Εγω μπορω να δηλωσω την απολυτη σιχασια μου για φαινομενα σαν αυτα στη Νομικη.
Αλλαζει κατι αυτο στα πεπραγμενα Πανουση/Συριζα ή πολυ περισσοτερο αποτελουν αφορμη ή αιτια για αυτα που βλεπουμε; Δε νομιζω.
Εγω μπορω να δηλωσω την απολυτη σιχασια μου για φαινομενα σαν αυτα στη Νομικη.
Αλλαζει κατι αυτο στα πεπραγμενα Πανουση/Συριζα ή πολυ περισσοτερο αποτελουν αφορμη ή αιτια για αυτα που βλεπουμε; Δε νομιζω.
Πρώτα απ’ όλα δεν ξέρω τι ακριβώς περιμένατε από τον Πανούση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατάργηση της αστυνομίας; Αφοπλισμό; Εκδημοκρατισμό; Προφανώς το τελευταίο, αλλά μιλάμε για μόλις πέντε μήνες διακυβέρνησης, μέσα στους οποίους έχουν γίνει τόσες προβοκάτσιες όσες δεν έγιναν σε πέντε χρόνια ΓΑΠ-Παπαδήμου-Σαμαρά.
Είναι για να καταλάβει η μισή αναρχία ότι η υπόλοιπη μισή δεν αφομοιώθηκε απ’ το ΣΥΡΙΖΑ.
Εγω, προσωπικα, δεν περιμενα τιποτα.
Αν καποιος ψηφοφορος του περιμενε, μαλλον θα ηταν κατι απο οοοοολα αυτα για τα οποια εβρισκες το Συριζα στο δρομο και δεν εχει γινει το παραμικρο, πλην των οικονομικων, οπου και εκει απλα διαπραγματευεται καπως εναλλακτικα.
Απο κει και περα, αν δεν επρεπε να περιμενει καποιος τιποτα και ενα σκηνικο εντελως ιδιο με αυτο των προηγουμενων κυβερνησεων, δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτα που αναφερεις, μπαινουν στη σφαιρα της προβοκατσιας, αλλα δεν ειναι αυτη η κουβεντα μας.
Aπο κει και περα, να αιτιολογειται μια ξεκαθαρη πολιτικη πανω στην προβοκατσια που δηθεν γινεται απο παντου, δεν το καταλαβαινω.
Στην τελικη, αν τοση προβοκατσια δεν ειχαμε επι ολων των προηγουμενων, υπαρχουν και αλλα τοσα που δεν ειδαμε απο το Δενδια και τη ΝΔ και τα βλεπουμε απο το Συριζα.
Δε νομίζω ότι ο ΚριςΠ λέει ότι τα σκηνικά αυτά έγιναν από προβοκάτορες, αλλά ότι λειτούργησαν προβοκατόρικα.
Υπήρχαν κομμάτια του χώρου που θεωρούν/θεωρούσαν το ΣΥΡΙΖΑ φίλα προσκείμενο στον αναρχικό χώρο και έτσι βγήκε μια μερίδα του χώρου στο δρόμο, να τσακώνεται με κάδους και στάσεις λεωφορείων και να ψάχνουν τα ΜΑΤ στη Πατησίων για κανα σκηνικό, μπας και αποδείξουν ότι δεν αφομοιώθηκαν απ’ το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά ναι, λειτούργησαν προβοκατόρικα.
Και εγω μπορω να συμφωνησω σε αυτο.
Αλλα πχ το οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει δωσει μισο στιγμα οτι μπορει να αλλαξει κατι σε αστυνομια και δικαστικη εξουσια, οταν επι χρονια υποτιθεται οτι αγωνιζοταν γι’ αυτα, δεν εχει να κανει ΚΑΘΟΛΟΥ με την οποια προβοκατσια, αλλα ειναι σταση, καλως ή κακως.
Κόβουν μισθούς και συντάξεις για να τα τσεπώνουν κάτι τέτοιες:
Ο φοροφυγάς είναι παράνομος. Ο τεμπέλης που πληρώνουμε όλοι μας είναι νομιμότατος, βασιλικότερος του βασιλέως και μπορεί να πάρει και καμιά σύνταξη στα 50 του.
Φυσικά και θα έπρεπε δύο άνθρωποι του ίδιου φύλου να μπορούν να κάνουν πολιτικό γάμο, σύμφωνο συμβίωσης ή κάτι αντίστοιχο που να τους κατοχυρώνει νομικά (γιατί αυτό είναι ο πολιτικός γάμος). Δεν νομίζω να έχει αποδειχτεί όμως με σαφήνεια ότι η ανατροφή παιδιών από γονείς του ίδιου φύλου είναι κάτι “ορθό”. Συγχωρήστε μου τη λέξη “ορθό”, γι’ αυτό την έβαλα σε εισαγωγικά άλλωστε. Ούτε από τη βιολογία, ούτε από την ψυχολογία νομίζω ότι έχει αποδειχτεί. Οπότε, ναι σύμφωνο συμβίωσης/πολιτικός γάμος, όχι υιοθεσία παιδιών.
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι αν εργάζεσαι και δηλώνεις εισόδημα, δεν παίρνεις για εκείνο το διάστημα τη “σύνταξη ανύπαντρης θυγατέρας”.
