Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ο Mule έχει δηλώσει αντι-κομμουνιστής επανειλλημένα, κάρβου σοβαρέψου.

Δεν έχει δηλώσει όμως φιλοχουντικός για να κατηγορείται ως τέτοιος, ούτε υπέρ αστυνομικών επιθέσεων και των τανκς ή οτιδήποτε ανάλογο, ούτε χρειάζεται κάθε φορά (εκείνος ή οποιοσδήποτε άλλος) να θάβει όλα τα κόμματα που υπάρχουν στη χώρα για να μπορέσει να κάνει κριτική σε ένα από αυτά.

1. Εσύ σοβαρέψου. Δε τον θυμάμαι ποτέ να έχει υποστηρίξει απαγόρευση πολιτικών πεποιθήσεων ή το να γίνει το ΚΚΕ παράνομο. Άλλο το “είμαι αντίθετος με κάτι” κι άλλο το “πιστεύω πως αυτό δεν πρέπει να υπάρχει στην κοινωνία”.
  2. Χρόνια πολλά Mule, πάντα πολύχρονος!!!

karvou δεν αφήνεις καλύτερα τα “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” περί “αγένειας” και “προσβλητικότητας”; Σε ό,τι αφορά εμένα, απάντησα (ναι, προφανώς ειρωνικά) στο ύφος που άξιζε η “σοβαρότητα” της παρατήρησης του Mule. Έχω δείξει άπειρες φορές ότι όταν συζητά σοβαρά τον σέβομαι και συζητάω και γω σοβαρά, άλλωστε είμαστε και internet buddies for fuck’s sake. Αλλά δεν πρόκειται να χαριστώ σε κανέναν όταν γράφει τέτοιες αρλούμπες, ότι δηλαδή λίγο πολύ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κοινωνία μας, όλος ο κόσμος κάθεται φρόνιμος και υπάκουος απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησής μας, πρόθυμος να “συμβάλει ώστε να σωθεί η πατρίδα”, αλλά δυστυχώς υπάρχει κι ένα ΚΚΕ που χώνεται παντού, υποκινεί αντιδράσεις, κοινώς τα κάνει όλα πουτάνα. Και ρωτάω λοιπόν, αν η λαϊκή αγανάκτηση (που υπάρχει, μασκαράδες, κι ας εκφράζεται αποσπασματικά και ανά κλάδο κι όχι ενιαία, όπως θα πρεπε) είναι τεχνητή, αποτέλεσμα της ανεύθυνης δράσης του ΚΚΕ, και όχι πραγματική, ε τότε δε θα σας ικανοποιήσει το να μην υπάρχει ΚΚΕ; Δεν θα έρθει έτσι κάπως πιο εύκολα αυτή η κοινωνική ειρήνη και συναίνεση που ονειρεύεστε;

Σας πονάει, σας τσούζει, το καταλαβαίνω, αλλά get used to it, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τις κινητοποιήσεις οποιουδήποτε κλάδου τον πίνει εξ’ αιτίας αυτής της βαρβαρότητας που ζούμε σήμερα. Και πού ξέρει κανείς, μπορεί κάποια στιγμή σύντομα να επαληθευτεί αυτή η γελοία ιδέα ότι το ΚΚΕ “βρίσκεται πίσω από κάθε κινητοποίηση”. Γιατί τότε δε θα παλεύει κάθε κλάδος μόνος του σαν το μαλάκα, να τον γαμάει η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ και να τον κατασυκοφαντεί στην υπόλοιπη κοινωνία, αλλά όλοι μαζί ενωμένοι θα είναι αυτοί που θα γαμήσουν και την κυβέρνηση, και τα ΜΑΤ, και το σύστημα ολόκληρο. Beware.

