Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Ολη η συζητηση μας απο τον εμπρησμο στο στεκι ξεκινησε. Και εν πασει περιπτωσει κολλαει δεν κολλαει, θελω σαφη και αρχιδατη απαντηση απο εναν περηφανο σταλινικο κομμουνιστη.

Δεν απαντας, τι να απαντησεις αλλωστε.
Οh wait… ‘‘Η πραγματικη επανασταση θα ερθει οταν ολος ο λαος θα ειναι ετοιμος’’. Περιμενε, το 7% θα ανεβει τα επομενα χρονια. Οπως ανεβαινει και τα τελευταια 40 χρονια… Οh wait again.

Περί αστικής τάξης: Ναι, αλλά αυτό τι πάει να πει; Μια δημοκρατία όντως έχει τον κίνδυνο να καταλήξει σε δικτατορία της μάζας, κάτι που είχε ειπωθεί από τον Τονκβίλ, ο οποίος και σκέφτηκε τον όρο, Tyranny of the Majority, και ο οποίος έδειξε ότι δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα αλλά πολιτικό, το πρόβλημα του να επικρατεί πάντοτε η πλειοψηφία χωρίς κανένα έλεγχο. Για αυτό και υπάρχει ο λεγόμενος διαχωρισμός των εξουσιών, για αυτό και το Νομοθετικό τμήμα του Κογκρέσου χωρίζεται σε δύο διαφορετικούς οίκους, ώστε να περιορίζεται κατά το δυνατόν αυτή η πιθανότητα. Αυτό που λες δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο τρόπος σκέψης της Δύσης εκείνη την εποχή και ιδιαίτερα λόγω της Ύφεσης ήταν γενικότερα υπέρ ιδεών για κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και της κοινωνίας στο σύνολο της (δηλαδή η σκέψη της εποχής έκλεινε σε μη καπιταλιστικές ιδέες), πράγμα το οποίο και απαιτεί βία για να επιβληθεί, ή ότι η βία ως μέσο θεωρείται δεκτό από την αριστερή ιδεολογία ακόμη και στο θεωρητικό της πλαίσιο, κάτι που την υποθάλπει και σε κάθε κοινωνία (προφανώς δεν εννοώ ότι υποθάλπεται μόνο από τη συγκεκριμένη ιδεολογία).

Περί επιχειρηματιών: Έτσι και αλλιώς, από την στιγμή που ο Γερμανικός λαός ήταν έτοιμος να αποδεχτεί τον Χίτλερ, πως δεν θα πήγαιναν αρκετοί επιχειρηματίες να τον υποστηρίξουν; Καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι οι επιχειρηματίες δεν είναι φιλόσοφοι, επιστήμονες ή οτιδήποτε άλλο για να εκπροσωπούν μια ιδεολογία ή ένα πολιτικό/οικονομικό σύστημα. Άνθρωποι με σκοπό το κέρδος είναι και όπου τους οδηγήσει αυτό θα πάνε οι περισσότεροι.

Περί διανοητών και επιρροής τους στο κόσμο: Ας φέρουμε τα παραπάνω στο σήμερα: γιατί να υποθέσω ότι είναι η ύπαρξη των Public, Fnac, Goodys, της Konica Minolta ή οποιαδήποτε μικρής ή μεγάλης ιδιωτικής επιχείρησης ο λόγος που θεωρούμε στην κοινωνία μας την βία τόσο αποδεκτή για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε ?και οπότε ελάχιστοι σοκάρονται όταν βλέπουμε τέτοιου είδους ανθρώπους όπως της Χ.Α. ή του ΛΑΟΣ να λαμβάνουν όλο και περισσότερες ψήφους-, και όχι οι καταλήψεις σχολείων, πανεπιστημίων, οι όποιες πορείες έχουν ως κύριο αποτέλεσμα την καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας (συνήθως όχι χονδρέμπορων αλλά του απλού κόσμου) και επεισόδια, κτλ.; Και γιατί να μην υποθέσω ότι ένας χώρος που όχι μόνο δεν διώχνει αλλά σε σημεία αποδέχεται αυτού του είδους συμπεριφορά και την προωθεί στα πανεπιστήμια, τα οποία είναι και η κύρια πηγή διαμόρφωσης της συνείδησης των νέων της δικής μου ηλικίας και οι οποίοι αργότερα δεν θα έχουν λόγο πλέον να προβληματιστούν για το αν πρέπει να κατακρίνουν τη βία, αφού έχουν μάθει πως αρκεί να συμφωνείς με το σκοπό της και δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτή;

Για την δήλωση μπορείς να παραθέσεις πηγή; Όχι τίποτα αλλά ακόμη και αν λέχθηκε με ακριβώς αυτό το τρόπο το νόημα μπορεί να διαφέρει ανάλογα τη περίσταση, αφού αν δεν κάνω λάθος ο Άξονας σε κάποιο σημείο του πολέμου προσπάθησε να κάνει ανακωχή με τους συμμάχους ώστε να αφοσιωθεί στη προσπάθεια ενάντια των Σοβιετικών, οπότε δεν θα μου φαινόταν απίθανο να είναι «καλόπιασμα» η δήλωση.

