Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Αυτός ο οργανισμός που τους ζητάει για τη Γενεύη, μήπως ζητάει και 60? σε όσους παρακολουθούν τα event του, ή 8000? για να κάνει κάποιος μια παρουσίαση στο event τους ?
Ή μήπως η ζωή στην Αθήνα είναι δωρεάν ?

(πάω και στοίχημα ότι από τους 54 δωρεάν εργαζόμενους που θέλει θα φτάσουν τόσες πολλές αιτήσεις που θα έχει και δυνατότητα επιλογής στο τέλος …)

Απροκάλυπτα…

ΗΠΑ: Να μην περάσει το ρώσικο αέριο από την Ελλάδα

Ποιο από τα από πάνω πάει σε εμένα; Νομίζω πως η παρένθεση, δεν πάει στο δικό μου quote. Ο οργανισμός που τους ζητάει, είναι η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη (United Nations) και η οποία χρηματοδοτείται από την ελλ. κυβέρνηση και ψάχνει κόσμο να εργαστεί αμισθί. (Δεν ξέρω τι εννοείς με τα events των UN και με το κόστος ζωής στην Αθήνα. Δεν ξέρω πόσο κοστίζει ένα event των UN)

Α, UN λοιπόν, ωραία !
Τώρα αυτό που λέω είναι πως το TED ζητάει 60? min για όποιον πάει εκεί να το παρακολουθήσει και 8000? για να παρουσιάσει κάτι. Άρα έσοδα έχει ίσος και καλά, αλλά ζητάει κόσμο να εργαστεί τσάμπα, πράγμα αδικαιολόγητο. Τώρα για την αντιπροσωπία (και αφού τελικά μιλάμε για UN - γι αυτό και έλεγα events, δεν ήξερα τι είναι ή τι διοργανώνουν που μπορεί να φέρει έσοδα κλπ) καταρχάς και εδώ είναι αδικαιολόγητο να ψάχνουν για τσάμπα εργαζομένους, αλλά ίσος όχι τόσο όσο στο βαθμό που είναι το TED γιατί εδώ δεν νομίζω να ζητάνε τέτοια τρελά εισιτήρια ή κάτι αντίστοιχο … (ή μήπως το κάνουν και υπάρχουν έσοδα ή κάτι ?)

Όσο για το κόστος ζωής απλά, ΝΑΙ προφανώς Ελβετία είναι μεγαλύτερο, αλλά και εδώ στην Αθήνα τσάμπα δεν είναι, οπότε δεν είναι και ότι εδώ ο όποιος εθελοντής δεν θα έχει έξοδα …

(η παρένθεση ήταν γενικό σχόλιο :slight_smile: )

Ο “βασικός” μισθός του ημιαπασχολούμενου (250 ευρώ) δε μπορεί να του εξασφαλίσει μετακινήσεις και σίτιση στην Ελλάδα. Δε μιλάω για ενοίκια, έξοδα, λογαριασμούς κλπ.
Πόσο μάλλον του “ασκούμενου”.

Η αγγελία για το TED θυμίζει κάτι που οι Α.Μ.Α.Ν. θα το διάβαζαν δημόσια στις μικρές αγγελίες και θα το καβλάντιζαν. Είναι κάτι στο στυλ “τραγουδίστρια ζητάει μικρόφωνο” και “πωλούνται 30 γίδια για γιέχα”. Από τη στιγμή που όμως, το ίδιο πράγμα ζητάει η ελληνική κυβέρνηση, ο TED μπορεί να υποστηρίξει “γιατί είναι κακό που το ζητάω κι εγώ”;

