Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Έχει δίκιο ο vic η αποχή τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τόσο έντονη. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές έγινε ένα γερό μπραφ και παγιώθηκε στις τωρινές δημοτικές. Στις ερχόμενες βουλευτικές λογικά πάλι κανά 40άρι θα χουμε. Η αποχή δείχνει πάντως πως το παρών πολιτικό σύστημα σαπίζει.

Νομιμοποιηση της μηπως?

Μιλάω για εκλογές αυτοδιοίκησης, και οκ δεν έχω μπροστά μου συγκεντρωτικά αποτελέσματα δεκαετίας, αλλά επιτρέψτε μου να τις ξεχωρίζω από τις εθνικές και τις ευρωεκλογές, και να έχω το “νικητής η αποχή” τόσο ψηλά στις αγαπημένες κλισέ φράσεις μιας και το ακούω συχνά-πυκνά εδώ και περίπου δέκα χρόνια.

Το ότι δέκα χιλιάδες κόσμος ψήφισε χρυσή αυγή δεν σημαίνει ότι γεμίσαμε φασίστες ξαφνικά. Δείχνει όμως συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση προς όλους αυτούς που έκαναν την Αθήνα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ! Όσοι δεν ζουν στο κέντρο και σε κοντινές περιοχές δεν μπορούν να γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος.

φασίστες όχι. καθυστερημένους ναι

Τα (όντως σημαντικά) προβλήματα που υπάρχουν στις περιοχές του κέντρου δεν αφαιρούν την ατομική ευθύνη του καθενός που ψήφισε τα εθνικιστικά αποβράσματα.

Είναι ένας τρόπος διαμαρτυρίας, και ο κόσμος στρέφεται σε αυτούς. Για το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σίγουρα δεν φταίει ο κόσμος που ψήφισε χρυσή αυγή. Μάλλον οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να αναθεωρήσουν το πως βλέπουν κάποια πράγματα στην Αθήνα και πρέπει με πράξεις να κερδίσουν τον κόσμο που τους γυρνάει την πλάτη και μάλιστα με ακραίο τρόπο.

Όποιος πάντως αποφάσισε να στηρίξει την ΧΑ με την ψήφο του, αυτόματα ανέλαβε και μια ευθύνη. Αυτό για μένα είναι σαφές. Από την άλλη, πιο πολύ από την ΧΑ, με ανησυχεί το γεγονός πως ακόμα και τώρα υπάρχουν πολλοί που ψηφίζουν νδ-πασόκ. Δλδ οκ, έλεος…

Zoύγκλα μην προσπαθεις να παρουσιάσεις τη ΧΑ ως προϊόν του καπιταλισμού και της “αστικής” δημοκρατίας: Στη Γερμανία τα υψηλότερα ποσοστά νεοναζί είναι μόνιμα στις περιοχές που μέχρι το 90 δεν είχαν καπιταλισμό ούτε “αστική” δημοκρατία! Τράβα σε αγώνα της Χάνσα Ροστόκ να βαρεθείς να μετράς σκινάδες!

Βleedin δεν είναι μόνο η πρώτη σου παρατήρηση λάθος όπως ήδη επισημάνθηκε αλλά και η 2η:
Eίναι ο Καμίνης πολιτικό πρόσωπο;

Που να δεις το γέλιο που ρίχνει όποιος διαβάζει το πόντιουμ με αυτό που έγραψες για εκμηδένιση της πολιτικής από εμένα! :lol::lol:
Το να λες στον κόσμο να μην απέχει από της εκλογές είναι για σένα η εκμηδένιση της πολιτκής, έτσι;
Aυτό που όμως δεν είναι αστείο, είναι πως είσαι συκοφάντης. Γιατί από πουθενά στο ποστ μου δεν προκύπτει πως εγώ έβαλα όλους τους αναρχικούς στο ίδιο τσουβάλι με την ΧΑ. Και σε κρετίνο που τα ελληνικά δεν είναι η μητρική του γλώσσα, θα ήταν ξεκάθαρο διαβάζοντας το ποστ μου πως αναφερόμουν σε όσους αναρχικούς συμμετέιχαν στα επισόδια και γενικότερα στους γνωστούς μπάχαλους που είτε σου αρέσει να το παραδεχτείς είτε όχι το Indymedia υποκινεί. Το αν θέλεις να εθελοτυφλείς στα όσα γράφει το συγκεκριμένο site είναι δικό σου θέμα. Είναι προφανή!

