Τώρα λένε για πληρωμες μέχρι τις 10 Μαΐου και οτι μπορεί να ανοίξει νέα πλατφόρμα για τις αιτήσεις.
Ρε δεν πάτε να γαμηθειτε.
Λέγε για τον ΦΠΑ λέμε
Λογικό να πάνε πίσω οι πληρωμές. Πλέον αυτό το 600άρι δε θα είναι από το ΕΣΠΑ αλλά από τον προϋπολογισμό. Βάση ρεπορτάζ οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σκοπό να πάνε στη κομισιόν και να διαμαρτυρηθούν αν τα 600€ πληρώνονταν από το ΕΣΠΑ δίχως να γίνουν οι 100 ώρες τηλεκατάρτιση, οπότε οι διαδικασίες ξεκινούν “από το μηδέν”. Ωραίο θα ήταν αυτά τα 1070€/επιστήμονα να είχαν έρθει από το ΕΣΠΑ - σκατά τα έκαναν και οι “άριστοι” της ΝΔ και οι “ευρωπαϊστές” του ΣΥΡΙΖΑ που σκανδαλίστηκαν αν τα 600€ έρχονταν από το ΕΣΠΑ. Εν τω μεταξύ, αν οι πάροχοι ήταν όλοι δημόσια ΑΕΙ και είχε ανέβει το ίδιο υλικό, ίσως ο κόσμος να γκρίνιαζε λιγότερο (εγώ σίγουρα). Ελπίζω να βρουν σύντομα άλλο τρόπο να απορροφηθεί το ΕΣΠΑ. Όλη η κομισιόν θα κάνει τα στραβά μάτια αν το ΕΣΠΑ δεν απορροφηθεί όπως στόχευαν πριν την πανδημία. Είναι σημαντικό να πάει cash στον πολύ κόσμο τωρα.
Νομίζω η κυβέρνηση έδωσε πάτημα στην αντιπολίτευση για επίθεση και τώρα θα υπάρξει πόλωση με το θέμα και από τους δύο. Πάλι σαν επεισόδιο βραζιλιάνικης τηλενουβέλας θα γίνει η Βουλή.
Τι να πω; αφορά το ΦΠΑ Μαρτίου για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλια και το πρώτο τρίμηνο με απλογραφικα. Οποιος έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει όλο το ποσό τώρα θα έχει αυτό το 25% συμψηφισμου για οφειλές που λήγουν μετα την 1η Μαΐου.
Οποιος θέλει και μπορεί, εχει την ευχερεια να εξοφλήσει το ποσο τώρα θα το κανει, εγώ έχω ενημερώσει τους πελάτες μου και ας κάνουν ότι θελουν.
Δεν έχω να πω κάτι άλλο, περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει νέα διευκρίνηση.
Καλά, δε θα το μάθουμε κιόλας… Τεράστια μαλακία της κυβέρνησης το συγκεκριμένο. Και μαλακία το ότι δεν το παραδέχεται, έστω και εκ των υστέρων. Νομίζω ότι θα απάλυνε κάπως την εντύπωση ότι όλο αυτό έγινε μόνο και μόνο για να μασουλήσουν κάποιοι δικοί της.
Εξακολουθεί να μου φαίνεται αδιανόητο.
Συγκεκριμένα:
Στις 15 Ιουνίου προτείνεται άνοιγμα υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και παιδότοπων, πάρκων αναψυχής, θεματικών πάρκων. Επίσης αναμένεται τότε να ανοίξουν και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι εκδηλώσεων και χώροι φεστιβάλ.
Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν οι επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.
Μπας και τελικα γινουν οι συναυλιες Ιουλιου?
καλα που υπαρχει και το φορουμ και μετα ψαχνω to taxheaven γιατι η λογιστρια μου δεν μας ειπε τιποτα για εκπτωση
εχει γινει και αυτο το taxheaven χειροτερο απο οτι ηταν πριν
Edit :
Εδω θα γινουν πρωταθληματα χωρις κοσμο μεχρι το τελος της χρονιας, ακυρωθηκαν οι Ολυμπιακοι. Δεν θα γινει τιποτα το καλοκαιρι πουθενα.