ναι με τις εκλογες θα γινει η επανασταση…καπως ετσι δεν εγινε και το '17?#-o

Kαι ξαναρωταω: Toτε γιατι εχετε γινει ενα με τις βουλευτικες καρεκλες σας και αφοριζετε καθε αντιδραση που δεν κινειται απο εσας ???

και ξαναλεω δεν ειμαι ΚΚΕ…

Νταξει ρε παιδι μου ακυρο το ‘‘σας’’ και λεω οι κκεδικες καρεκλες…

ε τωρα να μην κρινω εγω τη λαθος σταση του ΚΚΕ και την παρεξηγηση του κοινοβουλιου…παλι στις εκλογες τον εστειλαν τον κοσμο και ενω το ΔΝΤ και η ΕΕ μας γαμαει το πατερο…

Παραείσαι προκλητικός σήμερα. Σε πλάκωσε κανένας σύντροφος Σαλονικιός;

Για να τελειώνουμε, προφανώς και το κάψιμο του στεκιού αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τον οποίο όλοι οι φασίστες πρέπει να περάσουν από κρεμάλα. Τώρα δεν ξέρω πόσα κιλά αρχίδια εντοπίζεις σ’ αυτό που λέω, αλλά.

Για το αν είμαστε του συστήματος ή όχι, σε παραπέμπω στις πρόσφατες δηλώσεις Άδωνη (κάπου στις τελευταίες σελίδες είναι, ψάξου) και σε άλλες τον τελευταίο χρόνο από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τους οποίους κινούμαστε στα όρια της νομιμότητας, είμαστε επικίνδυνοι γιατί θέλουμε να καταλύσουμε το Σύνταγμα και την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία κτλ.

Αυτοί τον ξέρουν τον αντίπαλό τους, με αναρχικούς και αριστερούληδες ε, δε βλέπω να πολυασχολούνται. Ειδικά με τους αριστερούληδες άλλωστε είχαν αγαστή συνεργασία σ’ αυτές τις εκλογές σ’ ένα σωρό Δήμους και Περιφέρειες. Oh wait, ξέρω, εσύ δεν είσαι με κανέναν, είσαι μόνο αντικομμουνιστής. Fine. 8)

Ε ναι λοιπόν. Για άλλη μια φορά λες μπούρδες. You’re full of shit, για να μιλήσω τη γλώσσα σου.

Η μεγαλύτερη παραδοχή ότι όντως ο καπιταλισμός γεννάει και αναπαράγει συνεχώς το φασισμό βρίσκεται στο “ε και τί ήθελες να κάνουν οι άνθρωποι;” Πράγματι. Οι καπιταλιστές κοιτάνε το κέρδος τους και με ποιόν θα το εξασφαλίσουν καλύτερα. Χίτλερ; Ναι, δε γαμιέται. Χίτλερ. Οπότε ας τον βοηθήσουμε να ανέβει στην εξουσία και να πάρει στο κυνήγι κομμουνιστές και Εβραίους, και μετά, εχμ, λίγο πολύ τους πάντες. Πράγματι, δε γαμιέται; Χίτλερ και πάλι Χίτλερ. Δημοκρατία; Αστεία πράγματα.

