Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Άντε πάλι

[B]Έκλεισαν τα Τέμπη[/B]

Το κλείσιμο των Τεμπών αποφασίστηκε την Παρασκευή το βράδυ (15/10) ύστερα από πτώση βράχου που έγινε νωρίτερα την ίδια μέρα.

«Ύστερα από την αρχική αξιολόγηση του συμβάντος και τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, διακόπτεται η κυκλοφορία εντός της κοιλάδας των Τεμπών, μέχρι να ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο (16/10) διεξοδική επιθεώρηση της περιοχής από ειδικούς γεωλόγους-αλπινιστές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟ.

Η απόφαση πάρθηκε για προληπτικούς λόγους αλλά και λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης. Οι οδηγοί για να φτάσουν στον προορισμό τους θα χρησιμοποιούν παρακαμπτήριες οδούς.

Παράλληλα, έγινε σύσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας για περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται, πως το μεσημέρι της Παρασκευής (15/10) συνέβη το περιστατικό με την πτώση του βράχου στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στο ύψος μετά την Αγιά Παρασκευή.

Την ώρα της πτώσης περνούσε ένα φορτηγό και από τις πέτρες έσκασε ένα από τα λάστιχά του.

Τα αίτια της νέας πτώσης του βράχου ερευνώνται από τις αρχές.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/292820.html

Ήμαρτον πια με αυτές τις απεργίες των βράχων!!! [-X

1. Χαριτωμένο, αν και δε βλέπω γιατί τα δύο αποσπάσματα που κουόταρες είναι αντικρουόμενα.

2. Όχι, δεν ήταν ειρωνικό ευφυολόγημα. Ήταν ευθεία προσωπική επίθεση :ραζζ:. Ξανασκέψου ποιά είναι η ιδιότητα του Πεταλωτή, Γιώργο Πεταλωτή.

3. Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο δικό μου συλλογισμό και στο δικό σου: εσύ λες “μα τί θα γίνει με τους γίνει μ’ αυτούς τους καημένους που δε διορίστηκαν στο δημόσιο ενώ το άξιζαν και τώρα είναι άνεργοι ή ντελιβεράδες”, ενώ α) ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να διοριστούν ως μόνιμοι τώρα που απολύονται οι νυν συμβασιούχοι, παρά μόνο να προσληφθούν ως επίσης συμβασιούχοι και β) λίγο πολύ συμφωνείς με το να μείνουν άνεργοι ή ντελιβεράδες, επειδή “το δημόσιο χρωστάει και δεν μπορεί να προσλάβει”, με τη λογική δηλαδή της σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας με πρόσχημα την κρίση και τα ελλείμματα. Εγώ αντιθέτως λέω ότι πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά ΟΛΟΙ και να μην απολυθεί ΚΑΝΕΙΣ. Οπότε δεν μπαίνω στη διαδικασία του ποιοί “αξίζουν” αυτό το πράγμα και ποιοί όχι (γιατί εδώ μιλάμε για θεμελιώδες δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο, σου υπενθυμίζω, και όχι για ευκαιρία). Κι ας μη χωράνε να μπουν οι τουρίστες στην Ακρόπολη, στ’ αρχίδια μας πια με τους γαμωτουρίστες. Το κράτος έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο τον κόσμο. Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

Okay then! Το μόνο που μένει είναι να βρούμε το μαγικό ραβδί, γιατί όπως θα έχεις ακούσει το δημόσιο δεν έχει λεφτά να πληρώσει και ο ιδιωτικός τομέας θα πληρώσει όσους φόρους δεν πλήρωσε ποτέ κανείς στην ιστορία του πλανήτη.

Να είσαι καλά που μου επιτίθεσαι τόσο δίκαια. Κατόπιν αυτού αποσύρομαι, γιατί δεν περνάω όμορφα.

Bye bye.

Λολ.

Ναι κι εγώ το έχω ακούσει, αχ τί έχουν να πάθουν οι δύσμοιροι οι εργοδότες από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Μιλάμε για ΠΟΛΥ δούλεμα όμως.

