Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

επίσης να κάνουμε διαγραφή λογαριασμού εκτός από απεγκατάσταση

2 Likes

Το έχω χρησιμοποιήσει φουλ από την καραντίνα και μετά για καφέδες κτλ.
Uninstall και πάμε για άλλα.
Το Wolt είναι μια επιλογή.

1 Like

ή και όχι

1 Like

Η wolt λειτουργεί μόνο με μπλοκάκι στους deliver-άδες.
Και γενικά είναι κωλοεταιρεία (τουλάχιστον στην ελλάδα), όχι μόνο για τους deliver-άδες.

1 Like

Κακα τα ψεμματα, οσο οι εφαρμογες αυτες προσφερουν loyalty bonus, εκπτωσεις και προσφορες, η πλειοψηφια των χρηστων δεν θα ενδιαφερεται ποιος κανει την παραδοση και με ποιες συνθηκες: ας ειναι και η μανα τους.

Την χρησιμοποιω κι εγω, αλλα σπανια. Ακομη και τωρα μου αρεσει να βγαινει με τα ποδαρακια μου ή το αυτοκινητο ως το κοντινο φαγηταδικο για να παρω το φαγητο μου.

Ουσιαστικα μολις τους τελευταιους 3-4 μηνες ανεβασα… επιπεδο: παραγγελνω 4-5 φορες το μηνα. Θα ζησω και χωρις αυτην. Στη δουλεια ομως πιστευω οτι μερικοι μπορει να πεθανουν απο ασιτια αν την χασουν, εχω δει συναδελφους να κανουν και συσκεψη για να παραγγειλουν οσο το δυνατον πιο οικονομικα γινεται.

1 Like

Εδώ η άποψή μου πριν λίγους μήνες όταν μιλάγαμε για τη Wolt.

Όταν θέλετε να παραγγείλετε από κάπου, μπείτε efood, δείτε το μαγαζί, και πάρτε τηλ να κάνετε παραγγελία από εκεί κατευθείαν.

12 Likes

Θυμάμαι όταν πιτσιρίκι είχα πάει Θεσσαλονίκη που σπούδαζε η ξαδέρφη μου (8 χρόνια μεγαλύτερη!) και ήρθε η ώρα να παραγγείλουμε, οπότε με έστειλε να φέρω το ‘‘κουτί’’ δίπλα από την είσοδο.

‘‘Το κουτί;’’, ρώτησα εγώ που δεν είχα μάθει ακόμη τα φοιτητικά κόλπα του 2006.
‘‘Ναι ρε…’’, μου κάνει, ‘‘ένα μαύρο κουτί θα δεις, στο έπιπλο δίπλα στην πόρτα, φέρ’ το.’’

Ήταν το κουτί που όπως ανακάλυψα είχαν πολλά σπίτια, με όλα τα φυλλάδια και τα διαφημιστικά από πιτσαρίες, σουβλατζίδικα, καφετέριες και λοιπά μαγαζάκια με ντελίβερι. Περνούσαν τα φυλλάδια από χέρι σε χέρι, ‘‘εσύ ποιο μαγαζί κοιτάς;’’, ‘‘αυτό έχω ακούσει ότι είναι καλό’’, ‘‘μην πάρουμε από εκεί, σερβίρουν σκύλους’’, ‘‘επ, για δείτε, εδώ έχει προσφορά μέχρι τις τάδε του μηνός, πόσο έχουμε;’’.

5 Likes

Παίρνω κάθε μέρα καφέ από ένα συγκεκριμένο μαγαζί. Έναν καφέ. Ε δεν θα τον πάρω μέσω efood για να χρεωθεί προμήθεια το μαγαζί για έναν καφέ.
Και με το τηλέφωνο έχω γνωριστεί με τον άνθρωπο που το έχει και ανταλλάζουμε καμιά κουβέντα. Κάθε Σάββατο που βγαίνω για ψώνια θα περάσω από το μαγαζί να πάρω έναν καφέ και να πούμε και τα νέα μας.
Ανθρώπινα πράγματα δηλαδή που μεριά η τεχνολογία και μεριά ο COVID μας έχουν ωθήσει στην εσωστρέφεια και στο απρόσωπο delivery μέσω apps/websites.