Βέβαια είναι πολύ βολικό ότι “ούτως ή άλλως οι περισσότεροι με τον Χίτλερ ήτανε”. Απ’ τη στιγμή μάλιστα που στην αμέσως αποπάνω παράγραφο πληροφορηθήκαμε ότι ο φασισμός είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η “Τυραννία της Πλειοψηφίας”. Τελικά δηλαδή η πλειοψηφία μπορεί να επικρατεί χωρίς κανέναν έλεγχο; Γιατί ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι για την επικράτηση του φασισμού ευθύνεται ο λαός και όχι η αστική τάξη (απίστευτα προκλητική και χυδαία άποψη), στην πράξη όταν αυτή η επικράτηση εκφράστηκε ως φασισμός (ξανά, κατά τη δική σου, χυδαία εκτίμηση), η αστική τάξη δεν είχε κανένα μα κανένα πρόβλημα. Για μισό λεπτό. Κάτι δεν κατάλαβα καλά. Όταν λες “επικράτηση της πλειοψηφίας χωρίς κανένα έλεγχο” μήπως εκτός του φασισμού εννοείς επανάσταση, σοσιαλισμός/κομμουνισμός και τα ρέστα; Α ναι μωρέ. Να η βαθύτερη σχέση κομμουνισμού/φασισμού. Το είχα ξεχάσει. Μου την έφερες (;). Για κοίταξε να δεις κάτι πράγματα όμως. Η αστική τάξη επειδή βλέπει αυτόν τον κίνδυνο, φτιάχνει όλους αυτούς τους ωραίους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, “διαχωρίζοντας τις εξουσίες” και λοιπές τελειότητες, για να προστατέψει τη δημοκρατία από τον κομμουνισμό. Όταν όμως γίνεται φασισμός συντάσσεται αυτόματα με τους Χίτλερ και τους Μουσολίνι και όλους αυτούς. Ωχ; Τί έγινε ρε παιδιά; Μας πιάσανε; ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Τώρα τα περί βίας είναι, αναμενόμενα, αστεία. Η βία λοιπόν υποδαυλίζεται από τους “αριστερούς διανοητές”, γενικά τους κομμουνιστές κι όσους μιλάνε για ανατροπή του συστήματος, και εφαρμόζεται στην πράξη από τους φασίστες οι οποίοι, βέβαια, τη στρέφουν ενάντια στους κομμουνιστές κι όσους μιλάνε για ανατροπή του συστήματος, γιατί όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Γεώργιος Παπαδόπουλος, “θέλουν να καταλύσουν το Έθνος, τις κοινωνικές αξίες κτλ. κτλ. κτλ.” Ας την αφήσουμε όμως αυτήν την κραυγαλέα αντίφαση. Το συμπέρασμά μας είναι ότι για τη βία η μόνη που δεν ευθύνεται είναι η αστική τάξη. Ούτε την υποστηρίζει στα λόγια, ούτε την ασκεί στην πράξη. Αλήθεια; Γιατί σα να μου φαίνεται ότι πολλές φορές όταν γίνεται απεργία ή κινητοποίηση από τους εργάτες οι επιχειρηματίες καλούν την κυβέρνηση να βάλει τάξη, φέρνοντας τα ΜΑΤ, την αστυνομία, διάολε! και το στρατό αν χρειαστεί, για να ασκήσει βία εναντίον των εργατών (βέβαια προσέχουν τί λένε και το βαφτίζουν “τήρηση των νόμων”), ενώ άλλες, ουκ ολίγες φορές φέρνουν απ’ ευθείας δικούς τους ανθρώπους, τραμπούκους και χτιστούς, περίεργους τύπους, να κάνουν αυτή τη δουλειά. Αυτή η βία μάλλον δε μας πειράζει καθόλου. Άλλωστε έχουμε λάβει τα μέτρα μας και περιορίζουμε τη βία στο καθαυτό “φυσικό” της επίπεδο και δε θεωρούμε βία τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών που φέρνουν τον εργάτη στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, γενικά την ένταση της εκμετάλλευσης της μισθωτής εργασίας. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τελικά, από κει που η “δική μας” βία είναι 100000 φορές μεγαλύτερη, συστηματικότερη, αποτελεσματικότερη και αγριότερη, καταφέρνουμε να την παρουσιάσουμε ως εάν ήταν ανύπαρκτη, ή, στη χειρότερη περίπτωση αμελητέα και στην καλύτερη δικαιολογημένη. Άρα εμείς οι καπιταλιστές είμαστε οι καλοί της υπόθεσης. Μπράβο μας!

Τέλος, καλή η προσπάθεια να βγουν λάδι οι Αμερικάνοι, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι αστοί για τα βρώμικα παιχνίδια τους πριν, μετά, ακόμα και κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ, αλλά εν τέλει απάντηση στο “δια ταύτα” δεν είδαμε. Και μάλλον ούτε θα δούμε. Oh well.

Και για να μην το ξεχάσω:

[SPOILER]Απλά πράματα. 8)[/SPOILER]

:lol: Οι συντροφοι σου στη Θεσσαλονικη εδω και πολυ καιρο ειναι εξαφανισμενοι απο καθε ειδους συλλογικη διαδικασια. Δυστυχως.

Εγω παλι βλεπω οτι οι φασιστες δεν ασχολουνται καθολου μαζι σας, παρα μονο εναντιωνονται στο Συριζα και στους αναρχικους.

Για το τριτο bold, πραγματικα με προσβαλλεις λεγοντας οτι δεν ειμαι με κανεναν παρα μονο αντικομμουνιστης. Αλλα ετσι εχετε μαθει: oποιος μιλησει αρνητικα για εσας και το κομμα σας ειναι ουδετερος, απολιτικ και αντικομμουνιστης. Γνωστο το παραμυθι. Ελπιζω να το λες απλα για να με πικαρεις.

Σόρι αν σε προσέβαλα ΝαητΣκαϊουλίνι.

Αυτό που έγραψα το γραψα επειδή απ’ ότι έχεις δείξει είσαι πότε με τον ΣΥΡΙΖΑ, πότε με τους αναρχικούς, γενικά λίγο ό,τι να ναι. Θα μου πεις βέβαια, αποκλείεται να είσαι και τα δύο; Τώρα που το σκέφτομαι, όχι. Τόσο το χειρότερο για σένα βέβαια.