Σταματήστε τους τσακωμούς… εδώ έχουμε ένα σοβαρότατο ζήτημα! Τι θα γίνει με την αναλγησία των βράχων στα τέμπη; Γιατί το ΚΚΕ υποκινεί τους βράχους να κλείνουν την εθνική;
Τώρα σοβαρά, το θέμα που παρουσίασε ο Isis πρέπει να μας προβληματίσει. Θα παιχτούν (για μια ακόμα φορά) τεράστιες λαμογιές για τα… “δικά τους παιδιά”. Γενικά τέτοια εθνοπροδοτική ομάδα μόνο ένας ΓΑΠ μπορούσε να μαζέψει. Τους ξεπέρασε όλους! :?

Αν τόσα χρόνια που είναι συμβασιούχοι δεν κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δε θα εργάζονταν. Απλά οι συμβάσεις τους είναι πιο προσοδοφόρες από την άποψη των κουτσουρεμένων-ελαστικών εργασιακών σχέσεων, πιο cost effective που λέτε κι εσείς οι απολογητές του καπιταλισμού. Σύν του ότι η ενδυνάμει μονιμοποίηση είναι και vote effective.

Όσο για το επιχείρημα του Mule για κατάργηση του υπουργείου Πολιτισμού, απλά γελάω, αλλά βαριέμαι να αντιπαρατεθώ κιόλας.

E ρε τι έγινε χθες, σε ώρες που δεν μπορούσα δυστυχώς να συμμετέχω στην κουβέντα και βρέθηκε ο Κάρβου να πρέπει να επισημαίνει τα προφανή, για να δεχτεί για άλλη μία φορά προσωπικές επιθέσεις…
Με στενοχωρεί ιδιαίτερα το πως εξελίχθηκε η κουβέντα μεταξύ Γράκχου-Κάρβου, γιατί πραγματικά τους θεωρώ και τους δύο έξυπνα παιδιά και καλούς συνομιλητές -άσχετα αν στο πόντιουμ (και στα αθλητικά :p) συμφωνώ συνήθως με τον Κάρβου. Γράκχε ήσουν ιδιαίτερα επιθετικός χθες, δυσανάλογα προς το ύφος των συνομιλητών σου (αναφέρομαι και στον βραδινό σου διάλογο με τον Βικ). Αν μη τι άλλο έχεις πολύ καλό γραπτό λόγο -είσαι από τους masters των ποστς-σεντονιών :)- και άισθηση του χιούμορ. Χθες έβγαζες έναν εκνευρισμό σε όλα σχεδόν τα ποστς σου. Επειδή ένας μεγάλος κύκλος ποστς ξεκίνησε με αφετηρία την δική μου αναφορά στο ΚΚΕ, νιώθω πως πρέπει να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα (όσο και αν κάποια μου φαίνονται προφανή) περισσότερο γιατί νιώθω μία υποχρέωση απένταντι στον Κάρβου (σε ευχαριστώ και για τις ευχές :)) και στον χρόνο που αφιέρωσε για τα ποστς του, (αλλά και τον Ζούγκλα που προσπάθησε να κάνει μία σοβαρή κουβέντα χωρίς να μπεί σε προσωπικές αντιπαραθέσεις) παρά γιατί η κουβέντα όπως εξελίχθηκε με κάνει να θέλω να συμμετέχω.

Πάμε λοιπόν:

@ St Anger: Μάλλον δεν διαβάζεις και τόσο τακτικά το πόντιουμ αν θεωρείς πως δεν έχω μιλήσει για τα 2 κόμματα εξουσίας…

@Γράκχος: Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να γράψει μία κουβέντα για το ΚΚΕ χωρίς να ενδυθείτε αμέσως τον μανδύα του παράνομου και να μπείτε στο πλοίο για τη Γιάρο; Ή απλά σας εξυπηρετεί το συγκεκριμένο positioning καλύτερα γιατί ως κοινοβουλευτικό κόμμα έχετε ταβανιάσει και δεν μπορείτε να αξιοποιήσετε ούτε τώρα την γενικευμένη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον βαθμό που θα θέλατε;
Nαι, Γράκχε, η χώρα βρίσκεται σε μία σκατοκατασταση και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι δυσαρεστημένη. Η μεγάλη όμως αυτή πλειοψηφία δεν έρχεται στο ΚΚΕ. Ιδανικά για εσάς θα έπρεπε στις επερχόμενες εκλογές η “λαϊκή συσπείρωση” να σαρώσει, σωστά;
Έλα όμως που για κάποιο λόγο τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα σας φοβούνται…
Κάτι θα ξέρουν, κάτι θα βλέπουν…
Πολλοί θα συνταχθούν μαζί σας ευκαιριακά, όταν συντεχνιακά τους συμφέροντα θίγονται και πιστεύουν πως μέσω των κινητοποιήσεων (στις οποίες λόγω εμπειρίας/οργάνωσης μπορείτε να τους βοηθήσετε και είστε πάντα πρόθυμοι για αυτό…) μπορούν να τα υπερασπίσουν καλύτερα. Όμως δεν θα σας ψηφίσουν όλοι αυτοί και το ξέρεις.

