω τον δρόμο για μια ώρα λες να νοιάξει την κυβέρνηση?αντιθέτως παρεμποδίζω τον κοσμάκη να βγάλει το ψωμί του.σε μια επαρχιακή πόλη που ζώ εγώ δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα,αλλά στις μεγαλουπόλεις όπως Θεσ/νίκη,που ζει ο αδελφός μου κ ο κολλητός είναι δύσκολη η κατάσταση καθημερινά με τις διάφορες πορείες.κ δεν υπάρχει κ αποτέλεσμα.πχ κάνε “κατάληψη” σε δημόσιες υπηρεσίες που εισπράτουν χρήματα…ξέρω γω τι να σου πώ.
Άρα το κράτος γραφει στα @@ του και αυτόν που κανει την πορεία και εσένα που βγάζεις το ψωμί σου. Ε, τα παραπονα σου στο κράτος.
Συμφωνώ. Στην ακροπολη μην γινει καμια καταληψη μονο και πληγεί ο τουρισμος.
Μα το θέμα δεν είναι πού θα κάνει τα παράπονά του. Δε τον αντιμετωπίζω σαν καταναλωτή όταν σου λέω ότι δεν είναι απλό, αλλά σαν άνθρωπο. Όπως αντιμετωπίζω σαν άνθρωπο και τον εργαζόμενο. Το θέμα όμως είναι ότι ο “εργαζόμενος” στην Ελλάδα μια ζωή δρα σαν χουλιγκαν. Η πρόταση του βικ γιατί να μην είναι σωστή; Γιατί να τους κλείσουν φυλακή επειδή άφησαν τον κόσμο να μπει μέσα (ελεγχόμενα όπως λειτουργεί κάθε μέρα η ακρόπολη) και όχι επειδή την κλείσανε;