Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Είμαστε σε πόλεμο με τα στοιχεία της φύσεως. Αν κερδίσουμε, χαθήκαμε.

γενικα παντως σε αυτες τις φασεις δεν τα βαζεις με ηλιθιους. καλυτερα ειναι η αδιαφορια.
κατσε να δουμε σε ποσα επεισοδια θα τελειωσει.

Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”

Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”

Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”
Η “μέταλ φράξια της κυβέρνησης”

7 Likes

Metal militia :grin:

Γενικά οι Χριστιανοταλιμπάν έχουν ξεσαλώσει τις τελευταίες εβδομάδες. Βγάζουν σωρηδόν θεωρίες συνωμοσίας. Ή ο Πούτιν βρήκε τρόπο να τους στείλει ξανά χρήμα παρά τα sanctions ή πάμε σε εκλογές και το έμαθαν πρώτοι από τα φιλαράκια τους στην άρχουσα δεξιά. Σε κάθε περίπτωση, όσο περισσότερα τα hoaxes τόσο χειρότερα για εμάς: οι πολιτικοί που δεν έχουν να πουν τίποτα θα κερδίσουν παραπάνω ισχύ

1 Like

Άρα αυτό είχε υπ’ όψιν της η εφημερίδα όταν έκανε λόγο για metal φράξια!

Προτού βιαστεί κάποιος να μιλήσει για “μικρά” στελέχη, να πω ότι στη συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα (μιλάω για το 1998 προφανώς, όχι αυτή του 1967!) παραβρέθηκαν σημαντικός αριθμός στελεχών τόσο της κυβέρνησης (του ΠαΣοΚ φυσικά, βρισκόμαστε στα “glorious” σημιτικά nineties) όσο και της αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων είχαν δώσει το παρών ο Γιώργος “mind the Gap” Παπανδρέου, ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος και ο Αντώνης Σαμαράς – ΟΛΟΙ διετέλεσαν πρωθυπουργοί αργότερα!
Κρατήστε τα ονόματα λοιπόν, ποτέ δεν ξέρει κανείς!

Να συμπληρώσω επίσης ότι οι Rollling Stones, που μας φαινόταν τότε υπερβολικά γέροι και οριακά ικανοί για να “ροκάρουν”, ήταν εκείνη την εποχή πενηντάρηδες, κατά πολύ νεώτεροι δηλαδή των σημερινών Maiden! Η διαφορετική αντιμετώπιση έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει ηλικία συνταξιοδότησης από το rock ‘n’ roll και πρακτικά όσοι είναι μικρότεροι από τους πρωτεργάτες δεν θεωρούνται “too old to r’n’r”

3 Likes

ειχα παει στους Stones του 98 (ασχετα αν δεν εγινα πρωθυπουργος-ακομα :slight_smile: ) και ο Charlie (57 οταν εγινε η συναυλια εδω) στα ματια μου -23 ημουν τοτε- μου φαινοταν παππους, ποσο μαλλον ο McBrain που ειναι 70 παρακαλω. time flies.

3 Likes

Πήγε η φράξια της ΝΔ στους Maiden προχτές… πήγαν και όλοι αυτοί οι πολιτικοί στους Rolling Stones το 1998 (ΓΑΠ, Καραμανλής, Ντόρα, Σαμαράς κτλ). Φανταστείτε πόσο γαμηστεροί είναι. Σίγουρα ακόμα πιο γαμηστεροί από την πρωθυπουργό της Φινλανδίας που πήγε σε ένα ροκ φεστιβάλ της χώρα της.

Το 1998 άκουγα Guns N’ Roses (το Appetite for Destruction βασικά) και οι Rolling Stones, 55 χρονών τότε, μου φαίνονταν πολύ γέροι. Ο χρόνος πετάει πραγματικά. Γεννιέσαι, μεγαλώνεις και μετά πεθαίνεις (όπως λένε και τα Μωρά στη Φωτιά).

Ήταν κι εκείνο το ματς ΠΑΟ - Διναμό Κιέβου που έγινε στο Νίκος Γκούμας λόγω της συναυλίας των Stones. Προηγήθηκαν οι Ουκρανοί με τον Ρεμπρόφ αλλά πήρε τη νίκη ο Παναθηναικός με κεφαλιές από το κουνούπι και το Λυμπερόπουλο.

Γάμησε το άρθρο, από τα πιο πετσωμένα που έχω διαβάσει τελευταία. Βζζζζζιν πλεμπαίοι

3 Likes

Με ποιον είσαι; Με εμάς ή με τους άλλους;
Με εσάς βέβαια!
Ναι αλλά εμείς είμαστε οι άλλοι…

Έχουν ήδη αρχίσει να ξηλώνονται οι ουκρανικές σημαίες από τα άριστα προφίλ

1 Like

Αντικειμενικά, η Ουκρανία αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση ούτε να σκέφτεται ότι μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε οποιονδήποτε. Κωμικός ηθοποιός μια ζωή ο Ζελένσκι άλλωστε.

6 Likes

Τι ξεφτίλα είναι αυτή, το έχει δει κανένας στα αεροδρόμια? Μάλλον το mydata δεν είναι τόσο αποτελεσματικό ε?

1 Like

Ενταξει ο ελληναρας θα δωσει δελτιο παραγγελίας κλασσικα

3 Likes

image

ένα ΓΤΧΣΚΤΠΣ βγαίνει αυτοματα

10 Likes

Από χθες, γίνανε ψηφιακά τα διπλώματα και οι ταυτότητες μέσω της εφαρμογής απ’το gov.