@ Γράκχος και Red Rum
Δηλαδή τώρα τι πρέπει να γίνει, θέλετε από εμένα και γραπτή δήλωση για το αν το ΚΚΕ πρέπει να είναι νόμιμο;
Ο Red Rum αναφέρει ξανά πως έχω δηλώσει στο παρελθόν πως είμαι αντικομμουνιστής για να στηρίξει την αμφιβολία σχετικά με τη θέση μου στο θέμα. Και ας έχω εξηγήσει και στο παρελθόν πως το να είμαι αντικομμουνιστής είναι μία -προφανής και αυτονόητη για όσους καταλαβαίνουν τα όσα υποστηρίζω- ιδεολογική θέση και δεν με κάνει ούτε νοσταλγό της Ελλάδας του '50 (στην οποία και εγώ θα αντιμετώπιζα προβλήματα λόγω κάποιων από τις θέσεις μου), ούτε φυσικά χουντικό κλπ.
Το να αντιτίθεσαι σε κάτι ιδεολογικά δεν σημαίνει πως θες να το δεις εκτός νόμου. Πόσο μάλλον όταν η δική σου ιδεολογία είναι αυτή της ελευθερίας.
Προφανώς και πρέπει να είναι νόμιμο. Υπάρχει ελευθερία λόγου κατοχυρωμένη σε αυτή τη χώρα και ο καθένας πρέπει να μπορεί να διατυπώνει τις απόψεις του ελέυθερα. “Νόμιμο” βέβαια σημαίνει να σέβεται και τους νόμους και όταν δεν τους εφαμόζει να έχει την αντιμετώπιση που αυτή ορίζουν. Αν π.χ. στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ εργάζονται ανασφάλιστοι, το ΙΚΑ θα πρέπει να κυνηγήσει το ΚΚΕ για την καταφανέστατη εισφοροδιαφυγή όπως θα κυνηγούσε κάθε ιδιωτική εταιρεία που θα ισχυριζόταν πως οι εργαζόμενοι της δουλεύουν αφιλοκερδώς γιατί γουστάρουν. Επίσης, με δεδομένο πως το ΚΚΕ είναι ένα νομικό πρόσωπο με έσοδα και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να έβλεπα επιχειρήσεις που θίγονται από δράσεις συνδικαλιστικών φορέων του ΚΚΕ (π.χ. αποκλεισμός λιμανιού από το ΠΑΜΕ) να προσέφευγαν κατά του ΚΚΕ στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση για τα διαφυγόντα τους κέρδη. Δεν το έχει κάνει κανείς μέχρι τώρα γιατί όλοι φοβούνται τη δύναμη του ΚΚΕ, το πως θα τους στοχοποιούσε μετά και θα τους είχε κάθε μέρα περωτοσέλιδο στο Ριζοσπάστη κλπ. Αλλά θα ήταν κάτι νόμιμο. Και πιθανότατα να ανάγκαζε και το ΚΚΕ να είναι πιό υπέυθυνο στον τρόπο που πολιτεύεται. Ελευθερία χωρίς την ευθύνη των πράξεων σου που επηρεάζουν άλλους δεν μπορεί να υπάρξει.

