Ελπίζω πως όχι, γιατί πάντα ήμουν σκράπας στη ζωγραφική.
Πιστευω πως δεν εχουμε να πουμε τιποτα άλλο…
Εντιτ: Που πηγε το ποστ σου ωρε; :roll:
Πάμε από την αρχή, γιατί το προηγούμενο κείμενο δεν έβγαζε νόημα από τα έντιτς.
Αν η άποψη που εξέφρασες “ο καθείς κρίνεται από τις απόψεις σου” δεν αναφέρεται στο χαρακτηρισμό “φασίστας” τότε δέχομαι το λάθος μου και δέχομαι και τη συγγνώμη σου για το χαρακτηρισμό. Εγώ έτσι το εξέλαβα και για αυτό εκνευρίστηκα ακόμη περισσότερο. Από εκεί και πέρα, δε νομίζω πως ενδιαφέρει πολύ κόσμο το πόσο εμπαθή στις 'αγωνιστικές κινητοποιήσεις´ είναι τα αφεντικά αυτού του αστικού φόρουμ. Νομίζω πως ήδη έχουμε βγει αρκετά εκτός θέματος (ειδήσεις από τη Ελλάδα) και ο Ζούγκλα έχει δίκιο. Συμφωνείς με διαγραφή διαλόγου μας;
Για την πραγματικά σου άποψη για μένα, από τη στιγμή που δε τη βρίσκω τόσο προσβλητική, όσο το “φασίστας”, θα προτιμούσα αυτή τη στιγμή να μην ασχοληθώ παραπάνω. Έχω ήδη δουλειές με φούντες που προέχουν. Ίσως στο μέλλον αλλάξουμε άποψη. Ίσως συμφωνήσω εγώ πως τελικά είχες δίκιο και δε το είχα καταλάβει ή το αντίστροφο.
:lol::lol::lol:
Έντιτ: Συγνώμη, ήταν αυθόρμητο… :roll:
Νάτη η νέα συγκυβέρνηση!
20 χρόνια τίποτα δεν άλλαξε!
Η συγκυβέρνηση δεν ήταν με το ΠΑΣΟΚ…
ΠΑΣΟΚ είμαι αυτή τη τετραετία; :lol:
Όχι γιατί δεν ήταν οφφ τόπικ, ήταν μια κουβέντα άμεσα σχετιζόμενη με ειδήσεις από την Ελλάδα, πώς αντιμετωπίστηκαν κτλ. Τώρα τί να σου πω, αν επιμένεις, σβήστον.
Μια τελευταία κουβέντα για να τελειώνουμε μ’ αυτήν την ηλίθια παρεξήγηση. Πρέπει να ξέρεις, karvou, πως εμείς (καταλαβαίνεις νομίζω τί εννοώ όταν λέω “εμείς”) το όλο θέμα “φασισμός/φασίστες/κτλ.” το παίρνουμε πολύ στα σοβαρά για να πετάμε χαρακτηρισμούς κάθε τρεις και λίγο και να λέμε “είσαι φασίστας” με ελαφρά τη καρδία. Όπως επίσης πρέπει να ξέρεις ότι θεωρούμε πως το να είναι κάποιος φασίστας είναι κάθε άλλο παρά ο μοναδικός λόγος για να ασκήσεις την δριμύτερη δυνατή κριτική σε κάποιον και τις απόψεις που διατυπώνει. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Τότε έχουμε πολλά κοινά. Γιατί κι “εμείς” δε τον πετάμε τον όρο “ελαφρά την καρδία” και δεν ασκούμε σκληρή κριτική μόνο σε όσους είναι φασίστες. Ο διάλογος μας μένει.
Μην ξαναδιαβάσω προβοκάτσιες περί νέας συγκυβέρνησης ε!
(φίλα σωστά την πορεία σου και τα ΜΑΤ δε θα σε αγγίξουν. Μόνο τον manson θα κυνηγώ!)
Δεν υπάρχει καμία συνεργασία εννοείται!
Συνηθισμένος είμαι…:lol:
Την τελευταία φορά που ανέβηκαν τύποι με γκάνια στην ακρόπολη πάντως, ήταν την δεκαετία του 40… έχει και αυτό την σημειολογία του.
