Γενικα ο ΣΥΡΙΖΑ απογοητευει καθε μερα αλλα αυτο ειναι new low…
Αντε, υπογραψτε τριτο μνημονιο να παρετε τον πουλο, να ερθει (δυστυχως) η Χ.Α., να τραβηξουμε εναν εμφυλιο και μετα απο 15 χρονια να ανοικοδομησουμε τη χωρα απο την αρχη… οσοι μεινουμε/μεινετε ζωντανοι και ορθιοι.
που έκανα σύνδεση για βύσματα και πλεονάσματα;
Αυτό που έγραψα είναι πως δε θεωρώ τεράστιο πρόβλημα για την οικονομία σήμερα τα 5-10-50-100 βύσματα που βάζει ο συριζα.
Και σου ξαναλέω πως το δημόσιο δε λειτουργεί σε καμία χώρα που γνωρίζω με τα πρότυπα που αναφέρεις. Καλώς ή κακώς.
Κάνει τραγικότερα λάθη ο σύριζα από το να διορίσει βύσματα. Ο σύριζα θα σε διατηρήσει σε μόνιμη ύφεση και θα είναι του χρόνου η παιδεία στο 2% επειδή δε θα βγαίνουν τα μέτρα. Και του παραχρόνου η ανεργία των νέων στο 65%.
Αν δεν κατάλαβες τι έγραψα, ξαναδιάβασε το.
Όσον αφορά το δεύτερο, όσο και να “τρολλάρεις” ναι, συνεχίζω να πιστεύω πως άποψη για την πολιτική που θα ασκηθεί σε μία χώρα πρέπει να έχουν οι κάτοικοι της και όχι όσοι φέρουν Ιθαγένεια.
Μαζί σου συμφωνούν οι Ταλιμπάν και όσοι στηρίζουν το νόμο της Σαρίας. Όσοι δεν άντεξαν τις συνθήκες και μετανάστευσαν δεν πρέπει να έχουν λόγο στο “πώς θέλουν να εξελιχθεί η πατρίδα τους” και να ψηφίζουν. Απλά πράγματα. Τους δίνουμε και τον τίτλο του “μόνιμου φυγόπονου” και είμαστε κομπλέ για να μην αλλάξει ποτέ η καθοδική πορεία.
Αυτοί που ζουν εκτός Ελλάδας, ξέρουν χώρες που το δημόσιο λειτουργεί πολύ πολύ πολύ πιο κοντά στα πρότυπα που εσύ “αγορεύεις” ιδεατά. Καλώς ή κακώς εσύ δεν έχεις ιδέα.
Αν οι δημόσιοι οργανισμοί ξοδεύουν πολλά παραπάνω από όσα θα έπρεπε (γιατί π.χ. ο Τσακνής δεν έχει ιδέα από management ή γιατί αλλάζουμε όλα τα ΔΣ της ΔΕΗ που αρνήθηκαν να υπογράψουν αυτό που απαίτησε η ΓΕΝΟΠ μέσω του Λαφαζάνη), η παιδεία του χρόνου θα είναι λιγότερο από 2% και πάλι θα εμφανίζεται κόσμος που θα νομίζει πως η λύση είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Εμμέσως την έκανες τη σύνδεση με τα πλεονάσματα. Η κυβέρνηση δεν έχει λεφτά για να προσλάβει τους καλύτερους κι έτσι προσλαμβάνει τους φίλους. Και τους συγγενείς τους. Και όλους όσους στήριξαν στον προεκλογικό αγώνα. Αυτό μάλιστα μάθαμε τώρα πως δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. #-o
Κι αυτό! Ο καθένας να ψηφίζει στον τόπο κατοικίας του (από δημοτικές μέχρι και εθνικές εκλογές).
Γενικά, στις εθνικές εκλογές πρέπει να ψηφίζουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας, αλλά να δίνεται η δυνατότητα ψήφου σε προξενεία στο εξωτερικό σε όσους βρίσκονται προσωρινά εκεί.
Μπορείς να με βοηθήσεις και να μου δείξεις που ανέφερα κάτι τέτοια σαν επιχείρημα; Δεύτερο σερί ποστ που παραποιείς αυτό που γράφω και κρίνεις και χαρακτηρίζεις έχοντας ως βάση κάτι που δεν έγραψα.