Επαναδιατυπώνω λοιπόν: οι κυρίαρχες δυνάμεις στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, οι οποίες βεβαίως και δεν είναι οι περιθωριακές νεοναζιστικές ομάδες που μου λες, απαντώντας “Τετάρτη” στην ερώτηση “τί ώρα είναι;”, δεν αντιμετωπίζουν ως αντιπάλους τους [I]εσάς τους Συριζαιοαναρχικούς[/I] (ε; ε; 8)), ίσα ίσα που σας αγαπάνε και οι υποψήφιοί τους κατεβαίνουν μαζί [I]σας[/I] στις εκλογές. Μήπως κατάλαβες τώρα τί θέλω να πω; Ή θα μου απαντήσεις πάλι “ναι αλλά οι φασίστες δεν τα βάζουν μαζί σας”; Εμ προφανώς και δεν τα βάζουν μαζί μας, γιατί πολύ απλά [I][B]δεν τους παίρνει[/B][/I] αγορίνα μου. Θες να μάθεις τί θα γίνει αν, χτύπα ξύλο, αυτό αλλάξει και αρχίσει να τους παίρνει; Ξαναδιάβασε την ελληνική Ιστορία σου των δεκαετιών '40/'50/'60/'70.

Όσο για τις συλλογικές διαδικασίες που λες, ίσως η άποψή σου για το τί σημαίνει ο ίδιος ο όρος είναι κάπως… εχμμμ… να το πω ευγενικά… στρεβλή. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς πως μπορεί να μιλάς για “εξαφανισμένους”.

Φιλάκια, πάω για ύπνο τώρα. 8)

Tι γίνεται ρε πούστη εδώ μέσα, δύο μέρες δεν προλαβαίνει κανείς να συμμετέχει και το θρεντ έχει προχωρήσει καμιά δεκαριά σελίδες.

Ξεκινώντας από κάποιες απαντήσεις που οφείλω προσωπικά λοιπόν:
Isis, εγώ έγραψα κάτι για την σημερινή Γερμανία και το που “ανατράφηκαν” οι νεοναζί της και εσύ μου απαντάς με ένα κατεβατό για την δημοκρατία της Βαϊμάρης και μάλιστα προβάλλοντας της ως πρότυπο καπιταλιστικής οικονομίας! [-X
Η άνοδος του ναζισμού στην Γερμανία είναι ένα θέμα που σηκώνει ένα θρεντ από μόνο του και έχει πολλές πτυχές που σηκώνουν ανάλυση, από το ποιά ήταν η Γερμανική φιλοσοφική παράδοση μέχρι το ποιός ήταν ο βαθμός συμετοχής/συνενοχής της πλειονότητας του Γερμανικού λαού.

Την πιό ουσιώδη απάντηση στην νοητική ακροβασία/ευσεβή πόθο κάποιων από εσάς πως ο καπιταλισμός γεννά τον φασισμό σας την έδωσε σε κάποια αποστροφή του ποστ του ο Πυραμίδας αλλά την προσπεράσατε για να του την πέσετε αρκετοί (και αξιόλογοι χρήστες ακόμα…) είτε κατηγορώντας τον πως δεν ξέρει ιστορία (προσάπτοντας του και για πράγματα που δεν έγραψε στο ποστ του) ειτε επισημαίνοντας τίνος αδερφός είναι (λες και αυτό έχει σημασία)

Γιατί λοιπόν στις ιστορικά και κατ΄εξοχήν ελεύθερες οικονομίες του κόσμου, στις ΗΠΑ και τη Βρεταννία δεν υπήρξε ποτέ σοβαρό ναζιστικό/φασιστικό κόμμα που να έφτασε να διεκδικεί την κατάληψε της εξουσίας;

Κακά τα ψέματα: O απολυταρχισμός οποιασδήποτε απόχρωσης, βρίσκει γόνιμο έδαφος εκεί που υπάρχει οικονομική αποτυχία, μιζέρια και δυσαρέσκεια. Ναι, δυστυχώς η σημερινή Ελλάδα πληρεί τις προϋποθέσεις. Αλλά μην μου πείτε πως η σημερινή Ελλάδα είναι πρότυπο καπιταλιστικής οικονομίας γιατί με τον ένα στους τέσσερις να δουλέυει για το δημόσιο, θα πρέπει να αρχίσουμε να ξανα-ορίζουμε βασικές έννοιες!

Θέλω να γράψω και κάποια πράγματα για το θέμα της “εξομοίωσης Ναζισμού-Κομμουνισμού” που κάνει αρκετούς να θιγονται (καποιους πιό δικαιολογημένα από άλλους) αλλά δεν έχω χρόνο, θα επανέλθω (κανονίστε να έχετε ποστάρει 10 σελίδες πάλι στο μεταξύ :p).

