Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Σκατά στα μούτρα μας και επίσημα. Αναρωτιέμαι αν αυτό το ποσοστό θα ανέβαινε ή θα κατέβαινε αν η αποχή ήταν μικρότερη(το οποίο ποσοστό αποχής το έχει κανείς διαθέσιμο παρεπιπτόντως?)

Αναμαινόμενο ήταν πέσατε από τα σύννεφα?

Εν τω μεταξύ, τα κόκκαλα του Βολταίρου σήμερα τρίζουν όλη μέρα. Είχε γράψει κάποτε ο φίλαθλος (ναι, η αθλητική εφημερίδα) την φράση του “I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it” κι έκτοτε το πήραν όλοι και το ξέσκισαν χρησιμοποιώντας το όπου να’ναι/βόλευε.

Όχι, ούτε ο Βολταίρος δε θα υπερασπιζόταν μέχρι θανάτου την προσπάθεια της Χ.Α. να στρατολογεί κόσμο για να πραγματοποιεί βίαιες επιθέσεις στα μέλη της ελληνικής κοινωνίας που δε γουστάρει και να φιμώνει όσους έχουν μάτια και βλέπουν. Ο Βολταίρος είπε αυτή τη φράση προσπαθώντας να τραβήξει την κοινωνία του έξω από το σκοταδισμό και τη τυφλή βία που κυριαρχούσε στο μεσαίωνα. Αμαρτία να της αλλάζουμε το νόημα προς υπεράσπιση του σκοταδισμού και της τυφλής βίας.

Οποιασδήποτε μορφή στήριξης στη Χ.Α. (ακόμη και παραφράζοντας Βολταίρο) και στις μεθόδους της ισοδυναμεί με στήριξη σε προσπάθειες φίμωσης και αδικαιολόγητου εκδιωγμού μελών της ελληνικής κοινωνίας και συνεπώς αντιτίθεται με τη φράση του Βολταίρου.

Δεν υπάρχει αντικειμενική συζήτηση βλέπω δεν πειράζει δεν περίμενα κάτι περισσοτερο.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως ένας moderator δεν απαντάει εκεί που πρέπει, αλλά όπου του κατέβει. Αλλά θέλω να κάνω μια διόρθωση: Εγώ το πήρα από την αθλητική ηχώ, γιατί είμαι βάζελος. Την Αθλητική Ηχώ που την διαβάζω κάθε μέρα, και πάω στο γήπεδο 7 μέρες την εβδομάδα, ακόμα και όταν δεν έχει αγώνα στο γήπεδο. :!:

Η χρυσή αυγή στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Ντροπή μας.

Τότε σου προτείνω να ανοίξεις και κανένα βιβλίο για να καταλάβεις τι είπε ο Βολταίρος και να ενημερώσεις και την Ηχώ.

Ως πολίτης απάντησα στο τόπικ που όφειλα. Αν περιμένεις απάντηση μου κι ως moderator θα περιμένεις κι άλλο. Δικαίωμα μου να απαντάω όπου κι όποτε θέλω και περιμένω από εσένα να το υπερασπιστείς.

Guten Nacht

Αναρωτιέμαι πάντως αν αυτή η εκπροσώπηση είναι το πρώτο από τα πολλά κακά που μας έρχονται…

Μην ανησυχείς Karvou, σοβαρότερη απάντηση δεν περίμενα.

おやすみ :stuck_out_tongue:

ΥΓ. Μόνο Αθλητική Ηχώ, δεν διαβάζω βιβλία εγώ.

Αυτή η εκπροσώπηση είναι η απόδειξη πως κάτι στραβό γίνεται στην Αθήνα και ο κόσμος παρασύρεται από λαοπλάνους. Αν επικεντρωθούμε μόνο στο να αποδείξουμε στον κόσμο ποιοι είναι, θα έχουμε καταφέρει ως κοινωνία μια τρύπα στο νερό και θα τους έχουμε δώσει ακόμη περισσότερη ισχύ. Μόνο επίλυση των προβλημάτων στις υποβαθμισμένες περιοχές, μπορεί να αποδυναμώσει τέτοιους ανθρώπους. Και η επίλυση είναι η αφομοίωση από την κοινωνία μας των μεταναστών.

Είναι πάντως, πραγματικά φοβερό το πώς οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι έγιναν οικονομικές αυτοκρατορίες στηριζόμενοι στους φιλόδοξους και εργατικούς μετανάστες τους και εμείς στην Ελλάδα, ενώ προσπαθούμε να κάνουμε τα ελληνικά προϊόντα πιο ανταγωνιστικά, μπας και σώσουμε την οικονομία μας, προσπαθούμε να τους διώξουμε από τη χώρα.

Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι γενικότερο φαινόμενο στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο στην Ελλάδα. Τα πρώτα σημάδια είχαν φανεί το 2007 που ο Jean-Marie Le Pen είχε βγει 4ος στις εκλογές στην Γαλλία.

Η πλάκα είναι ότι την έκφραση “I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it” τελικά δεν την είπε ούτε ο Βολταίρος αλλά ένας αντίπαλος του:p:p…

Αφού οι άντρακλες αντι να ανοίξουν τα μάτια στους χρυσαυγιτες ότι τούς χειρίζονται για προσωπικό στρατό και ότι αυτά που τους πουλάνε είναι μπαρούφες τους κυνηγάνε και αλληλοχτυπιούνται και τρέφουν την οργή τους και στο δημοτικό συμβούλιο θα βγεί και ο κόσμος θα την στηρίξει νομίζοντας πως θα βοηθήσει στο πρόβλημα της εγκληματικότητας και των μεταναστών.