@Red Rum:

Γέλα όσο θες με το επιχείρημα μου, αλλά δες το και αλλιώς ως μουσικός και άνθρωπος που αγαπά τον πολιτισμό γενικότερα:
Το ΥΠΠΟ είναι από τα πιό διεφθαρμένα και σπάταλα υπυργεία. Ήταν το φέουδο του Ζαχόπουλου. Είναι το υπουργείο που είναι υπεύθυνο για τον ΕΟΤ και τα εκεί όργια σπατάλης μέσω των οποίων κάποι σίγουρα “έζησαν το μύθο” τους πάντως μάλλον όχι οι τουρίστες των οποίων η εμπειρία στη χώρα μας δεν θα διέφερε σημαντικά χωρίς έναν κρατικό φορέα να διαφημίζει το θέμα (και να χρωστά εκατομμύρια στα ξένα ΜΜΕ)
Αν το ΥΠΠΟ είναι πολυτέλεια υπό κανονικές συνθήκες, σε συνθήκες χρεοκοπίας είναι ένα βαρίδι που σε σπρώχνει στην καταστροφή.
Και γκάου αντι-αμερικάνος να είναι κανείς (δεν σε βάζω στην κατηγορία, μην παρεξηγείσαι) δεν μπορεί να παραγνωρίσει την συνεισφορά των ΗΠΑ στην τέχνη τον περασμένο αιώνα. Από τον Muddy Waters στον Hemingway, τον Miles Davis στον Orson Welles, τον Hendrix στον Hopper, ένας τεράστιος πολιτιστικός πλούτος παράχθηκε από ανθρώπους τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους που τα μόνα τους κοινά ήταν η έμπνευση και το γεγονός πως ποτέ δεν επιδοτήθηκαν από κάποιο “υπουργείο πολιτισμού” γιατί απλά κάτι τέτοιο ποτέ δεν υπήρξε, ούτε σε ομοσπονδιακό, ούτε σε πολιτειακό επίπεδο.
Μερικά από τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα μουσεία του κόσμου βρίσκονται στις ΗΠΑ, βασισμένα σε μεγάλο βαθμό σε ιδιωτικά κεφάλαια και δωρεές.
Μπορεί να υπάρξει πολιτισμός χωρίς αντίστοιχο υπουργείο, αλήθεια :). Αρκεί να δούμε λίγο πιό πέρα από τα στενά δεδομένα της χώρας μας (και του ευρωπαϊκού περίγυρου στη συγκεκριμένη περίπτωση)

@Μανσον
Και εγώ τις δικές σου απόψεις εκεί τις γράφω, μην ανησυχείς. Και με άλλους διαφωνώ αλλά μπορούν να αρθρώσουν δυό λέξεις. Μην κουράζεσαι να μου απαντάς.
Αλλά επειδή έχεις αυτή την κωλοπιλάλα να μου φορέσεις την ταμπέλα του αφεντικού, υπάρχει ένας χώρος όπου μπορείς να το κάνεις:

[SPOILER]
[COLOR=“Red”]Στην μπάλα θα είμαι μιά ζωή το αφεντικό και εσύ το[/COLOR] [COLOR=“Yellow”]αεκάκι![/COLOR][/SPOILER]

Και για να είμαι και σωστός απέναντι στον Ζούγκλα που προσπαθεί να κάνει μία ουσιαστική κουβέντα:

[B]1) ποιοι τελικά έχουν δικαίωμα στην απεργία? διαβάστε και το ποστ μου για τις απεργίες που απαγορεύονται( παράνομες και καταχρηστικές)[/B]

Oι πάντες, όπως όμως και το δικαίωμα στην εργασία. Το να ασκείς το πρώτο σε βάρος του δεύτερου δεν είναι τραμπουκισμός;

[B]2) μήπως αφήνουμε την κυβέρνηση ελεύθερη και απλά εξαντλούμε την κριτική μας σε όσους μπορούμε?[/B]

Φαντάζομαι το γράφεις γενικότερα γιατί εγώ αν μη τι άλλο την κριτική μου στην κυβέρνηση την έχω κάνει και εδώ αλλά και αλλού επώνυμα!
Και ναί, το να αφήνουμε την κυβέρνηση -κάθε κυβέρνηση- πολύ ελεύθερη γενικότερα είναι επικίνδυνο. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι περιορισμένη, έχει μαλιάσει η γλώσσα μου…

[B]3) Αν τα ίδια σκηνικά συνέβαιναν στην κούβα, στην κίνα ή στην βενεζουέλα ποια θα ήταν η άποψη σας?[/B]