Επειδή εσύ λοιπόν επιδεικνύεις την στόχευση που μου προσάπτεις “λέγε, λέγε κάτι θα μείνει”, σε περίπτωση που δεν είναι ξεκάθαρο όσα χρόνια γράφω στο φόρουμ: Με κανέναν που είναι πασιφιστής δεν έχω πρόβλημα σε ό,τι και να πιστεύει. Το αντίθετο μάλιστα, μου είναι αυτόματα συμπαθής από αυτό και μόνο και υπάρχει μία βάση για να συμφωνήσω μαζί του σε κάποια βασικά πράγματα. Με τους κουραδόμαγκες έχω βαρεθεί!

Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια για να συνδέσει κανείς τον φασισμό με τον καπιταλισμό. Πότε, πως και που ανέβηκε ο χίτλερ στην εξουσία? Μα φυσικά μέσω εκλογών , στην καπιταλιστική αστική δημοκρατία της γερμανίας . Νεοναζιστικές ομάδες έχουμε φυσικά και σήμερα στη γερμανία όπως πολύ σωστά αναφέρεις. Υπήρχαν όμως νεοναζί στην ανατολική γερμανία πριν την πτώση του υπαρκτού? Ο φασισμός ευδοκιμεί σε καταστάσεις φτώχιας και ταπείνωσης( καλή μας ώρα).

Στην ελλάδα λοιπόν, οι δημοκράτες αστοί πολιτικοί ήταν αυτοί που έβαλαν στο τραπέζι για συζήτηση τον άδωνι, τον βορίδη, τον πλεύρη και τον καρατζαφέρη . Αστός πολιτικός είναι και ο καρατζαφέρης, αστός πολιτικός είναι και ο μιχαλολιάκος. Χίλια κακά μπορεί να έχουν οι αναρχοκομμουνιστάδες αλλά με τον καρατζαφέρη και τον μιχαλολιάκο δεν θα το συζητούσαν και πολύ :slight_smile:

http://jungle-report.blogspot.com/2008/02/blog-post_19.html περί δημοκράτη βορίδη

http://www.youtube.com/watch?v=QF2zXDwJs-w άποψη Καρατζαφέρη για συνεργασίες με πατριώτες, πολαν, χρυσή αυγή ( στο 1:20 συγκεκριμένα) , βασιλικούς κλπ

Θα έγραφα και το αγαπημένο σύνθημα με τις κρεμάλες αλλά απεταξάμην :lol:

Προφανώς η ακροδεξιά είναι γέννημα των αστικών καθεστώτων, μην συζητάμε τα αυτονόητα τώρα. Ενίοτε ο καπιταλισμός την χρησιμοποιεί για τους σκοπούς του, όπως η μετατόπιση της κοινωνίας προς συντηρητικότερες θέσεις. Το πιο εύκολο παράδειγμα είναι η χούντα στην Ελλάδα που ήρθε σε μια περίοδο που η αριστερά είχε σημαντική δύναμη και ήταν απειλητικός παράγοντας για την αστική τάξη. (Είναι και ο λόγος που διαολίζομαι όταν πλέον το “Πολυτεχνείο” έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις ως ο αγώνας κάποιων νέων ενάντια σε κάτι κακούς ανθρώπους για του οποίους όμως ποτέ δε λέγεται κουβέντα από που προήλθαν και πού κατέληξαν -ας μην ξεφεύγουμε όμως).

