Έχεις απόλυτο δίκιο. Το κράτος είναι διάτρητο και σε αυτό φέρουν ευθύνη όλοι οι πολιτικοί. Τα βύσματα έρχονται σαν σαντιγύ και κερασάκια στη τούρτα. Και έχεις τα ΑΡΔακια που ξεπλένουν τη κυβέρνηση και τα λοιπά κόμματα.
Έχω να σου πώ ότι στην βαριά βιομηχανία που δουλεύω τα τελευταία 10 χρόνια, όποτε έπρεπε να επισκεφτώ κάποιο εργοστάσιο, μέχρι και σεμινάριο ασφάλειας ολίγων ωρών παρακολουθώ με σκοπό την ενημέρωσή μου. Επίσης γνωρίζω να παρέχω πρώτες βοήθειες, ΚΑΡΠΑ, γνωρίζω το πως λειτουργεί ένας απινιδωτής . Και να φανταστείς ότι είμαι ένας απλός λογιστής που εργάζεται στην Αθήνα. Όλα είναι θέμα κουλτούρας και εκπαίδευσης, και δυστυχώς τέτοια κουλτούρα δεν υπάρχει στο Δημόσιο.
Μπορώ να σου δείξω 10 λογιστές στην Αθήνα που δεν γνωρίζουν αυτά που γνωρίζεις.
Γενικά μην κάνουμε τόσες πολλές γενικεύσεις.
Είναι υπαρκτή η σαπίλα σε πολλούς στο δημόσιο, αλλά ούτε αυτό σημαίνει ότι δεν λειτουργούν σωστά όλα, αλλά ούτε ότι όλοι είναι σάπιοι.
Το “εγκεφαλικό” μου ήρθε κυρίως από το πόσο πελαγωμένοι φαίνονται όλοι όσοι ακούγονται στα ηχητικά. Μου έδωσαν την εντύπωση ότι πατάνε κουμπιά με την ευχή να μπει το τρένο στις σωστή ράγα. Ρωτάει η Ρυθμιστής Αθήνας “από που το έδιωξες” και απαντάει ο σταθμάρχης “εγώ το έδιωξα από την άνοδο” κλπ κλπ κλπ. Δηλαδή φάση " εγώ το πάτησα το κουμπί, τώρα αυτό δεν ξέρω που πήγε "
Επίσης τα ηχητικά τα άκουσα στο youtube χωρίς εισαγωγή από αρδ
Σορι κιόλας, έχει δύο γραμμές ο σιδηρόδρομος, που στην αργκό τους τα λένε άνοδος και κάθοδος. Όταν συγκρούονται μετωπικά προφανώς όλοι ψάχνουν να δουν τι έγινε. Η πρώτη ερώτηση είναι “ρε μλκ τι έκανες εσύ που είσαι υπεύθυνος να κάνεις αυτό που έχεις να κάνεις?”. Αν σε έχω πληρώσει να μου κάνεις τη δήλωση και δω 100€ πρόστιμο στο taxis για εκπροθεσμη δήλωση, θα σε πάρω να σε ρωτήσω “ρε μλκ γιατί δε μου έκανες τη δήλωση και μου μπήκε πρόστιμο?”.
Τα υπόλοιπα που λες για τις εντυπώσεις, είναι ξανά αποτέλεσμα των εγκληματικών ενεργειών που δεν έγιναν. Αν κάποιος για τον οποιοδήποτε λόγο δεν πατήσει το κουμπί ή πατήσει λάθος το κουμπί, πηγαίναμε με την ευχή ότι πήγαν όλα καλά.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν είναι τόσο προφανές το περιεχόμενο των συζητήσεων
Έπρεπε να συστήματα να είναι τόσο προηγμένα (ή έστω στοιχειωδώς προηγμένα) που δεν θα έπρεπε να ψάχνονται. Και σε αυτό ενοείται ότι δεν φταέι ο σταθμάρχης . Άλλοι φταίνε, και γνωρίζουμε όλοι μας ποιοι φταίνε και ποιοι τους ξεπλένουν.
Μπορει να το εγραψες ειρωνικα, αλλα για μενα που η προταση σου μου φανηκε ως ελεημοσυνη σε σχεση με αυτα που αξιζουν στο σιχαμα, εισαι οντως καλοσυνατη.
Εύκολο όμως να συμβεί αυτό. Η ΓΣΕΕ έχει χιλιάδες μέλη/τηλέφωνα και δεν έχει πρόσβαση σε λίστα με το ποια μέλη συνεχίζουν εν ζωή (π.χ. από το Taxis). Πήραν μια παλιά λίστα από παλιότερο συνέδριο, δεν κοίταξαν να δουν αν υπάρχει γνωστό μέλος που πέθανε στο ενδιάμεσο και οι ίδιοι το έμαθαν από τα ΜΜΕ, την έδωσαν σε κάποιον/κάποια για να καλέσει τα ονόματα στη λίστα και ο άνθρωπος έκανε ακριβώς αυτό. Θα μπορούσε να υποθέσει πως πρόκειται για τον γνωστό Μανώλη Γλέζο αλλά θα μπορούσε να υποθέσει και πως πρόκειται για κάποιον συνονόματο συγγενή του (πχ εγγονός/ξάδερφος). Επειδή ήμουν σε ΔΣ συλλόγου με 100άδες μέλη, το να διατηρείς ενήμερη λίστα (σωστά τηλέφωνα, διεθύνσεις, email, κατάσταση, κλπ) είναι πολύ δύσκολο. Μόνο αν μας ενημέρωναν οι συγγενείς τους/φίλοι για την περίπτωση θανάτου, μπορούσαμε να αφαιρέσουμε το μέλος. Και αν δεν υπάρχει και κεντρικό database, τότε πάλι μπορεί να εμφανιζόταν ο μακαρίτης/μακαρίτισσα σε κάποια λίστα.
Εντωμεταξύ από όλα αυτά που γράφεις και ότι μπορεί να γίνεται για αυτές τις διαδικασίες, είναι σίγουρο 100% πως παραβιάζονται όλοι οι νόμοι περί προστασίας προσωπικών δεδομένων για κάθε ένα παραδειγματάκι που ανέφερες, αλλά αυτά είναι προβλήματα που θα είναι σύγχρονα στην Ελλάδα σε 35 χρόνια.