Κάτι έχεις κατά νου, αλλά νομίζω δεν μπορώ να διακρίνω ακριβώς τι θες να πεις, αν μπορείς να το κάνεις πιο συγκεκριμένο
Καλα ολα αυτα, ομως υπαρχει και το αποτελεσμα. Το αποτελεσμα των εκλογων ηταν καθαρη εντολη για τεσσερα ακομα χρονια Μητσοτακη. Προσωπικα αν καποιος δεν ψηφιζει και μετα διαμαρτυρεται για τα κακως κειμενα, σε εναν μεγαλο βαθμο αυτα που λεει μου μπαινουν απο το ενα αυτι και μου βγαινουν απο το αλλο. Αμα δε σου αρεσουν αυτα που ζεις, ας εκανες κατι να τα αλλαζες, εστω και λιγο. Η ψηφος ειναι κατι απο αυτα, που μαλιστα ειναι και πολυ απλο. Δεν ψηφισες; Σκασε
Αν κάποιος κάνει ένα κάρο πράγματα για να αλλάξει αυτό που συμβαίνει, και μάλιστα θεωρεί την ψήφο μέρος.του προβλήματος, τότε τι;
Πούλο
Απ’ ότι έχω καταλάβει δηλαδή από αυτά που διαβάζω εδώ πέρα…
Η εκτίμησή μου είναι ότι αυτοί είναι ένα μικρό ποσοστό αυτών που δεν ψηφίζουν. Αυθαίρετο, αλλά αυτό πιστεύω, ότι από αυτούς που δεν ψηφίζουν πολύ περισσότεροι είναι οι μη πολιτικοποιημένοι, παρά οι πολιτικοποιημένοι. Ναι, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ναι, να ακούσουμε τι έχει να πει ο καθένας, ναι σε όλα αυτά. Αν είναι να γενικεύσουμε όμως και να πάρουμε ένα τσουβάλι και να τα βάλουμε όλα μέσα, πράγμα που κάνει το “όλοι ίδιοι είναι” για παράδειγμα, εγώ λέω ότι:
Σε έναν μήνα έχουμε δημοτικές εκλογές, κάτσε να δούμε πόσοι θα ψηφίσουν στην Αθήνα και τι θα ψηφίσουν , οι επικοινωνιολόγοι του ΜΠΟΥΦΟΥ έχουν αρκετή δουλειά αλλά και όλα τα φόντα να πετύχουν και πάλι!
Και πολύ καλά θα κάνουν να πετύχουν η εναλλακτική πρόταση ήττας είναι ο Ζαχαριάδης και φυσικά εκτός μερικών “ρομαντικών” στα Εξάρχεια, κανένας ποτέ δεν αντέδρασε στην πράξη.
Επτά υποψήφιοι κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Αftodioikisi.gr, συνδυασμούς προκειμένου να διεκδικήσουν την ηγεσία του μεγαλύτερου και σημαντικότερου δήμου της χώρας, του δήμου Αθήνας.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για:
— Τον Κώστα Μπακογιάννη που στηρίζεται από τη ΝΔ (Αθήνα Ψηλά)
— Τον Κώστα Ζαχαριάδη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτή Πόλη)
— Τον Χάρη Δούκα που στηρίζεται από το ΠαΣοΚ (Αθήνα Τώρα)
— Τον Νίκο Σοφιανό που στηρίζεται από το ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας)
— Τον Κώστα Παπαδάκη (Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα), συνένωση των παρατάξεων Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα και Ανυπότακτη Αθήνα.
— Την Ελένη Παπαδοπούλου (Η Αθήνα μας)Σημειώνεται ότι συνδυασμό στο Πρωτοδικείο κατέθεσε και ο καταδικασμένος για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης.
Εννοείται ότι το να βγει ο Μπακογιάννης πάλι δήμαρχος θα είναι η μεγαλύτερη αποτυχία συνολικά της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, πλην προφανώς του Κασιδιάρη. Δεν είναι μόνο αυτοί που δεν πάνε να ψηφίσουν για πούλο
Πράγματα όπως τι ας πούμε; Αγαθοεργίες; Διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας; Καλά είναι αυτά αλλά δεν αλλάζουν την πολιτική που ακολουθεί ο κάθε Μητσοτάκης. Ούτε ρίχνουν τον καπιταλισμό (για να το πάμε πιο μακριά).
Ούτε η ψήφος το κάνει αυτό που βάζεις ως στόχο. Αν θες να ανοίξουμε μια κουβέντα για το πτωχευμένο κινηματικο λεξιλόγιο και την ανεπαρκή εργαλειοθήκη, μαζί σου. Καλύτερα από μια ακόμη ανάλυση του προβλήματος, η ανάλυση των διαθέσιμων λύσεων.