Δεν νομίζω να υπάρχει κατοχυρωμένο δικαίωμα απεργίας στην Κίνα ή στην Κούβα…
Θα ονομαζόταν “αντι-επαναστατική” πράξη και θα είχαμε νεκρούς. Η δική σου άποψη για αυτό ποιά θα ήταν;

[B]4) εσείς πιστεύετε ότι πάμε καλά και δημοκρατικά? εκφράζεται η λαική βούληση? ελέγχει ο λαός την κυβέρνηση?[/B]

Όχι. Αλλά δεν πιστεύω και πως τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα έχουν αντίληψη των πραγματικών προβλημάτων της χώρας και των συνεπειών τους στη ζωή τους. Όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης κατάφεραν να αφήσουν τον λαό πρακτικά απαίδευτο σε οικονομικά θέματα. Ο μέσος Έλληνας δεν έχει καταλάβει από που προήλθε η χρεοκοπία. Και όταν δεν ξέρεις που βρίσκεσαι δεν είσαι σε θέση να αποφασίσεις που θέλεις να πας.

[CENTER][B]Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 21 ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ[/B]

AYTA EINAI TA ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 21 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ

1). ΒασταρδήςΑναστάσιος(38 ) άεργος,
2). Μπελιζενίτης Βαγγέλης(38 ) φωτογράφος,
3). Ζώης Λεωνίδας (42) ιδ.υπάλληλος,
4). Καραχάλιος Γιάννης(38 )Επιχειρηματίας,
5). Χιωτάκης Αντώνης(49) ιδ. υπάλληλος,
6). Ζήσιμος Αντώνης-ιδ.υπάλληλος,
7). Κυριακίδης Δημήτρης -Γιατρός(Βέροια),
8 ). Κατσαβός Δημήτρης-στρατιωτικός(Λάρισα),
9). Ρώρρας Θανάσης(45) Μουσικός,
10).Κουγιουμτζής Κώστας (31) τεχνικός Η/Υ,
11).Νικολουδάκης Σπύρος (29)τεχνικός Mega,
12).Γεωργιάδης Βασίλης (44)ηλεκτρολόγος,
13).Oldfield derek-Ιδ.υπάλληλος,
14).Θυμωδέας Φώτης-Εκπαιδευτικός,
15).Σουκαλόπουλος Δημήτρης (40)
16).Γεωργιάδης Δημήτρης(37)ιδ.υπάλληλος,
17). Καραμουσαδάκης Παναγιώτης,
18 ).Παπαευαγγέλου Αλέξανδρος (31) οικονομολόγος,
19).Πατίκας Δημήτρης (27) διατροφολόγος,
20). Καρανικόλας Λεωνίδας (41) εισοδηματίας.
21).Πανταζής Νίκος (51) ηλεκτρολόγος-μηχανικός

[B]Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί η διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Ετσι δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικά από τα ονόματα των συλληφθέντων.
[/B]
Από τους συλληφθένες, ο αρχιμανδρίτης ονομάζεται Φώτης Μακρυστάθης. Λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Σπάρτης και διαμένει στον Πειραιά. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην κατοχή του βρέθηκε το σκληρότερο υλικό.

Συνελήφθησαν ακόμη οι μηχανικοί Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Σπύρος Συμεωνίδης, ο γιατρός-νευροχειρουργός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης του Κωσταντίνου, ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης, ο Άρης Μπαχαριάν (dj στην Μύκονο), ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καρέζης και ο αξιωματικός του Στρατού Γιώργος Παπαδημητρίου.
Η επιχείρηση εντοπισμού των υπόπτων είχε την κωδική ονομασία Μyοsis και κράτησε 3 μήνες. Ξεκίνησε από σήμα της Ιντερπόλ, αφού είχαν εντοπιστεί από την Αστυνομία του Λονδίνου περισσότερες από 200 ιστοσελίδες που διακινούσαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ορισμένοι από τους παρόχους και χρήστες του υλικού ήταν οι Ελληνες που συνελήφθησαν μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Συμφωνα με πληροφορίες, το υλικό ήταν ιδιαίτερα σκληρό, όπως πχ. βίντεο με βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, που είναι δεμένα στους αγκώνες και κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες. Κόστιζε περίπου 80$ και οι κατηγορούμενοι το αγόραζαν με πιστωτικές κάρτες.
Εχουν μέχρι στιγμής εκδοθεί 25 εντάλματα σύλληψης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ
ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ!!!
inews.gr[/CENTER]