Από που κι ως που αυτό:
Νομίζω πως η κυβέρνηση που νομοθετεί και επηρεάζει τους κατοίκους του κράτους, πρέπει να εκλέγεται από τους κατοίκους της και όχι από όσους έχουν απλώς γεννηθεί εδώ.
Πιο λογικό βρίσκω να έχουν πολιτικά δικαιώματα άνθρωποι ξένης ιθαγένειας που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα.
Μεταφράζεται σε αυτό:
Όσοι δεν άντεξαν τις συνθήκες και μετανάστευσαν δεν πρέπει να έχουν λόγο στο “πώς θέλουν να εξελιχθεί η πατρίδα τους” και να ψηφίζουν. Απλά πράγματα. Τους δίνουμε και τον τίτλο του “μόνιμου φυγόπονου” και είμαστε κομπλέ για να μην αλλάξει ποτέ η καθοδική πορεία.
[U]Άλλωστε κι εγώ ήμουν και θα είμαι ξανά σε 2 μήνες κάτοικος εξωτερικού[/U]. Οπότε αυτό που γράφω έχει πρώτα εφαρμογή σε εμένα τον ίδιο. Και παρότι είμαι στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια, δεν ψήφισα γιατί από το Σεπτέμβρη θα κατοικώ αλλού.
Αν λοιπόν η άποψη μου είναι “ταλιμπάν” και “σαρία”, η δική σου είναι κάπως “απόλυτη” και βιαστική.
Πάλι βιάστηκες γιατί όπως σου είπα κατοικούσα και θα κατοικώ στο εξωτερικό.
Ιδέα δεν έχω για τα πάντα ευτυχώς. Για οικονομικά που εκφράζω άποψη και παραθέτω θέσεις, έχω ένα πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό. Και δεν έχω πει σε κανένα που δεν ενστερνίζεται τις απόψεις μου πως δεν έχει ιδέα.
Δε συμμεριζόμαστε όλοι ως πανάκεια τον τεχνοκρατισμό. Στην ερτ που αναφέρεις κοντά στον Τσακνή, διορίστηκε και ο Ταγματάρχης (που συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που θεωρείς αξιοκρατικά). Πολλοί, ανάμεσα τους κι εγώ, έχουν -πολύ μεγαλύτερες- ενστάσεις.
Άλλωστε και ο Χατζιδάκις δεν ήταν τεχνοκράτης, (θέτω ακραίο παράδειγμα, το διευκρινίζω για να μη μου πεις ότι συγκρίνω το Χατζιδάκι με τον Τσακνή) αλλά όλοι έχουν να λένε για το τρίτο πρόγραμμα στο οποίο ήταν διευθυντής.
Είναι λογικό για μία κυβέρνηση να διορίζει σε καίριες θέσεις ανθρώπους που ενστερνίζονται τις πολιτικές της. Το ίδιο γίνεται και στην Αγγλία και στις ΗΠΑ (φαντάζεσαι τον Ομπάμα να μη διόριζε κεντρικό τραπεζίτη τη Γέλεν, αλλά τον Rockwell, επίσης ακραίο παράδειγμα, σε προλαβαίνω). Ειδάλλως θα έχουμε φαινόμενα όπως των αυξήσεων στη δεη από συμβούλια που διορίστηκαν από παλιότερες κυβερνήσεις που είναι κόντρα στις πολιτικές που θέλει ( να εφαρμόσει.
Ξαναλέω πως δεν ιεραρχώ το ζήτημα του δημοσίου τόσο ψηλά. προσωπικά μιλάω, επέτρεψε μου να έχω αυτή την άποψη).
Όταν ο συριζα εκλέχθηκε για να τερματίσει πολιτικές λιτότητας, τις οποίες πλέον αποδέχτηκε και στεκόμαστε στα επιμέρους μέτρα (αν θα είναι 11 ή 12% ο ΦΠΑ), το θεωρώ πιο σημαντικό και με πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα.
Επίσης, κάποια από αυτά που αναφέρεις για κόστος δεν επαληθεύεται από τα νούμερα, βλ. παρακάτω.
4.Έτσι το εξέλαβες εσύ. Ποτέ δεν έγραψα ότι οι προσλήψεις γίνονται για αυτό το λόγο. Είπα απλά ότι δεν το αξιολογώ ως τόσο μεγάλο πρόβλημα, στην παρούσα φάση*.
