Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ακριβώς. Κι εγώ θέλω να διαλέξω το δικό μου αγγούρι και το πόσα χρόνια θα το τρώω μόνος μου και για αυτό πρέπει να ψηφίσω.

@ matia: μάλλον σε μπερδεύω με άλλον χρήστη που πέταγε χρυσαυγίτικες απόψεις παλιότερα και εξού η αναφορά στην Χ.Α. και τον φασισμό. Έχεις δίκιο. Συγγνώμη

Απαντηση: Φαε τα γιουβαρλακια σου αγορινα.

Αν τελικά βγούμε από το ευρώ, το ντομινο που θα ξεκινήσει και με τις υπόλοιπες χώρες και το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ελληνικό κ@7λ1 που θα ρουφήξει η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (η αρχή του τέλους) - πωω ρε πούστη σαν ταινία ακούστηκε αυτό - να ξέρετε ότι ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ ανεξαρτήτως χρώματος (ποτέ δε χρωματίστηκα έτσι κι αλλιώς).
Θα είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η ψυχραιμία σε μια ενδεχόμενη χρεωκοπία της χώρας μας και αργά ή γρήγορα μια λύση θα βρεθεί… :wink:

Παντως οι Αγγλοι μας εχουν ερωτευτει παλι, οπως τοτε με το αλλο δημοψηφισμα (βλεπε ΓΑΠ…)

Αδερφέ προκειμένου να γίνει το δικό τους, όλοι θα μας αγαπήσουν… Κάποια στιγμή πρέπει να βγει το νερό από το αυλάκι… Εδώ αρχίζει η Μερκελ και μας συμπαθεί… Και η Μερκελ είναι μόνο μια (από τις πολλές) “βιτρίνες”

Εμένα η διαχρονική μου απορία είναι γιατί είναι αδιαπραγμάτευτη από κάποιους η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη και/ή στο ευρώ.

Δεν έχει να κάνει τόσο με το επικείμενο δημοψήφισμα αλλά με την ιδεοληψία ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας ότι “μόνο στην ευρώπη θα είμαστε καλά”.

Chris μαζί σ ρε φίλε… Ακριβώς αυτό… Έχει γίνει και με άλλες χώρες στο παρελθόν (Εκουαδόρ πχ) και λύση βρίσκεται

καλά δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όπως τα παρουσιάζετε, το εκουαδόρ έχει κι έναν μπόρχα να καθαρίζει μπροστά.

Δυστυχώς., για εμάς. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν υπάρχει κάποιος δικός μας αντάξιος…

“Αλέκος Τάτσης” κύριε Έλρικ :!:

Όπως και με την ιδεοληψία ενός κομματιού της ελληνικής κοινωνίας ότι “Εξω η Ελλάδα από την Ευρωπαική Ένωση, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” και άλλα τέτοια όμορφα.

Η Ελλαδίτσα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της. Θα είναι μια χώρα εθνικά απομονωμένη. Είμαστε μια χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτα. Ας σκεφτούμε πόσα δισεκατομμύρια μας έχει δώσει η Ευρωπαική Ένωση για να γίνουν έργα (γέφυρες, δρόμοι, νοσοκομεία κτλ). Επίσης πόσος κόσμος πληρώνεται με τα κονδύλια Έσπα, αγροτικές επιδοτήσεις και άλλα. Ή θα τους πληρώνει μετά όλους αυτούς ο Κουτσούμπας απ’ την τσέπη του?

Η ιστορία δείχνει ότι ανέκαθεν είχαμε την ανάγκη των συμμάχων μας. Αν δεν ήταν οι Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου ακόμα σκλάβοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θα ήμασταν. Η επανάσταση είχε σχεδόν πλήρως κατασταλλεί. Αλλά ακόμα και τώρα μια Ελλάδα μόνη της και χωρίς συμμαχίες θα είναι βορά στους Τούρκους και σε όποιους άλλους (τώρα μέχρι σε παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου έχουν τα κότσια και φτάνουν).

Aδιαπραγμάτευτο δε νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι τίποτα έτσι όπως πλέον κινείται ο κόσμος. Θεωρείς όμως ότι γεωστρατηγικά δεν είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν άγνωστες και επικίνδυνες συνέπειες αν π.χ. σε πετάξουν και εκτός ΝΑΤΟ; Δεν είναι ας πούμε “δεν παίζουμε εσάς/παίζουμε εσας”. Είναι μόνο θέμα (προ)ιστορίας και το ρομαντικό “ανήκομεν εις τη Δύσιν” δλδ που ιδεοληπτικά σαν νοοτροπία μας κρατάει αγκυλωμένους;

@separss:

Είτε Τούρκους έχεις εσύ πάνω απ’ το κεφάλι σου είτε Γερμανούς, ραγιάς θα παραμείνεις οπότε δεν έχει διαφορά.

@ amazing:

Γενικά δε με φοβίζει το άγνωστο, αλλά εγώ πρώτιστα σχολιάζω την ιδεοληψία.

Προφανώς με τους συσχετισμούς που έχουν καθιερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες δεν θα έλεγα “πάμε αύριο εκτός Ευρώπης και όλα γαμώ”.

Ιστορικά και πολιτισμικά πάντως έχουμε ελάχιστη σχέση με οτιδήποτε το ευρωπαϊκό.

Επιχειρηματολογία όχι μαλακίες!

Γεια σου ρε Τσε Γκεβάρα!

Τα τελευταία ποστ δυστυχώς επιβεβαιώνουν πως είμαστε λαός χωρίς υπομονή και χωρίς ψυχραιμία.
Γι’αυτό θα σφαχτούμε μεταξύ μας αν γίνει κάτι επώδυνο (όπως έχει γίνει πολλάκις το παρελθόν). [-X
Φαντάσου μέσα σε 10 πόστ και αρχίσαμε τις αψιμαχίες… Ασήμαντο μεν, ένδειξη δε…
Ψυχραιμία ΩΡΕ !
Ω θεοί (ορ γουατέβερ), σώστε μας! :-k

Σήμερα το δημοψήφισμα είναι για την παραμονή στο ευρώ.

Αύριο θα είναι για το αν θα φύγουμε και από το ευρώ και από την ΕΕ.

Μέχρι το Σάββατο θα είναι για το ποια εδάφη θα δώσουμε στην Τουρκία.

Έρχεται πουτσα ! Κρίμα για μας και τα παιδιά μας .

Είπα δεν θα ασχοληθώ άλλο με το σούργελο αλλά δεν άντεξα.

:lol:

Τι έγινε ρε, πήγατε όλοι να σηκώσετε λεφτά? Καπίταλοι:p