Τι είπε;
Η άποψη μου για τον Αλέξη είναι ότι απέτυχε να αφήσει εποχή και να αλλάξει και την Ελλάδα και την Ευρώπη εκείνο το καλοκαίρι του 2015. Ο μοναδικός πολιτικός που κατάφερε να συσπειρώσει τον λαό σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα όπου το ΟΧΙ του 62% έγινε ξαφνικά ΝΑΙ σε ένα βράδυ. Προσωπικά με στοιχειώνει ακόμα και σήμερα εκείνη η οπισθοχώρηση.
Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες, και μια χαρά το κατάλαβε ο Αλέξης. Αν δεν ήταν λαμόγια όλοι οι υπόλοιποι που είχαν και έχουν περάσει και οι ίδιοι οι πολίτες, τότε δε θα είχε κανείς πρόβλημα με τους κακούς Ευρωπαίους.
@Silent_Winter α ok, νόμιζα όπως τό 'γραψες ότι είχαμε κάποια σημερινή δήλωση.
@Hunter1978 Εγώ είμαι σίγουρος ότι το 30% όσων ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα τώρα ψηφίζουν Μητσοτάκη. Σαν να μεταλλάχτηκε ο λαός.
Διάβαζα και μια ανάλυση για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι έχει εξαιρετική αίσθηση της εποχής. Το 2015 που πούλαγε η ανατροπή και η ρίξη έκανε γροθιές έξω από τη Βουλή. Σήμερα που ο κόσμος θέλει ηρεμία/τάξη/ασφάλεια (κυρ-Παντελήδες), το έχει γυρίσει και κάνει καρδούλες.
Δεν ξέρω τί ψηφίζει τώρα, ίσως έχεις δικιο. Εκείνη τη περίοδο η τάση ήταν γύρω από το ΟΧΙ. Υπήρχε πίστη και φλόγα. Ήταν ένα τρένο που χάθηκε. Είχαμε ραντεβού με την ιστορία και έτσι απλά το χάσαμε.
Ντρέπομαι που το λέω, αλλά μέχρι την 26η Ιουνίου αγνοούσα και την ύπαρξή του. Οπότε, το λες και πρόοδο. ;ρ
Εγώ τον έμαθα 15 μέρες πριν από σένα. Αν και ήταν γνωστός σε κάποιους από παλιά.
Εδώ σε εκπομπή των Σπαρτιατών, ο Βασίλης Στίγκας με καλεσμένο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη της ΛΑΕ. Είναι το 2018, πριν πέντε χρόνια.
Ίσως, για πρώτη φορά, στα χρονικά αυτού του τοπικ, θα συμφωνήσω με τον @nnnkkk. Ο Τσίπρας έφαγε ανελέητο κυνήγι και λάσπη, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, λες και πριν την εκλογή του λειτουργούσαν όλα ρολόι. Από παιδί ένα μπουρδέλο τη θυμάμαι την Ελλάδα, στο οποιο η πλειοψηφία των πολιτών (οι “νοικοκυραίοι”) ζούσαν καλά και η μειοψηφία (ίσως όχι τόσο μικρή) ήταν υπόλογη στο μπουρδέλο τους. Με την πρώτη στραβή, ερχόταν στο φως όλη η σαπίλα τους (ένα δημόσιο σύστημα υγείας που το είχαν, επιεικώς, ξεφτιλίσει, έκαψαν σχεδόν τη μισή Πελοπόννησο, κάηκαν άνθρωποι -αλλά έχουν κάνει το Μάτι καραμέλα- η φωτογραφία της αποτεφρωμένης μητέρας και των παιδιών της, έκανε τον γύρο του κόσμου.). Όλα λάθος, αλλά η πλειοψηφία κοιμόταν (ή προσποιούνταν ότι κοιμόταν) ύπνο βαθύ για να μην χάσει τα προνόμιά της. Και ξαφνικά, κάνουμε σκιπ σε όλα αυτά και μας φταίει ο Τσίπρας, που ήταν με τα χέρια δεμένα και την πλάτη στον τοίχο, από την πρώτη μέρα της πρωθυπουργίας του, γτ οι προηγούμενοι και οι επόμενοι ? μοίρασαν “άρτον και θέαμα” στον κοντόφθαλμο λαό.
