Εντωμεταξύ τα φάρμακα στην Ελλάδα είναι κρατικώς διατιμημένα
Ο Θανουλης ο Πλευρης προχτες εκανε retweet το αρθρο της αλλης της καριολας απο τον βοθρο το liberal.gr που ειχε τιτλο “Ραφαλ η φαρμακα”? Ο Πλευρης υπουργος Υγειας εντωμεταξυ και αυτο του φαινεται λογικο διλημμα. Ειμαι υπερ 100% του να ανοιξουμε ενα ωραιοτατο Γκουλαγκ (η Πτολεμαιδα μου φαινεται καταλληλο μερος, να σπανε καρβουνο με τις αξινες) και να στειλουμε ομορφα και Δημοκρατικα οποιον σκεφτει καν το ενδεχομενο να τους ψηφισει στις επομενες εκλογες.
και κοιμόμεθα με τα παράθυρα ανοικτά
Μια χαρα βλεπω περνατε Ελλαδα…
Ας κανουμε και μια συγκριση με εδω Τσεχια που για παραδειγμα εχω την κορη μου με Αυτισμο και Επιληπτικες τασεις ( εκτος οτι στο σχολειο εχει συνοδο δασκαλο δωρεαν απο το κρατος ολα αυτα τα χρονια που ειμαστε εδω ), ολα τα φαρμακα για την επιληψια ειναι επισης δωρεαν ( και μιλαμε για 2 διαφορετικα που παιρνει καθε μερα και 1 ακομα σε περιπτωση κρισης) .Ελλαδα δεν μπορω να φανταστω την συμετοχη που θα πρεπει να ειχα για να αγορασω αυτα τα φαρμακα …
Ναι αλλά έχεις ραφαλ και φρεγάτες;
Με αποστομωσες οντως… δεν μπορω να απαντησω κατι σε αυτο
Οπότε γράφει ο @progfreak σε αυτό το topic με πιάνει μια μίνι κατάθλιψη, γιατί σε ένα παράλληλο σύμπαν τώρα μάλλον θα ήμουν ήδη 3+ χρόνια στο R&D της Siemens στην Πράγα αλλά έκανα μια τρελή μαλακία με function overloading στο τελευταίο interview, ξενέρωσα και δε συνέχισα να ψάχνω κάτι εκεί πέρα . Από τότε δεν έχω ξαναπιάσει c++
Δε βαριέσαι, καλά είναι και στην Ελλάδα
Καλά τα λέει.Ειλικρινής είναι.Μόνο τσαπου στον Έλληνα κυρ Παντελή.Χωρίς έλεος.
Κι εγώ - ο αφελής - στην αρχή νόμιζα ότι θα έλεγε “φέρτε πίσω τους παλιούς βουλευτές που ήταν τίμιοι” (ας πούμε) επειδή όλοι οι νέοι κλέβουν. Αυτό που όντως ξεστόμισε δεν θα το περίμενα ποτέ. Θράσος πραγματικό.
Από την ίδια μέρα της προβολής του κάθε επεισοδίου ο Ζαραλίκος αρχίζει και μαζεύει μπόλικο υλικό για το επόμενο.
Αυτό λέει πολλά για το τι ζούμε με αυτή την κυβέρνηση.
Μα πλέον είναι απροκάλυπτη η προσέγγιση. Μας φτύνουν στα μούτρα, και τα γίδια των 500 ευρω που νομίζουν πως είναι μεσαία τάξη πάνε και ψηφίζουν επειδή πήραν food pass.
Καλά μας κάνουν.
Εσείς λοιπόν απαντάτε “φάρμακα” κύριε ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΕ; Το ίδιο δηλαδή ακριβώς που θα απαντούσε και ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ κύριε;
Ποτε δεν ειναι αργα… Θεσεις εχουμε στην εταιρεια μου , οποιος ενδιαφερεται ας στειλει pm…
Απεγνωσμένος φάση, να έρθουν Έλληνες ροκάδες, να μιλάει για μουσική.
Ασχετο βεβαια με αυτο που ειπα εγω αλλα οκ
Κανε αιτηση στην Τσεχια λεω εγω! Θα δουλευεις και με progfreak, χαμος θα γινεται.
Μπα ειναι πολυ μεταλο κατασταση εδω… και με τις συναυλιες και φεστιβαλ που εχει , εγω το καλο σας σκεφτομαι ¨:)
Σταματήστε ρε. Τώρα θα φέρει ο Κούλης τα μάρμαρα, θα γεμίσουμε από υπερηφάνεια και εσεις κάνετε σαν τις κλαμένες χήρες, λίγη ντροπή.
Φάρμακα, ακρίβεια, δικαιοσύνη και μαλακίες.