Πρότυπο καπιταλιστικής οικονομίας δεν είναι σίγουρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως [B]δεν [/B]είναι καπιταλιστική. Τι έχουμε δηλαδή ελευθεριακές καταστάσεις και δεν το κατάλαβα? :stuck_out_tongue:

1 στους 4 δουλεύει για το δημόσιο?? Mule η ελλάδα δεν είναι ούτε δανία, ούτε φινλανδία για να έχει αυτά τα ποσοστά. Έγινε απογραφή ξέρεις και έδειξε εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτό που πιστεύεις.

Στον πίνακα που καταγράφει το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων επί του συνόλου των εργαζομένων κάθε χώρας, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 14η θέση επί συνόλου 17 ευρωπαϊκών κρατών, με επίδοση 11,4%.

http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100919.htm

Ρε 'σύ Γράκχε, το γάμησες και ψόφησες, να πούμε. Όσο και να μου φαίνεται γελοία αυτή η κόντρα ‘‘ο Στάλιν ήταν καλός ή κακός’’ και τα όσα έχετε πει εκατέρωθεν, κάποια πράγματα σας κάνουν να φαίνεστε γελοίοι να πούμε.

Ρε 'σύ Nightsky, δηλαδή, ειλικρινά περιμένεις ότι ο Γράκχος και ο κάθε Γράκχος, ακόμα και πιο κλειστόμυαλος σταλινιστής κνίτης (α, λάθος, ο Γράκχος είναι και αυτός :p) θα χαιρόταν αν καίγονταν ζωντανοί 5 αναρχικοί μέσα σε ένα βαγόνι ραδιοφωνικού σταθμού μετά από επίθεση 20 φασιστών; Γιατί κάτι τέτοιο πήγε να γίνει προχτές. Ε, δεν το νομίζω. Δηλαδή τι κάθεσαι και ρωτάς να πούμε.

Κι εσύ, ρε Γράκχε, τι να πω, και γαμώ τις απαντήσεις στην ερώτηση του Nightsky για τις βουλευτικές καρέκλες σας. ‘‘Οι δηλώσεις του Άδωνη και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.’’. Well done, my friend, αφού ο Άδωνης και η ΠΑ.ΣΟΚ.- άρα δήλωσαν ότι είστε στα όρια της νομιμότητας, τότε η επαναστατική συνείδηση σας μπορεί να είναι καθαρή.

Όσο για το ‘‘δεν τολμάνε οι χρυσαυγίτες να τα βάλουν μαζί μας’’, εκεί να δεις γέλιο! 8O Φοβερή απάντηση- επιχείρημα το '‘θα πάθουν ότι έπαθαν το ‘40’’. Και για τις εκλογικές συνεργασίες ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ- Χρυσή Αυγή καλά τα λες, αλλά πρόσεξε μην πεταχτεί κανάς παλιός και θυμηθεί τις κοινές πορείς Κ.Κ.Ε.- Χρυσή Αυγή για το Μακεδονικό το '92 και για τη Σερβία το ΄97. Κρίμα δε θα 'ναι;

Κάθεστε και τσακώνεστε για το ποιος είναι ο true επαναστάτης, ποιος κινδυνεύει πιο πολύ απ’ τους φασίστες και αν ο Στάλιν ήταν άγιος ή σφαγέας. Λες και υπάρχει καμία πιθανότητα να πείσετε ο ένας τον άλλον. Ο καθένας σ’ αυτήν την ιστορία κάνει τις επιλογές του. Άλλος με την κοινωνική επανάσταση, άλλος με τις καρέκλες της βουλής. Μαζί δε γίνονται.

@Mule
Καλώστονε κι ας άργησε. =Ρ ΟΚ, η αλήθεια είναι ότι δε λες και πολλά πράγματα, οπότε θα σταθώ σε δύο σημεία.

Δε νομίζω ότι το θέμα μας είναι μόνο αυτό. ΟΚ, κανείς δε θα πει ότι σ’ αυτόν τον τομέα οι ΗΠΑ και η Αγγλία έχουν χειρότερη παράδοση από τη Γερμανία ή την Ιταλία, φερ’ ειπείν, αλλά και στις δύο αυτές χώρες υπήρξε διόλου αμελητέο φασιστικό ρεύμα που μπορεί να μην πήρε την πολιτική εξουσία, όπως στη Γερμανία, αλλά σίγουρα έκανε αρκετό “σαματά”, επηρρέασε αρνητικά συνειδήσεις, συνολικά έκανε ζημιά στη δημοκρατία γενικά και όχι μόνο στο κομμουνιστικό κίνημα. Για να μην αναφέρω ότι στις κατά τ’ άλλα φιλελεύθερες ΗΠΑ οι κομμουνιστές αντιμετωπίστηκαν από εκλεγμένες κυβερνήσεις με εξ’ ίσου φασιστικό τρόπο/μεθόδους όπως στα καθαυτό φασιστικά καθεστώτα. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι σ’ όλο το διάστημα που προηγήθηκε του Β’ΠΠ, και μετά πάλι προς το τέλος του, και η Αγγλία και η Γαλλία, κατά κύριο λόγο, αλλά και οι ΗΠΑ, είχαν ανοιχτή γραμμή πρώτα με τις δυνάμεις του Άξονα και μετέπειτα με τη ναζιστική Γερμανία στην κατεύθυνση της δημιουργίας αντισοβιετικού μετώπου. Κι εγώ και ο Άισις το χουμε βάλει τρεις-τέσσερις φορές και η μόνη απάντηση ήταν κάτι που πήγε να ψελλίσει ο Πυραμίδας ότι και καλά “μπορεί να ήταν και καλόπιασμα”. Ναι, και απ’ ότι φαίνεται γλυκαθήκανε από τους καλούς τρόπους των ναζιστών οι φιλελεύθεροι δημοκράτες και το σκέφτονταν σοβαρά. Δε μας παρατάτε;

