Απορία : Όλα τα κόμματα έλεγαν ότι ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει έξοδος από ευρώ. Χτες έβγαλαν κοινό ανακοινωθέν πως τελικά δεν σημαίνει έξοδος από το ευρώ. Ωραίο το παιχνιδάκι…
Crabsody εγώ συμφωνώ μαζί σου. Κανονικά πρέπει να ξανακάνει δημοψήφισμα ο Τσίπρας με το νέο μνημόνιο ( αν αυτό υπάρξει τελικά) . Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι το αντέχει η δημοκρατία μας και η αγορά . Εσύ τι λες ; Τι θα ήθελες να κάνει ο Τσίπρας ; Να υπογράψει μνημόνιο ; Επίσης θα ήθελα να μας πεις την άποψη σου για τους μετανάστες μιας και τους έζησες από κοντά όταν τους βοηθούσες μια βδομάδα στην Κω. Πιστεύεις ότι κάνουν λάθος επιλογές επειδή είναι φτωχοί ( όπως π.χ. είπε η Λυμπεράκη τις προάλλες) ;
@separss ο κουρουμπλής προχθές έβρισε τον Πρετεντέρη με αφορμή αυτό που πόσταρες. Έχεις κάποιο αξιόπιστο site που να επιβεβαιώνει την είδηση ;Για την Δούρου έχεις κάποιο αντίστοιχο λινκ? Επίσης το γνωρίζεις ότι την πλειοψηφία των μετοχών στα ΕΛΠΕ την έχει ο Λάτσης ;
ΕΞΕΡΕΤΙΚΗ επιλογή Σαμαρά για προσωρινό αρχηγό !!!
Συνεχίζει το δικό του εμφυλιακό κλίμα και τις απειλές !!!
Γενικά καλή φάση η ΝΔ δεν θέλει διχασμό που αυτή δημιούργησε και συντηρεί και ταυτόχρονα θέλει να είναι όλοι ενωμένοι αρκεί να είναι κάτω από τη δικιά της σκεπη και πολιτική, αλλιώς θα συνεχίσουμε να απειλούμε κλπ
Και στο τέλος ΠΟΣΟ γερμανοτσολιάς και προδότης είσαι όταν ο άλλος έχει πάει υποτίθεται για την ποιο κρίσιμη διαπραγμάτευση, να δίνεις όπλα στους αντιπάλους του με το να ξέρουν ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν απειλές ακόμα και δημοκρατικής εκτροπής αν δεν έρθει αμέσως η συμφωνία ? #-o#-o
Επίσης πόσο έπρεπε να μπει Λαπαβίτσας στο οικονομικών ?
1η μέρα δραχμή
2η μέρα κολεκτιβοποίηση !!! 8)8)8)
Ανάλογα τι θα λέει η πρόταση!
Αν είναι λίγο πολύ στις γραμμές της κυβέρνησης δηλ. με ελάχιστα αν όχι ιδανικά καθόλου βάρη στις χαμηλές και μεσαίες τάξεις ΚΑΙ καλό κούρεμα χρεών και να αφήσουν στο πλάι τις βλακείες περί πλεονάσματος πιστεύω ότι δεν χρειάζεται. ΑΝ είναι κάτι άλλο imo επιβάλλεται. Τώρα αν θα το κάνει ? ΝΑΙ θα το ήθελα πολύ αλλά σίγουρος δεν είμαι. Τώρα για τον κόσμο αν θα επέλεγε αυτό το σενάριο θα ήθελα να πιστεύω πως όχι, αλλά κι αυτό εξαρτάται από το πόσο θα τον τρομοκρατήσουν τα κανάλια και την όποια οικονομική κατάσταση.
Ξέχασες την τρίτη μέρα. Όλοι μετανάστες δυτικά συνεχίζοντας την τιμημένη παράδοση της κομουνιστικής ανατολικής Ευρώπης (με μερικές δεκαετίες διαφορά ως συνήθως).
