Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Έκανε λόγο για μια «αντιπαράθεση διαρκείας» και για «πόλεμο με το σκοτεινό κράτος του αναχρονισμού…,

Κάτι πινει σίγουρα… Εντελώς εκτός τόπου και χρόνου

1 Like

Δηλαδή θες να πεις ότι υπάρχει πίθανότητα να καλέσουν τον Λεωνίδα Κύρκο κάποια στιγμή ;

Έχω ασχοληθεί πολύ επιφανειακά, αλλά έχω ασχοληθεί γιατί όλοι οι οργανισμοί πια (και κυρίως αυτοί που έχουν πάρε δώσε με ΕΕ γιατί ελέγχεται) πρέπει να καταθέτουν σχέδια και διαδικασίες για Data Management κλπ.

Λέγοντας αυτό, και τα στοιχεία επικοινωνίας να τα έχει δώσει το ίδιο το μέλος, πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες για τα ποιος μπορεί να τα προσπελάσει και γιατί, να υπάρχει πλάνο ενημέρωσης (τι κάνουμε αν κάποιο μέλος πεθάνει? Σίγουρα δεν περιμένουμε να μας ενημερώσει συγγενής) και προφανώς μια λίστα δεν μπορεί να κρατείται για πάντα.

Μια απλή διαδικασία που σίγουρα είναι απλοποιημένη και όχι ακριβής, αλλά το concept είναι σωστό είναι η εξής:

Αν σου δώσω τα στοιχεία μου με το consent μου, (εσύ πρέπει να έχεις κανόνες με το τι κάνεις με τα δεδομένα μου και να τα τηρείς, αλλά ας το αφήσουμε τώρα), τα χρησιμοποιείς και επικοινωνούμε, εσύ κάποια στιγμή θα πρέπει να ζητήσεις εκ νέου consent, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να τα σβήσεις (δεν μπορείς να τα ζητήσεις επ’ αορίστου, πρέπει να μου πεις “τα θέλω για 3 χρόνια για τους λόγους Α,Β,Γ, έχω consent?” Μετά από τα 3 χρόνια δεν έχουν ισχύ οι λόγοι για τους οποίους τα κρατάω). Αν εγώ πεθάνω αύριο, δεν είναι δικαιολογία το ότι δεν έχουμε ενημέρωση ή είναι δύσκολο, that’s your problem, κανονικά θα πρέπει να σβήσεις τα στοιχεία μου αμέσως μετά το τέλος του χρονικού πλαισίου που ισχύει η αρχική μας συμφωνία.

edit: Επίσης το πήραν μια λίστα από παλιό συνέδριο, είναι καραμπαμ παράνομο ε :stuck_out_tongue:

Εμείς στην Ελβετία δεν τα έχουμε αυτά. :stuck_out_tongue: Ήδη η χρήση της λέξης “σβήσεις” υπονοεί ψηφιοποίηση των αρχείων ενός συλλόγου 100+ χρόνων, πράγμα πολύ δύσκολο για “εθελοντικους” οργανισμούς.

1 Like

Μπορούμε να σας δώσουμε την Κεραμέως για τεχνογνωσία σε αληθινές συνθήκες για τέτοια θέματα, μπας και έρθετε ποτέ στον 21ο αιώνα πρωτόγονοι

3 Likes

Να σου πω κάτι; Υπάρχει κόσμος εκεί έξω που πίνει. Κάθαρμα και βλήμα δεν έγινε κανείς τους.

Αλλά δεν φταίει αυτός. Φταίει ο Τέρυς Χρυσός που δεν τραβήχτηκε πριν 55 χρόνια.

1 Like

Υπάρχει και κόσμος που τον πειραζει όταν πινει. Είναι ένας από αυτους

https://www.sdna.gr/politiko-deltio/ellada/1062118_ohetos-apo-stoma-toy-ambrosioy-ta-tempi-itan-timoria-apo-ton-theo

Αυτός γιατί ζει ακόμα ;;;;

1 Like

Οταν ψοφήσει αυτός ο φασίστας, ο σκατόψυχος τράγος θα βγω στους δρόμους κορνάροντας και πανηγυρίζοντας.