Μιζέρια και δυσαρέσκεια υπάρχει παντού, σε κάθε καπιταλιστική χώρα, ανεξαρτήτως οικονομικής “επιτυχίας” ή “αποτυχίας”, γιατί η οικονομική επιτυχία δεν αφορά στο σύνολο του πληθυσμού αλλά μόνο στους κατόχους των μέσων παραγωγής, στους αστούς δηλαδή. Δεν είναι τυχαίο ότι η αγγλική εργατική τάξη θεωρείται ανέκαθεν η πιο δυστυχισμένη και καταπιεσμένη στον κόσμο και παράδειγμα προς αποφυγήν (τους τελευταίους μήνες σε κουβέντες με ανθρώπους διαβασμένους αλλά όχι κατ’ ανάγκη κομμουνιστές ακούω συχνά ότι “θέλουν να μας κάνουν σαν τους Βρετανούς εργάτες, μια ζωή ρουτίνα και μιζέρια στο χώρο δουλειάς και η μόνη μας σκέψη να είναι να πάμε το βράδυ στην παμπ να μεθύσουμε, αφού βέβαια πρώτα έχουμε σαπίσει στο ξύλο τη γυναίκα μας”), ούτε ότι η ανεργία, η έλλειψη ακόμα και στέγης και γενικά η φτώχεια στις ΗΠΑ βρίσκονται σε επίπεδα που θα θεωρούνταν εφιαλτικά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στις περισσότερες δυτικές χώρες. Το σε ποιές χώρες ο φασισμός εκφράζεται ως κίνημα που παίρνει την ίδια την πολιτική εξουσία και σε ποιές απλά ενσωματώνεται με “αθόρυβο” τρόπο στο αστικό πολιτικό σύστημα είναι θέμα συσχετισμών και συγκυριών και δε δείχνει ποιοί είναι περισσότερο και ποιοί λιγότερο δημοκράτες. Στο γαμημένο το δια ταύτα, είτε με φασισμό, είτε με αστική δημοκρατία, το δεδομένο είναι ότι ο λαός θα ναι στην πείνα.

Αυτά, και είμαι πραγματικά περίεργος να διαβάσω το ποστ σου, όταν το γράψεις, περί εξομοίωσης ναζισμού και κομμουνισμού. Άντε μαλάκα, μην αργήσεις πολύ ε. Θα λεγα μάλιστα να το ποστάρεις στις ιδεολογικές συζητήσεις.

έντιτ
@Leper

Το χω καημό να διαβάσω ένα ποστ σου που να μην είναι ό,τι να ναι και μέσα στη σύγχυση. Μου φαίνεται ότι διάβασες τα ποστ μου εντελώς στα πεταχτά, γιατί τα πήρες και τα κανες πουτάνα. Πρώτον, ποτέ δεν έγραψα κάτι για εκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής. Wtf? Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Δεύτερον, δεν έγραψα “περίμενε να δεις τί θα πάθουν οι φασίστες, θα ναι όπως το '40”, αλλά το αντίθετο, ότι οι φασίστες αν αποκτήσουν δύναμη θα κάνουν Σ’ ΕΜΑΣ ό,τι και στις δεκαετίες '40-‘70. Ξανά, wtf? Κινέζικους χαρακτήρες ποστάρω; Τρίτον, γελάς με το “δεν τους παίρνει”, αλλά αν νομίζεις ότι τους παίρνει, μήπως και να γράψεις από πού κι ως πού; Τέταρτον, ποιός πονηρός σε χαντάκωσε μ’ αυτά που σου μαθε και σε οδήγησε να γίνεσαι ρόμπα γράφοντας για “κοινές πορείες ΚΚΕ - Χρυσής Αυγής για το Μακεδονικό”; Μιλάμε για το ίδιο κόμμα που τότε, μόνο εκείνο, είχε πει όχι στην εθνικιστική υστερία και τα συλλαλητήρια, με αποτέλεσμα τα μέλη του να τα κυνηγάνε και να τα προπηλακίζουν όχι μόνο οι φασίστες, αλλά ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ; Ενώ η Χρυσή Αυγή πρωτοστατούσε στο “αέρα και τους φάγαμε τους γυφτοσκοπιανούς”; Ειλικρινά, είσαι σοβαρός; Για πορείες για τη Σερβία το '97 ομολογώ ότι δεν έχω γνώσεις, αλλά κοινές πορείες με τη Χρυσή Αυγή, λολ, και πάλι γελοίο μου φαίνεται και δεν είμαι εγώ αυτός που πρέπει να αποδείξω ότι δε συνέβη, αλλά εσύ ή όποιος άλλος θέλει ότι συνέβη. Πέμπτον, τις βουλευτικές καρέκλες τις έχουμε χεσμένες, σε αντίθεση με το Συνασπισμό, και το έχουμε αποδείξει, όχι μια και δυο φορές. Ποιός τη γαμεί τη Βουλή, είναι μόνο ένα μέσο πίεσης και προκύπτει από τις εκλογές όπου συμμετέχεις απλώς για να μετρήσεις και να αυξήσεις την επιρροή σου στο λαό.