Χάζευα λίγο τα σχόλια και στο internet, κι από γνωστούς και φίλους, που με λίγα λόγια υπήρχε ένα δίπολο “ψεκασμένων” (“μας φακελώνουν”) και “προοδευτικών” (“χαχα ναι αυτό περίμεναν” ή “δεν τα ξέρει ήδη η κυβέρνηση”) και με έπιασε λίγο μια μίνι κατάθλιψη ας πούμε.

Ίσως ο ακέφαλος να μπορεί να πει 2-3 πράγματα περισσότερα, αλλά εδώ εγώ συμφωνώ απόλυτα με τους “ψεκασμένους”. Δεν έχω πρόβλημα με το να υλοποιεί ψηφιακές λύσεις το κράτος που είμαι πολίτης (κάνω πάρα πολλά πράγματα απ’το gov προφανώς και απ’το κιν), αλλά η Ελλάδα δεν είναι σοβαρό κράτος.

Ξέρουμε πως η ΑΑΔΕ δε δίνει λογαριασμό στο ελληνικό κράτος, αλλά στους “θεσμούς”, και είναι και πολύ πρόσφατα τα γεγονότα με το πως το ελληνικό κράτος έδωσε προσωπικά δεδομένα μαθητών σε ξένη εταιρεία, απλά παρακάμπτωντας όλο το νομικό πλαίσιο γιατί στα παπαράκια τους. Ναι, το κράτος μας έχει ήδη φακελωμένους, αλλά ανοίγει μια μεγάλη τρύπα στο ποιος ξέρει πράγματα για τον καθένα (πράγμα που δε γίνεται αν πχ έχω την ταυτότητα χειρόγραφη στο πορτοφόλι μου) είτε άμεσα (ποιος διαχειρίζεται τα δεδομένα μου και τι ισχύει νομικά) είτε έμμεσα (κατά πόσο αυτές οι πληροφορίες είναι ασφαλείς από επιθέσεις).

Περισσότερα απ’όλα με προβληματίζουν οι φίλοι και γνωστοί, που επειδή ανάπτυξη = εφαρμογές στο κιν και μπορώ να βλέπω το αφορολόγητο για να πάρω έκπτωση φόρου (μια χαρά εφαρμογή και υλοποίηση), απλά δεν τους νοιάζει η φάση και κοροιδεύουν (και δικαίως ως ένα βαθμό) τους “ψεκασμένους”. Γενικά, δε θα είχα πρόβλημα με αυτό, δηλαδή να είναι τα πάντα διαθέσιμα για όλους, αλλά δε θυμάμαι και ποτέ να έγινε αυτή η συμφωνία με το κράτος.

3 Likes

To ξέρεις προφανώς ότι υπάρχει πρωτόκολλο σε καθε αστ.τμήμα που έχει διαφορες λεπτομέρειες. Όπως επίσης ότι για να βγάλεις ταυτότητα, πρέπει να σε καταχωρίσουν σε βάση. Τι δεν γίνεται λοιπόν με την “χειρόγραφη” ταυτότητα? Μόνο για σένα την έχεις ουσιαστικά την χειρόγραφη ταυτότητα.

1 Like

Ναι, και η Κεραμέως έγραψε στα βυζιά της το GDPR, τι πάει να πει υπάρχει πρωτόκολλο? :stuck_out_tongue:

Ακόμη κι έτσι όπως το λες πάντως, και “παλιά” οι πληροφορίες όπως λες ήταν αποθηκευμένες σε βάσεις. Αυτές οι βάσεις ήταν τοπικές (σε αστ. τμήμα, σε κουβά σε κάποιο υπουργείο) και φαντάζομαι όπως οι περισσότεροι ξέρουμε, δεν υπήρχε καμία ιδιαίτερη διαλειτουργικότητα (γι’αυτό και τα άπειρα αντίγραφα που ζητούσαν).

Τώρα που ψηφιοποιούνται τα πάντα ,η νέα “βάση” είναι στην καλύτερη κι αυτή σε κάποιο υπόγειο και επικοινωνέι με τον έξω κόσμο και στη χειρότερη σε κάποια commercial cloud υποδομή (νομίζω της Microsoft τα data centers για κρατική χρήση θα υλοποιηθούν κυρίως). Αυτό σημαίνει ότι τα σημεία πρόσβασης είναι απείρως περισσότερα (και δεν ισχύουν ιδιαίτερα τα πρωτόκολλα που έχει το αστ. τμήμα πχ).

Η “παλιά” βάση (ο κουβάς σε κάποιο υπόγειο διάσπαρτα στα υπουργεία, ΚΕΠ, τμήματα, ΔΟΥ, ΕΦΚΑ κλπ) δεν είχε τέτοια προβλήματα.

Δε λέω ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό το πράγμα προφανώς, λέω ότι ακόμη κι αν θεωρήσουμ ότι η εφαρμογή τους είναι νομότυπη/καλώς υλοποιημένη, σίγουρα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη γι’ αυτό (που δεν είναι αμελητέο).

Η ταυτότητα ψηφιακά ήταν η αφορμή για τα επόμενα που έλεγα και αυτά που εξηγώ παραπάνω.

Ο μόνος λόγος για να το κάνω είναι επειδή και η ταυτότητά μου και το δίπλωμά μου είναι για τον πούτσο :joy:. Κατά τα άλλα, για να ταξιδεύεις δε θα κάνει αυτή η εφαρμογή, οπότε ψιλοκλάιν.

3 Likes