Απλά βγάζεις εύκολα συμπεράσματα, καταλαβαίνεις αυτό που θέλεις και κρίνεις βάση αυτού που θεωρείς ότι έγραψα και όχι βάση αυτού που πραγματικά έγραψα.
Φυσικά και δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αν θα διοριστεί ο Τσακνής στην ΕΡΤ σε σχέση με την κεντρική επιλογή αποδοχής πλεονασμάτων που θα επηρεάζει οικονομικά άλλες 2 γενιές.
Δεν το λέω εγώ που είμαι άσχετος. Σου παρέθεσα θέσεις από τον Κρούγκμαν μέχρι τον Φάρλοου για να στηρίξω αυτή μου τη θέση. Δικαίωμα σου να τις απορρίπτεις βέβαια και να διαφωνείς. Προσπάθησε να σχολιάζεις αυτά που γράφω τουλάχιστον.
*γενικότερα θεωρώ πως στη συζήτηση περί δημοσίων υπαλλήλων έχει πέσει πολύ σπέκουλα. Ούτε υπερμεγέθη δημόσιο τομέα έχει η Ελλάδα (ίσα-ίσα που κατατάσσεται στο τέλος της λίστας όσον αφορά την Ε.Ε.), ούτε εξωφρενικούς μισθούς (9% του ΑΕΠ το 2012, επίσης στα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ κρατών της Ε.Ε.), και με το 50% των Δ.Ε. να είναι κάτοχοι τίτλου ΑΕΙ.
Το Δημόσιο έχει [B]πολύ[/B] σαπίλα, η οποία πρέπει να καθαρίσει. Αλλά δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Το ότι κάποιος έχει πτυχίο, δε σημαίνει τίποτα.
H σαπίλα που λες δεν περιορίζεται στο Δημόσιο. Κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία. Τα ιδια σκατά που θα βρεις στο Δημόσιο λοιπόν, θα τα βρεις και στον ιδιωτικό τομέα. Και αυτή η σαπίλα με μια λέξη λέγεται Πασοκισμός. 30+ χρονια ποτίσαμε στη σαπίλα του.
Μέχρι σήμερα,το κράτος , νομικά δεν τους αναγνώριζε. Δεν τους αφήνει να κάνουν πολιτικό γάμο, ούτε να υιοθετήσουν βέβαια, αλλά στην ελλάδα αυτά είναι sci fi.
ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΝΟΥΣΗ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ
Η αυταρχική, φασιστική αστυνομία δεν υπάρχει…
Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό και θα του δώσει όλα τα στοιχεία των τεσσάρων μηνών «τι φθορές έχουνε γίνει, τι έχει καεί, τι μύτες έχουν ανοίξει, τι κεφάλια έχουν ανοίξει, [B]για να δει ότι αυτό που ονομάζουν κάποιοι κύκλοι αστυνομία, αυταρχική, φασιστική κλπ., δεν βγαίνει στην πράξη».«Πρέπει να επαναφέρουμε την αλήθεια και να διώξουμε τα ιδεολογήματα» υπογράμμισε ο κ. Πανούσης [/B]και συμπλήρωσε:
Πανούσης, η μεγαλύτερη κατάρρευση της έννοιας “αριστερή διακυβέρνηση”.
Τα πρώτα πράγματα που περίμενα να “πιάσει” μια αριστερή κυβέρνηση (έχοντας ως γνωστόν δεμένα τα χέρια στην οικονομική πολιτική) θα έπρεπε να είναι τα σώματα ασφαλείας (των 65.000 ΔΥ όσον αφορά την ΕΛ.ΑΣ) και η εκκλησία (των 11.000 ΔΥ).
Αντ’ αυτού έχουμε τον Πανούση και τη σιωπή στο διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.
υγ: για τη συνέχιση του φαινομένου των “προληπτικών προσαγωγών” τι λέει άραγε ο Πανούσης;
Για τη συνέχιση των κάθε λογής προβοκατόρικων δήθεν “αναρχικών/αντιεξουσιαστικών” όπως τα καμμένα τρόλει και η τρισάθλια μπούκα στη Νομική εσείς τι λέτε;
Δε ξέρω αν απευθύνεται και σε μένα η ερώτηση Κρισπ, αλλα νομίζω ότι το κάθε ορκ που καίει τρόλει τραμπουκίζοντας κόσμο έτσι επειδή του την κάβλωσε , βοηθάει τον κάθε Πανούση/Δένδια.