Αυτοι φταινε ? H οτι θα ξαναβγει βουλευτης επειδη ο “εξυπνος” λαος θα τον ξαναψηφησει …
Πάντως απορώ που το βρίσκετε περίεργο. Όλοι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία νομίζω θυμόμαστε ότι όσες παραιτήσεις υπουργών είχαν γίνει παλαιότερα (και ήταν πιο συχνές) πάντα μα πάντα ακολουθούνταν από νέα υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.
Έχουμε τρελαθεί τελείως ρε, ο πρωθυπουργός μιας δυτικής ευρωπαϊκής χώρας στέλνει επιστολή στον πρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας με υποδείξεις για μια υπόθεση!!! Διάκριση εξουσιών, σύνταγμα, κοινή λογική και ηθική για άλλη μια φορά στα σκουπίδια. Μόνο επικοινωνία τίποτα άλλο, μόνο επικοινωνία.
Νομίζω ο Κουλης πρέπει να προσλαμβάνει μόνο επικοινωνιολόγους που έχουν τελειώσει νομική, ή σχολείο έστω. Αλλά μάλλον κάνουν αυτό ακριβώς που ξέρουν καλύτερα.
Κάθε μέρα ένας νέος πάτος, ειλικρινά δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει η καινούρια μαλακία.
Κάτι θα έχει πιάσει το αυτί του παραπάνω και είπε να βοηθήσει
Αφού δεν συνέλαβαν τον Έλληνα Κοέλιο για τις παπαριές που λέει…
…τον συνέλαβαν για παράβαση της νομοθεσίας περί ακάλυπτων επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Τα γραφε και στο βιβλίο του αυτά άραγες;
Όταν ευχαριστείς το κλειδί που κάνει τη δουλειά του και σου ανοίγει την πόρτα να μπεις, ε τότε πας σούμπιντος μέσα.
Ο τύπος φαλίρισε την ΙΝΚΑΜ, άφησε υπαλλήλους και συνεργάτες απλήρωτους και μετά σαν να μην τρέχει τίποτα, έκανε τουρ σε εταιρείες διδάσκοντας πως να είσαι ζεν όντας ένα απόλυτο μηδενικό. Νεοέλληνας γαμάτος. Τσαπού όμως.
Πριν 13 χρόνια, ήμανε κάτι-σαν-IT σε μια εταιρεία του, τον εβλεπα καθημερινά
εκεί
Λίγος ρεαλισμος εστω ρε μαλάκα Ευαγγελάτο, εχουμε γραφικάρες σήμερα στα games, δεν είμαστε στο PS2.
Ουτε γεωγραφικα, ουτε πολιτισμικα, ουτε με κανενα αλλο κριτηριο!
Δυτικης Ασιας ή Βορειας Αφρικης, ισως.
Άκουσα τα ηχητικά που βγάλανε χθες με το σταθμάρχη και το πώς το παρουσιάσανε οι πάντες σχεδόν και διαφωνώ πλήρως.
Είδα σχόλια “εκτός τόπου και χρόνου”, “απαθής” κλπ ξεχνώντας ότι εκείνη τη στιγμή προφανώς γίνεται χαμός, προσπαθεί ο άνθρωπος να καταλάβει τι έχει γίνει και λογικά καταλαβαίνει ότι έχει γίνει κάτι πολύ σοβαρό. Αν δείχνει κάτι, είναι το πόσο σημαντικό είναι ο ανθρώπινος παράγοντας να ελαχιστοποιείται γιατί άσχετα αν ήταν βύσμα ή κατάλληλος ή με ανεπαρκή εκπαίδευση, σε δύσκολες στιγμές ο άνθρωπος είναι άνθρωπος (και σίγουρα η εκπαίδευση γίνεται μόνο για το τεχνικό μέρος της κάθε δουλειάς και όχι στην αντίδραση και στο χειρισμό δύσκολων καταστάσεων).
