“Θεία δίκη” σου λέει μετά… Φεύγουν αυτοί που αξίζουν σε τέτοιες ηλικίες και μένουμε να τρώμε στη μάπα όλα τα σκουπίδια γμτχμ
Κρίμα για τον ίδιο. Νέος άνθρωπος με όλη τη ζωή μπροστά του.
Καλό κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του. Στα παιδακια του, που έκανε αγώνα να ζήσει όσο μπορεί για να τον θυμούνται.
@jonkyr κι εγώ έτσι ήμουν όταν το διάβαζα και ημουν σπίτι.
Συλλυπητήρια …
Πολύ πολύ κρίμα…έφυγε πολύ νωρίς ενας υπέροχος άνθρωπος και αθλητής, με ήθος και άποψη.
Συλλυπητήρια στους οικείους του…
Εδώ φαίνεται οτι η μάνα δεν ήξερε…
Εκτος και αν δεν ήξερε στην αρχή και μετά άρχισε να εκβιάζει με χρήματα για να μην τον βγάλει στη φόρα.
Ναι, μόλις έγινε καλύτερο
Δεν το έγραψα για να γίνει καλύτερο.
Και είμαι βέβαιος οτι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι μπλεγμένη.
Αν τα μηνυματα ειναι αληθινα, τοτε δεν παιζει να ηξερε οτι ο τυπος βιαζε την κορη της.
Το τι εκανε μετα ειναι αλλη συζητηση. Σκατα και εμετος γενικα, ειπαμε.
Και όταν το έμαθε είπε να βγάλει μερικά λεφτά…
Σκατά και εμετός όπως λες.
Ναι βρε, το καταλαβα
Μάστιγα…
Χειρουργικός ευνουχισμός τουλάχιστον και μετά φυλακή για πολλά χρόνια (όσο αντέξουν εκεί δηλαδή). Για ειδικές περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει η θανατική ποινή ως ένα μέσο αποτροπής για τους επόμενους ανώμαλους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας…
Η θανατικη καταδικη δεν αποτρεπει απολυτως τιποτα.
Σίγουρα αποτρέπει οποιονδήποτε μαζικό δολοφόνο ή βιαστή από το να το ξανακάνει. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βγήκαν από την φυλακή και το ξαναέκαναν. Άσχετα με το αν κάποιος είναι υπέρ ή κατά της θανατικής ποινής για ηθικούς και πρακτικούς λόγους, υπάρχει προφανεστατη χρησιμότητα αυτής, δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν αποτρέπει τίποτα.
Νομίζω ψυχολογικά όλων των ειδών ( άσχετο με τα εγκλήματα , απλή διαπίστωση ), γυναικοκτονίες , βιασμοί και παιδοφιλίες έχουν τραγική αύξηση την τελευταία δεκαετία
Το πιο εύστοχο σχόλιο ήταν αυτό που έγραψε ένας φίλος λίγες μέρες πριν , κάθε μέρα ξυπνάμε σε ένα κόσμο πιο σκατένιο από ότι ήταν χτες
Η αυστηροποιηση των ποινών δεν φαίνεται να έχει ουσιαστικό αποτρεπτικό χαρακτήρα και είναι πάντοτε η πρόταση συντηρητικών μερίδων της κοινωνίας: περισσότερος νόμος και τάξη ως μόνιμη απάντηση για όλα τα δεινά, πονάει πόδι κόψει πόδι. Η χρήση ή όχι της θανατικής ποινής δεν φαίνεται να επηρεάζει το ποσοστό των ειδεχθών εγκλημάτων, ενώ η ίδια η εφαρμογή της φαίνεται να γίνεται όχι απλώς επιλεκτικά αλλά και διακρισιακά.
