Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Υπομονή 2 βδομάδες (ελπίζω)
2 εβδομαδες; χλωμο…και οχι δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά κρίνοντας από την καθημερινότητα και πως πάει γενικα το πράγμα, μου φαίνεται πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο.
Μέχρι 21/4 έπρεπε η απαγόρευση (!)
Πολλοί drama queen εμφανίστηκαν στα δικά μου social media που γκρινιάζουν. Τους ζητείται να θυσιάσουν λίγες βόλτες για λίγες συνεχόμενες ημέρες και κάνουν λες και τους είπαμε να πάνε στο μέτωπο και να πολεμήσουν.
1 μηνας πρεπει να ειναι λογικα… και θα το περασετε κι αυτο. Ολα καλα θα ειναι.
Θα ερθει κι εδω λογικα το μετρο.
Τόσο είπαν αλλά ναι κι εγώ νομίζω θα κρατήσει περισσότερο.
Ούτε καν, τους λένε απλά “πριν βγείτε γράψτε σε ένα κωλόχαρτο τα στοιχεία σας και πού πάτε και να έχετε ταυτότητα μαζί”, εντάξει ρε μαλάκες, θα μπορούσαν να είναι και πιο αυστηρά “τα μέτρα της χούντας”. Κάποιοι γράφουν για αμιγώς πολιτική επιλογή που δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία, άλλοι μένουμε σπίτι και άλλοι μένουν μαλάκες, τι να γίνει, συμβαινει
Πιστεύω έτσι και αρρωστήσουμε εδώ με ρυθμούς Ιταλίας, θα πεθάνουμε με (αρκετά) μεγαλύτερους ρυθμούς. Αυτό πάνε να προλάβουνε.
Κοπελα που ξερω και δουλευει σε νοσοκομειο μου ειπε πως δεν εχουμε 600 ΜΕΘ σε Ελλαδα οπως λενε πολλοι αλλα λιγοτερες απο 400. Και πως εχουν στο δικο της νοσοκομειο 3 ηλικιωμενους για τους οποιους ετοιμαζουν ταφο ηδη. Δε θα ειναι καθολου ομορφα τα πραγματα.
Ναι ρε, τι 600, λίγο πάνω από 300 έχουμε. Ποιος να πρωτοπρολάβει να πάει;
Οι μεγαλοι αυτου του κοσμου εβαλαν πανω απο την δημοσια υγεια την οικονομικη “υγεια” κ τώρα τρεχουν κ δεν προλαβαινουν να μαζεψουν την κατάσταση με απαγορευσεις κ 150ευρα. Αχρηστοι να διαχειριστουν μια κατάσταση αναγκης που την εβλεπαν να έρχεται κ εξυναν ταρκιντια τους.
Οσο για την κατάσταση της δημοσιας υγείας ειναι επίσης υπευθυνοι αφου προτιμουσαν παλι να σκεφτουν οικονομικα.
Ειναι τρομακτικο ποσο απροστατευτοι ειμαστε.
Ειναι τεραστια ειρωνεια το πως ενας ιος εκθετει τις τεραστιες και πολλαπλες αποτυχιες του καπιταλισμου ως οικονομικο συστημα. Η απληστια και η αδιακοπη αναγκη για κερδος και τζιρο διχως να υπαρχουν βασικες υποδομες οπως υγεια και παιδεια, θα οδηγησει σε πολυ ασχημη κατασταση πολλες κοινωνιες παγκοσμιως λογικα. Οταν μια επιχειρηση καταστρεφεται ανεπανορθωτα επειδη δεν μπορει να δουλεψει 1-2 μηνες, καταλαβαινεις οτι κατι παει πολυ στραβα με το οικονομικο συστημα.
Σωστός. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον Αντώνη το Σαμαρά. Χάρη στις μαλακίες του ευτυχώς χάσανε τις εκλογές του 15 και μαζί την πλήρη ιδιωτικοποίηση στα νοσοκομεία. Και πάλι χάλια είμαστε, αλλά θα ήμασταν πολύ χειρότερα.
υγεια ναχουμε ρε μάγκες και θα περασουν οι μερες…
αμα μεχρι μεσα μαιου δεν εχουμε ξεμπερδεψει με τον covid 19 βλεπω να εχουμε ακυρωσεις το καλοκαιρι τα λαιβ.
Εγω πιστευω πως και να εχουμε ξεμπερδέψει (που δυσκολο γιατι ολο αυτο δε τελειωνει απο τη μία μερα στην αλλη) προληπτικά θα ακυρωθουν ολες οι καλοκαιρινες
1 μήνας το λιγότερο.
2 βδομάδες από τώρα για να φανούν τα “σωστά” νούμερα στα κρούσματα (όπου αυτές τις 2 βδομάδες θα ανεβαίνουν), μετά καλώς εχόντων των πραγμάτων πτώση, που σίγουρα θες 2 βδομάδες και μετά φυσικά δεν θα yolαρουμε όλοι στην φύση, αλλά τα μέτρα θα επιστρέψουν σε αυτό που είμασταν σήμερα, μετά στο λίγο καλύτερα κοκ. Gauss-ιανή κατανομή η φάση.
internet *
Κατι καπως πιο ελαφρυ. Ρε παιδια μονο εμενα εξοργιζει που γεμιζουν τον δρομο σκουπιδια; Ποσο γτπ ανθρωποι;;