Επειδή ο γκαντέμης ελέγχει τα μέσα σίγουρα έφαγε σκληρή κριτική παραπάνω απ ότι άξιζε. Από κει και πέρα πρώτη φορά αριστερά και κολοκύθια τούμπανα. Μια ουσιαστική διαφορά προσωπικά δεν είδα. Πάρτε παράδειγμα το Μάτι. “Ε δεν φταίει ο Τσίπρας όποιος και να ήταν θα γινόταν απλά έτυχε…”. Ότι δηλαδή λένε και οι της ΝΔ για τα τρένα.
Εγώ προσωπικά απ αυτό δεν καταλαβαίνω ότι πρέπει να συγκρίνω αλλά ότι είναι και οι 2 ανάξιοι να με κυβερνούν.
Επί τις κουβέντας πάντως η ΝΔ είχε και εύκολο έργο με τις Πρέσπες. Πάτησαν λίγο στο “πούλησαν την Μακεδονία ΜΑΣ” και τα υπόλοιπα τα έκαναν οι οργισμένοι Έλληνες. Λεφτά στην τράπεζα που λέμε.
Overall Βόρειος είμαι δεν κατάλαβα και δεν θα καταλάβω ποτέ αυτή την κόντρα με τους γείτονες και δεν έχω να χρεώσω κάτι στον Τσίπρα γι αυτό συγκεκριμένα. Γενικά σιγά μην τον λυπηθώ κιόλας. Το ότι ήταν λιγότερο τραγικός απ τον Κούλη δεν αναιρεί ότι ήταν τραγικός και αυτός.
Τεσπα ίσως είναι για καλό. Ίσως συσπειρωθεί για μια φορά η κεντροαριστερά και η αριστερά γενικότερα και υπάρξει για αρχή μια αξιοπρεπής αντιπολίτευση στους χαρτογιακάδες της ΝΔ, τους φασίστες, τους ψεκασμένους και τους χριστιανοταλιμπάν της Ελληνικής βουλής
Δεν τον δικαιολογώ, ούτε τον συγκρίνω με τους προηγούμενους και τους επόμενους. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που γράφεις, και οι μεν και οι δε αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Δυστυχώς, ο σταρχιδισμός και η κοντόφθαλμη μνήμη του μέσου Έλληνα έπαιξαν καταλυτικό ρολο στη διάλυση του συστήματος.
Ναι μωρέ ούτε εγώ θέλω να πω ότι έιναι χάλια ο ένας χάλια και ο άλλος άρα να μην μιλάμε.
Προσωπικά δεν θέλω να συμβιβαστώ με τον κάθε Τσίπρα επειδή είναι το λιγότερο χειρότερο
Ωραίο παράδειγμα βρήκες, απ’τη μία βάζεις το Μάτι που αν ψάξεις στο google θα δεις ότι έχουν γίνει πάνω από 150 νομοθετικές ρυθμίσεις από το 1900 ξέρω γω για τακτοποίηση αυθαιρέτων, το κτηματολόγιο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, οι μπαστουνόβλαχοι έχτιζαν όπου έβρισκαν και λάδωναν τους μηχανικούς και τους δημόσιους υπαλλήλους για να μη τους χαλάσουν το σπιτάκι ή το εξοχικό τους, όσο οι αιρετοί τους έκαναν τσιμπούκια για να συνεχίσουν να είναι αιρετοί, και όλα αυτά όσο όλοι μαζί εν χορώ έκλεβαν ο ένας τον άλλον. Αν είναι έτσι θα αρχίσω κι εγώ να κλαίγομαι που επειδή κάνω 1.5 πακέτο τσιγάρα την ημέρα και θα πεθάνω από καρκίνο του πνεύμονα, ότι φταίει ο γιατρός που δε θα θα με κάνει καλά όταν βρει τον όγκο.
