Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Δεν θα περνούσε από τη βουλή λέμε.

Και γενικά δε φάνηκε πρόθεση για συμφωνία από οποιαδήποτε πλευρά.

Τη στιγμή που τους πήγε το πάκετο των 8 δισ. (που οι περισσότεροι λένε ότι ήταν καθ’ υπόδειξη Γιούνκερ) τι λόγος υπήρχε να μην γίνει τότε η συμφωνία. Όποτε ο ένας έφτανε κοντά, ο άλλος τραβιόταν.

Ε, τα 'χουν αυτα οι σχεσεις. :stuck_out_tongue:

Πες τα ρε Άντζελα γαμώ το στανιό μου δηλαδή!

Εμένα μου φαίνεται προφανές πως αυτή τη στιγμή, έξοδος από το ? θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη για τους επιχειρηματίες που εξάγουν (=περισσότερα έσοδα για το κράτος), αλλά εις βάρος των εργαζομένων. Τα διυλιστήρια και οι φαρμακοβιομηχανίες και τα ξενοδοχεία θα κάνουν πάρτι αν βγούμε από το ?. Τα δάνεια τους θα αποπληρωθούν πιο εύκολα και θα βγάζουν περισσότερα κέρδη για να τα φορολογεί το κράτος (με μικρό ΦΠΑ). Οι μισθοί όμως θα αυξάνονται με μικρότερους ρυθμούς από ότι θα αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων, γιατί αλλιώς επενδύσεις για αύξηση ΑΕΠ (από όσους έβγαλαν τα λεφτά τους εκτός χώρα) δεν θα υπάρξουν για να ξεχρεώσει το κράτος (και να πέσει και η ανεργία). Τα δάνεια των πολιτών σε ? θα γίνονται ακόμη πιο δυσβάχτατα και οι τράπεζες θα παραμείνουν αφερέγγυες και εξαρτώμενες από το κράτος.

Έξοδος από το ? δεν γίνεται με πορδές. Σίγουρα όχι όταν εδώ και τόσους μήνες φροντίζουμε να εξαρτιόμαστε ακόμη περισσότερο από το ? (βλέπε ELA & capital controls τώρα).

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξασφαλίσει την επανεκλογή τους. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει μείνει στην χώρα. Αν εκμοντερνίσουν την ελληνική οικονομία και κυνηγήσουν με τα βύσματα τους τα παλιότερα βύσματα που έχουν μπει στο δημόσιο [U]και μετά διώξουν τα βύσματα τους[/U], τότε θα είναι κυβέρνηση για πολλά χρόνια. Σε κάποια πράγματα είμαστε σαν τους ιθαγενείς που αρνιούνται να πάρουν ασπιρίνες και προτιμούν να χορεύουν γύρω από την φωτιά. Δε λέω, ρομαντικό είναι το να λες “όχι” στο να έχεις ανεξάρτητο “Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας” όπως ζητάνε οι ξένοι (μέσα σ’άλλα), αλλά ρε διάολε σε όλο τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο τον έχουν όντως [U]Ανεξάρτητο[/U] από την εκτελεστική εξουσία και τα οφέλη είναι προφανή!!!

Η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει στέρεα βάση οπαδών και πρόκειται να ανέβει και άλλο είναι η χρυσή αυγή. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα του ΟΧΙ στην Β Πειραιώς το δείχνουν ξεκάθαρα. Δεν βλέπως πως γίνεται να μην αλλάξει/διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ καταποντίστηκαν πασοκ,νδ που κάποτε τους ψήφιζαν παθιασμένα 9 μύρια. Στην πράξη λοιπόν όποιο κόμμα εφάρμοσε μνημόνιο, σταδιακά έχασε τους ψηφοφόρους του.