Ναι ρε, έγινε.
Σε άλλα νέα, ανοίγουμε σιγά-σιγά. Όμως οι αλήθειες πρέπει να λέγονται…
αντε ειχα αρχιζει να σαπιζω…7η εβδομαδα σπιτι, ιδιες εικονες καθημερινα.
Να παω γραφειο να ξεκουραστω επιτελους.
To ότι θα μπει πρόστιμο αν δε φοράς μάσκα εκεί που πρέπει και δεν τις μοιράζουν δωρεάν μόνο εμένα μου φαίνεται εξοργιστικό?
φανταζομαι θα εχουν μασκες μιας χρησης τα μαγαζια στα οποια θα απαιτειται η χρηση τους.
δηλαδη θελετε να τις μοιραζουν δωρεαν ας πουμε και στο μετρο?
Παιδια το ευκολο που ηταν να κλειστουμε μεσα στο σπιτι περασε.
Τωρα αρχιζει το δυσκολο κομματι, που εχει να κανει με την “ατομικη ευθυνη”. Αλλα εδω ζηταμε ατομικη ευθυνη, απο εναν λαο που δεν σεβεται το κοκκινο και το στοπ στους δρομους, το να περιμενουμε να αποβιβαστουν απο το μετρο για να επιβιβαστουν μετα κ.ο.κ.
Σιγουρα το ολο εχει γινει για να " υποστηρίξουν¨ τις βιομηχανιες που στηθηκαν και φτιαχνουν μασκες τωρα, ειναι πολλα τα λεφτα. Ναι θα επρεπε να ειναι δωρεαν, οπως και πολλα αλλα πραγματα τα οποια καλο θα ηταν να μην τα αναφερουμε εδω, αλλιως ειναι φορος.
Δεν ειναι τιποτα να εχεις 2 υφασματινες μασκες τις οποιες οποιες θα τις πλενεις εναλαξ για να μπορεις να πηγαινεις να μπαινεις στους χωρους οπου θα ειναι υποχρεωτικη η χρηση.
Όχι, δε θέλουμε, το επιτάσσει η δημόσια υγεία. Αν δεν μπορείς να το δώσεις σε όλο τον πλυθησμό, τότε μη βάζεις πρόστιμο. Ό,τι άλλο, το κάνει θέμα ταξικό.
Είναι. Είναι 220εκ ευρώ σε κάποιους γιατί “έλα μωρέ, τι είναι 2 μάσκες”. Είναι γιατί “δε θα πάει το παιδί φροντιστήριο για να περάσει σε δημόσιο ΑΕΙ”. Είναι γιατί “τι θα τα κάνετε τα λεφτά, 300 κιλά θα γίνετε”.
Θλίψη, απλά θλίψη για το πως ο κόσμος τα έχει παρατήσει όλα έτσι.
Πολυ σωστος. Το θεμα ειναι παλι ταξικο και οταν θα γινει αντιληπτο θα ειναι αργα. Αν υπαρξει παλι εξαρση θα φταιει ο λαος που δεν φορουσε μασκες χωρος να νοιαζει κανεναν αν μπορει καποιος να διαθεσει 1,5 ευρω για μασκα μιας χρησης.
Κανένα πρόβλημα, θα πατάξει ο Σπυράδωνις την αισχροκέρδεια και οι μάσκες θα διατίθενται στην τιμή των 10 λεπτών του ευρώ.
Οκ για την ειρωνία, αλλά οτιδήποτε άλλο περά απο είτε δωρεάν διάθεση είτε μη επιβολής προστίμου είναι λόγος εξέγερσης. Κατηγορηματικότατα. Εν μέσω 100% υγειονομικού ζητήματος, στην Ελλάδα, το να υπάρχει άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα για το σύνολο του πλυθησμού ξεπερνάει ακόμη και το να πεθάνουν 500 χιλιάδες άνθρωποι από κορονοιό.