Αφήνω τη δεύτερη παράγραφο γιατί δε με ενδιαφέρει η προπαγάνδα του ΚΚΕ στην προκειμένη. Στην πρώτη παράγραφο σου υπογράμμισα λόγια που βάζεις στον Mule, δίχως να τα έχω διαβάσει ως τώρα. Επειδή τα έχασα από ότι φαίνεται, υπέδειξε τα μου και βγάλε με λάθος. Και άφησα κι άλλα, στα οποία αποδίδεις στον Mule γενικεύσεις που ο ίδιος επίτηδες δεν έκανε. Αν δε τις έκανε γιατί δεν ήθελε να φανεί προς τα έξω τι πιστεύει ή γιατί όντως δε τις πιστεύει είναι δικό του θέμα και δε μπορώ παρά μόνο εικασίες να κάνω. Εμένα το πρόβλημα μου είναι πως του απαντάτε σε κάτι τελείως άσχετο, τον κατηγορείτε για κάτι που δεν είναι και για πολλοστή φορά σοβαρή συζήτηση στο τέλος δε γίνεται.

ΥΓ. “Σας πονάει, σας τσούζει”? Από το δημοτικό είχα να ακούσω τη φράση από όταν τσακωνόμασταν για το ποδόσφαιρο! :lol: Πολύ χαίρομαι που δε ρίχνεις το επίπεδο στο επίπεδο της εξέδρας

Πόσες απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές τελευταία? Πόσες ομάδες εργαζονένων έχουν συκοφαντηθεί τελευταία? Και τελικά ποιοι ρε παίδες έχουν δικαίωμα στην απεργία? Πραγματικά θέλω απάντηση σε αυτό.

Έχετε την εντύπωση πως όλα τα προβλήματα λύνονται με κοινή λογική, συναίνεση και συζήτηση? Αν ναι, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως προέκυψε για παράδειγμα το 8ωρο? Αφήστε από έξω τα κόμματα και τις ιδεολογίες . Χέστε και το κκε και μένα και το σύμπαν όλο. Πως προέκυψε το 8ωρο?

Και κάτι ακόμα? Εσάς δεν σας προβληματίζει ρε παίδες το τι γίνεται στη χώρα? Για μένα το μνημόνιο είναι η αντίστοιχη 9/11. Οδεύουμε σωστά? Δημοκρατικά και ελεύθερα? Με κυρίαρχη τη λαική βούληση?

Εντάξει φίλος εσύ δεν τρώγεσαι. Έχεις κάνει το σχολαστικισμό και το “δεν είναι αυγό, το κανε η κότα” επιστήμη. Όταν ο άλλος λέει ότι οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες υποκινούνται από μέλη και στελέχη του ΚΚΕ δηλαδή τί εννοεί, αν όχι ότι η “υποκίνηση” είναι ο λόγος που γίνονται και όχι η οργή του κόσμου, άρα ότι τελικά ο κόσμος δε βλέπει λόγο να κατεβαίνει στο δρόμο (ή να ανεβαίνει στην Ακροπόλη και γενικώς να διαδηλώνει); Αν θες να με βγάλεις λάθος, απάντα επί της ουσίας και μην κάνεις το μαλάκα λέγοντας “δείξε μου πού το λέει αυτό ο Mule”, ή άσε τον ίδιο να διαψεύσει ότι αυτό που έγραψα παραπάνω είναι η άποψή του για τη φάση όπου βρίσκονται τα μυαλά του κόσμου σήμερα.

Όσο για το επίπεδό σας, ειλικρινά ποιός το γαμεί. Όταν γράφονται εδώ μέσα όλα όσα έχουν γραφτεί, για το δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώνουν, με ποιόν τρόπο κτλ., τότε καλύτερος ο λεκτικός χουλιγκανισμός παρά η τυπικότατη ευγένεια και το “ναι μεν αλλά”. Κι αν σε ερεθίζω ρίξε μου πόντο. Βγάλε με και στην παρανομία αν θέλεις. Oh wait. Εσύ δεν είσαι με τα τανκς, το ξέχασα.

Και μια επιπλέον παρατήρηση για προβληματισμό και συζήτηση. Έχω την αίσθηση πως έχουμε νομιμοποιήσει πλήρως στο μυαλό μας τις εκάστοτε κυβερνητικές παρανομίες. Σε στυλ έλα μωρέ αυτά γίνονται από όλους. Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και όμως δεν υπάρχει κάποια αντίδραση.

Αντίθετα όταν έχουμε απεργίες ή κινήσεις από ομάδες εργαζομένων, εκεί ξεσπαθώνουμε. Βρίσκουμε τα ελαττώματα τους, θυμόμαστε τι έχουν κάνει στο πέρασμα των χρόνων, είμαστε αυστηροί μαζί τους.