Πρακτικά, αυτή την θέση στα Ηνωμένα Έθνη -αν την πάρει κάποιος- θα την πάρει κάποιος από οικογένεια που μπορεί να στηρίξει οικονομικώς ένα τέτοιο άνοιγμα. Στη Γενεύη δεν αποκλείεται να κάνει γνωριμίες, να βρει μέσω αυτής της πρακτικής μια καλή δουλειά στο εξωτερικό αλλά και να αποδείξει την αξία του σε ανθρώπους που μπορούν να του βρουν μια καλή δουλειά στην Ελλάδα αν θελήσει να επιστρέψει κάποια μέρα. Το θέμα όμως είναι πως η ελλ. κυβέρνηση 1) συμπεριφέρεται διαφορετικά στα “παιδιά από φτωχή” και στα “παιδιά από πλούσια” οικογένεια, 2) ‘νομιμοποιεί’ την αμισθί σκληρή εργασία και 3) επενδύει στο brain drain :expressionless:

Αυτό που με εκνευρίζει πάντως περισσότερα από όλα, είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να δικαιολογηθούν στο αγγλικό κείμενο το οποίο διαβάζεται και από μη Έλληνες. Είναι μεγάλο ψέμα πως “η πρακτική και ο εθελοντισμός” είναι ταυτόσημες έννοιες. Σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία εντός της Ελβετίας να πάει κάποιος για πρακτική, αυτά τα έξοδα που ανέφερα θα τα καλύψουν.

Δεν το ήξερα αυτό με τις τιμές που χτυπάει το TED. Γενικώς δεν είμαι τόσο φαν και νομίζω πως αν οι “ομιλητές” πληρώνουν τόσα για να είναι εκεί, τότε καλώς δεν είμαι φαν.

Δεν υπαρχει και μεγαλη διαφορα απο εδω που βρισκομαι. Ωστοσο στην Αυστραλια το επιδομα ανεργιας ειναι $1000 το μηνα και $800 για τους ανεργους ηλικιας 16-21 και δωρεαν σπιτι αν δεν εχεις δικο σου. Για ζευγαρι δινουν τα διπλασια. Οχι οπως ειναι σπουδαια λεφτα μα τουλαχιστον καλυπτουν τα βασικα. Εχουν και αλλα benefits μα βρισκομαι μονο 4 μερες εδω και δεν εχω προλαβει να παρω χαμπαρι πολλα πραγματα.

http://www.psyxiatreio.com/article/panikos-sto-spiti-tis-oikogeneias-latsi--efodos-20-ko

Φίλος που είχε γεννηθεί εκεί (Έλληνας) πήγε πριν 4 χρόνια (κάτοχος και Αυστραλιανού διαβατηρίου).
Έπαιρνε 1500 επιπλέον επίδομα, όσο παρακολουθούσε σχολείο για εκμάθηση γλώσσας (επιπλέον του ταμείου φυσικά).

Βέβαια, απ’ όσο μου έλεγε, ο κατώτατος μισθός είναι γύρω στα 4000 (λίγο παρακάτω για μετανάστη) και η ανεργία ουσιαστικά ανύπαρκτη, οπότε δε συμφέρει κανένα να μένει στα επιδόματα. Ειδικά όταν αυτά σου εξασφαλίζουν ουσιαστικά τη διαβίωση (σίτιση, λογαριασμούς κλπ).

Ο χειροτερος μισθος ειναι 3000 με 4000 χιλιαρικα.
Ωστοσο εχει μπολικους που ζουν με το ανεργιας απο οτι διαπιστωνω. Οι περιοχες εδω στο Συδνευ ειναι σαν Κηφισια η Πανοραμα (κυριλε μονοκατοικιες με δεντρα παντου) αλλα παρολα αυτα εχει μπολικα “ρεμαλια” που βαριουνται να εργαστουν…

Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες χορευτές. Κυβερνητική πολιτική ο “μπλε φίλος” , εκατοντάδες χρυσαυγίτες με όπλα και στολή στην ελ.ας. , μετανάστες ψοφάνε σε αμυγδαλέζες. Όλα βαίνουν καλώς. Πρώτη φορά αριστερά… Προεκλογικά βέβαια, ο Βούτσης είχε μιλήσει για “μπάτσους” στην τηλεόρασης. Τώρα φαίνεται ωρίμασε και είδε τα πράγματα από άλλη οπτική. Πασόκ/νδ για πάντα.