@karvou: Συμφωνώ με το πρώτο μέρος του ποστ σου. Μια απορία όμως για το παρακάτω

Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή η επίλυση κατά τη δική σου γνώμη; Εγώ προσωπικά αυτό που μπορώ και κάνω είναι να εργάζομαι όσο το δυνατόν καλύτερα μπορώ στη δουλειά μου και να προσέχω ποιον υποστηρίζω με την όποια μικρή αγοραστική δύναμη έχω, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο για να βοηθήσω να βελτιωθεί η κατάσταση.

[SPOILER]
Κι εσύ λάθος είσαι. Μετέπειτα ιστορικός, προσπαθώντας να εξηγήσει τα πιστεύω του Βολταίρου για τη δημοκρατία του απέδωσε αυτά τα λόγια. Στην πραγματικότητα ο Βολταίρος δεν είχε πει τέτοιο πράγμα ποτέ, απλά είχε κάποτε γράψει σε ένα γράμμα του πως διαφωνεί με αυτό που του γράφει ο άλλος, αλλά θα υπερασπίστει μέχρι θανάτου το δικαίωμα του να γράφει κάτι τέτοιο. Η συζήτηση τους ήταν άσχετη με τα θέματα της δημοκρατίας[/SPOILER]

Το μεγαλύτερο θέμα για μένα στις εκλογές είναι η αποχή. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι με το να απέχει από την διαδικασία δεν στέλνει κανένα μήνυμα σε κανέναν. Ίσα ίσα χάρη τους κάνει που δεν πάει. Μεγαλώνουν και τα ποσοστά τους έτσι. Ο πολιτικός ελπίζει να ψηφίσουν μόνο 10 άτομα αρκεί τα 5 να ψηφίσουν αυτόν…
Αν πραγματικά θέλει κάποιος να στείλει ένα μήνυμα σε όσους είναι στην βουλή ας στηρίξει ένα μικρό κόμμα εκτός βουλής. Αν όλοι όσοι απέχουν ψηφίσουν “κόμμα φίλων Χατζηγιάννη” π.χ και βγάλουν στο εκλογικό αποτέλεσμα τα “λοιπά κόμματα” ένα ποσοστό 20% να δείτε τι καλά που λαμβάνουν όλοι τα μηνύματα τους:wink:…
Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε:(…

Εγώ σε τοπικό επίπεδο, επίπεδο Αμαρουσίου, είδα την αριστερά χωρισμένη σε τέσσερα κομμάτια, και αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για’μενα.

Απ’την μια υπάρχει ο συνδυασμός “Για ένα νέο Μαρούσι” του Κλαπάκη, ο οποίος είναι πολύ δραστήριος, αξιόλογος άνθρωπος, προσπαθεί, κυνηγάει τις μαλακίες που κάνουν ορισμένοι στο Μαρούσι κλπ. Όμως δεν ακούει, είναι λίγο στον κόσμο του , και για κάποιον ανεξήγητο λόγο είναι Πασοκ. :frowning: Όμως είναι σε δικό του συνδυασμό, όχι στον συνδυασμό του Πασοκ.

Απ’την άλλη οι του ΚΚΕ “Λαϊκή Συσπείρωση”, και αυτοί δραστήριοι, όμως αυτοί είναι σκέτη γραμμή, άντε γειά.

Απ’την άλλη είναι οι του “Εκτός των τειχών”, οι ας πούμε εντελώς ανεξάρτητοι της υπόθεσης, οι οποίοι απ’οτι έχω ακούσει έχουν κάποιες διαφορές με τους συνασπισμένους.

Και τέλος οι συνασπισμένοι, με το όνομα “Κόντρα στον καιρό”, που είχαν μια πολύ σημαντική απώλεια πέρυσι, χάθηκε ένας σπάνιος άνθρωπος, που έτρεχε πάρα πολύ για το Μαρούσι. :frowning: Όμως μάλλον και πάλι είναι μαζί με τον Κλαπάκη οι πιο δραστήριοι.

Μεγάλη κατάρα αυτή της αριστεράς, να είναι χίλια κομμάτια, που έχει συνήθως πολύ θλιβερά αποτελέσματα. Ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο, απ’οτι μου είπανε (δεν είμαι σίγουρος για αυτό το γεγονός) ο Πατούλης (Ν.Δ.) συνεργάστηκε με το Λάος.

Πολιτικοί χώροι αντίθετοι με την Χ.Α. σνομπάρουν τις εκλογές και καλούν σε “εκλογική απεργία” και άλλα αντίστοιχα ευφυή…
Ας μην κλαψουρίζουν λοιπόν αν η Χ.Α. που δεν σνόμπαρε τις εκλογές βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν!

Συμφωνώ 100%
Γερμανοί και Αμερικάνοι έχουν διαμετρικά αντίθετη παράδοση και πρακτική σχετικά με τη μετανάστευση (η πρόσφατη ατυχέστατη δήλωση της Μέρκελ “η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε” είναι ενδεικτική, Αμερικανος πρόεδρος που θα το έλεγε αυτό είχε τελειώσει) αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας εδώ.
Σαφώς και οι δύο χώρες έχουν ωφεληθεί απίστευτα οικονομικά από τη μετνάστευση.

Και η Ελλάδα έχει ωφεληθεί οικονομικά απ’ τη μετανάστευση.

Απλα η μεταναστευτική πολιτική των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με την δημιουργία γκέτο σε διάφορες περιοχές του δήμου αθηναίων την οποίο όχι απλά ανέχεται το κράτος, αλλά κατά τη γνώμη μου την προωθεί και το ίδιο για διάφορους λόγους, είναι αυτή που έδωσε το δικαίωμα στην Χ.Α. να επωφεληθεί.