Αν ήταν αναρχικός πάντως, είχε σιγουράκι 18 μήνες προφυλάκιση, ακόμα και αν ήταν ύποπτος για μη πότισμα νεραντζιάς στο πεζοδρόμιο.
Πέφτω από τα σύννεφα, οι εταιρίες δημοσκοπήσεων τα τσεπωνανε από άλλες ανύπαρκτου προέλευσης. Lol…
Double post αλλά
Φυσικά εάν δεν ήταν μπάτσοι ε? Θα είχε γίνει ο Κάκος χαμός και λαϊκά δικαστήρια.
Επίσης σύμφωνα με τον κ Πρωκτοσάλτε, αν οι Νεοσμυρνιώτες ήθελαν ασφάλεια, να μην έβγαζαν πανό “'Έξω οι μπάτσοι από τη Ν Σμύρνη” μετά το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό:
Δεν ξέρεις τι να πεις πια, διαβάζοντας αυτήν την είδηση!
Ζωάρα…
Στη θητεία του έχουν πεθάνει χιλιάδες εκτός ΜΕΘ, κοιμούνται στα ράντζα στα νοσοκομεία, ατελείωτες λιστες αναμονης, έχει κάνει πουτ@ν@ το ΕΣΥ αλλά…
…ο Θανάσης ο Πλεύρης κυνηγάει καπνιστές στα κέντρα διασκέδασης για να χαίρονται οι νοικοκυραίοι.
Μπισμπίκη καλά ξηγιέσαι με τους φλώρους και τους αποστειρωμένους.
Εγώ πάντως τα έχω με τους Αθηναίους που πάλι άρχισαν να καπνίζουν μέσα στα μαγαζιά εδώ και κάτι μήνες. Είναι βήμα προς τα πίσω. Να έχει έξω τόσο όμορφο καιρό και οι καπνιστές να αρνούνται να βγουν έξω να κάνουν ένα τσιγάρο. Και ο κόσμος/φίλοι τους να μη τους γκρινιάζουμε που είναι απολίτιστοι παρτάκηδες. (Φυσικά τους κρίνουμε και ας μη τους το λέμε.)
Προφανως γελοιότητα το πρόστιμο στης Βανδή, όταν εγώ σε 15 μέρες στην Ελλάδα έχω υπάρξει μάρτυρας δεκάδων παρόμοιων παραβιάσεων του νόμου και ταυτόχρονα έχουμε προσλάβει τόσους μπάτσους που δεν έχουν δει ούτε μία και πρέπει κουτσομπολίστικη φωτογραφία να υπάρξει για να δουν έστω μια
Ντροπή να κυνηγάτε τους καπνιστές παιδιά που μπορεί σε λίγα χρόνια να ψάχνουν δωρεάν ΜΕΘ σε ένα νοσκομείο και να μην βρίσκουν
Γενικα συγκλονιστικη γελοιοτητα ολη η ιστορια με τον Θανουλη, αλλα το να πηγαινουν καποιοι στο αλλο ακρο και μερικες μερες πριν μπει το 2023 να πρεπει να εξηγουμε ξαναμανα γιατι το να καπνιζει καποιος σε κλειστο χωρο δεν ειναι “γουστο μου καπελο μου” ειναι πραγματικα καταθλιπτικο.
Απλά κοίτα πόσες φορές καλύτερα είμαστε από το Βέλγιο. Ξυδάκι, λυπάμαι
Να σημειωθεί πως αυτή η τιμή είναι η τιμή της επόμενης ημέρας στο “χρηματιστήριο”. Πράγμα που σημαίνει πως σε “φυσιολογικές συνθήκες” , αύριο θα ήταν πολύ ακριβή η τιμή και της λιανικής για τους καταναλωτές σε σχέση με τις άλλες χώρες.
