Ο φόβος βοηθάει τις επιλογές;
Οχι. Αλλα μαλλον δεν θα συμφωνησουμε στο ποιος φοβιζει ποιον. Επισης τι θεωρεις φοβο; Αν πεις καποιον να μην περπαταει πανω σε τεντωμενο σχοινι γιατι μπορει να πεσει το θεωρεις εκφοβισμο;
Αν απλά του το πεις όχι. Αν ουρλιάζεις όμως συνεχώς όσο ο άλλος ακροβατεί “ΜΗΗΗ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ” ή “ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ” τότε ναι είναι εκφοβισμός.
Μη λές τέτοια προχωρημένα πράγματα, μόνο κακό κάνουν.
Αυτό ρε crabs.
Τέλος πάντων, την Κυριακή απ’ ό,τι φαίνεται τελειώνουν τα ψέμματα.
H αλήθεια πάντως και για μένα είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αηδιαστικά ασυνεπής στο τι λέει δημόσια και τι πράττει. Αν βγούμε από ? την Κυριακή τότε, όσο κι αν φώναζαν τα κανάλια, εκφοβισμό δεν προκάλεσαν, αφού θα έχουν βγει σωστά.
Έτσι κι αλλιώς, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αρκετά δημοκρατικοί για να δέχονται την κριτική στην Κυβέρνηση από όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως. Δεν ξέρω γιατί το άγχος \:D/
@Isis & Zougla
Ρώτησα για το λινκ του techiechan και -αν και δεν κατάλαβα το τεχνικό κομμάτι της απάντησης- δεν θα ήταν ευκολο για κάποιον να βγάλει λεφτά από την χώρα δίχως να έχει κάνει αυτός και η τράπεζα διάφορες ακόμη παρανομίες (π.χ. ψεύτικη ημερομηνία).
Το θέμα είναι ότι χθες μάθαμε ξεκάθαρα ότι οι ξένοι είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, άρα όλα είναι πιθανά. Ή τρίτο μνημόνιο δηλαδή ή έξοδος. Το μνημόνιο όμως θα είναι ακόμα πιο βαρύ, περίπου 10 δισ. Δυστυχώς δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην συγκεκριμένη κυβέρνηση, δεν είχα από την αρχή, πολύ φοβάμαι ότι το grexit είναι πιο πιθανό από ποτέ.
5 ολόκληρα χρόνια είχαν οι ευρωπαίοι να προετοιμαστούν για το grexit. Βέβαια, ούτε αυτοί μπορούν να ξέρουν ακριβώς τι επιπτώσεις θα έχει σε (γεω)πολιτικό/κοινωνικό επίπεδο. Το πρόβλημα είναι ότι την απόφαση για grexit , αν έρθει τελικά, δεν την παίρνουμε εμείς συνειδητά.
Δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο που λες, βλέπω κόσμο που λέει ξεκάθαρα “ας πεινάσω λίγο καιρό αλλά μετά θα επανέλθω”…
Ένα ενδιαφέρον αν μη τι άλλο άρθρο…
Ναι αλλά αυτό είναι κυρίως μια συναισθηματική αντίδραση. Αν το δούμε και λίγο λογικά, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι πρέπει να αλλάξουμε (εκτός από νόμισμα) για να εξελιχτούμε προς το καλύτερο. Αν συνεχίσουμε όπως πριν , πάλι μούτι θα γίνουν τα πράγματα.
Ιδεατά , θα ήθελα να συμφωνήσει ο Τσίπρας μνημόνιο 3 και μετά να κάνουμε δημοψήφισμα για ευρώ ή δραχμή :lol:
Όλα να τα περιμένεις!!!
Οι Ευρωπαϊκές οικονομίες θα αντέξουν την οποιαδήποτε έξοδο της Ελλάδας από το ?. Για μένα αυτό είναι 99% βέβαιο από το PSΙ και μετά. Τα χρωστούμενα μας είναι πολύ μικρό μέγεθος για το μέγεθος της Ε.Ε. και μπορεί να καλυφθεί με το QE της EKT. Αυτό που έχω δει ελάχιστα να γράφεται είναι το γεγονός πως οι πολλές χώρες της ευρωζώνης [U]θέλουν[/U] το ? να πέσει για να αυξηθούν οι εξαγωγές τους εκτός Ε.Ε… Η Κίνα περνάει μεγάλη κρίση (εκτίμηση μου πως δεν θα αντέξει η οικονομία τους για πολύ ακόμη γιατί δεν έχουν δημοκρατία) και η Αμερικάνικη οικονομία είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι (οι πετρελαϊκές τους δεν πάνε καλά). Η ευρωζώνη έχει μια χρυσή ευκαιρία να αυξήσει τις εξαγωγές της και να φτιάξει πλεονάσματα για όλες τις χώρες, εφόσον πέσει ελεγχόμενα η ισοτιμία ?-$. Ήδη γραμμές παραγωγής επιστρέφουν στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες εξαιτίας του QE. Μια έξοδος της Ελλάδας από το ? μπορεί να το πετύχει αυτό ακόμη πιο γρήγορα.
Και αυτή είναι και η απόδειξη ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι οικονομικό. Δεν υπάρχει κανένα ευρωπαϊκό όφελος από τα σκληρά μνημόνια στην Ελλάδα. Αν ισχύει αυτό που λέει το άρθρο περί Ιταλίας πάντως, εγώ απλά περιμένω να δω τι θα γίνει.
Αφού τελικά οι Γερμανοί θα πάνε να κυριεύσουν τον κόσμο και θα πάρουν τα @@ μας, γιατί το κουράζουμε
Εγώ πάντως το grexit το έχω σχεδόν σίγουρο. Ακόμα και αν υπογράψουμε νέο μνημόνιο σε 2-3 χρόνια που αυτό θα λήξει (που σιγά μην προλάβει να λήξει) ποιος θα θέλει ακόμα το ευρώ; Είτε την Κυριακή, είτε σε 1 χρόνο είτε σε 2 από σήμερα, θα γίνει.
εγω δε βλεπω να παιξει γκρεξιτ τωρα. ηδη η πουτσα πεφτει βαρια απο το κραχ στη κινα, κανεις δε θελει και αλλη μια οικονομικη πουτσα (μικροτερη εστω) στην ευρωπη. απλα ο καταργω τα μνημονια με ενα νομο θα φερει χειροτερο μνημονιο και απο τους δεξιους.
Νταξ, ελλάδα 2015 : Η Κανέλλη είναι κομμουνίστρια και ο Τζήμερος(Θ Ε Ο C ) φιλελεύθερος :lol:
Η Κανέλλη νόμιζα ότι το παίζει κουμούνι εδώ και χρόνια.
Και έγκυρη δημοσιογράφος βεβαίως βεβαίως, που και δεν αποδέχεται το σύνθημα “αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι” και κομμουνίστρια που ενδιαφέρεται για την πτώση των εσόδων από διαφημίσεις στο μέγκα.
Και πέρα από την πλάκα, αν κάποτε θελήσουμε να συζητήσουμε ουσιαστικά για ιδεολογίες, τρόπους οργάνωσης της κοινωνίας , οικονομικά συστήματα κλπ, θα πρέπει να σουτάρουμε τέτοια σούργελα και να σταματήσουμε να τους αναπαράγουμε. Χειρότεροι και από τον Τάκη7 έχουν καταντήσει…