Τι σημασια εχει εαν ψηφιζει ναι η οχι? Εαν πιασει φωτια το σπιτι του διπλανου μας, συντομα η φωτια θα ερθει και στο δικο μας…
Στο κόντρα έχουν φαντασία πάντως :lol:
Τώρα διάβασα για αυτό με το κούρεμα. 30% από 8.000 ακούγεται αρκετά εφιαλτικό (στην Κύπρο νομίζω ήταν 6% για κάτω των 100.000 τουλάχιστον εκεί που διάβασα κάτι σχετικά). Αλλά σε αυτά που διάβασα (όχι στους FT αφού τα κείμενα εκεί δεν με αφήνει να τα διαβάσω) συνδέει το κούρεμα ευθέως με το όχι ή το ναι στο δημοψήφισμα. Αν βγει όχι δηλαδή η αναγκαζόμαστε εμείς να γυρίσουμε στην δραχμή η πέφτει κούρεμα επειδή ο Ντράγκι θα κόψει τον ELA και θα ζητήσει πίσω τα 89 δις.
Τουλάχιστον έτσι το κατάλαβα εγώ. Ας πει και κανείς που ξέρει 2-3 πράγματα παραπάνω (τα 4.5 ευρώ σύνολο που έχω σε 2 λογαριασμούς φαντάζομαι δεν επηρεάζονται ε;; )
To αρθρο απο FT.
[SPOILER]Greek banks are preparing contingency plans for a possible ?bail-in? of depositors amid fears the country is heading for financial collapse, bankers and businesspeople with knowledge of the measures said on Friday.
The plans, which call for a ?haircut? of at least 30 per cent on deposits above ?8,000, sketch out an increasingly likely scenario for at least one bank, the sources said.
A Greek bail-in could resemble the rescue plan agreed by Cyprus in 2013, when customers? funds were seized to shore up the banks, with a haircut imposed on uninsured deposits over ?100,000.
It would be implemented as part of a recapitalisation of Greek banks that would be agreed with the country?s creditors ? the European Commission, International Monetary Fund and European Central Bank.
?It [the haircut] would take place in the context of an overall restructuring of the bank sector once Greece is back in a bailout programme,? said one person following the issue. ?This is not something that is going to happen immediately.?
Eurozone officials said no decision had been taken to wind up any Greek banks or initiate a bail-in of depositors, a process that would be started by the ECB declaring the banks insolvent or pulling emergency loans.
Greece?s banks have been closed since Monday, when capital controls were imposed to prevent a bank run following the leftwing Syriza-led government?s call for a referendum on a bailout plan it had earlier rejected. Greece?s highest court rejected an appeal by two citizens on Friday who had asked for the referendum to be declared unconstitutional.
Depositors can withdraw only ?60 a day from bank ATM cash machines, while requests to transfer funds abroad have to be approved by a special finance ministry committee in co-operation with the Greek central bank.
Two senior Athens bankers said the country had only enough cash to keep ATMs supplied until the middle of next week. This followed the ECB?s decision this week not to increase Greece?s allocation of emergency liquidity assistance after the bailout programme ended on June 30.
The outcome of Sunday?s referendum will determine how quickly Greece wraps up a new bailout agreement with creditors, a top Greek banker said.
?The solvency of Greek banks is not currently an issue, but obviously the banks will be affected by how soon the country enters a new programme,? the same banker said.
Greek deposits are guaranteed up to ?100,000, in line with EU banking directives, but the country?s deposit insurance fund amounts to only ?3bn, which would not be enough to cover demand in case of a bank collapse.
With few deposits over ?100,000 left in the banks after six months of capital flight, ?it makes sense for the banks to consider imposing a haircut on small depositors as part of a recapitalisation.β??.β??. It could even be flagged as a one-off tax,? said one analyst.[/SPOILER]
εγω απο οτι καταλαβαινω, ειτε ναι ειτε οχι το κουρεμα ειναι σχεδον βεβαιο, ευχομαι να βγω ψευτης.
Δεν κατάλαβες.
Θεωρώ πως είναι άρθρο εκφοβισμού περισσότερο.
Και λέω πως αν θέλουν να εκφοβίσουν τους ψηφοφόρους του όχι, πρέπει να αλλάξουν το ποσό.
Να το πανε πιο χαμηλα δηλαδη, πχ απο το 1??
Δεν ξερω θα δειξει…ολα βασιζονται απο την πραξη που θα βγαλει το excell για να μαζευτουν τα λεφτα…δηλαδη, για να μαζεψουνε ΧΧΧΧΧΧ? απο προθεσμιακες το ποσο Α, απο ομολογα το ποσο Β, και απο καταθεσεις χρειαζεται το ποσο Γ (που προκυπτει % απο το συνολο των καταθεσων σε τραπεζα -ες στην χωρα)
εχει συνεχεια…απαντηση απο το ΥΠ. ΟΙΚ.
Κι εγω θεωρω πως ειναι εργαλειο εκφοβισμου και ισως το τελευταιο οπλα στη φαρετρα.
Ελπιζω να μην το παρει αυριο το mega και το κανει λαστιχο γιατι [B]θα εχουμε νεκρους χωρις κανενα ιχνος υπερβολης![/B]
8.000 ευρω παντως ειναι αφταστο ποσο για την πλειοψηφια, οι περισσοτεροι τους μισθους τους εχουν μονο μεσα στις τραπεζες, δηλαδη εως 1500 ευρω.