E, ναι. Πέφτει πολύ αυτοκριτική αν μη τι άλλο… :lol:

Άλλα ντ’ άλλων απάντηση. Χθες έλεγες ότι οι κινητοποιήσεις δεν είναι προϊόν αγανάκτησης αλλά αντίθετα είναι προϊόν υποκίνησης από το κκε και τις κάνουν όσοι θέλουν να κολλήσουν κομματικά ένσημα. Για την ταμπακιέρα της βλακώδους (και στηριζόμενης μόνο στην “εμπειρία”, από συγκεκριμένη ταξική σκοπιά για να μην ξεχνιομαστε) δήλωσης σου ούτε κουβέντα. Απλά την καραμέλα στο στόμα και ξεκινάμε πιπίλημα.

Έλα ρε ελευθεριακέ Mule…

Ωραίος ο λαϊκισμός σου στο spoiler. Δυστηχώς για εσένα αυτός ο χώρος δεν είναι ο μόνος που μπορώ να σου φορέσω την ταμπέλα του αφεντικού. Και μεταξύ μας, μην κάνεις ότι θίγεσαι κι όλας. Άλλωστε αν δεν είσαι ήδη, πάω στοίχημα ότι το μεγάλο σου όνειρο είναι κάποτε να γίνεις. Επίσης δεν με ενδιαφέρει να ανοίξω διάλογο μαζί σου για να αρθρώσω παραπάνω από δυο λέξεις.

αναρωτιεμαι,αφου το ανθρωπινο ειδος ειναι ετσι κ αλλιως διεστραμμενο,εαν ο χημικος ευνουχισμος που εφαρμοζουν σε γερμανια(νομιζω),και προσφατως και στην τουρκια ειναι καλυτερα ή χειροτερα…γιατι αν ειναι να τους ευνουχιζουν κ μετα να τους αφηνουν,οτι κ καλα ειναι ακινδυνοι επειδη δεν τους σηκωνεται…πλανωνται πλανην οικτρα…η ιδεα δεν φευγει με τον ευνουχισμο

Αν κατάλαβα καλά, οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται για παιδοφιλία και όχι παιδεραστία. Σωστά; Με απλά λόγια, τη βρίσκουν να την παίζουν βλέποντας βίντεο με παιδάκια κλπ, δεν είναι απαραίτητο ότι το κάνουν κιόλας. Κατ’ αρχήν διεστραμένοι, αλλά δυνητικοί παιδεραστές. Ο χημικός ευνουχισμός δεν θα είχε νόημα (εκτός αν το έκανε κανείς προληπτικά, αλλά θα υπήρχε πρόβλημα αιτιολόγησης κλπ). Λοβοτομή ίσως…
Και για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά… για φόνους εκ προμελέτης και εν ψυχρώ, για εμπόριο ναρκωτικών (μεγαλεμπόρους, όχι βαποράκια), για εθνοπροδοτικές πράξεις, για βιαστές ανηλίκων, για πράξεις διαφθοράς μεγάλης κλίμακας και υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, για εκ προμελέτης εμπρησμούς δασών η ποινή πρέπει να είναι μία… ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Ημαρτον ρε st anger σε λιγο θα αρχισω να πιστευω οτι εισαι τρολ και δεν το θελω…#-o

7χρονο τρολλ. χαχαχ

E ακριβως δεν λεω οτι ειναι τρολ απλα στο ολο θεμα με τη Θ.Π. ειναι λιγο flame maker:p

[SPOILER]Ζηλιάρηδες! :p[/SPOILER]

1. Οι απεργίες δημιουργούν προβλήματα και πίεση. Δεν γίνεται και αλλιώς. Το 8ωρο πως κατακτήθηκε δλδ? με καλούς τρόπους?

Παραπέρα το δικαίωμα στην εργασία θα έπρεπε να είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα στην κοινωνία. Όταν όμως η επίσημη ανεργία στους νέους είναι πάνω από 30% , τότε για πιο δικαίωμα στην εργασία μιλάμε? δικαίωμα στην ανεργία και στον ανταγωνισμό έχουμε στην πράξη.