7 Likes

Το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Δεν κλαίνε, τους λένε σκατόψυχους. Κλαίνε, τους λένε τσαρλατάνους.
Θα φτιάξουμε το σύστημα στα τρένα λένε πατ κιουτ τώρα. Αν το φτιάξουν, θα τους λένε και γιατί αφού ήταν τόσο εύκολο δεν το φτιάχνατε νωρίτερα. Το αργούν κι άλλο; Καλά ρε, δε ντρέπεστε. Τόσος κόσμος δολοφονήθηκε, τι κάνετε; Show No Mercy στα κατακάθια.

4 Likes

Πιο πιθανό να προσπαθεί να κρατήσει παραπονιάρα κλανιά παρά να συγκινήθηκε

6 Likes

Μπορεί να είναι και Taco Thursdays

3 Likes

Είναι απίστευτο το πως μιλάνε.

Αν έλεγε ότι έχουν πρόβλημα ασφαλείας τα τρένα, δεν θα έμπαινε άνθρωπος

Οκ αντι να πούνε οτι δεν ειναι ασφαλής οπότε τα κλεινουμε και τα φτιάχνουμε και ξαναμπαίνουν σε γραμμή με ασφάλεια προτιμούν να λένε ψέμματα μπροστά σε όλους και να κινδυνεύει ο κοσμάκης

1 Like

Αραγε εχει να πει κατι αντιστοιχο ο Πλευρης για τα νοσοκομεια; Αναρωτιεμαι εγω ο αφελης, τωρα.

7 Likes

Υπάρχει καμία μελέτη που λέει πως αν ο σιδηρόδρομος έχει αυτοματοποιημένα συστήματα ασφαλείας είναι πιο ασφαλή απ’ το αν δεν έχει? Αν υπάρχει φέρε να τη δούμε

7 Likes

Αυτές είναι οι -πρώτες θέλω να πιστεύω κι όχι τελευταίες- συνέπειες του συνδυασμού αλαζονείας κι αθλιότητας. Ό,τι και να πουν θα ναι κατά τους. Και να μην πουν τπτ, πάλι χάλια θα ναι. Όπως λένε και στις πολεμικές ταινίες, ψάχνουν για extraction point.

2 Likes

Πιο στημένο πεθαίνεις. Απορώ αυτοί οι επικοινωνιολόγοι θεωρούνται σοβαροί επαγγελματίες τώρα δηλαδή;

2 Likes

Μάλλον ό,τι πληρώνεις αγοράζεις. Εδώ δώσανε ένα σκασμό λεφτά οι κατσαπλιάδες σε λογισμικό παρακολούθησης αντί να τα σπρώξουν σε νέα τεχνολογία, που διαμορφώνει αφού πρώτα προβλέψει την κοινή γνώμη. Άλλη μια απόδειξη πως είμαστε 20-30 χρόνια πίσω στα τεχνολογικά ζητήματα. Αντί να δουν τα 12 επεισόδια του The Capture που τα λέει και τα δείχνει μια χαρά, αυτοί βλέπανε Το Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι. Ερασιτέχνες wanna be λωποδύτες.

1 Like

Και το συνεχιζουν…

4 Likes

Θεωρω δεδομενο οτι τα αυτοματοποιημενα συστηματα ασφαλειας δεν θα διαγραψουν οποιοδηποτε αλλο υπαρχει αυτη τη στιγμη (αν υπαρχει τελος παντων), αλλα θα αποτελουν ενα ακομα layer. Και καθε extra layer θα ανεβασει το επιπεδο ασφαλειας, οποτε τι μελετη χρειαζεσαι για αυτο (ακομη κι αν υπαρχει);

Αν πεσεις απο μηχανη και φορας κρανος ισως σκοτωθεις, αλλα σιγουρα εχεις καλυτερες πιθανοτητες απο το να εισαι απροστατευτος, ετσι δεν ειναι; Χρειαζεται καποια μελετη για αυτο;