Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Έχει ωφεληθεί και η Ελλάδα. Ίσως όχι όσο θα μπορούσε γιατί ποτέ το θέμα δεν τέθηκε με ειλικρίνιεια ούτε υπήρξε μία ξεκάθαρη μακροπρόθεσμη μεταναστευτική πολιτική, αλλά σίγουρα ωφελήθηκε.

Γενικά κανείς μας να μην κλαψουρίζει για την ΧΑ. Δεν μας ήρθε ουρανοκατέβατη. Καπιταλισμό έχουμε και αστική δημοκρατία . Εδώ ρε σεις εδώ και πολλά χρόνια “συζητάμε” κανονικά και ισότιμα με τον Βορίδη και τον Άδωνι . Ε ας λουστούμε τώρα και την τρου εκδοχή των εθνικοπατριωτών για να στανιάρουμε. Έχουμε 10 χιλίάδες ψηφοφόρους του Μιχαλολιάκου στην Αθήνα. Να τους χαιρόμαστε και αυτούς και την χρυσή αυγή…

Κατά τα άλλα η αποχή έφτασε στο 40 %. Προφανώς δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό. Ίσα ίσα που τα 2 μεγάλα κόμματα που κατέστρεψαν και καταστρέφουν τη χώρα ευνοούνται από την αποχή. Για εκλογές δεν πάμε άμεσα, αλλά τα νέα μέτρα απ’ ότι φαίνεται έρχονται. Με τις υγείες μας…

Βtw μια και αναφερθηκε ο Βολταιρος πριν,να συμπληρωσω οτι εκτος του οτι ειναι οπως τα ειπε ο Καρβου,ο διπροσωπος αυτος κυριουλης,εκτος απο διανοητης ηταν παραλληλα ενα απ τα μεγαλυτερα γλυφτρακια και κυριος των τιμων πολλων στυγερων ηγεμονων της εποχης,τους οποιους φροντιζε να στολιζει με παιανες,ωστε να λαμβανει υλικα οφελη.Αν διαβασετε επιστολες του προς αυτα τα βασιλικα αποβρασματα θα ξερνατε κουβαδες.(ολιγον οφ τοπικ ιστορικη παρενθεση)

H παρουσία της Χ.Α. στο δήμο της Αθήνας δεν είναι απλώς θλιβερή κατάσταση.
Είναι ένα ακόμα βήμα προς τη ζούγκλα που πρόκειται να επικρατήσει από δω και πέρα.

η αποχή έδωσε καθαρά ώθηση στο ποσοστο της χ.α.
αλλά ακόμη και έτσι είναι τραγικό το γεγονός οτι ενα τέτοιο ποσοστό ανθρώπων ψηφίσαν αυτούς…

*δυστυχώς ο αδερφός μου βγαίνει αληθινός…
ψηφίστε τους λίγο ακόμα να δείτε που θα φτάσουμε…

Tο πρώτο βήμα έγινε… επόμενο έδρα στη Βουλή!

Δεν το βλέπω καθόλου απίθανο μιας και είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (όταν γίνουν) τα ποσοστά αποχής θα είναι στα ύψη!!!

Ο μπερλουσκονισμος στην θεσσαλονικη καλα κρατει.Ψωμιαδης 43.11.Ρεεεεεεεεεεεε ειστε ηλιθιοι???[προς θεσσαλονικεις]

Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά φαίνεται ότι ο λαός αγαπάει Ψωμιάδη.

Εϊναι η γραφικότητά του; Είναι ότι τον θεωρούν έναν “δικό” τους παιδί του λαού και όχι όπως όλους τους άλλους πολιτικούς; Δεν ξέρω.

Χάνω πάσα ιδέα για μια πόλη που ψηφίζει άτομο που το σήμα κατατεθέν του είναι ο Ζορο, ούτε ο Βεργής δεν είναι τόσο καραγκιόζης

χ.α. , ψωμιαδιδες…
πάμε πολύ καλά…

Γιατί ρε παιδιά στην Αθήνα βγαίνουν οι αναρχικοί? :stuck_out_tongue: Μπακογιάννη, Κακλαμάνης και δώκε στο λαό συντήρηση.