Ο Λαπαβίτσας θα γίνει υπ. οικονομικών ,η Μέρκελ θα μας χαρίσει 300 δις γερμανικές αποζημιώσεις και εμείς οι έλληνες είμαστε βέροι ευρωπαίοι και οικονομικά/πολιτιστικά ανώτεροι της βαλκάνιας πλέμπας. Αυτοί είμαστε μωρέ μη το ξεχνάτε … www.youtube.com/watch?v=GfRV0cmGHx4
“Λοιπόν σε απλά και γρήγορα λόγια, αυτό που θα περιγράψω παρακάτω, επέτρεψε σε ορισμένους ανθρώπους να παρακάμψουν τους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων που μπήκαν από δευτέρα. Και άρα μπόρεσαν να στείλουν χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να κουνήσουν το δακτυλάκι τους (νόμιμα και ηθικά πάντα). Για να μη χαίρεστε το παράθυρο αυτό έμεινε ανοικτό μόνο για 2 μέρες. Ίσα ίσα να μεταφέρουν χρήματα οι φίλοι και οι γνώστες…”
Κάτι δεν έπιασα από αυτά που λέει ο τέκης σχετικά με το 3. Έστω ότι μεταφέρω λεφτά (μονάδεςς ας πούμε ) μου από λογαριασμό της εθνικής, σε λογαριασμό της bnb paribas (πάλι της εθνικής ) . Ρευστό δεν παίρνει κανείς εντός ελλάδας, απλά παίρνω το χαρτάκι μου, το στέλνω στην bnb εξωτερικού και μου τα δίνουν σε χαρτιά οι έξω. Αυτό σημαίνει πως μιας και είμαι δικό τους παιδί βγάζω λεφτά έξω ανετότατα ( χωρίς να με εγκρίνει κανένα λογιστήριο του κράτους) αλλά [U]δεν μειώνεται το διαθέσιμο ρευστό[/U] εντός ελλάδας. Ε? Ωραία ντήλια κάνουν οι τραπεζικοί με το γενικό λογιστήριου του κράτους πάντως . Εύγε.
Θεωρητικά από τη στιγμή που πρόκειται για μια λογιστική πράξη, ουσιαστικά με αυτό το τρικάκι μεταφέρεις εκτός ελλάδας τα 10.000.000 ευρώ σου ας πούμε, χωρίς να αλλάζει το διαθέσιμο ρευστό στις ελληνικές τράπεζες. Όσο φυσικό χρήμα υπάρχει στις τράπεζες πριν από την έκδοση της απόφασης αυτής, τόσο υπάρχει και μετά. Αυτό που αλλάζει όμως είναι το λογιστικό διαθέσιμο. Ετσι σε ένα υποτιθέμενο σενάριο κουρέματος, αφενός έχεις γλυτώσει τα 10.000.000 ευρώ σου, αφετέρου με μειούμενο το συνολικό λογιστικό διαθέσιμο κατεβάζεις τις προς κούρεμα καταθέσεις κάτω από το όριο ασφαλείας των 100.000 ευρώ. Δε ξέρω αυτό κατάλαβα εγώ…
Δεν πειράζει όμως ο λαός είπε ΟΧΙ στο δημοψηφισμα…
O Τσίπρας έπρεπε να πάρει την ευθύνη μόνος του. Για αυτό εκλέχθηκε. Αν ήθελε να κάνει δημοψήφισμα έπρεπε να βάλει και τη δική του πρόταση μέσα. Μια πρόταση πού έκανε στους θεσμούς και αν την έβαζε αυτη σαν ερώτημα θα την καταψηφούσε και αυτή ο κόσμος. Δεν μπορώ να απαντήσω σε μια ερώτηση “Τι θα ήθελες να κάνει ο Τσίπρας ; Να υπογράψει μνημόνιο ;” Πότε μία συμφωνία είναι μνημόνιο και πότε δεν είναι;
Η Λυμπεράκη έκανε μία δήλωση με την οποία συμφωνώ 100%. Όσο κράξιμο κι αν φάω. Όχι ο φτωχός αλλα ένας άνθρωπος που τον έχει χτυπήσει η κρίση τόσο πολύ μπορεί να είναι θυμωμένος και αγανακτισμένος και αυτό δεν βοηθάει στις επιλογές του. Απόδειξη είναι και τα ποσοστά της ΧΑ. Οι καημένοι οι μετανάστες δεν είχαν κάποια επιλογή.