Άντε περιμένω και λίγο συζήτηση επί του θέματος ε!
Κυρίως στα εξής :
- ποιοι τελικά έχουν δικαίωμα στην απεργία? διαβάστε και το ποστ μου για τις απεργίες που απαγορεύονται( παράνομες και καταχρηστικές)
- μήπως αφήνουμε την κυβέρνηση ελεύθερη και απλά εξαντλούμε την κριτική μας σε όσους μπορούμε?
- Αν τα ίδια σκηνικά συνέβαιναν στην κούβα, στην κίνα ή στην βενεζουέλα ποια θα ήταν η άποψη σας?
- εσείς πιστεύετε ότι πάμε καλά και δημοκρατικά? εκφράζεται η λαική βούληση? ελέγχει ο λαός την κυβέρνηση?
- όλοι έχουν δικαίωμα στις απεργίες.(εξάλλου στην ελλάδα όλες εν τέλει κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές)
- Στην Κίνα ειδικά δε θα γινόταν πορεία, με τις “ελευθερίες” που έχει σαν κράτος.
4)Μπορεί (κατά την γνώμη πολλών) να μην είναι δημοκρατικά στην Ελλάδα αλλά εγώ πιστεύω οτι εκφράστηκε η λαϊκή βούληση με τις βουλευτικές εκλογές που δείξανε οτι το πασόκ έχει την ισχνή πλειοψηφία. Απο κει και πέρα οτι ψηφισε ο καθένας το λούζεται. Η μαλακία είναι βέβαια οτι το λούζονται και οι άλλοι που μπορεί να μην ψήφισαν, αλλά η πλειοψηφία είναι πλειοψηφία.
όσον αφορά το θέμα με την απεργία των εργαζομένων στο υπουργείο πολιτισμού, εγώ πιστεύω οτι καλά κάναν και διαμαρτυρήθηκαν με το να κλείσουν την ακρόπολη.τους χρωστάνε μισθούς 24 μηνών αν δε κάνω λάθος.πώς θα τα βγάλουν πέρα χωρίς λεφτά?
δε συμφωνώ με το αίτημα τους να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι (δεδομένου οτι όταν προσλαμβάνονταν σαν συμβασιούχοι ξέραν βάσει σύμβασης οτι κάποια στιγμή θα λήξει και θα τους διώξουν απο το ΥΠ.Πολιτισμού. Δεν καταλαβαίνω γιατί να υποχρεούται το ελληνικό δημόσιο να τους μονιμοποιήσει ενώ δεν αναφέρεται στους όρους της σύμβασης. Εκτός αν η σύμβαση αναφέρει οτι πρέπει να μονιμοποιηθούν).
Αυτό το παραμύθι ότι οι συμβασιούχοι “ήξεραν τη μοίρα τους οπότε γιατί γκρινιάζουν τώρα” πρέπει να σταματήσει. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι εξαπατήθηκαν με το χειρότερο τρόπο από τους ελεεινούς πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που τους διαβεβαίωναν ότι μετά από 2 χρόνια οι συμβάσεις τους θα μετατρέπονταν αυτομάτως σε αορίστου χρόνου, αλλά “ξέχασαν” να προσθέσουν ότι κάποια στιγμή θα πετάγονταν στο δρόμο, θυσία στο βωμό της “αξιοκρατίας και της διαφάνειας στις προσλήψεις στο δημόσιο”. Κι εντάξει, δε λέω, για μένα έχουν κι αυτοί ευθύνη στο βαθμό που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο άθλιο παιχνίδι της πολιτικής και εργασιακής ομηρίας, έστω και από ανάγκη - την ανάγκη για μια οποιαδήποτε δουλειά. Αλλά πάει πολύ να ασκείται κριτική στο αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων από εκείνους που τους καταδίκασαν σε διαρκή αβεβαιότητα και εργασιακή ανασφάλεια (και όχι μόνο επισφάλεια). Έστω και τώρα, έστω και εκ των υστέρων, αυτό το αίτημα πρέπει να γίνει αίτημα όλης της κοινωνίας. Όχι για να βολευτούν κάποιοι στο δημόσιο, αλλά γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο αίσχος από τις “ελαστικές σχέσεις εργασίας”.