Παρέμβαση στην κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Γιάννη Πανούση με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την πρόσβαση των ΜΑΤ στις τουαλέτες της Βουλής έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Ο υπουργός κάλυψε τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και άφησε αιχμές κατά της προέδρου της Βουλής.
«Είναι από κάθε άποψη [B]άκαιρο [/B]και δεν βοηθάει καθόλου τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης να διατυπώνονται προσωπικές αιχμές απέναντι σε [B]συλλογικά εφαρμοζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις,[/B] και μάλιστα στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Αστυνομίας, όπου η [B]πολιτική του εκδημοκρατισμού και η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με τους πολίτες[/B] αποτελούν υποχρέωση και στοίχημα της κυβέρνησής μας. [U]Ο Γ. Πανούσης υπηρετεί αυτή την πολιτική με όλες του τις δυνάμεις[/U]», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης .

Από την απάντηση της Κωνσταντοπούλου προς Πανούση:

Συγκροτήθηκε και αναβαθμίσθηκε η Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, ενώπιον της οποίας προ ημερών έγινε εκτενής αναφορά στις ελληνικές αξιώσεις, [B]ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ [SIZE=5]ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣΤΕΡΟΥΣ[/SIZE] ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ[/B], [U]σε ύψος ακόμη και μεγαλύτερο του ύψους του δημοσίου χρέους[/U] (278-340 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν το δημόσιο χρέος φέρεται να ανέρχεται στα 325 δισεκατομμύρια ευρώ).

:lol2::lol2::lol2::lol2:

Κάποτε σαν εύκολο χρήμα/έξοδος απ’ τη κρίση είχαμε τα πετρέλαια (ήμασταν η Σαουδική Αραβία της Ευρώπης για κάποιους), και αφού αυτό δεν έπιασε, τώρα έχουμε τις αποζημιώσεις. Ο λαός αυτός έχει πιάσει πάτο.

Το φθινόπωρο το δίλημμα θα είναι Λοβέρδος/Σημίτης/Διαμαντοπούλου ή βαρβαρότητα(χρυσή αυγή) .Στανταράκι.

Μακάρι να είναι αυτός ο πάτος, αλλά δε νομίζω. Ένας “λαός” δεν αλλάζει νοοτροπία (κι άρα πορεία) τόσο γρήγορα. Απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γεμίσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ θέσεις με βύσματα και αυτό γενικώς δε συζητιέται. Μιλάμε για κόσμο που πέρα από κάθε λογική, παίρνει θέση εξουσίας που δεν δικαιολογείται από τις γνώσεις του και την εμπειρία του. Τα ίδια που κράζαμε και στους προηγούμενους. Αυτή τη στιγμή, στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τους ΑΡΔ πολύ έξυπνα. Αν παρατηρήσεις, στις καθημερινές μας ειδήσεις δεν υπάρχει ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/Χ.Α./Ποτάμι/κ.α… Υπάρχουν μόνο τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και o “ιερός” αγώνας κατά των Γερμανών. Ήρθαν για να μείνουν και προβλέπω να αντέχουν κι άλλο αρκετά, παρά τις κωλοτούμπες και την ανυπαρξία τους.

Η απλή αναλογική και το να επιτραπεί στους Έλληνες εκτός Ελλάδας να ψηφίζουν από μακριά, δεν συζητιέται καν πλέον. Κάτι τέτοιο θα ήταν πλέον κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια, τι νόημα έχει το να μας επιτρέπουν να μετακινούμαστε ελεύθερα για εργασία εντός Σένγκεν; Τι ‘ελεύθερα’ είναι αυτό, όταν απεμπολούμε την πολιτική μας εκπροσώπηση; Δεν εκπροσωπούμαστε σε καμία από τις χώρες που φορολογούμαστε και στο δίκαιο των οποίων εμπίπτουμε. Τα τελευταία 10 χρόνια έφυγαν από την Ελλάδα και δε γύρισαν 300,000 εργαζόμενοι σύμφωνα με τις έρευνες του ΑΠΘ. Μιλάμε για πολλές έδρες δηλαδή. Αυτό αντιστοιχεί σε σχεδόν 15 έδρες που θα εκπροσωπούσαν ψηφοφόρους με παραστάσεις/απόψεις/ιδέες/ενημέρωση κι από εκτός Ελλάδας. Στις άλλες χώρες της Ε.Ε., μια χαρά επιτρέπεται στους πολίτες να ψηφίζουν κι από μακρία. Μέχρι και η Τουρκία το επιτρέπει!