Δεν είναι η αποχή αυτή που έφερε τη ΧΑ εδώ. Η αποχή σε τέτοια επίπεδα περίπου κυμαίνεται εδώ και δέκα χρόνια.

Είναι η απαξίωση των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ στα θέματα της αυτοδιοίκησης με την επιμονή τους σε πολιτικά πρόσωπα (και κομπίνες φυσικά), σε συνδυασμό με την απουσία μιας στιβαρής πρότασης από την κατακερματισμένη αριστερά. Αυτό το σκηνικό έφερε στην επιφάνεια το ΛΑΟΣ πριν δέκα περίπου χρόνια, και ήρθε τώρα η ώρα της ΧΑ.

Καμιά αισιοδοξία, καμιά ελπίδα.
Ελπίζω μόνο αυτό να είναι ο πάτος του βαρελιού και να μην πάει παρακάτω.

Ο Ψωμιάδης μπορεί να κάνει τον καραγκιόζη αρκετές φορές αλλά χαζός δεν είναι. Ξέρει να λαϊκίζει πολύ καλά…

Προβάλλει την εικόνα του ανθρώπου που αγαπάει την εκκλησία, κερδίζοντας έτσι τις μεγάλες ηλικίες της συντηρητικής Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει και την εικόνα του ανθρώπου που ήρθε από τον Πόντο και κατάφερε να φτάσει ψηλά, κερδίζοντας την πλειοψηφία των εκ μικράς ασίας ψηφοφόρων που είναι πάρα πολλοί στην Μακεδονία…

Και από την άλλη δεν είχε ποτέ έναν δυνατό αντίπαλο… Με την Πατουλίδου γελούσαν και τα τσιμέντα στη Θεσσαλονίκη…

Οπότε μην σας κάνει εντύπωση που βγήκε ξανά… Εμένα με έκανε εντύπωση που δεν βγήκε με την 1η…

Το μόνο καλό είναι ότι πλέον δεν τον τρώμε στην μάπα μόνο εμείς σαν νομάρχη αλλά και στις: Ημαθία-Κιλκίς-Πέλλα-Πιερία-Σέρρες-Χαλκιδική. Δεν σας χάλασε κουφάλες…:smiley:

@Bleedin
Η εμπειρία μου λέει ότι σε όλα υπάρχει μόνο άνω όριο

Ρε παιδιά, μην τρελαινόμαστε, όμως, με τη χθεσινή άνοδο της Χρυσής Αυγής στα εκλογικά αποτελέσματα. Δε λέω ότι αυτό δε δείχνει κάτι, αλλά ας μην παριστάνουμε και τους έκπληκτους και ότι από σήμερα ξεκινάει το πρόβλημα. Η κατάσταση αυτή προετοιμαζόταν και είχε γερά θεμέλια εδώ και πολύ καιρό. Δεν είμαι από Αθήνα, απλά μιλάω με άτομα από Αθήνα, αλλά τα γεγονότα σε Άγιο Παντελεήμονα κλπ. που συμβαίνουν εδώ και μήνες θα έπρέπε να ήταν η εστίαση του προβλήματος εδώ και καιρό, και όχι τα εκλογικά αποτελέσματα. Φυσικά είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις κι εδώ, αλλά το λέω γιατί από χτες βλέπω τόσα posts με περιεχόμενο ‘‘πω- πω τι πάθαμε’’, ‘‘ανεβαίνει η ακροδεξιά’’ κλπ. Δηλαδή περιμέναμε τις κάλπες για να το αντιληφθούμε αυτό; Ξαναλέω, δε σνομπάρω τα αποτελέσματα των φασιστών στις κάλπες, απλά σημειώνω ότι η ρίζα του προβλήματος ήταν γερή εδώ και πολύ καιρό.