Όντως, η Χ.Α. δείχνει να έχει στέρεη βάση, αλλά το Greek success που θα (μας) πουλήσουν το αγαπάνε πολλοί από τους Έλληνες. Η Ν.Δ. με το Greek success έχασε μόνο 3.5% από την δύναμη της (και ενώ είχε αλλοιώσει 100% τον χαρακτήρα της). Ακόμη κι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε δημοφιλής με το ψευτό-Greek success: “Δεν θα καταργήσουμε το μνημόνιο αλλά από εδώ και πέρα την τρόικα θα την λέμε θεσμούς”.

Ειδικά για τον Πειραιά, δεν ξέρω πόση σχέση έχει η Χ.Α. για το “όχι” με 70+%, αλλά μην ξεχνάς πως ο Πειραιάς α) έχει ακόμη περισσότερη φτώχεια από παλιά και β) πάει προς ιδιωτικοποίηση και θα πουληθεί στους Κινέζους. Έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του.

Η δικιά μου εκτίμηση είναι πως είναι αρκετά μεγάλη και για τους λόγους που αναφέρεις . Βέβαια άλλοι δεν το πιστεύουν αυτό (π.χ. παπακωνσταντίνου από ανταρσυα) . The Greek Story , τέλειο μπουρδελομπιγκμπράδερ. Να το πουλήσουμε στους ξένους ,να μας βλέπουν να γελάνε :stuck_out_tongue:

Eγώ θεωρώ ότι εχει πολύ συγκεκριμένη και περιορισμένη δυναμική η Χ.Α. Θα ανεβάσει τα ποσοστά της ίσως αλλα εντός συγκεκριμένων ορίων. Εγώ προβλέπω μια πιο “ρεαλιστική” στροφή προς Ποτάμι. Πάντως πραγματικά απορώ με τα μέτρα. Δεν τα λες ούτε φιλοεπενδυτικά, να πω στο διαολο ρε παιδί μου κοιτάνε να φέρουν επενδύσεις - ανεξάρτητα τι επενδύσεις ειναι αυτές. Και αυτή είναι και μια τεράστια διαφορά με την Ιρλανδία για παράδειγμα, όπου ο εταιρικός φόρος είναι 12.5% και 10% στον βιομηχανικό.
Κάτι προπληρωμές φόρων κατα 100%, και κατι 28% εταιρικούς φόρους σίγουρα δεν τα λες φιλελεύθερα μέτρα. Και απορώ πως και τα δέχονται και οι “θεσμοί”.

Για τις προπληρωμές φόρου, αυτές βαράνε μόνο την πρώτη χρονιά, μετά προχωράς με “προπληρωμή - επιστροφή φόρου” κ.ο.κ., οπότε ελάχιστα έως καθόλου επηρεάζει.

Ίσως να αναγκάζει και το κράτος να μην αλλάζει φορολογική νομοθεσία και προϋπολογισμό 2-3 φορές κάθε χρόνο. Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο το να πάμε από το 0 στο 100 μέσα σε μια μέρα. Φαντάζομαι πως πολύς κόσμος δεν έχει τώρα λεφτά για να προπληρώσει 100%.

(Γενικά στην Ελβετία έχουν και έκπτωση φόρου όταν τον προπληρώνουν γιατί συγκαταλέγεται και το κέρδος που θα έχει το κράτος από τους τόκους των προπληρωμένων φόρων. )