1. Στην κίνα πρόσφατα έγιναν πολλές απεργίες, αρκετοί αυτοκτόνησαν από την πίεση της δουλειάς και αναγκάστηκαν τελικά να αυξήσουν κάπως τους μισθούς. Προφανώς η κατάσταση στην κίνα είναι χάλια( δεν έχω υπερασπιστεί ποτέ κάποιο καπιταλιστικό καθεστώς εξάλλου) αλλά αυτή η διαπίστωση δεν σημαίνει πως στην ελλάδα πάμε καλά…Δεν είναι μόνο συγκριτικό το θέμα δλδ.

2. "Ο μέσος Έλληνας δεν έχει καταλάβει από που προήλθε η χρεοκοπία. " . Καλά σε αυτό δεν συμφωνούν ούε οι άνθρωποι που είναι μορφωμενοι ή ενημερωμένοι. π.χ. στην ανάλυση της οικονομικής κρίσης αλλιώς θα μιλήσει ένας μαρξιστής, αλλιώς ένας νεοφιλελεύθερος κλπ. Πάντως η μόρφωση δεν σου εξασφαλίζει απαραίτητα καλύτερη κριτική ανάλυση και σκέψη έτσι!

“Αλλά δεν πιστεύω και πως τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα έχουν αντίληψη των πραγματικών προβλημάτων της χώρας και των συνεπειών τους στη ζωή τους.”

Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Οι πεφωτισμένοι ηγέτες μας έσυραν στο μνημόνιο, έδωσαν την εξουσία στους δανειστές τους,μας καταχώρησαν ως άχρηστους και διεφθαρμένους και πάει λέγοντας. Αν ο λαός είναι σε κατάσταση ύπνωσης ,τότε είναι αδύνατον να έχεις πραγματική δημοκρατία και ελευθερία.

Eίπα πως δεν θα ξανα-ασχοληθώ με τον Μάνσον αλλά έριξα τόσο γέλιο με το σημείο που ονομάζει την κριτική μου σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ “αυτοκριτική” #-o#-o που δεν μπορώ παρά να το επισημάνω.
Eίναι πλέον ποφανές από αυτό σε όποιον διαβάζει το πόντιουμ πως ο συγκεκριμένος χρήστης αδυνατεί να κατανοήσει απλά κείμενα στα Ελληνικά ή δεν μπαίνει στον κόπο να τα διαβάσει πριν να πατήσει “reply”.
Σε κάθε περίπτωση δεν έχω καιρό για χάσιμο.

Προφανώς και η απεργία είναι μέσο πίεσης (έστω και αν στην Ελλάδα ειδικά παλιότερα γίνονταν μερικές και για μπούγιο μόνο :roll:)
Αυτό που εγώ έγραψα είναι πως όσο δικαίωμα έχει ένας εργαζόμενος να απεργήσει, άλλο τόσο έχει και ένας άλλος να μην απεργήσει και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό. To να μην επιτρέπεις σε αυτόν που θέλει να μην απεργήσει να δουλέψει (αυτό που γίνεται τόσο συχνά στην Ελλάδα που τείνει να θεωρηθεί απόλυτα φυσικό) δεν δικαιολογείται ούτε ηθικά ούτε νομικά.

