Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Επισης ρε παιδια δεν λεγανε οτι ειναι αχρηστες κ επικινδυνες; Πολυ ηρεμα ρωταω. Δεν εχω διαθεση ειρωνιας. Τι αλλαξε; Κ αν ειναι αποτελεσματικες,ισχυει για ολες; Γτ εχω την εντυπωση πχ οτι αυτες οι απλες υφασματινες δεν θα κανουν σχεδον τιποτα. Επισης χρειαζεται ψυχαναγκαστικη προσηλωση για να μενουν “καθαρες” οσο τις φορας. Μπορουν να ναι ολοι τοσο συγκεντρωμενοι;

Στον καπιταλισμό δεν υπάρχει δωρεάν διάθεση…
Από την άλλη, ας παταχθεί επιτέλους η αισχροκέρδεια και να επανέλθει η τιμή της μάσκας στην προ επιδημίας εποχή (αν θυμάμαι καλά 10-30 λετπά κυμαινόταν).

Μεταξύ μας, οι απλά υφασμάτινες που ράβει ο καθένας δεν κάνουν σχεδόν τίποτα. Οι χειρουργικές διαθέτουν 3 στρώσεις, από τις οποίες η εσωτερική (πολυπροπυλένιο) είναι αυτή που εμποδίζει (μέχρι κάποιο ποσοστό) την διέλευση μικροβίων.

2 Likes

Δεν ειρωνεύτηκα εσένα.

2 Likes

Ναι ρε συ το κατάλαβα. Απλά το ξέρουμε όλοι ότι αν οι μάσκες πάνε σε ένα φυσιολογικό επίπεδο τιμής γι’αυτούς, τότε όλα μια χαρά. Και απ’ότι παρατηρώ είναι πάρα πολύς κόσμος που αντιδράει έτσι.

1 Like

Τι να πεις σε αυτούς που έχουν μοτοσυκλέτες δηλαδή.

3 Likes

Οποτε οταν σου λεει για υφασματινες μαλλον σε δουλευει κ αποσκοπει καπου. Απλη λογικη.
Οι χειρουργικες κανουν 1-2ε η μια. Εγω για την δουλεια χρειαζομαι μινιμουμ δυο την ημερα. Οποτε απλα κανω τον ηλιθιο κ παιρνω υφασματινη κ ταλαιπωρουμαι χωρις λογο απλα για να μην πληρωνω προστιμα

Η μάσκα πιο πολύ θα παίξει τον ρόλο της επαγρύπνησης πιστεύω και του μη εφησυχασμού. Σαν μία διαρκή υπενθύμιση ότι έχετε το νου σας. Είναι κάτι απτό και φανερό που θα λειτουργεί σαν καμπανάκι. Πρακτικά λίγο χρειάζεται και σε ειδικές περιπτώσεις, ψυχολογικά θα είναι καταλύτης. Για όσο χρειαστεί.

5 Likes

Οκ εχει μια λογικη. Κ τι γινεται ομως με τις περιπτωσεις ολων αυτων, στους οποιους εχουν αναφερθει κ ο Τσιορδας κ αλλοι, που με την λαθος χρηση της μασκας δημιουργουνε μεγαλυτερο κινδυνο;

Όσο υπάρχουν διάσπαρτα κρούσματα (δηλ. δεν ξέρεις από που μπορεί να σου έρθει, και αφορά κυρίως ευάλωτα άτομα κλπ, που οι υπόλοιποι όμως μπορούν να τους μεταδόσουν τον ιό άθελά τους), το να φοράνε ΟΛΟΙ σε κλειστούς χώρους μάσκα βοηθάει πάρα πολύ στη ΜΗ μετάδοση. Αν φοράνε οι μισοί, τότε ίσως να περιμένουμε νέα αύξηση κρουσμάτων σύντομα. Θα δείξει βέβαια και πώς επηρεάζει τη διάδοση η αύξηση θερμοκρασίας (και υπεριώδους ακτινοβολίας).

edit: Ο Τσιόδρας και οι λοιποί εκεί πέρα, μια έτσι μια γιουβέτσι (ότι συμφέρει να ειπωθεί κάθε φορά). Άσχετο, ισχύει ότι ήταν επί εποχή Αβραμόπουλου σύμβουλος/ σε επιτροπή κλπ για την προμήθεια των εκατομυρίων εμβολίων για Η1Ν1 που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν;;

Εννοεις οποιαδηποτε μασκα η χειρουργικη;

Ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα και για αυτό μας κουνάνε το δάχτυλο. Εν τέλει τα χεράκια μας να πλένουμε καλά και να μη βηχουμε στη μούρη του άλλου.