Και μια προσωπικη εμπειρια. Φιλος του αδερφου μου, στελεχος σε μεγαλη ξενη τραπεζα στο εξωτερικο (απο τα λεγομενα golden boys) εβαζε και συνεχιζει να βαζει ολα του χρηματα (πολλες χιλιαδες ευρω) σε ελληνικη τραπεζα.Δεν απεσυρε ουτε ενα ευρω, εκτος απο τα ακρως απαραιτητα. Αυριο το πρωι ερχεται αεροπορικως για 48 ωρες μονο και μονο για να ψηφισει Οχι. Γενναιος η χαζος θα δειξει, παντως του δινω respect!
πέφτουμε από τα σύννεφα part2:
Εντάξει αφού το διέψευσε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών έτσι θα είναι. Εδώ ο Βαρουφάκης λέει θα κάνει συμφωνία με τους θεσμούς μέσα σε 48 ώρες. Τους τελευταίους 5 μήνες τι ακριβώς έκανε δηλαδή? Ό,τι νά 'ναι. Πάντως έτσι και βάλουν χέρι στα λεφτά του κοσμάκη μαύρο φίδι που τους έφαγε.
Εδώ κοιτάχτε κατάντια είδηση…
“Σοκ και ουρές στα ΑΤΜ μετά την “βόμβα” των FT” #-o
Να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο…10χρονα παιδάκια θα έγραφαν λιγότερο παράλογους τίτλους…
Γενικά, έχει ξεπεράσει το σουρεάλ η κατάσταση με τα media. Είμαστε τόσο ανήμποροι απέναντί τους καθώς και στους λοβοτομημένους ανθρώπους που μας περιβάλλουν? Τι σκατά πρέπει να κάνουμε δλδ?
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που γίνεται. Ασχέτως αποτελέσματος, από αύριο-μεθαύριο νομίζω θα πρέπει να εξαντλήσετε την αυστηρότητα σας όλοι απέναντι σε όποιον φανατίστηκε από τον κάθε πεταμένο είτε για το ναί είτε για το όχι. Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί βάλτε τους απέναντι σας και στείλτε τους μια ωραία χλέπα απαξίωσης να την νιώσουν καλά. Ασχέτως αποτελέσματος κάποιοι “άνθρωποι” του περιβάλλοντος σας θα πρέπει να μπούν στην θέση τους για τα καλά από δώ και πέρα. Εγώ πάντως πλέον αρχίζω και σκέφτομαι σοβαρά το γεγονός ότι ΔΕΝ θέλω να [B]συνυπάρχω[/B] με όσους πιστεύουν τα λεγόμενα λοβοτομημένων ανθρώπων των media. Τους θεωρώ εχθρούς της λογικής πάνω απ΄όλα.
Και δεν μιλάω για μια απλή διαφορά πολιτικών πεποιθήσεων που θα μπορούσε κάποιος να το δικαιολογήσει, μιλάμε για εχθρούς της λογικής, της αντίληψης και της κοινωνικότητας. Δεν θέλω να είμαι στο ίδιο χώρο/μέρος, ούτε να αναπνέω τον ίδιο αέρα με τέτοια άβουλα όντα ούτε να εξαρτάται το μέλλον μου από αυτά. Ούτε κάν τα λεφτά τους δεν θέλω.
Νομίζω μας έκανε πολύ καλό αυτό το δημοψήφισμα, ασχέτως αποτελέσματος. Έβγαλε στην επιφάνεια και έκανε focus όσο ποτέ άλλοτε στο μορφωτικό, ηθικό, κοινωνικό επίπεδο της κοινωνίας μας και του άμεσου περιβάλλοντος του καθένα. Και τώρα μπορείτε σιγά σιγά να αρχίσετε να ξηλώνετε τους σάπιους δεσμούς που είχατε με το κάθε σάπιο μέλος αυτής την κοινωνίας, της γειτονιάς, της πολής, του κοινωνικού περίγυρού σας.
(Χτυπαει το τηλεφωνο)
-Ναι
-Ευχαριστουμε που απαντησατε στην δημοσκοπηση του μεγκα.
:lol: εκπληκτικό
Η μαλακια ειναι οτι καπως ετσι πρεπει να ειναι η πραγματικοτητα.
https://www.facebook.com/events/445030578991506/
σας τα λεγα εγω, λεμε ΟΧΙ οπως θα πει και ο Αρχηγος.
Εγω αυτο που εχω παρατηρησει παντως,ειναι οτι οι υποστηρικτες του Ναι ειναι πολυ πιο φανατισμενοι…και δεν μιλαω για ολη αυτη την προπαγανδα των ΜΜΕ που βλεπουμε καθημερινα…μιλαω για απλους καθημερινους ανθρωπους…
Για να κάνουμε και μερικές προβλέψεις (έτσι για το γαμώτο) εγώ βλέπω νίκη του “ναι” με 3-5 μονάδες διαφορά.
εγω βλεπω ΟΧΙ παντως! πιστευω ολη αυτη η προπαγανδα εχει εκνευρισει πολλους!
Μισές οι εκροές απ’ ότι υπολογίζονταν, όπως έλεγε τώρα στην ΕΡΤ (που αλλού;).
Γυρνάς στο σκαϊ, πανικός.
Κι εγώ Όχι βλέπω για 2-3 μονάδες.
Δεν περίμενα τέτοιο πράγμα χθες στο Σύνταγμα…