Και από την άλλη βάζεις τα τρένα, που μια βδομάδα πριν γίνει το ατύχημα έβγαινε ο καριόλης και έλεγε ότι “δεν μπορείτε να μου λέτε για την ασφάλεια”, βάλανε βύσματα και ρουσφέτια να δουλεύουν, μας το έπαιζαν τρελούς ότι η τοπική τηλεδιοίκηση δουλεύει με bluetooth, η σύμβαση 747 τελικά ξεχάστηκε, οι απεργίες που κάνανε οι υπάλληλοι και απαγόρευσε το ίδιο το κόμμα τους τελικά είχαν έρισμα, και τέλος όταν βγήκε πριν λίγες μέρες το πόρισμα, είχαμε μπει official στην περίοδο “20% στην κεφάλα, κρίθηκαν αυτά”. Καλά, επειδή εγώ είμαι και περίεργος, με πείραξε που από όταν παραιτήθηκε το μνπν δεν είχε το κράτος μας υπουργό μεταφορών, αφού ο Γεραπετρίτης δεν ορκίστηκε ποτέ, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Όλοι ίδιοι είναι παιδιά, τα έχουμε πει
Δεν λέω αυτό σε καμία περίπτωση. Ούτε συγκρίνω τις 2 περιπτώσεις. Την λογική της ανάγκης για δικαιολόγηση συγκρίνω με τα ίδια επιχειρήματα πάνω κάτω.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ίδιο απλά για μένα απέτυχαν και οι 2. Δεν βελτιώθηκε η ζωή εμού και των δικών μου άρα αυτό πιστεύω εγώ. Ελεύθερα μπορεί να διαφωνήσει ο οποιοσδήποτε
Απλά δεν μπορώ να δεχτώ επειχήρημα “τουλάχιστον δεν είναι τα χάλια της ΝΔ”. Απ το χείριστα δηλαδή να πάμε στο χάλια ή το μέτρια και να είμαστε ευχαριστημένοι;
Επομένως, καταλήγουμε στον ίδιο παρονομαστή. Και όπως λες δεν υπάρχει κακός και λιγότερο κακός και συμφωνώ απόλυτα. Επιτέλους, κάποιος το είπε για το Μάτι, αυτοι που ασκούν τώρα κριτική ειναι οι ίδιοι που τσιμπουκωναν τους αυθαίρετους, και κάπως έτσι έκαναν όλοι τη δουλειά τους. Αλλά για την τραγωδία στο Μάτι, μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αποδόθηκαν ευθύνες για σκόπιμη κωλυσιεργία, ενώ, δυστυχώς, ήσαν οι ίδιοι που χαντάκωσαν τους εαυτούς τους.
Ναι, οι κατοικοι της χωρας ειναι για πολυ καλυτερους, τι να λεμε
Προς το παρον, μενουμε εκει που ειμαστε και τα ξαναλεμε σε μερικα χρονακια. Οταν θα εχουν ξεκοκαλιστει και τα τελευταια κοκαλακια και οταν ο υπνοσυριζα μπορει να εχει ξυπνησει και λιγο.
Αυτό το αναλύσαμε τις προηγούμενες βδομάδες εκτενέστατα. Σήμερα μιλάω καθαρά για μένα
Θα έχει μείνει κανένας την επόμενη 4αετία ή μόνο γέροι και βολεμένοι; . Εδώ και 4 χρόνια πάντως το πιο σοφό που έχω ακούσει είναι πάμε έξω και Ελλάδα μόνο διακοπές κάτι που μετά την 25η Ιουνίου συνιστώ και εγώ στο 100%
Ξεράσματα ποτάσας
ζητούν κατοικία
ζάχαρες λύτρωσης
μιλώντας για κόσμους
γαλήνιους, μπατσοφορεμένους
με περιπολικά
σε περιπολίες στα στέκια
στα στέκια που αλήτες
αλήτες αλλάζουν
την πορεία στο αίμα τους.
Ο Άδωνις είναι πάνω από 15 χρόνια στην πολιτική. Τρίτος πανελλαδικά στις 21 Μαΐου με πάνω από 64.000 σταυρούς στο Βόρειο Τομέα. Σάρωσε με λίγα λόγια.
Οπότε ό,τι και να γράφουμε εμείς, ο κόσμος αυτόν θέλει.