Καμιά φορά δε, η ακροδεξιά ξεφεύγει από την επιτήρηση του κράτους που την αναθρέφει και εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης σε συνδυασμό με γκεμπελική προπαγάνδα και έναν χαρισματικό ηγέτη επιδιώκει να ανατρέψει τον μπαμπά-καπιταλισμό.

Όσον αφορά το αν φταίει ο κόσμος που ψήφισε Χ.Α., για μένα είναι συνυπεύθυνος σε κάθε ένα από τα επόμενα εγκλήματα της συγκεκριμένης οργάνωσης που αδιαμφισβήτα πλέον θα πάρει φόρα και θα θερίζει χωρίς διάκριση μετανάστες, κομμουνιστές, αναρχικούς και λοιπούς αγωνιστές. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και χρησιμοποιώντας τα λόγια του Θ. Κολοκοτρώνη το μόνο που έχω να πω είναι “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”.

πραγματικα ρε φιλε…ποσο για τον πεο λαος ειμαστε δηλαδη…#-o

αντι να τους παρουμε με τις πετρες υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο που τους ξαναψηφιζει…ημαρτον…

Απο οσο ξερω τη συσσωρευμενη οργη και την αγανακτηση μπορεις να την δειξεις με 1002 τροπους ακομα.Αλλα αν εχεις τον σπορο μεσα σου αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος συμφωνω…

Προφανως και ο φασισμος/ναζισμος ειναι γεννημα θρεμα της αστικης πραγματικοτητας. Μηπως ο ναζισμος/φασισμος αμφισβητησε ποτε το κοινωνικοοικονομικο status quo??? Ανιθετως χρησιμοποιηθηκε απο την αστικη ταξη ως η τελικη λυση εναντι της ανοδου της ριζοσπαστικης κομμουνιστικης αριστερας…
Oλοι οι μεγαλοβιομηχανοι στη Γερμανια κατα τον μεσοπολεμο χρηματοδοτησαν και υποστηριξαν τον Χιτλερ (χαρακτηριστικα παραδειγματα ο οικονομικος κολοσσος της οικογενειας Κrupp και ακομα χειροτερα η Siemens, η εμπλοκη της οποιας οδηγησε στη λεγομενη “ναζιστικοποιηση” της οικονομιας. Πολλες απο τις βιομηχανικες της εγκαταστασεις εδραζονταν διπλα στα ναζιστικα στρατοπεδα συγκεντρωσης, απο οπου στρατολογουσε το απαραιτητο “εργατικο δυναμικο”. Χωρις την υποστηριξη της γερμανικης μεγαλοαστικης ταξης ο Χιτλερ ΠΟΤΕ δε θα μπορουσε να βρεθει στην εξουσια.

Μα και τα ιδια τα αστικα πολιτικα κομματα, χρησιμοποιησαν τις ακροδεξιες παρακρατικες ομαδες, για να σωσουν τη Δημοκρατια της Βαιμαρης, απο τον κινδυνο μιας εργατικης επαναστασης και της σοβιετοποιησης της Γερμανιας. Ο σοσιαλδημοκρατης ηγετης Friedrich Ebert ηταν αυτος που εδωσε εντολη στα ακροδεξια, και προγονους του ναζιστικου κομματος, ταγματα Freikorps να καταπνιξουν την επανασταση του 1919 και να δολοφονησουν τους Luxemburg/ Liebknecht, ηγετες των επαναστατημενων εργατων του Βερολινου.