Εγώ δεν υποστηρίζω ότι η θανατική ποινή για ορισμένα αδικήματα θα τα μηδενίσει. Όμως μπορεί να αποτρέψει ορισμένους (έστω και ελάχιστους) επίδοξους εγκληματίες από το να διαπράξουν ανάλογα εγκλήματα. Είναι μεγάλη συζήτηση, όχι για αυτό το νήμα…
Κάποτε είχαμε τον διαβόητο Ρωχάμη, που δεν είχε διαπράξει ούτε φόνο, ούτε βιασμό και τον έτρεμαν όλοι. Τώρα σε σκοτώνουν για 20 ευρώ χωρίς αναστολή. Άλλαξαν οι εποχές και η κοινωνία μας, το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει τώρα άμεσα για να αποτραπούν έστω και κάποιοι φόνοι, κάποιοι βιασμοί. Το πρόβλημα είναι σύνθετο και πολύπλευρο, μόνο η καταστολή δεν θα το λύσει, αλλά όταν ο άλλος ξέρει ότι μπορεί να βιάσει, να σκοτώσει κλπ και να βγει σε 5-10 χρόνια και να κάνει και ζωάρα στη φυλακή, θα συνεχίζουμε να τα ζούμε.
Εντωμεταξύ 6 μήνες “είχαμε” lockdown και είχαμε φλιπάρει όλοι που έπρεπε να πούμε ψέμματα στο sms για να πάμε λίγο έξω μη και μας σταματήσει κανένας μπατσούλης, αλλά 5-10 χρόνια εγκλεισμού περνάνε αβέρτα
Που ακριβώς είναι οι αποδείξεις για όλα αυτά? Έχεις κάποια έρευνα που να το δείχνει αυτό? Και πως ακριβώς έγινε έρευνα επί τούτου? Όσο γράφεις μου φαίνονται προσωπική άποψη, κι όχι κάποιο επίσημο πόρισμα.
Όπως και να χει, εγώ διευκρίνισα ότι ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι υπέρ ή όχι ή αναποφάσιστος, η φράση "η θανατική ποινή δεν αποτρέπει τίποτα " είναι απλά λανθασμένη. Βαριέμαι να κάτσω να απαριθμήσω τα παραδείγματα δολοφόνων που βγήκαν από την φυλακή και ξανασκοτωσαν. Δεν έχει και νόημα, αφού νιώθω ότι μιλαω με τοίχο. Όταν το συναίσθημα κυριαρχεί της λογικής, τέτοιες κουβέντες είναι εντελώς ανούσιες. Για κάποιον κόσμο εκεί έξω, οποιαδήποτε συζήτηση για θανατική ποινή δεν περιλαμβάνει τις λέξεις "είμαι εντελώς κατά ", ερμηνεύεται ως επιχειρηματολογία υπέρ της θανατικής ποινής.
Ούτε εσύ κάπως δικαιολογησες τα όσα είπες με στατιστικά και έρευνες, οπότε δεν ένιωσα την ανάγκη να παραθέσω κι εγώ. Παρ όλο που θα μπορούσα, αν και είμαι σε γλέντι αυτή τη στιγμή.
Η θέση σου είναι ότι η θανατική ποινη είναι σωστή άσχετα από το αν κάποιος τη θεωρεί σωστή ή όχι είναι… Εμ… Παραδοξη. Γιατί δεν μιλάμε μονο για μέρους παραδείγματα, αλλά με το αν καταφέρνουμε να δούμε μια διαφορά κοινωνική, δηλαδή σε συνολικό επίπεδο μια διαφορά. Αυτό που λες είναι στατιστικό λάθος.
Το συναίσθημα ωστόσο που κυκλοφορεί είναι θάνατος στους βιαστές, δεν ξέρω πως μπορείς αυτό να το αντιστρεψεις και να πεις ότι οι φωνές που ζητάνε να μην ακολουθούμε την αυθόρμητη αντίδραση μιλάνε με συναίσθημα κι όχι με ψυχραιμία.
Κανένας επίσης δεν είπε ότι είσαι όχι μόνο υπέρ αλλά και φανατικός της θανατικής ποινής. Διαφωνούμε στο πολύ βασικό, ότι η θανατική ποινή έχει κάποια ουσιαστική διαφορά. Και αυτό που φαίνεται και από έρευνα είναι ότι δεν έχει.