Red Pyramid είχα γράψει κατεβατό αλλά δεν έχει νόημα. Κάποια πράγματα μόνο για τη βία. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων είναι βία;Η διάλυση των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι βία;Τα 40 χρόνια δουλείας για να πάρεις ψυχούλα ως σύνταξη είναι βία;Το να έχεις 1000000 άνεργους είναι βια; Το να σου αντικαθιστούν το σύνταγμα με το μνημόνιο είναι βία? Το ότι κάθε μέρα τρομοκρατούν το λαό με νέα μέτρα, νέους φόρους, νέο κόψιμο δαπανών δεν είναι βία?

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε. Άλλοι παθαίνουν έλκος γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους . Άλλοι αναρωτιούνται κάθε μέρα αν θα κλείσουν την επιχείρηση τους ή αν θα αντέξουν. 'Αλλοι παλεύουν να βρουν δουλειά και δεν μπορούν. Εγώ προσωπικά ξέρω [B]πάρα πολλούς[/B] τέτοιους ανθρώπους. Το οτι εγώ στάθηκα [B]τυχερός [/B]και έχω δουλειά δεν σημαίνει ότι το σύστημα λειτουργεί και ότι πάμε καλά.

Κείμενο του Radio Revolt για την επίθεση στο βαγόνι

Όλα αυτά συνθέτουν την ολοκληρωμένη εικόνα του συμβάντος της τρίτης. Φασιστοειδή επιτίθενται δολοφονικά σε ένα αυτοοργανωμένο αναρχικό ραδιόφωνο με τις πλάτες της αστυνομίας , η οποία σε έναν διπλό ρόλο καλύπτει την διαφυγή τους και εμποδίζει την επέμβαση της πυροσβεστικής. Οι Πανεπιστημιακές αρχές «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» ενώ τα καθεστωτικά ΜΜΕ μιλούν για επεισόδια στο ΑΠΘ και για συγκρούσεις συμμοριών αποκρύπτοντας και παραποιώντας το γεγονός.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1223334

Ο ρε γαμωτη μου ημαρτον δηλαδη…Οι φασιστες ειναι εκει εξω συνεχως τους τελευταιους μηνες…Και στην τελικη χεσε και τα στεκια που λεει ο λογος σκοτωνουν και ξυλοκοπουν ανθρωπους συνεχως και εσεις εχετε κοντρα για ΚΚΕ,Συριζα και καρεκλες,και Γερμανια του 33 λες και το αυγο του φιδιου που εκκολαπτεται εδω οπως και σε πολλες ευρωπιακες χωρες 30(+) χρονια πριν εγινε λογω των κομμουνιστων και οχι της ελευθερης αγορας…

Τετοιου ειδους κινησεις δημιουργουνται λογω κοινωνικης πραγματικοτητας και οχι καθεστωτος απαραιτητα…
Ε τυχαινει(χαχα) με την ελευθερη αγορα(οχι Mule παρτο χαμπαρι δεν εχει αρνητικη σημασια αν ο δημοσιος τομεας ειναι μεγαλος εδω) να υπαρχει πτωση του οικονομικου επιπεδου στην Ευρωπη.
Τυχαινει η πολιτικη συνειδηση των ανθρωπων να πνιγεται μεσα στο διπωλο παραγωγης-καταναλωσης.
Τυχαινει να γινονται πολεμοι(για τα συμφεροντα αυτης της ελευθερης αγορας) που εξαθλιωνουν ακομα περισσοτερο καποιους λαους και τους αναγκαζουν να μεταναστευσουν.