Ώπα! Τι σημαίνει “δικαίωμα στην εργασία”; Aυτό είναι εύκολο να παρανοηθεί…
Δικαίωμα στην αυτοαπασχόληση υπάρχει και σαφώς και πρέπει να υπάρχει για όλους.
Η μισθωτή εργασία όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαίωμα για τον εργαζόμενο: Γιατί μπαίνει στη μέση και το δικαίωμα του εργοδότη -αν μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα- να απασχολήσει όσους πραγματικά χρειάζεται και όχι όσους θα ήθελε η κυβέρνηση να τον κάνει να απασχολεί για να βελτιώσει τα στατιστικά της. Οι διάφοροι νόμοι που υπάρχουν -και καλά για να διασφαλίσουν υψηλότερα επίπεδα απασχόλησης- όπως π.χ. το όριο στις ομαδικές απολύσεις που καθορίζεται ανά εξάμηνο από τον υπουργό εργασίας έχουν αντίθετα στρεβλωτικές συνέπειες: Mία εταιρεία που δεν πάει καλά δεν μπορεί να απολύσει με μία όσους πραγματικά χρειάζεται και αυτό λειτουργεί και σε βάρος τις ίδιας αλλά και των εργαζομένων που παραμένουν εκεί.
Καλά, για “δικαίωμα στην εργασία” στο δημόσιο τομέα, δεν χρειάζεται να γράψω πολλά, είναι το Ελληνικό μοντέλο που δυστυχώς μας έφερε ως εδώ…
Η εργασία, όσο σημαντική και αν είναι για όλους μας, δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαίωμα. Ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί εργασία για όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται, είναι να υπάρχει υγιής ανάπτυξη, να υπάρχουν πραγματικές, παραγωγικές δουλειές (και όχι “εφευρέσεις” κρατικών γραφειοκρατών), να υπάρχει ανταγωνισμός, να κυκλοφορεί το χρήμα, να υπάρχει κατανάλωση (βρώμικη λέξη αυτή τη στιγμή για τον Παπακωνσταντίνου… #-o[-X)) και οικονομική εξωστρέφεια.

Συμφωνώ πως η μόρφωση δεν σου εξασφαλίζει απαραίτητα κριτική ανάλυση και σκέψη. Αλλά είναι πολύ πιθανότερο να τα αποκτήσεις αυτά όταν έχεις γαλουχηθεί σε μία εκπαιδευτική διαδικασία που τα ενθαρρύνει και σου δίνει τα απαραίτητα ερεθίσματα για να ψάξεις και μόνος σου παρά όταν δεν έχεις.
Για το πως μας καταχώρησαν ως άχρηστους και διεφθαρμένους, πίστεψε με είμαι ενοχλημένος ίσως και περισσότερο από εσένα. Φωνάζει ο κλέφτης! Αυτοί που έστησαν το πελατειακό σύστημα και το χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα για να διατηρηθούν στην εξουσία, βγάινουν στο εξωτερικό και συκοφαντούν το σύνολο της χώρας, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που δουλέυουν περισσότερες ώρες από κάθε άλλο Ευρωπαίο, τις υγιείς επιχειρήσεις της χώρας που έχτισαν τους τζίρους τους χωρίς να γίνουν προμηθευτές του δημοσίου κλπ.
Ναι, η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε ένα απίστευτο μπουρδέλο από τον Καραμανλή αλλά η τακτική του να βγεί και να φωνάζει “βουλιάζουμε” προς τα έξω πριν να πάρει το παραμικρό μέτρο στο εσωτερικό -όπου φρόντισε και να δημιουργήσει προσδοκίες προεκλογικά με το “υπάρχουν λεφτά” #-o- είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, ενδεικτική της ευφυίας του πρωθυπουργού μας…[-X

Αυτή η φράση σου συνοψίζει όσο καμία άλλη το πόσο η μέρα με τη νύχτα είμαστε. Το ξέρω, δε γράφω κάτι καινούριο, αλλά αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάτι τόσο στοιχειώδες, τελικά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα. Peace out γιατί με κούρασε αυτή η κουβέντα, μπορούμε να πάμε γι’ άλλα;

Δεν το ανακαλύψαμε σήμερα, είμαστε και οι δύο αρκετά διαβασμένοι θεωρώ ώστε να καταλαβαίνουμε πως εσύ πιστεύεις στην πλήρη απασχόληση μέσω του συστήματος που εγώ χαρακτηρίζω “παριστάνετε πως δουλέυετε, παριστάνουμε πως σας πληρώνουμε” :p, ενώ εγώ αντιλαμβάνομαι πως στην οικονομία υπάρχει ένα -χαμηλό διανικά- ποσοστό ανεργίας που δεν μπορεί να εξαλειφθεί, αυτό που λέγεται “φυσική ανεργία” ή πιό τεχνικά NAIRU (Νοn-Accelerating Inflation Rate of Unemployment).

Peace Γράκχε, πάμε για άλλα! :slight_smile:

Έχεις ακούσει/γράψει καμία γνώμη για το νέο Halford; Mε ενδιαφέρει η άποψη σου ως Πριστάκια, εγώ δεν το έχω ακούσει ακόμα αλλά μου είπαν καλά λόγια.