karvou προσωπικά διαφωνώ με το δικαίωμα ψήφου σε Έλληνες που κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό.

Νομίζω πως η κυβέρνηση που νομοθετεί και επηρεάζει τους κατοίκους του κράτους, πρέπει να εκλέγεται από τους κατοίκους της και όχι από όσους έχουν απλώς γεννηθεί εδώ.

Πιο λογικό βρίσκω να έχουν πολιτικά δικαιώματα άνθρωποι ξένης ιθαγένειας που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Όσο για το δημόσιο, δεν είναι το πρόβλημα της χώρας κατά την άποψη μου (μιλάω για σήμερα και όχι για το 1985 και το 1990, ούτε καν για το 2005). Υποψιάζομαι πως οι θέσεις “βυσμάτων” που λες καλύπτουν συμβουλευτικές θέσεις σε υπουργεία κλπ και είναι μετακλητές, μιας και δε γίνονται προσλήψεις πλέον.
Μην ξεχνάς πως ο δημόσιος τομέας πλέον είναι αρκετά συρρικνωμένος.
Γενικότερα, το φαινόμενο της μη επάνδρωσης του δημοσίου τομέα κάθε χώρας με τους άριστους (από άποψη γνώσεων/εμπειρίας όπως το θέτεις) δεν είναι καν Ελληνικό. Απλώς αλλάζουν τα αίτια. Στις ΗΠΑ λ.χ. το δημόσιο δεν είναι επανδρωμένο με υπαλλήλους με τα πρότυπα που θέτεις, επειδή το δημόσιο δε μπορεί να τους προσελκύσει.

Το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας σήμερα, ξεκινά από το 2,κάτι% για την παιδεία (από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε.), από τη μηδαμινή υποστήριξη-χρηματοδότηση σε startups*, από τις ανύπαρκτες δαπάνες σε υποδομές εν καιρό κρίσης (υποδομές συνεπάγονται μελλοντικές αποδόσεις), από την εξωφρενική ανεργία του 60% στους νέους κ.ο.κ. που εν πολλοίς οφείλονται σε στρεβλώσεις του Ευρώ.
Εδώ και ένα κείμενο του Guardian που συνοψίζει αρκετά περιεκτικά το πρόβλημα με την Ελληνική οικονομία σήμερα:

http://www.theguardian.com/business/2015/jun/09/time-end-pretence-greece-never-repay-bailout-loans

To πρόβλημα επίσης είναι πως και ο συριζα δε δείχνει την πρόθεση να λύσει το πρόβλημα σήμερα (είτε αυτό σημαίνει κούρεμα χρέους, είτε έξοδος από την ευρωζώνη) και ακολουθεί την πολιτική του kick the can down the road που λένε οι Αμερικανοί. Του χρόνου πάλι για μέτρα και εκταμίευση δόσεων θα μιλάμε.

*δες ένα παράδειγμα στήριξης startups από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου

The city, with an unemployment rate that?s still about 1.7 times the national average, remains eager to attract more companies. It offers entrepreneurs a 4,500-euro ?test Berlin? package that includes legal and PR consulting as well as furnished office and apartment space for three months. It also seeks to facilitate venture-capital investments to ensure they?ll stay even longer, Yzer said.