Όσον αφορά το ζήτημα του ‘‘όσοι κάνανε αποχή ας τα λουστούνε τώρα’’, θέλω να πω, ΟΚ, χαλαρώστε λίγο. Και να μη λέμε πάλι τα αυτονόητα, δηλαδή ότι αποχή από αποχή διαφέρει μπλα, μπλα, μπλα. Δηλαδή στις κάλπες θα παιχτεί ο αντιφασισμός;

Όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτών των ατόμων (κουβέντα που ξεκίνησε στο άλλο topic) δε θέλω να πω πολλά, ούτως ή άλλως αυτά έχουν ειπωθεί και επί ημερών damnation κλπ. Δύο πράγματα μόνο: η ανοχή, για μένα, και πόσο μάλλον [B]η υπεράσπιση[/B] τέτοιων αντιλήψεων κάνει το 50% της δουλειάς τους. Αυτό για τον ανοιχτόμυαλο user που θέλει να υπερασπιστεί μέχρι θανάτου τους χρυσαυγίτες (μπορείς να κάνεις και ωραία λογοπαίγνεια/αστειάκια με αυτό που είπε, αλλά άσ’ το, φλερτάρεις με το ψαλίδι μετά). Δεύτερον, η εκμηδένιση της πολιτικής από το Mule (που το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, δεν είναι κάτι καινούριο) είναι επίσης κάτι επικίνδυνο. Χρυσαυγίτες και αναρχικοί ένα μάτσο ίδιοι. Δεν έχει σημασία αν η Χρυσή Αυγή είναι μία συγκεκριμένη ομάδα με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και συγκεκριμένο τρόπο δράσης, ενώ οι αναρχικοί είναι ένας χαρακτηρισμός που χωράει πασιφιστές μέχρι ένοπλο π.χ. Όχι, για το Mule, όπως βλέπουμε, είναι το ίδιο. Γιατί; Ε γιατί παρανομούν οι μεν, παρανομούν και ΚΑΠΟΙΟΙ από τους δε (εμείς σε αυτούς θα αναφερθούμε, μιας και αυτούς ακούμε από δω και από κει, που να το ψιερίζουμε τώρα να δούμε τι παίζει πραγματικά, δεν έχουμε και πολύ χρόνο), οπότε έτοιμη η ετυμηγορία: και οι δύο το ίδιο! Μπράβο! :slight_smile:

Πραγματικά με κάτι τέτοια post, ή post τύπου ‘‘το indymedia σπέρνει το μίσος’’, χαρίζετε άφθονο γέλιο σε πολλούς (υποθέτω) users του forum. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται από άγνοια/χαζομάρα ή από συγκεκριμένη πολιτική στόχευση τύπου ‘‘λέγε λέγε γενικολογίες κάτι θα μείνει, σύγχηση’ κλπ., αλλά νομίζω το δεύτερο. Θα ζήσουμε και με αυτό, τι να κάνουμε. Εδώ θα ζήσουμε με τους μαχαιροβγάλτες στα δημοτικά συμβούλια, σ’ αυτό θα κολλήσουμε;

Bleedin πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου. Νομίζω όμως πως το βαρέλι απλά δεν έχει πάτο. Μπορούμε να φτάσουμε μέχρι την αυτοκαταστροφή μας…Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Έχουμε μόλις 6 μήνες μνημονιο και 1 χρόνο πασόκ.

Γράφτηκε κάτι τέτοιο πρόσφατα από τον Mule και δε το πήρα χαμπάρι;

Προς τι η έκπληξη; Τα εξήγησαν μια χαρά οι προηγούμενοι. Στο κάτω-κάτω, εδώ στην Αθήνα βγαίνει ο Κακλαμάνης…
Στην τελική, οι περισσότεροι συνεχίζουν να ψηφίζουν κομματικά, οπότε ο δικομματισμός καλά κρατεί (αν και με πολλές απώλειες, λόγω και της αποχής σε μεγάλο βαθμό).
Όσο για την ΧΑ, θυμάμαι σε κάποιες εθνικές εκλογές (το 2009 νομίζω) είχαν πάρει πάνω από 20.000 ψήφους πανελλαδικά. Στην Αθήνα δεν θυμάμαι πόσοι τους ψήφισαν τότε, αλλά μάλλον αυξήθηκαν. Τώρα, να πάρουν και έδρα στη βουλή κάποτε… δύσκολο, αλλά τι σημασία έχει… εδώ έχουμε το ΛΑ.Ο.Σ.!!!

Πα-πα-παπα-παρακαλώ; 8O

μέχρι σήμερα η χρυσή αυγή ήταν απλά μασκότ. τώρα που έπιασε τέτοιο ποσοστό ήρθε η ώρα για την ποινικοποίησή της