= wako graccho :lol:
Καλά όλα αυτά που λες, αλλά με αυτούς που ΔΕΝ έπαιξαν το παιχνίδι του πολιτικού πάρε-δώσε τι πρέπει να γίνει; Αυτοί που είχαν τα απαραίτητα προαπαιτούμενα και ίσως παραπάνω, αλλά δεν ενέδωσαν στον πολιτικάντικο εκβιασμό, πώς θα ανταμειφτούν;
[B]Fast track αδιαφάνειας και του «ενός ανδρός» - Πιο γρήγορο και απ’ τη Δημοκρατία[/B]
Γην και ύδωρ σε λίγους και εκλεκτούς προσφέρει ο Χ. Παμπούκης με το νομοσχέδιο για την «επιτάχυνση επενδύσεων», μέσω του οποίου επιφυλάσσει για τον εαυτό του την ανάδειξη σε υπερυπουργό,[U] με ισχύ -κατά περίπτωση- μεγαλύτερη ακόμα και από αυτό το Κοινοβούλιο![/U]
Το νομοσχέδιο θεσπίζει ιδιαίτερα… ελκυστικά φορολογικά κίνητρα, που θα ψηφίζονται κατά περίπτωση για κάθε «εκλεκτό». Ωστόσο, παρά τις οριακές βελτιώσεις σε διάφορα σημεία που δέχθηκαν μεγάλη κριτική, παραμένουν πολλά «παράθυρα».
[B]Ο υπουργός Επικρατείας αποφασίζει αν θα οδεύσει στη Βουλή προς κύρωση η επένδυση. Μπορεί ακόμη με «αυτεπάγγελτη εισήγησή του» να ζητήσει από την υπό σύσταση αρμόδια διυπουργική επιτροπή, στην οποία θα προεδρεύει, την ένταξη δημόσιου έργου, χωρίς την υπογραφή τού καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού, ενώ η επιτροπή θα αποφασίζει με πλειοψηφία…[/B]
[B]Στα δημόσια έργα υπάρχει το περιθώριο να μη γίνει η ανάθεση με δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό, ενώ με υπουργικές αποφάσεις και με προεδρικά διατάγματα θα αλλάζουν οι πολεοδομικοί όροι, θα παραχωρείται αιγιαλός, θα απαλλοτριώνονται εκτάσεις -ακόμη και δασικές-, θα εγκρίνονται προσχώσεις, υποθαλάσσιοι αγωγοί ή τεχνητοί ύφαλοι.[/B]
Η πιο εντυπωσιακή αλλαγή του νομοσχεδίου «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων» είναι η εισαγωγή στο τελευταίο άρθρο μιας σειράς ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων. Αναφέρονται με μεγάλη ασάφεια ως προς το περιεχόμενό τους και θα θεσπίζονται ανά περίπτωση με νόμο που θα κυρώνει την ένταξη της επενδυτικής πρότασης. Προβλέπουν:
- Σταθερό φορολογικό καθεστώς για συγκεκριμένα έτη από την έναρξη λειτουργίας της επένδυσης (δεν αναφέρεται πόσα).
- Προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος (χωρίς διευκρίνιση της μεθόδου).
- Διενέργεια αφορολόγητων αποθεματικών.
- Ειδική φορολόγηση των μερισμάτων.
- Ειδική διαδικασία και χρόνο επιστροφής του πιστωτικού υπολοίπου του ΦΠΑ.
- Ελάφρυνση ή απαλλαγή από τέλη, ειδικούς φόρους και δικαιώματα ή αμοιβές τρίτων.
Παράλληλα, στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου ενσωματώθηκαν μία σειρά από αλλαγές, εν συγκρίσει με το σχέδιο που αναρτήθηκε τον Αύγουστο για δημόσια διαβούλευση:
- Η επένδυση θα «περνά» υποχρεωτικά από τη Βουλή μόνο αν έχει φορολογικά κίνητρα, ή πρόκειται για δημόσιο έργο και αυτό «προβλέπεται στον Φάκελο Δημοπράτησης». Διαφορετικά ο υπουργός Επικρατείας θα αποφασίσει αν θέλει την κύρωση της Βουλής ή έστω την ενημέρωσή της.