Το χειρότερο βέβαια είναι που τα ΑΡΔακια, επειδή είναι κοσμοπολίτες, δεν μπορούν να καταλάβουν πως μιλάει ένας επαρχιώτης (που είναι προφανές από την προφορά του και τις λέξεις του) και το δείχνουν ως ένδειξη “εκτός τόπου και χρόνου”. Ειδικά ότι λοιδορούν το “τράκα” παίζει να είναι και απ’ τα χειρότερα πράγματα που έχουν κάνει
Και εγώ το άκουσα το ηχητικό και πραγματικά μου ήρθε εγκεφαλικό. Ενοείται ότι δεν διάβασα ούτε άκουσα τι γράφει και τι λέει ο κάθε χαρζηλικωμένος Α.Ρ.Δ… Και ούτε είμαι από αυτούς που θα έριχνα όλη την ευθύνη σε έναν. Υπάρχει πολύ σαπίλα από πίσω. Προφανώς ο βυσματίας κομματόσκυλο σταθμάρχης δεν θα έπρεπε να είναι στη βάρδια μόνος του και γενικά σε δεν θα έπρεπε να έχει θέση ευθύνης. Έπρεπε να παραμείνει αυτό που αρχικά ήταν, δηλαδή κουβαλητής. Ποιός τον έβαλε άραγε εκεί;;; Κάπου διάβασα ότι η αδερφή του έχει σχέσεις με διάφορα κομματικά και βουλευτικά γραφεία της Νου Δου. Από εκεί πηγάζει και το συμπέρασμα “βυσματίας κομματόσκυλο” . Έτσι λειτουργεί το δημόσιο στην Ελλάδα, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Δεν έχεις άδικο. Όμως πιστεύω ότι δεν έχει σημασία το ποιος ήταν και πως μπήκε εκεί, ή αν έχει, έχει συμβολική σημασία για την σαπίλα του συστήματος.
Η κοινή λογική προφανώς λέει ότι σε ένα σύστημα εθνικού σιδηροδρόμου θα υπάρχουν πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας, όχι μία και δη ένας άνθρωπος. Δεν χρειάζεται καν να έχεις ασχοληθεί με ασφάλεια ή κυβερνοασφάλεια για να το ξέρεις αυτό, απλή λογική χρειάζεται. Εδώ το σπίτι σου το ίδιο μπορεί να το κλειδώνεις, να του βάλεις κάμερες, συναγερμό και στο τέλος να καραδοκείς και με τον πλάστη άμα μπουν οι κλέφτες. Σε ένα σύστημα βασικής πυρασφάλειας θα έχεις πχ ανιχνευτές καπνού, πυροσβεστήρα σε διάφορους χώρους του κτιρίου, πυροσβεστήρες/μπεκ νερού στο ταβάνι, εξόδους κινδύνου που φωσφορίζουν και εκπαίδευση στο προσωπικό για έκτακτες ανάγκες. Σε ένα βασικό σύστημα κυβερνοασφάλειας θα έχεις layered security, που περιλαμβάνει από μέτρα φυσικής προστασίας (π.χ. κλειδωμένοι servers, κάμερες στους servers, μετρητές θερμοκρασίας των server rooms κλπ) και μέτρα ψηφιακής προστασίας πολλών ειδών (ασφάλεια δικτύου, ασφάλεια συσκευών, ασφάλεια λογισμικού κ.ο.κ.)
Και τα μουνόπανα πάνε να μας πείσουν ότι φταίει ο σταθμάρχης που σε ένα εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ μέτρο ασφαλείας παρά μόνο ένας άνθρωπος, που κι αυτός δεν είχε κανένα βοηθητικό μέσο ασφαλείας για να κάνει την δουλειά του πχ σηματοδότηση στις γραμμές, αυτόματα φρένα με ανιχνευτές κίνησης (κάπου το διάβασα αυτό), GPS, αυτόματο σύστημα να βλέπει σε ποια γραμμή είναι τα τρένα ή δεν ξέρω γω τι άλλο.
Δεν είμαι ειδικός σε συστήματα ασφαλεία σιδηροδρόμων, αλλά ξύλο και καράτε στον καθένα που πάει να μιλήσει για ευθύνη του σταθμάρχη.
Εμένα δε μου ήρθε κανένα εγκεφαλικό, αν και πριν τα ακούσω περίμενα κάτι παρόμοιο, γιατί η εισαγωγή από το ραδιόφωνο προς τα εκεί με πήγαινε.
Όλες οι συνομιλίες είναι τεκμήρια για τις εγκληματικές ενέργειες που δεν έχουν γίνει στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Γενικά, όταν ακούς μια συζήτηση πρέπει να τη βάζεις και στο αντίστοιχο context και συνθήκες, πχ η πρόταση “να βγει ο στρατός” έχει άλλο νόημα αν κάποιος κάνει απόβαση σε ένα νησί, αν έχει πέσει μια γέφυρα στην Κρήτη ή αν λίγες μέρες πριν έχει δολοφονηθεί ένα παιδί.