Νομίζω πως τα μέτρα αυτά απλά αποσκοπούν στην τυχοδιωκτική κράτηση εσόδων για το κράτος, ώστε να μπορέσει στο μέλλον να κατεβάσει τον ΦΠΑ δίχως να έχει πρόβλημα με τις πληρωμές των δημοσίων εξόδων κτλ. Είναι άλλωστε γνωστό πως οι Ευρωπαίοι απλούστατα ζητάνε τα πλεονάσματα και τα χρήματα, το πως θα τα βρει κάποιος (είτε μειώνοντας τα κρατικά έξοδα είτε αυξάνοντας τα έσοδα) είναι πάνω στην εκάστοτε κυβέρνηση.
Οι μεταρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το άνοιγμα των επαγγελμάτων είναι απο τις κόκκινες γραμμές των Ευρωπαίων, κυρίως γιατί προωθούν ένα ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και επειδή πλέον δεν βγαίνουν τα νούμερα με πρόωρες και παχουλές συντάξεις, εφόσον έχει ανέβει ο μέσος όρος ζωής. Αυτά τα θέματα συζητήθηκαν στην Γερμανία και σε άλλες χώρες ήδη απο το 90.
Btw οι Έλληνες είναι μακράν ο πιο βλάκας λαός του πλανήτη: απο τη μία θέλουν ευρώ, απο την άλλη όχι μνημόνιο. Απο την άλλη καλοδέχονται τα δις της Ε.Ε. (γιατί το μνημόνιο δεν έρχεται μόνο του), απο την άλλη βρίζουν τους Γερμανούς. Δεν θέλουν ρήξη, θέλουν ρήξη. Δεν θέλουν δραχμή, δεν θέλουν ευρώ. Δεν θέλουν αύξηση ορίων ηλικίας στη σύνταξη, δεν θέλουν μείωση των συντάξεων. Δεν θέλουν φόρους, δεν θέλουν μείωση δημοσίου.

Δεν θέλουν ευρώ, δεν θέλουν δραχμή, ούτε ρήξη αλλά ούτε και υποταγή. Τελικά τι ακριβώς θέλουμε; Γιατί το να θεωρείς την μια μέρα τον Τσίπρα ήρωα, την άλλη προδότη και το αντίθετο, ανάλογα στο τι μας βολεύει την εκάστοτε περίπτωση, είναι απλά σχιζοφρένεια.

To καλύτερο ποστ που έχω διαβάσει εδώ μέσα.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης προτείνω να μετονομαστεί σε μπουγάτσα με μνημόνιο

Εισαι γελοιος αλλα συμφωνω για πρωτη φορα μαζι σου

50% είναι τώρα η προκαταβολή φόρου.

Χωρίς αυξήσεις ορίων ηλικίας και μειώσεις συντάξεων, το κράτος δε βγαίνει. Η αύξηση της φορολογίας και του ΦΠΑ είναι εντελώς ηλίθια μέτρα, γιατί το μόνο που θα κάνουν είναι να αυξήσουν τη φοροδιαφυγή. Αυτά που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει να τα κάνει γιατί θίγουν τον ίδιο και τους παρατρεχάμενούς του είναι απλά. Πρώτον, πρέπει όλες οι συναλλαγές άνω των 30 ? ή των 50 ? ή τέλος πάντων ενός χαμηλού ποσού να γίνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, με τον ΦΠΑ και τον φόρο να αποδίδονται [U]άμεσα[/U] στο κράτος. Αυτό θα γίνει σε συμφωνία με τις τράπεζες ώστε να μην έχουν έξτρα τσατσοχρεώσεις και να βολευτούν απλώς και μόνο με το ότι το χρήμα θα κινείται μέσω αυτών. Ουσιαστικά, σταδιακή κατάργηση των μετρητών. Έτσι μηδενίζεις τη φοροδιαφυγή και τη χασούρα από τον ΦΠΑ. Δεύτερον, υποχρεώνεις τους πάντες να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι (εταιρίες, επαγγελματίες), έχοντας όμως λογικές εισφορές στα ταμεία. Κι αυτό μπορεί να γίνει, όλα αυτά είναι λυμένα προβλήματα στον σύγχρονο κόσμο. Τρίτον, ψάχνεις και βρίσκεις το μαύρο χρήμα από καταθέσεις και κινήσεις λογαριασμών (συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών στο εξωτερικό). Ανακοινώνεις πως σε όποιον δηλώσει ή επαναπατρίσει το μαύρο χρήμα, κρατάς ένα ποσοστό ας πούμε 40% (που είναι ο μεγαλύτερος φορολογικός συντελεστής). Όποιος θέλει μπορεί να μην το δηλώσει, αλλά αν το βρεις, το παίρνεις [U]όλο[/U].