Η φτώχεια στην Ελλάδα θα είναι μακροπρόθεσμη. Φύγετε αν δεν έχετε διάθεση να είστε ο “the greater fool”. Ολόκληρο ΕΜΠ πρέπει για πολλοστή συνεχή χρονιά να επιβιώσει με λιγότερα από 10 εκατ. € έξοδα (δηλαδή 5 μικρά διαμερίσματα στο Ελληνικό ή μισό κότερο από τη Μαρίνα του Φλοίσβου). Το επίσης κρατικό πολυτεχνείο της Ζυρίχης έχει προϋπολογισμό 1.9 δις €, δηλαδή 190 φορές μεγαλύτερο. Στεναχωριέμαι που θα το πω, αλλά εξελισσόμαστε στους αμόρφωτους ιθαγενείς που θα τους τυλίγουν οι άλλοι σε μια κόλλα χαρτί. Αφεντικά θα είναι παντού, τα παιδιά των λίγων Ελλήνων που έχουν λεφτά για διαμέρισμα στο Ελληνικό και για να στείλουν το παιδί τους να σπουδάσει έξω. Οι ντόπιοι απόφοιτοι το πολύ πολύ να σηκώνουν τη τηλέφωνο για να μιλήσουν με όποιο τμήμα πωλήσεων ξένης εταιρείας τους δίνει τη μεγαλύτερη προμήθεια.
Άκουσα την θεωρία και με έπεισε, πως οι καταλήψεις σταμάτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά, όχι γιατί ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ στην εξουσία, αλλά γιατί οι φοιτητές θέλουν να τελειώσουν και να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Οι καταλήψεις ταυτόχρονα σημαίνουν μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στο “πτωχευμένο” ΕΜΠ.
Σχετικά με αυτό θα ψιλοδιαφωνησω, γιατί ίσως είμαι biased, αλλά στον κοντινό μου κύκλο απ’ τη σχολή (6-7 άτομα), όλα τα παιδιά έχουν πολύ καλές δουλειές στην Ελλάδα και με μισθούς αρκετά πάνω από το ΜΟ (σε σύγκριση με το αντίστοιχο μισθό στο εξωτερικό είναι ριγμένοι βέβαια).
Επίσης, είδα πολύ κόσμο που γύρισαν Ελλάδα λόγω Χριστουγέννων (κυρίως από Αμερική) και κάνουν διδακτορικά, και η μεγάλη πλειοψηφια μου ξαναείπε ότι δεν τους αρέσει έξω και με το που τελειώσουν θα γυρίσουν (και μιλάμε για phd σε Penn, Berkeley, georgia tech, columbia που μπορούν πολύ άνετα να βγάλουν εκατομμύρια αν μείνουν στις ΗΠΑ). Δεν είναι εύκολο να είσαι οικονομικός μετανάστης.
Τέλος, επειδή αναφέρθηκε και η Τσεχία παραπάνω, και εκεί κάτι “παρόμοιο” συμβαίνει, υπάρχουν τεράστιες εταιρίες που βρήκαν φθηνό εργατικό δυναμικό και πήγαν εκεί. Αντίστοιχα και στην Ελλάδα κάτι τέτοιο θα συμβεί, τα πολυτεχνεία μας και τα πανεπιστήμια μας παράγουν τεράστια υπεραξία. Στην Ελλάδα μπορείς να φτιάξεις μια πολύ μικρή tech ομάδα 5 ατόμων με κόστος 100-150k το χρόνο που είναι πλήρως ανταγωνιστική, όταν σε κάποια προηγμένη χώρα τόσο μπορεί να σου κοστίζει ο head.
Η διαφορά είναι στο τι υποδομές υπάρχουν, αν ποτέ το κράτος κάνει κάτι για να γίνει τέτοιο “hub” (που γίνονται κινήσεις) ίδια κατάληξη θα έχουμε, θα πληρώνουν ψίχουλα συγκριτικά με εξω στους εδώ επαγγελματίες, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους εγχώριους μισθούς θα φαίνονται στο ταβάνι (ενώ δεν είναι με την καμία και είμαστε ήδη σε αυτό το επίπεδο, 2k μισθός φαίνεται αδιανόητος) και η ζωή θα συνεχιστεί
Δεν ισχυει αυτο που λες οτι βρηκαν φτηνο εργατικο δυναμικο και ηρθαν εδω … Οι περισοτεροι απο τους 4000 που δουλευουμε μονο στο Brno στην εταιρεια μου δεν ειμαστε καν Τσεχοι… Βρηκαν φτηνα ενοικια και παροχες απο το κρατος ( οπως φτηνη φορολοφια και φοροαπαλλαγες ) και γενικοτερα , μια χωρα που υποστηριζει τις επενδυσεις κλπ… Αλλο φτηνα εργατικα χερια και αλλο πολυ καλες παροχες του κρατους σε μεγαθηρια Εταιρειες για να επενδυσουν…