Ας πούμε , τι επηρρεάζει περισσότερο τη ζωή ενός 20χρονου? το ότι καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις και ότι η επίσημη ανεργία στους νέους είναι 30% [B]ή [/B]ότι αν χρειάζεται να κατεβαίνει στο κέντρο θα μανουριάζει συνεχώς λόγω των κινητοποιήσεων?
Σαφώς και τον επηρρεάζει το πρώτο περισσότερο. Εκεί όμως πάμε πάσο στην πράξη. Άρα ξεσπαθώνουμε και εκφράζουμε λόγο και άποψη για την δεύτερη κατηγορία.

Γράκχε, δε πας στο διάολο που θα με πεις και φασίστα/χουντικό και περιμένεις να μιλήσω και σοβαρά μαζί σου; Δε με ξέρεις από χθες και δε σου επιτρέπω.

Μα ρε Καρβου και συ,δεν καταλαβες ακομα οτι η λεξη “φασιστας” ειναι η πιο χρησιμοποιημενη στο φορουμ μετα τις λεξεις"αντικειμενικα" και “amolad”?

Αααααααα! Γιατί ρίχνεις το επίπεδο;

Πέρα απ’ την πλάκα, όχι, δε νομίζω να είσαι φασίστας. Είσαι όμως τέρμα αντιδραστικός και εμπαθής/εχθρικός απέναντι σε οτιδήποτε αγωνιστικό. Και επίσης είσαι όλη την ώρα “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” και "μα γιατί το λες αυτό, δεν είπε “5” αλλά “1+1+1+1+1"”.

Και ναι δε σε ξέρω από χτες, αλλά ο καθένας κρίνεται από τις απόψεις και θέσεις που διατυπώνει. Λάιφ’ς ε μπίατς.

Ό,τι να ναι.

Χόκαμ, από σένα περιμένω πιο σοβαρά ποστ.

Ειπα να ελαφρυνω λιγακι το κλιμα,αλλα δεν επιασε…Δε βαριεσαι…peace.

Πήγε περίπατο η αστική ηθική.

Τσιλ άουτ, ρίχτου μπαν καλύτερα…

Ναι οκ, ωραία η ευγένεια , οι καλοί τρόποι κλπ, αλλά η ουσία στέκεται πάντα παραπάνω…Παράνομες κρίθηκαν οι απεργίες των ποε-οτα και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Αν αυτά γινόντουσαν στην Κούβα ή στην Βενεζουέλα ή στην Κίνα τι σχόλιο θα κάνατε άραγε?

so true Γράκχε. Δυστυχώς, so true… Ακόμη και τώρα, ενώ παίρνεις (?) πίσω τον χαρακτηρισμό, συνεχίζεις να υποστηρίζεις εμμέσως πως δε θα έπρεπε να ενοχλούμαι από το ότι με είπες δημόσια φασίστα μόνο και μόνο για να με προσβάλλεις. Ίσως και να έχεις δίκιο. Ίσως κακώς εκνευρίζομαι. Μάλλον, κακώς πίστευα πως είσαι άτομο με το οποίο μπορώ να κάνω εποικοδομητικό διάλογο και να μη χάνω την ώρα μου σε ανούσια ποστς. Κρίμα…

@ RedRum
:slight_smile:

@ Ζούγκλα & όποιος άλλος ξέρει να με βοηθήσει:
Τι είναι το εκλογικό επίδομα που τους κόβουν;