Καταρχήν, συμφωνώ κι εγώ πως όσοι εργάζονται σε μια χώρα πρέπει να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε κάποιες εκλογικές διαδικασίες και ύστερα από μια περίοδο. Αλλά αυτό δεν αναιρεί κάπως αυτό που λέω.

Οι Έλληνες που έχουν το δικαίωμα ψήφου πρέπει να διευκολύνονται στο να ψηφίζουν και από το εξωτερικό. Φορολόγηση δίχως πολιτική εκπροσώπηση = τυραννία. Στο εξωτερικό υπάρχουν φοιτητές, υπάρχουν μη μόνιμοι κάτοικοι, υπάρχει κόσμος που σκοπεύει να γυρίσει στην Ελλάδα εντός της τετραετίας, υπάρχει κόσμος που έφυγε πριν τις εκλογές, που τον έστειλε προσωρινά η δουλειά του, ναυτικοί, εργαζόμενοι σε πρεσβείες (!), κόσμος που αλλάζει χώρα κάθε χρόνο, κ.α. Δε μιλάμε εδώ για το αν πρέπει να έχουν το δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες της διασποράς. Ποιος το έχει το δικαίωμα του ψήφου, το ορίζει το σύνταγμα και είναι άλλο θέμα. Εδώ μιλάμε το να διευκολύνεις [U]πολίτες σου[/U], στο να συμμετέχουν στα κοινά με το να ψηφίζουν από μια πρεσβεία και όχι να παίρνουν αυθημερόν πτήση (22 ωρών x 2) για να βάλουν λίγους σταυρούς.

Αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε.: οι Έλληνες πολίτες που δουλεύουν εκτός Ελλάδας είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι πολίτες που δεν έχουν πολιτική εκπροσώπηση. Μόνο στις ευρωεκλογές επιτρέπεται να ψηφίζουν από πρεσβεία γιατί το επιβάλλει η Ε.Ε. :!: Για οποιαδήποτε άλλη εκλογική διαδικασία, πρέπει να χρυσοπληρώσουν αεροπορικά και να πετάξουν αυθημερόν ή να πάρουν άδεια διακοπών από τη δουλειά τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε θυγατρική της ΔΕΗ μου έρχεται πρώτο-πρώτο στο μυαλό. Δε με νοιάζουν οι ‘συμβουλευτικές’ θέσεις. (Οι σύμβουλοι που λες, δίχως μισθό τους παίρνουν; )

Σύμφωνα με την θεωρία σου πάντως, η ψήφος κάποιου που ζει στην Ελλάδα δεν πρέπει να νοθευτεί από την ψήφο Ελλήνων που τα ζουν αυτά καθημερινώς στη Γερμανία ή διαβάζουν τον Guardian. Επομένως, ισως και κακώς τα θέτεις ως επιχείρημα.

Το τελευταίο μου θυμίζει “μήλα πορτοκάλια”.
Πάντως ούτε εγώ ζω αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό (για μερικούς μήνες ακόμη τουλάχιστον), και έχω πρόσβαση σε αυτά που παρέθεσα. Οπότε…

Μεταξυ αλλων, ποσα μυρια αληθεια πρεπει να εχουν φαγωθει απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για αεροπορικες και αλλες μετακινησεις ψηφοφορων?

Σαφώς και είναι μήλα-πορτοκάλια το δικό μου, γιατί μήλα-πορτοκάλια ήταν και το δικό σου. Η συζήτηση ήταν για τα βύσματα του ΣΥΡΙΖΑ και και εσύ το γύρισες [B]ΠΑΛΙ[/B] στο οτί έχουμε βύσματα γιατί η τρόικα επιμένει σε πλεονάσματα και οι ‘λύσεις’ είναι έξοδος από το ? ή κούρεμα του χρέους.

Κατά δεύτερον, τρολάρω την άποψη σου πως οι “μόνιμοι” κάτοικοι εξωτερικού δεν πρέπει να ψηφίζουν. Δεν πιστεύω πως έχει καμία βάση.