Ποιος έχει την πολιτική βούληση να τα κάνει όλα αυτά; Ειδικά το τελευταίο, κανένας απολύτως.

EDIT: Καλημέρα Τάκη!!!

Καλημερα προβατο

Με αυτα που γραφεις θα σε διαγραψουν απο το Περισσο. για κοψε λιγο και μην σκεφτεσαι τοσο πολυ μονοσ σου. Θα σε πιασει η αστυνομια σκεψης. Ελπιζω να μην παρασυρεις το εταιρο ζωο τησ παρεασ. τον φασιστα με αριστερο ψευδωνυμο Francois- Noel που φυσικα απεχει απο καθε συζητηση για ευνοητους λογουσ

Αντε γεια ρε

Με τον Άδωνι που είχε πει ότι αν βγει κυβέρνηση ο Σύριζα θα φύγει από την Ελλάδα είχε πέσει τρελό δούλεμα. Με τον συγκεκριμένο τύπο τον Πάνο τον Καμμένο θα πέσει κανα δούλεμα άραγε?

Έγινε Τάκη :wink:!!

Eιναι ενας γιγαντιαιος μαλακας κι ενα γιγαντιαιο λαμογιο.

Το γεγονος οτι υπαρχουν μαλακες σε ολα τα κομματα δεν δικαιολογει κανεναν και δεν αποτελει ελαφρυντικο για κανενα.Επειδη ο Συριζα εχει μαλακες και η ΝΔ εχει μαλακες και οι ΑΝΕΛ εχουν μαλακες και το ποταμι εχει μαλακες,μην νομιζεις στο μυαλο σου οτι υπαρχει καποιου ειδους ισοπαλια.

Επισης τελειως αστοχο ποστ για το συγκεκριμενο θρεντ και για το συγκεκριμενο φορουμ,που δεχονται κραξιμο συνεχεια Ανελ και συριζα.Ποσταρε το σε κανεναν συριζαιο φιλο σου στο Φεισμπουκ.

Όταν μιλάω για το δούλεμα που πέφτει δεν εννοώ στο φόρουμ. Μιλάω γενικότερα για κάτι events στο facebook του στυλ “Ο Άδωνις αποχαιρετάει την Ελλάδα live στο ΟΑΚΑ” κτλ. Προφανώς και μαλάκες έχουν όλα τα κόμματα. Απλά καλό είναι να τους σατιρίζουμε όλους και όχι συνέχεια μόνο 2-3 άτομα. Καταντάει λίγο βαρετό. Εμένα πχ μου αρέσει η σάτυρα των Ραδιο-αρβύλα γιατί δεν κάνουν εξαιρέσεις όταν σατιρίζουν. Βέβαια ο Άδωνις εδώ που τα λέμε λόγω υψηλής γραφικότητας τα θέλει ο οργανισμός του.

Παρεμπιπτόντως εγώ δεν είμαι από αυτούς που κράζουν το Σύριζα για κωλοτούμπα και τέτοιες αηδίες. Ο Τσίπρας όσον αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές πήρε τη σωστή απόφαση. Τώρα αν κάποιοι θεωρούν ότι έπρεπε να πετάξει τη χώρα στα βράχια και να βγει η Ελλάδα από την Ευρωπαική Ένωση ντάξει δικαίωμα τους να το λένε. Απλά να πω ότι είναι άλλο πράγμα να είσαι αντιπολίτευση και να κράζεις τους πάντες και άλλο να είσαι κυβέρνηση. Θυμηθείτε και το Σαμαρά με τα Ζάπεια που πούλαγε και αυτός αντιμνημόνιο.