Ολα αυτα συνθετουν ενα σκηνικο που ευνοει την ανοδο του φασισμου και που χρησιμοποιειται απο το κρατος σαν μαξιλαρι…Αυτοι θα κανουν τις δουλειες του κρατους και προς αυτους θα στραφουν και οι πιο προοδευτικοι ριζοσπαστες…Οι απωλειες για τους κρατουντες ελαχιστοποιουνται…

Σόρι για το άκυρο -αναλογικά με τα τελευταία ποστ- αλλά το διάβασα και δεν έχω σταματήσει να γελάω:

[B]Εκτός λειτουργίας πολλά φανάρια στην Αττική, κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους[/B]

Κυκλοφοριακό χάος παρατηρείται σε πολλά σημεία της Αθήνας όπου τα φανάρια δεν λειτουργούν. Ο ένας μετά τον άλλον, οι φωτεινοί σηματοδότες βγαίνουν εκτός λειτουργίας, ελλείψει ανταλλακτικών, αφού εκκρεμεί η υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία που θα αναλάβει τη συντήρησή τους.

Μέχρι το καλοκαίρι, οπότε έληξε η προηγούμενη σύμβαση, το έργο της συντήρησης ανήκε στη Siemens.

Όπως δήλωσε στον BHMA 99,5 ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, νέος διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί μέσα στον επόμενο μήνα.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε αναθέσεις. Έχουμε προχωρήσει σε διαγωνισμό, προσπαθώντας να υιοθετήσουμε κανόνες υγιούς ανταγωνισμού» τόνισε ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι στο εξής θα διαχωρίζονται οι διαγωνισμοί για συντήρηση και την επέκταση του δικτύου των φωτεινών σηματοδοτών.

Σύµφωνα µε την Τροχαία Αθηνών από την Τετάρτη δεν λειτουργούν τα φανάρια στη Μεσογείων (στο ύψος του Γενικού Κρατικού Νοσοκοµείου Αθηνών και του Νοµισµατοκοπείου), στην Κηφισίας (στο ύψος του ΚΑΤ), στη συµβολή της Βασιλίσσης Σοφίας και Παπαδιαµαντοπούλου, στην Πειραιώς (στη γέφυρα του Μοσχάτου) και στη Β. Κωνσταντίνου και Αρδηττού.

Εκτός λειτουργίας πολλά φανάρια στην Αττική, κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους

Κυκλοφοριακό χάος παρατηρείται σε πολλά σημεία της Αθήνας όπου τα φανάρια δεν λειτουργούν. Ο ένας μετά τον άλλον, οι φωτεινοί σηματοδότες βγαίνουν εκτός λειτουργίας, ελλείψει ανταλλακτικών, αφού εκκρεμεί η υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία που θα αναλάβει τη συντήρησή τους.

Μέχρι το καλοκαίρι, οπότε έληξε η προηγούμενη σύμβαση, το έργο της συντήρησης ανήκε στη Siemens.

Όπως δήλωσε στον BHMA 99,5 ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, νέος διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί μέσα στον επόμενο μήνα.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε αναθέσεις. Έχουμε προχωρήσει σε διαγωνισμό, προσπαθώντας να υιοθετήσουμε κανόνες υγιούς ανταγωνισμού» τόνισε ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι στο εξής θα διαχωρίζονται οι διαγωνισμοί για συντήρηση και την επέκταση του δικτύου των φωτεινών σηματοδοτών.

Σύµφωνα µε την Τροχαία Αθηνών από την Τετάρτη δεν λειτουργούν τα φανάρια στη Μεσογείων (στο ύψος του Γενικού Κρατικού Νοσοκοµείου Αθηνών και του Νοµισµατοκοπείου), στην Κηφισίας (στο ύψος του ΚΑΤ), στη συµβολή της Βασιλίσσης Σοφίας και Παπαδιαµαντοπούλου, στην Πειραιώς (στη γέφυρα του Μοσχάτου) και στη Β. Κωνσταντίνου και Αρδηττού.
:lol::lol::lol:

Καλά εεεεεεε…Είμαστε one of a kind, τέλος!

Βασικά διαβάζοντας αυτό φεύγει και η τελευταία αμφιβολία ότι δεν θα απείχε καθόλου από την πραγματικότητα το σατιρικό βίντεο των ράδιο αρβύλα με τους μεταλλωρύχους!

Αλλά και το υπερήφανο, αγέρωχο ύφος που λέει όχι σε απευθείας ανάθεση…καλά καλά:lol::lol:

Χθες βράδυ η συμβολή Θηβών και Λεωφόρου Αθηνών θύμιζε κάτι τέτοιο με λιγότερη κίνηση.
http://www.youtube.com/watch?v=RjrEQaG5jPM

[SPOILER]Εννοείται πως δεν υπήρχε τροχαία, ε.[/SPOILER]

Φυσικά! Γίνεται στα πλαίσια της καταπολέμησης της νοοτροπίας της μίζας και της [I]υιοθέτησης κανόνων υγειούς ανταγωνισμού[/I]. lol