ώ ρε φίλε… Τώρα είδα κι εγώ τη συνέντευξη που έκαναν στην Κωνσταντοπούλου στην ΕΡΤ :lol: Αν οι τόσο δύσκολες ερωτήσεις συνέχισαν για μισή ώρα, τότε μιλάμε για συνέντευξη επιπέδου ίδιου με αυτήν που έδωσε πέρσι ο Σαμαράς στα βύσματα του στη ΝΕΡΙΤ :lol:
Όσοι κράτησαν την ΕΡΤ τόσο καιρό ανοιχτή, έχουν κάνει και αυστηρή αυτοκριτική για την παλιά ΕΡΤ. Θέλω να πιστεύω πως τώρα που άνοιξε η ΕΡΤ ξανά θα την προστατεύσουν. Πολύς κόσμος τους στήριξε οικονομικά ακριβώς εξαιτίας αυτής της αυτοκριτικής.
Κοινωνική είναι κυρίως η απόφαση νομίζω. Οπως και να χει, είναι σημαντικό βήμα ότι το κράτος αναγνωρίζει σε μια ομάδα ανθρώπων κάποια δικαιώματα.
Και κοινωνική είναι σίγουρα, αλλά αυτό είναι επόμενο στάδιο. Πρώτα απαντάνε οι άλλες επιστήμες και μετά η κοινωνιολογία στο συγκεκριμένο. Γιατί εμπλέκεται και ένας τρίτος άνθρωπος που δεν τον ρωτάει κανείς (το παιδί).
Στην πράξη δεν συμβαίνει αυτό . Εμένα με τρομάζει το να εγκρίνει π.χ. ένας βιολόγος/επιστήμονας μια τέτοια επιλογή. Το παιδί έτσι και αλλιώς, καλώς ή κακώς, δεν το ρωτάει κανείς. Το κάνει ο οποιοσδήποτε και το διαμορφώνει σχεδόν όπως του κατέβει στο κεφάλι. Μπορεί οι γονείς να είναι ένας τρελός ματατζής, ο πάγκαλος , ο μπουμπούκος , η τατιάνα στεφανίδου κλπ κλπ.
μόνο η ψυχολογία μπορεί να δώσει σοβαρή απάντηση.
τι θα γίνει αν υοθετούνε; είναι καλύτερα να μεγαλώσει το παιδί χωρίς γονείς;
και γιατί τα στρέιτ ζευγάρια να μεγαλώνουν καλύτερα τα παιδιά τους όταν υπάρχουν παραδείγματα που ανέφερε πάνω ο ζουγκλαου;
Sent from my Moto G LTE using Tapatalk
Δε μιλάμε για τον οποιονδήποτε μπορεί να κάνει ένα παιδί όμως. Αυτός, καλώς ή κακώς, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να έχει την ευθύνη που του αναλογεί (άσχετα αν θα την αναλάβει).
Δεν υπάρχουν μόνο οι επιλογές “να μεγαλώνει χωρίς γονείς” και “να μεγαλώνει με γονείς του ίδιου φύλου”. Επίσης, μερικά παραδείγματα κακών, ακόμα και άθλιων γονιών, δεν είναι επιχείρημα για το αν ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει “σωστά” με ομόφυλους γονείς, είναι άσχετο με αυτό. Το πόσο αναγκαίο είναι τα πρότυπα (πατρικό-μητρικό) για το παιδί, καθώς και μύρια άλλα ζητήματα που εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω παρά μόνο επιδερμικά, όπως και σχεδόν όλοι μας, είναι αυτά που έχουν σημασία. Το ότι ένας πειραγμένος ΜΑΤατζής σκότωσε την κόρη του, δε σημαίνει τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα.
Υπαρχει αλλο thread για αυτο το θεμα. Σε λαθος thread γραφετε.
Αφου ισχυει αυτο, να μπορουν κι αυτοι να κανουν ο,τι θελουν, παιρνοντας την ευθυνη που τους αναλογει.
Όταν υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, που μεγαλώνουν με “κανονικούς” γονείς, αλκοολικούς που δέρνουν σύζηγο και παιδιά, όταν υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με μόνο ένα γονιό, όταν υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με θείους και παππούδες, τότε τίποτα δεν είναι “φυσιολογικό”.
Ένα παιδί δε χρειάζεται ούτε μαμά, ούτε μπαμπά. Χρειάζεται αγάπη.
Στην Ιρλανδία υπάρχουν παιδιά μεγαλωμένα από ομοφυλόφιλους γονείς. Και είναι straight. Άρα τα περί σεξουαλικής επιρροής και άρα προτίμησης στο μέλλον, δε στέκει και πολύ.
Τα πάντα κοινωνικά πρότυπα είναι, έτσι μας έμαθαν, έτσι πιστεύουμε.
+100 στη τελευταια προταση.
Αν ενας επιστημονας εχει την ‘‘δυναμη’’ να αποφασισει αν μπορει να υιοθετησει παιδι ενα ομοφυλο ζευγαρι τοτε με την ιδια λογικη μπορει να απαγορεψει την υιοθεσια/τεκνοποιηση σε ενα ετεροφυλο ζευγαρι?? γιατι οσοι πιστευουν το πρωτο μαλλον πρεπει να δεχτουν και το δευτερο.
Αν ειναι ετσι να μας ελεγχουν ολους αμα κανουμε για γονεις και αν οχι στειρωση και τελειωσε…
Και + στον freedom