Μα δε χρειαζεται να καταφυγουμε μακρια. Τι εγινε στην ιδια τη χωρα μας με την απελευθερωση της χωρας απο τη ναζιστικη κατοχη και τον τερματισμο του Β’ Παγκοσμιου Πολεμου. Οι αστοι πολιτικοι (Παπανδρεου, Σοφουλης, Παπαγος, Τσαλδαρης κ.α.) σε συνεργασια με τη βασιλικη οικογενεια και τη βοηθεια των Αγγλοαμερικανων, δεν οδηγησαν τη χωρα στη σφαγη των Δεκεμβριανων και ακολουθως στον Εμφυλιο Πολεμο? Γιατι ΔΕΝ τιμωρηθηκε κανενας δωσιλογος της Κατοχης? Τι εγινε με τους αγωνιστες της Εθνικης Αντιστασης, που στελεχωσαν ΕΑΜ/ΕΛΑΣ? Αντι λοιπον των συνεργατων των ναζιστων, οι δευτεροι βρεθηκαν στα στρατοπεδα συγκεντρωσης του μετακατοχικου κρατους.

Όχι, εκμηδένιση της πολιτικής είναι αυτό που ανέφερα στο post μου (για το συμψηφισμό αναρχικών- Χρυσής Αυγής). Σχετικά με το τι είπες για τις εκλογές δεν έκανα ούτε ένα σχόλιο, πραγματικά απορώ πως τα συνδυάζεις κάποια πράγματα! Και μετά αναρωτιέσαι γιατί λέω ότι είσαι άτομο του ‘‘λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει’’.

Ωραία, μιας και το συγκεκριμενοποίησες τώρα, μου αρέσει ακόμα πιο πολύ: τα άτομα που εκδίωξαν τους χρυσαυγίτες είναι οι γνωστοί μπάχαλοι. Υποθέτω ότι ξέρεις ποιοι ήταν. Εγώ που δεν τους ξέρω, ξέρω απλά ότι είναι άτομα που εκδίωξαν χρυσαυγίτες (’‘επεισόδια’’). Μάλλον πρέπει να ξέρεις περισσότερα πράγματα για αυτούς, γιατί εγώ σε καμία περίπτωση δε θα έλεγα ότι άτομα που εκδίωξαν χρυσαυγίτες είναι το ίδιοι με τους χρυσαυγίτες. Λέω εγώ τώρα.

Τώρα για το τι παρακινεί ή όχι το indymedia, μάθε ότι το indymedia γενικά είναι ένας χώρος αντιπληροφόρησης όπου ο καθένας μπορεί να ανεβάσει πληροφορίες, κείμενα, αναλύσεις κλπ. Οπότε αυτά τα ‘‘το indymedia σπέρνει το μίσος’’ πες τα αλλού. Μάλλον δεν έχεις ιδέα πώς λειτουργεί το μέσο, αλλιώς θα έκανες άλλη κριτική, γιατί χωράει κριτική στο μέσο, και μεγάλη μάλιστα. Αλλά το indymedia δεν είναι ένα πρόσωπο ή μία ομάδα που ‘‘παρακινεί’’ π.χ. Το πώς χρησιμοποείται, που έχει καταντήσει το μέσο κλπ. είναι ένα θέμα, αλλά θα εκτιμήσω κριτικές που έχουν μία βάση.

Αυτή τη στιγμή ο Άδωνις δήλωσε τα εξής στον Χατζηνικολάου:

“Θέλουμε κυβέρνηση όπου να συμμετέχουμε όλοι [B]εμείς [/B]που θέλουμε τον καπιταλισμό και πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά και την αστική δημοκρατία αλλιώς το 14% του ΚΚΕ θα γίνει 34% και θα μας κυβερνήσουν οι μπολσεβίκοι”

Με γειά σας. :slight_smile:

“ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝΕ ΔΗΛΑΔΗ!!!”

'Εστω και από σπόντα αναφέρθηκε το αυτονόητο. Πρώτη φορά μεταπολιτευτικά το ΚΚΕ έπιασε διψήφιο - 14%,(εντάξει δε λέω, με 40% αποχή, αλλά πήρε και 20000 παραπάνω ψήφους), και η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι έχουν χέσει τα βρακιά τους.

http://www.facebook.com/pages/ANARCHIKOI-MPOLSEBIKOI-AUTE-E-GE-DEN-SAS-ANEKEI/124420590921543