@Kiratzos
cc: οι χθεσινοί συμμετέχοντες στο “διαλογο” εδώ μέσα
Ή όπως αλλιώς λέει ο πάνσοφος λαός “εδώ το χωριό καίγεται και οι πουτάνες λούζονται”. Γύρω μας γίνονται τα όργια και η κατακερματισμένη αριστερά ακόμη τσακώνεται για το αν την είχε μεγαλύτερη ο Στάλιν, ο Λένιν, ο Τρότσκι ή η Παπαρήγα. 30+% των ψήφων μάζεψαν οι αριστεροί υποψήφιοι για το δήμο της Αθήνας, αλλά πάλι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάνε στο 2ο γύρο.
Από ότι φαίνεται για την ελληνική αριστερά είναι πιο σημαντικό να λένε πως [U]μόνο[/U] αυτοί θα μπορούσαν να κάνουν σωστά τη δουλειά, παρά να βοηθήσουν να γίνει επιτέλους η δουλειά. Αν υπήρχαν Darwin awards για ιδεολογίες η ελληνική αριστερά έπαιρνε έπαινο. Καταφέρνει να βάλει μερικούς από τους πιο motivated πολίτες σε ένα φαύλο κύκλο που εξασφαλίζει πως τίποτα σημαντικό δε θα αλλάξει με βάση τα κοινά τους πιστεύω.
Άσε που στη φάση είναι μπλεγμένη και η μιζοsiemens. Συμμετέχει η siemens κανονικά σε διαγωνισμούς δημοσίου? Μια εταιρεία η οποία [B]αποδεδειγμένα[/B] μίζαρε νδ-πασόκ για να πάρει έργα δεν πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτη? Πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο αποκλείεται από την ελληνική αγορά( του δημοσίου) για κάποια χρόνια αλλά και το ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε αποζημίωσεις αλλά και τις εγγυήσεις…Τι στο διάολο δεν λειτουργούν οι νόμοι της αγοράς? Αν κάνουμε καμιά θυσία 100.000 άνεργους ακόμα μήπως εξευμενίσουμε τις αγορές?
Κάρβου define motivated πολίτες και ελληνική αριστερά. Ας πούμε εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αποκαλέσω αριστερό τον Ψαρριανό ή την Δαμανάκη ή τον Μητρόπουλο. Για το ότι ακόμα τσακώνεται η αριστερά για το ποιος την είχε μεγαλύτερη δεν διαφωνώ δυστυχώς…
Καταρχάς, να διορθώσω και να πω πως σκεφτόμουν περιφέρεια Αττικής. Εκεί είναι το ζουμί εξάλλου τώρα με τον Καλλικράτη. Παφίλης (ΚΚΕ) , Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) , Ψαριανός (Δημοκρατικη Αριστερά) , Χάγιος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και Αλαβάνος (δεν έχω ιδέα με τι κατέβηκε) έχουν κοντά στο 32%.
ΠΑΣΟΚ 24% και ΝΔ με 20% είναι στις πρώτες 2 θέσεις. Τη στιγμή που η περιφέρεια Αθήνας θα μπορούσε να είχε αριστερό περιφερειάρχη (γιατί και οι υποστηρικτές του Ψαριανού αριστεροί θεωρούνται), τελικά θα έχει τη siemens και οι αριστεροί θα ρίχνουν το φταίξιμο στο κεφάλαιο που τα χρυσά αυγά πήραν 5% τη στιγμή που [B]αν ήθελαν[/B] θα μπορούσαν να ελέγχουν την πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας.
ΥΓ. Οι motivated πολίτες που λέω είναι ο Γράκχος και ο Nightsky που ενώ θέλουν να αλλάξει κάτι στη χώρα προς τα πιστεύω τους, ξοδεύουν όλες τους τις δυνάμεις στο να τσακώνονται μεταξύ τους και να αλληλομπινελικώνονται. Βάζω και manson/Leper που αρνούνται να ψηφίσουν, αλλά βαριέμαι να κάνω πάλι την κουβέντα αυτή.
Συγνώμη οι ψηφοφόροι του ψαρριανού και της ΔΑ θεωρούνται αριστεροί? ποτς γένεν αυτό? Επίσης για τη χρυσή αυγή η αριστερά φταίει???