12 Likes

Πιστεύω σε κερδίζω με το δικό μου “σοκ” όταν πρωτοπήγα φοιτητής Θεσσαλονίκη να συγκατοικήσω με τη μεγαλύτερή μου αδελφή. Εγώ έμενα στα Γιάννενα σε κωλοχώρι, όπου μόνο μία πιτσαρία ερχότανε delivery. Εμείς, όμως, στο χωριό μας δεν είχαμε οδούς, διευθύνσεις κλπ. Και το σπίτι μας δεν ήταν σε κεντρικό σημείο (π.χ. στην πλατεία του χωριού, στην εκκλησία κλπ.), ήτανε σε ένα χωματόδρομο με μόλις άλλο ένα σπίτι δίπλα μας. Οπότε όταν παραγγέλναμε πίτσα έπρεπε να κάνουμε το εξής: εξηγούσαμε δέκα ώρες “μετά τη διασταύρωση της Βλαχόστρατας θα ανέβει το μηχανάκι άλλα 150 μέτρα κι ας περιμένει εκεί”, μετά ανέβαινε ο πατέρας μου όλο το χωματόδρομο (ήταν κι ανηφόρα), έβρισκε τον πιτσαδόρο κλπ. κλπ. Ευτυχώς με τα πολλά το μάθανε, οπότε λέγαμε “ξέρουνε τα παιδιά, στο χωματόδρομο” κλπ. Άμα ήταν κάνας καινούριος, όμως, άντε πάλι απ’ την αρχή.

Ε, και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, την πρώτη φορά που παρήγγειλα Θεσσαλονίκη και είπα απλά μία διεύθυνση κι έναν όροφο, κι απλά ΑΝΟΙΞΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΟΥ και δεν ανέβηκα καμία ανηφόρα, και δεν υπήρξε κανένα μπέρδεμα κλπ. κλπ., ε, ένιωσα λίγο βασιλιάς.

15 Likes

χαχαχ ωραίος, αν και σε κοιτάζω στα μάτια! Φτιάξαμε σπίτι σε προάστιο, σε κάτι εξοχές, το σπίτι χτισμένο και η πολεοδομία ακόμη κωλυσιεργούσε με τον αριθμό του σπιτιού, οπότε χρησιμοποιούσαμε προσωρινά (για χρόνια) την πίσω πλευρά που με ένα μονοπάτι έβγαζε σε πιο κεντρικό δρόμο (κεντρικός = είχε άσφαλτο). Οπότε κι εμείς λέγαμε τον αριθμό του απέναντι σπιτιού, ‘‘Πήγαινε εκεί, και θα δεις ένα δρομάκι, θα σε περιμένουμε εκεί’’. Όχι τόσο ταλαιπωρία όσο σε εσάς, αλλά αρκετά παρεμφερές!

Με τιμά που θυμάμαι ακόμα τα τηλέφωνα από τα οποία έπαιρνα delivery ως φοιτητής…;

7 Likes

Εγώ τα 2 μοναδικά τηλέφωνα που θυμάμαι είναι το κινητό μου και του σουβλατζίδικου… ούτε καν της γυναίκας μου

Άρα μια χαρά είσαι!

3 Likes

Σπιτικό Έδεσμα στην Ούλωφ Πάλμε: 210-7777795

2 Likes

Αυτή η άτιμη η επικοινωνία όλο λάθη κάνει !!! Αμάν πια !!!

3 Likes

Επικοινωνία αλλά απο ουσία τίποτα. Στην ουσία δεν άλλαξε κάτι ούτε πήραν πίσω αυτά που έλεγε η “λανθασμένη επικοινωνία”.

1 Like

δεν φταιει ομως μονο η efood, φταιει και το καταστημα που επιλεγει και λογω εφαρμογης, βολεψιας κτλ, να μην εχει δικο του ντελιβερι. ειπαμε ο ελληνας εργοδοτης τα παντα στα μετρα του και στο κερδος του.
για αυτο και οταν ημασταν ακομα ελλαδα, καφε απο συγκεκριμενο μαγαζι προσωπικα ή τηλεφωνο εκει και στο εφερνε το δικο του ντελιβερι.

btw το rating του android app από το 4.8 χθες, ως τώρα σήμερα έχει πάει στο 2.8.
Edit: 2.2

1 Like

Στο 1.9 τώρα και συνεχίζει.

1 Like

Αυτό :point_up_2:

2 Likes