Υπάρχει ένα συνθηματάκι που πάει κάπως έτσι: “Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά, καμιά ειρήνη με τα αφεντικά”. Εγώ το ασπάζομαι αυτό το συνθηματάκι, είμαι της άποψης ότι με τα αφεντικά διάλογο γενικά δεν ανοίγεις και δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω ούτε εδώ μέσα. Το ΚΚΕ γενικά έχει την τάση να καπελωνει κινητοποιήσεις και το κατακρίνω για αυτό. Άλλο αυτό όμως και άλλο οι παπαριές που διαβάζουμε εδώ μέσα. Όποιος λέει ότι αυτή την περιόδο οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες από το συγκεκριμένο κόμμα και όχι από την ανάγκη του κόσμου για δράση είτε είναι από άλλο πλανήτη είτε είναι αφεντικό που προβοκάρει. Όσοι λοιπόν είναι αυτής της άποψης και παράλληλα “ξερουν τι γίνεται στα εργοστασια από μέσα και όχι από ότι διαβάζουν στις εφημερίδες” μάλλον το ξέρουν από την σκοπιά των αφεντικών και τις απόψεις τους τις γράφουμε στα @@ μας. Το ίδιο ισχύει και για τον κάθε βολεμένο γκεμπελίσκο. Ας μας πουν ανοιχτά λοιπόν την ταξική τους σκοπιά για να τελειώνουμε και να μην χάνουμε χρόνο με τις παρτούλες τους. Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο ουσιώδες να τσακώνομαι με τους σταλινικούς τους φόρουμ για το τι μορφή πρέπει να έχει ο αγώνας παρά να κάθομαι να τσακώνομαι με τα αφεντικά του φόρουμ για το αν πρέπει όντως να γίνεται αγώνας, για το αυτονόητο δηλαδή.

Μια απεργια σε μια αστικη δημοκρατια οπως η Ελλαδα, καταπατα το κοινο καλο, οπως και αν αυτο (δεν) εννοειται. Γι’αυτο και κρινεται ως παρανομη, γιατι “Ποιος εισαι εσυ κυριες που θα απεργησεις??”

Μια απεργια σε μια πολιτικη πραγματικοτητα τυπου Βενεζουελας, ειναι θεμιτοτατη για δικαια, γιατι εκφραζει τη “λαικη δυσαρεσκεια εναντι ενος αυταρχικου καθεστωτος”.
Αν κριθει παρανομη δε, αυτο και αν αποτελει επιβεβαιωση της αυταρχικοτητας.

Τα’χουμε ξανα πει αυτα, εξαρταται απο ποια πλευρα του φραχτη βρισκεσαι.

Ναι ναι ναι ναι, πολύ κρίμα, συμφορά κτλ. Ρε δεν αφήνεις την ψευτική μελαγχολία και τη δημιουργία εντυπώσεων; Αν ενοχλείσαι από πράγματα όπως αυτά που σου γραψα, που καλά κάνεις, πρέπει εσύ ο ίδιος να αποδείξεις ότι είναι μαλάκας εκείνος που σου προσάπτει όσα σου προσάπτει κι όχι να το παίζεις βουλευτής (“κύριε συνάδελφε, ανακαλέστε!”) Αν θέλεις τόσο πολύ να μείνεις στο αν σε είπα φασίστα ή όχι κι αν μετά το πήρα πίσω ή όχι, κανένα πρόβλημα, αλλά φαίνεται ότι δε σε ενοχλούν καθόλου οι χαρακτηρισμοί που όντως σου απήθυνα, δηλαδή αντιδραστικός και εχθρικός απέναντι σε απεργούς/αγωνιζόμενους εργάτες, και δεν προσπαθείς καν να τους αντικρούσεις, οπότε έχω δίκιο μ’ αυτά που έγραψα όσο κι αν θέλεις να περάσει ότι “τελικά δεν είμαι άτομο που μπορεί κάποιος να κάνει σοβαρή κουβέντα μαζί του”.

Γιατί δεν πρόκειται να απολογηθώ σε κάποιον που με αποκαλεί φασίστα δίχως να το εννοεί και δεν έχει την ελάχιστη αξιοπρέπεια να παραδεχτεί εξ ολοκλήρου το λάθος του. Ίσα ίσα μεταθέτει σε εμένα και τα γραπτά μου την ευθύνη για τη [B]δικιά του[/B] συμπεριφορά.

Ότι να΄ναι. Στο είπε ξεκάθαρα ρε Καρβου. Δεν είσαι φασίστας, είσαι εμπαθής και εχθρικός απέναντι σε όποιον εργάτη αγωνίζεται. Αυτοί είναι χαρακτηρισμοί που σου πρόσαψε, όχι του φασίστα. Να στο ζωγραφίσει πρέπει;