- Οι επιτρεπόμενες πολεοδομικές «ρυθμίσεις» για επενδύσεις εντός σχεδίων πόλεων εγκρίνονται με προεδρικό διάταγμα (πριν, ανέφερε απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος) ενώ πλέον δεν υπάρχουν όρια στις αλλαγές των συντελεστών δόμησης, στην κάλυψη στο ύψος των κτηρίων κ.λπ.
- Προστέθηκε αίτημα της Invest In Greece για να εξεταστεί αν επιτρέπεται η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού, παραλίας, παρακείμενου θαλάσσιου χώρου, ή του πυθμένα. Απαιτείται υπουργική απόφαση και έπειτα από γνώμη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (πριν, ήθελε σύμφωνη γνώμη).
- Η εκτίμηση της αξίας των εκτάσεων που αναγκαστικά απαλλοτριώνονται δεν θα υπολογίζεται από τους προϊσταμένους των ΔΟΥ, αλλά από έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών. Καταργήθηκε η δωρεάν παραχώρηση δημόσιων ακινήτων.
- Στα δημόσια έργα καταργείται διάταξη που επέτρεπε διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με προεπιλογή, αλλά προστέθηκε, πέρα από το γενικό κανόνα ανάθεσης με διεθνή διαγωνισμό, το δικαίωμα της διυπουργικής να επιλέξει κλειστό διαγωνισμό ή «να προσφύγει σε άλλες μορφές ανάθεσης».
- Ελάχιστα αλλάζουν στη διάταξη για την κατάρτιση ειδικών σχεδίων ολοκληρωμένης ανάπτυξης (που θα εγκρίνει π.χ. προσχώσεις στη θάλασσα, τον καθορισμό του νέου αιγιαλού κ.λπ.). Θα εγκρίνονται με προεδρικά διατάγματα που θα εκδίδονται ύστερα από πρόταση των υπουργών Περιβάλλοντος και Υποδομών. Προστέθηκε μόνο φράση για την εξέταση της αναγκαιότητας, του τόπου και του περιθωρίου της επένδυσης.
- Εξειδικεύονται οι επενδύσεις που μπορούν να εγκριθούν αναφέροντας μεταξύ άλλων υπηρεσίες υγείας και διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ δεν τίθεται χρηματικό όριο επένδυσης αν αυτή δημιουργεί τουλάχιστον 250 θέσεις εργασίας. *
Τι προβλέπει
Ενας υποψήφιος επενδυτής μπορεί έπειτα από αίτημά του στην εταιρεία «Invest in Greece» να επιχειρήσει να υλοποιήσει στην Ελλάδα επενδυτικό σχέδιο με ειδικές διευκολύνσεις. Θα πρέπει να πληροί προϋποθέσεις για τις οποίες θα κριθεί από τη διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Επιλέξιμες είναι οι παραγωγικές επενδύσεις που είτε έχουν κόστος πάνω από 200 εκατ. ευρώ είτε πάνω από 75 εκατ. ευρώ αλλά δημιουργούν 200 θέσεις εργασίας ή πάνω από 3 εκατ. ευρώ ανά τριετία ( και είναι υψηλής τεχνολογίας) ή δημιουργούν 250 θέσεις εργασίας. Μπορεί να μην είναι τίποτα από τα παραπάνω, αλλά απλά να κριθούν «μείζονος σημασίας» από τη διυπουργική, με «ειδικώς αιτιολογημένη απόφαση».
Η επένδυση θα προετοιμαστεί και θα επιβλέπεται από το «Invest in Greece». Τίθενται συγκεκριμένα χρονικά όρια όπως η έγκριση (ή απόρριψη) εντός 45 ημερών κάθε υποψήφιου σχεδίου.
Λατινιαμερικανοποιειται η χωρα η μου φαινεται??? Εδω έχουμε καταπατηση των νομων και της δημοκρατιας ή οχι??