Ο γράκχος και ο nightsky ( και ο κάθε γράκχος) όταν έρθει η ώρα φαντάζομαι πως θα είναι δίπλα δίπλα. Οι λεκτικές και οι θεωρητικές αντιπαραθέσεις εξάλλου κάποτε σταματούν. Εκ των πραγμάτων…
Μακάρι να κατέβαιναν μαζί παφίλης, χάγιος, αλαβάνος και κάποιος από ΣΥΡΡΙΖΑ ( επομένως αποκλείω και τον Μητρόπουλο). Πάντως οι όποιες αλλαγές έρθουν στην κοινωνία δεν θα έρθουν μέσα από τις εκλογές, αυτό είναι σίγουρο.Απλά η αριστερά θα μπορούσε να ζορίσει παραπάνω νδ-πασόκ-λάος σε κοινοβουλευτικά πλαίσια. Όσο για τη Χ. Α. είτε η αριστερά κατέβαινε ενωμένη είτε όχι , την έδρα θα την έπαιρνε.
Σόρι, αλλά δε θα μπω σ’ αυτό το τριπάκι, “βρες μου τάδε αριθμό διαφορών” και “καλύτερος-χειρότερος συνδυασμός”. Εμείς τραβάμε το δικό μας μονοπάτι, το ξέρετε όλοι και παρ’ όλα αυτά συνεχίζετε να μας ζαλίζετε περί ενότητας. Κι αυτό το μονοπάτι παραείναι δύσβατο για Μητρόπουλους, Αλαβάνους, Ψαρριανούς και λοιπούς καραγκιόζηδες. Στην πρώτη λακούβα θα μας την κάνουν. Δεν τους εμπιστευόμαστε. Και επίσης εμείς δε δεχόμαστε να μπαίνουμε στο ίδιο τσουβάλι της “αριστεράς” με όλους αυτούς. Δεν είμαστε αριστερά εμείς ρε, πως το λένε. Εμείς είμαστε “κάτι άλλο”. Αυτό το πράγμα λοιπόν το είπαμε ξεκάθαρα στο λαό και θα το λέμε πάντα, είτε παίρνουμε 14% είτε 4%. Αν θέλει ο κόσμος ας μας καταψηφίσει που χαλάμε τη σούπα της ενότητας της αριστεράς. Εμείς δεν αλλάζουμε. Δεν είμαστε εδώ για να “έρθουμε σε συνεννόηση και να λύσουμε προβλήματα”. Εμείς θέλουμε σοσιαλισμό και κομμουνισμό. Ελπίζω να έγινα κατανοητός, ευχαριστώ.
Καρβου-Αυτο που ειπε ο Γκρακχος + οτι οι Χ.Α. θα επαιρνε 10000 ψηφους ειτε κατεβαινε ενωμενη αριστερα ειτε οχι…Και φασιστικη βια στο δρομο θα συνεχιζε…
Πού υποστήριξα κάτι αντίθετο για να έχεις λόγο να μου κάνεις αυτή την υπόδειξη; Κάντε το μου quote παρακαλώ. Είστε 2 που μου λέτε το ίδιο πράγμα και δε βλέπω το λόγο που μου το λέτε. Μάλλον κάτι θα πρέπει να παραφράσω.
1ο boldαρισμενο
δεν φαινεται οτι δεν σκοπευεις να λυσεις προβληματα. δεν εισαι ο μονος που τα θελει αυτα, και δεν θα εβλαπτε καμια συνεργασια (εκτος απο τη ΝΔ)
Ε, ναι. Δεν πα να έχει μαλλιάσει η γλώσσα σου εδώ και 20 χρόνια ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι ίδιοι, μαύρο παντού και πάντα και στους δύο, καμία συνεργασία με κανέναν απ’ αυτούς, και, και, και; Το παραμύθι περί ανίερων συμμαχιών θα πιάνει πάντα, ακόμα και στους αυτοαποκαλούμενους αντεξουσιαστές. Οι οποίοι βέβαια εκνευρίζονται όταν τους λέμε Πασόκους μετά.
Κάρβου τουλάχιστον εμένα αυτή η φράση σου “[B]και οι αριστεροί θα ρίχνουν το φταίξιμο στο κεφάλαιο που τα χρυσά αυγά πήραν 5%[/B] τη στιγμή που αν ήθελαν θα μπορούσαν να ελέγχουν την πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας.” με οδήγησαν στο να σου κάνω την σχετική ερώτηση.
Aπο εδω…Απλα μου φανηκε σαν να λες οτι αν καναν το συνασπισμο αυτο και παιρναν την περιφερεια θα μπορουσαν να κατηγορουν το κεφαλαιο…Αντιθετα με τωρα(που δεν μπορουν διοτι αυτοι φταινε:D)…Σορυ αν σε παρερμηνευσα…