Έλα όμως που στην Ελλάδα εδώ και κάποιους μήνες ισχύει ότι οι πάροχοι ανακοινώνουν τις τιμές ένα μήνα πριν. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν οι πάροχοι για κάποιο λόγο για το μήνα Δεκέμβρη έκαναν λάθος υπολογισμούς (ή φύγαν αρκετοί καταναλωτές και πήγαν σε ανταγωνιστές ή whatever) που ανακοίνωσαν το Νοέμβρη, έχουν όλη την ευχέρεια να διορθώσουν τη θέση τους, μέσα από τους υπολογισμούς που κάνουν τώρα για να ανακοινώσουν για το Γενάρη. Και εννοείται, η λογική λέει πως αυτό θα γίνει μόνο αν η θέση τους δεν είναι καλή απ’ τη μεριά τους και “χάσανε έσοδα”.
Βέβαια δε μας πειράζει και πολύ, αφού το κράτος επιδοτεί τους λογαριασμούς και δεν υπάρχει και κανένα πλαφόν κέρδους όταν προκύπτει μοιραία η ερώτηση “οκ, ποιο είναι το ταβάνι στην τιμή που το κράτος θα σταματήσει να επιδοτεί?”
Η διαφορά είναι ότι το κράτος χορηγεί επιχειρηματίες, έτσι τα χρήματα των φορολογουμένων αντί να πάνε σε δημόσια έργα και δαπάνες πάνε στη τσέπη των φίλων της κυβέρνησης. Και τονιζουν ότι βοηθάνε ρίχνοντας τα στον πόλεμο.
Μητσοτάκη για 10 χρόνια χρειάζεται ο Έλληνας
Μπορούμε επίσης να σχολιάσουμε πως η ενέργεια (γενικά) αποτελεί τόσο εμπόρευμα όσο και παραγωγική δύναμη.
Ως εμπόρευμα υπόκειται σε μία (ας το πω και εγώ έτσι) “χρηματιστηριακή” λογική. Φαινομενικά αυτό εντάσσεται στην λογική προσφοράς και ζήτησης. Μόνο που ως κάθε αγορά, έτσι και η αγορά ενέργειας είναι rigged, καθώς οι μεγάλοι παίκτες σε παγκόσμια κλίμακα καθορίζουν τις τιμές με κριτήρια έξω από την προσφορά και την ζήτηση (η οποία έπεται και ετερο-προσδιορίζεται από το price fixing). Ακόμα χειρότερα, οι λόγοι που προσφέρονται για τις “έκτακτες συνθήκες τιμών” (πόλεμος) δεν θα έπρεπε να “πείθουν”, γιατί στον έναν ή τον άλλον βαθμό, οι μεγάλοι ενεργειακοί παίκτες είναι εκείνοι που διεξάγουν τον πόλεμο. Και βέβαια πίσω από κάθε εφήμερη συγκυρία “προσφοράς και ζήτησης” υπάρχει και η πραγματική αξία κάθε εμπορεύματος που καθορίζεται από αντικειμενικές μετρικές πριν ξεκινήσει η υπόλοιπη συζήτηση.
Ως παραγωγική δύναμη, η ενέργεια είναι “παράμετρος εισόδου” στο σύνθετο σύστημα που λέγεται “παραγωγική διαδικασία” και άρα το price fixing επηρεάζει το “κοινωνικά μέσο αναγκαίο” κόστος παραγωγής πολλών άλλων εμπορευμάτων.
Και έτσι, ο πόλεμος που επηρεάζει την ενέργεια (ίσως… ο πόλεμος για την ενέργεια;) κάνει contaminate τους νόμους αξίας και υπεραξίας για μία σειρά άλλων προϊόντων, πριν και η δική τους “προσφορά και ζήτηση” αυξομειώσει την αγοραστική τιμή πέρα και έξω από την αντικειμενική τους “αξία”, πριν εμπλακούν οι πάροχοι (που στην Ελλάδα στις αγορές energy/telecom είναι και ολίγον ουργκ).
Και έτσι, φτάνουμε να διασκευάζει ο Nikos Koklonis το Extasy Extano.
“There’s a literal connection, Dude”