3 Likes

Χειρουργική πάντα, αλλά αν έστω και απλή να φοράνε οι άλλοι μισοί, εμποδίζει πιθανά σταγονίδια με ιο να περάσουν σε κάποιον βαθμό, οπότε από το τίποτα κάτι είναι… Πάντα μιλάμε για περιορισμένη χρονική έκθεση κλπ, όπως συνήθως είναι σε καταστήματα κλπ, με ανοιχτά παράθυρα για αερισμό κλπ.

2 Likes

Υπάρχει και η λύση της υφασμάτινης μάσκας και από μέσα μια χαρτοπετσέτα σαν φίλτρο την οποία θα αλλάζουμε κάθε 3 ώρες ή όταν αισθανθούμε ότι είναι υγρή.

Θα έχει πλάκα αυτό μόλις πιάσουν τα 30άρια στη θερμοκρασία

2 Likes

Γιατί με την χειρουργική δεν θα είναι το ίδιο; Γάμησέ τα, χθες φόραγα χειρουργικά γάντια για δουλειά γραφείου και έσκασα! Και ήταν και βράδυ…

Το ίδιο είναι. Εμείς στη δουλειά φοράμε και τα γυαλιά, εκεί να δεις γέλιο :laughing:

Δεν είναι μια έτσι μια γιουβέτσι ακριβώς. Την πρώτη φορά είχανε πεί ότι δεν χρειάζονται (λανθασμένα βέβαια), γιατί υπήρχε έλλειψη. Οπότε είναι σαν να σε κοροιδεύει στα μούτρα αν σου λέει ότι πρέπει να φοράς, αλλά να μην βρίσκεις πουθενά. Επίσης γραφικό βέβαια όλοι αυτοί που πήγαν και ξάφρισαν τα φαρμακεία από μάσκες. Λες και αν έχει ένας 85.000 μάσκες και η πλειοψηφία γύρω του οχι, τότε θα την γλυτώσει.
Τώρα που μπορείς να βρείς πιο εύκολα, το έκαναν υποχρεωτικό.
Δυστυχώς κομμάτι πολιτικής και σε αυτό, αλλά δεν ήταν τόσο παράλογο που το πήγαν έτσι.
Θα προτιμούσα βέβαια από την αρχή να είχαν αποφυγει την απάντηση, αντί να δώσουν μια αντίθετη από την τώρα αποψή τους.

Πάντως είτε φοράει κάποιος μάσκα, είτε όχι, αν δεν προσέχει (aka να μην ακουμπάει πρόσωπο, να μην πιάνει την μάσκα, να πλένει χέρια κλπ), είναι δώρον άδωρον. Εχω δει άπειρο κόσμο στο σουπερ μάρκετ που φοράει την μάσκα με την μύτη έξω - κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος κόσμος με αυτόν που προμηθεύτηκε 300 μάσκες πριν το μεγάλο μπαμ και δεν άφησε τίποτα για τους υπόλοιπους.

Τέσπα, όσο και να είναι αναντίστοιχα αυτά που έχουν ειπωθεί από την επιτροπή, από μένα παίρνουν ένα μικρό ελαφρυντικό για το θέμα των μασκών. Για το θέμα του ανοίγματος, πιστεύω ότι κάνουν μεγάλο λάθος, που αυτό είναι ξεκάθαρα από πίεση των κυβερνώντων. Αν δεν δούμε τα κρούσματα να σταθεροποιούνται στην πρώτη δεκάδα, πιστεύω ότι είναι βιαστικό να ανοίγουν όλα αυτά.

2 Likes

Για το άνοιγμα των σχολείων συμφωνώ ότι κάνουν λάθος, η οικονομία δεν γίνεται να συνεχίσει έτσι, ήδη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα έξω, πρέπει σιγά σιγά να ανοίξουν και καλά κάνουν. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος ακόμα φοβισμένος θα είναι.

2 Likes

Ναι ναι συμφωνώ,τα σχολεία είχα στο μυαλό μου, που πιστεύω ότι κάνουν μεγάλο λάθος.

Τα υπόλοιπα πάνε ανα περίπτωση πάντως. Πχ εγώ που χω τον μικρό, αν δεν πάει σχολείο, πρέπει να συνεχίσω από το σπίτι και ευτυχώς είμαι σε εργοδοσία η οποία τα κοιτάει αυτά τα πράγματα. Δεν είμαι όμως σίγουρος για την πλειοψηφία εκεί έξω. Για την ακρίβεια είμαι σχεδόν σίγουρος για το αντίθετο. Τέσπα, θα τα δούμε όλα στην πράξη, μακάρι να πάει καλά.

2 Likes