Και πώς νομίζεις ότι θα “ανταμειφθούν” κι εσύ μωρέ Γιώργο Πεταλωτή; Ε; Πώς; Παίρνοντας τις θέσεις με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου; Που σημαίνει, 8, 12, άντε 16 μήνες και μετά τον πούλο; Αυτή θα είναι η ανταμειβή τους; Ή μήπως νομίζεις ότι το “1 πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις” σημαίνει ότι θ’ αρχίσουν αθρόες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο; Κι αν ακόμα σήμαινε αυτό (που όντως θα σήμαινε ότι τέλος οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο, άρα θα ήταν καλό), εσύ κι οι υπόλοιποι με τις ίδιες αντιλήψεις δε θα σκίζατε τα ρούχα σας με ιερή οργή για τη “διόγκωση του γραφειοκρατικού τέρατος που λέγεται δημόσιος τομέας”; Αν ναι, μήπως τελικά αυτό το “επιχείρημα” περί “αξιοκρατίας” είναι μόνο μια ευκαιρία για να κράξουμε (για άλλη μια φορά) αυτούς που αγωνίζονται;
Όσο γι’ αυτό το “wako graccho” μαζί με το χαμογελάκι, δεν το αντελήφθην ακριβώς. Αν πρόκειται για κάποια ειρωνικό ευφυολόγημα, εξήγησέ μου το, αν είναι αστείο θέλω να γελάσω κι εγώ. Αλήθεια.
Εμένα μου θύμισε το γιόκο τσόκο πάντως.
-
Κρίμα που το αστειάκι μου πήγε άπατο, «wacko» όπως είναι η σωστή ορθογραφία σημαίνει «τρελός» και μοιάζει με το ψευδώνυμο «Cyko Miko» του τραγουδιστή των Suicidal Tendencies. Εν πάση περιπτώσει, ξέχνα το, απλά προσπαθούσα δήθεν να σε βγάλω τρελό παρουσιάζοντας τα δύο quote σαν αντικρουόμενα. Δηλαδή, άκου εδώ τι σκέφτηκα, να κάνω δήθεν ότι διαστρεβλώνω αυτά που έγραφες για να φανεί ότι λες κάτι που δεν είπες. Πράγμα που ευτυχώς δεν κάνει κανένας άλλος μέσα σε αυτό το πανέμορφο thread. Μιλάμε για πολύ προχωρημένο αστείο. Γέλα.
-
Δεν έχω ιδέα γιατί με αποκαλείς «Γιώργο Πεταλωτή», προφανώς κι εσύ επιδιώκεις «ειρωνικό ευφυολόγημα», αλλά ούτε εγώ σε κατάλαβα.
-
Τώρα, ο σιδηρόδρομος ερωτήσεων που θέτεις με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν συνεννοούμαστε καθόλου. Απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις έψαχνα κι εγώ. Οποτε το ξαναθέτω, ελπίζω σαφέστερα. Ξέρουμε ότι το κράτος χρωστάει σε δανειστές, ξέρουμε ότι το κράτος χρωστάει σε εργαζόμενους, ξέρουμε ότι το δημόσιο συνεπώς δεν μπορεί να προσλάβει, αλλά προτείνουμε να εισακουστούν οι διαμαρτυρίες των συμβασιούχων. Δηλαδή, προτείνουμε να μονιμοποιηθούν εκείνοι που κατά τεκμήριο υπήρξαν όμηροι ψηφοθηρικών υποσχέσεων. Και ας πούμε ότι αυτό γινόταν πραγματικότητα όπως προστάζει η αριστεροφροσύνη μας. Ας πούμε ότι προσλαμβάνονταν σε μόνιμες θέσεις οι συμβασιούχοι. Μακάρι να γινόταν. Τίθεται όμως το εξής θέμα: Με όσους ΔΕΝ δέχτηκαν να γίνουν όμηροι ψηφοθηρικών υποσχέσεων, με όσους είναι σήμερα άνεργοι ή γίνανε ντελιβεράδες, ενώ θα πληρούσαν αξιοκρατικές προϋποθέσεις για να έχουν θέση στο δημόσιο, τι θα κάνουμε; Θα τους πούμε κρίμα που δεν εξυπηρετηθήκατε από το κομματικό σύστημα; Θα τους πούμε να πάνε να κάνουν κατάληψη στην Ακρόπολη και αυτοί με τη σειρά τους μπας και ακουστούν; Θα τους προσλάβουμε όλους στην Ακρόπολη ώστε να μην χωράνε να μπουν οι τουρίστες;