για να μιλησω λιγο πιο λαϊκα, ενα τσουρμο κινηματιες, απο το πιο φιλανθρωπε-ατενιστας-ολοι μαζι μπορουμε να δενδροφυτευσουμε και να εξωραϊσουμε τον καπιταλισμο, μεχρι το πιο χαρντκορ κομματι της συγκρουσιακης “ζεσης”, κατηγορουν την επιστημονικη αναλυση του διαλεκτικου και ιστορικου υλισμου ως ανελαστικη. συμβαινει, εκτιμω, το ακριβως αντιθετο. η πολιτικη πρωτοπορια οχι μονο ανελαβε την ευθυνη να γκρεμισει μοναρχικα, φασιστικα και αστικα καθεστωτα, αλλα και να οικοδομησει νεα συστηματα. αυτο οδηγησε σε απιθανη προωθηση της θεωριας και πραξης σε εντελως αχαρτογραφητα και κοσμογονικα μονοπατια, που μονο μετα απο εκατονταδες χρονια θα εκτιμηθουν πληρως στην ιστορικη τους αξια. απο την αλλη, ο κινηματισμος αναμασα στην καλυτερη περιπτωση τις αρλουμπες κατι τυχαρπαστων του 19ου αιωνα, απο τον λασαλ μεχρι τον μπερνσταϊν. στην χειροτερη, ειναι το αφασικο παραρτημα των αφεντικων, στο πιο “πολυχρωμο”, αντε χιπικο
αυτο ειναι μια ξεχωριστη περιπτωση. μικροτερη “ποσοτικα”/πληθυσμιακα απο το πληθος που απεχει για λογους που προαναφεραμε. παντως θεωρω οτι οι περισσοτεροι απεχουν απο απογοητευση. υπαρχει και το απολιτικ-αδιαφορο-omagad my contouring was so basic etc. το κομματι που θεωρει την αποχη ως συνειδητη πραξη, και δη αντισυστημικη, ειναι ενα αλλο κομματι, πιο σοβαρο, που χρηζει μιας αλλης αντιμετωπισης και προσεγγισης, και που το θεωρω σε πολλα ζητηματα συμμαχο με την οργανωμενη πολιτικη πρωτοπορια.
κανεις δεν ειπε οτι με την ψηφο πεφτει ο καπιταλισμος. αυτο ομως δεν οδηγει σε λογικη συνεπαγωγη αποχης “αυτοματα”. η ψηφος μπορει να δωσει μικρες και μεγαλες “ενδειξεις” και ενιοτε νικες. αναφερθηκε ο Δημος Αθηνας. γιατι να μην δουμε και τον Δημο Πατρας, οπου “πολλοι και διαφοροι” συμμαχουν (στα ανοιχτα, ουτε καν κατω απο το τραπεζι) για να “παρουν πισω” (οπως το αντιλαμβανονται) τον Δημο “τους”. αν το θεμα της ψηφου και των αιρετων ηταν/ειναι τοσο “αδιαφορο”, προς τι τετοιο μενος? τα πεπραγμενα μιλουν απο μονα τους και δειχνουν οτι ακομα και σε ενα σαπιο συστημα, χωρις να πεσει, πριν πεσει , και για να το φλεξαρω, για να πεσει, αυτες οι μαχες πρεπει να δινονται, να κερδιζονται, και να παραγουν εργο. ειναι θεμα ευθυνης. και ανοιγουν δρομους για να βγουν συμπερασματα και να ηττηθει η απογοητευση, η παραιτηση, η απαθεια.
εχεις δικιο! αλλα οταν πολυς κοσμος ακομα παραμενει (ενιοτε: εμμενει (!)) σε λανθασμενες αναλυσεις , αυτη η συζητηση μοιραια ακομα θα γινεται…
Αστειότητες στον δήμο Αθηνών από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.Αντί να κάτσουν να βγάλουν έναν ΚΟΙΝΟ υποψήφιο να φύγει ο άλλος που έχει κυριολεκτικά ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ την πόλη, κάθονται και παίζουν τις κουμπάρες με κάτι ανύπαρκτους.Δε θα μου έκανε εντύπωση αν βγει και δεύτερος ο Φασιδιάρης.
Όχι μόνο από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
Θα σταθώ μόνο σε αυτό το κομμάτι της πρωτοπορίας, ότι ίσως έχει πάει τόσο πρωτοποριακά, που έμεινε μόνη της με την σωστή ανάλυσή της. Οκ, για να ελαφρύνω τον τόνο η ειρωνεία, μην την πάρεις σοβαρά…
Γενικώς εκτιμώ την απάντησή σου, αλλά δεν πείθομαι, διότι για να ευσταθεί πρέπει να βγάλει τους υπόλοιπους, ό,τι κι αν κάνουν, είτε τυφλούς - στην καλύτερη - είτε χαζούς - στη χειρότερη, κάτι που έχει πλάκα στο diss, αλλά δεν μπορεί να είναι σοβαρή αρχή πολιτικής/κοινωνικής ανάλυσης. Το αν η επιστημονική ανάλυση του διαλεκτικού και ιστορικού υλισμού είναι ελαστική ή όχι, είναι δευτερεύον. Το ερώτημα είναι να αναρωτηθεί αν, πώς, πότε, και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι πειστική, ή όχι. Αν θεωρεί ότι είναι πειστική μόνο αν έχεις τα φόντα να πειστείς, τότε αποκλείει από τη συζήτηση τα μη λειτουργικά κομμάτια του εαυτού της. Ο αυτοπροσδιορισμός, μετά από αυτό, ως πρωτοπορία, κρίνεται απλά φληνάφημα.
Δεν το πήγαινα σε αντανακλαστικού τύπου συμπέρασμα, νομίζω είναι εμφανές αυτό. Το ότι οι θέσεις ελέγχου κρατικών κονδυλίων είναι λαχταριστά ξερολούκουμα είναι λογικό βέβαια. Το ότι ο κόσμος τους ψηφίζει ενώ ξέρει τι συμβαίνει, όμως, δεν μοιάζει λογικό, εκτός κι αν το αποδώσουμε πάλι στην μωρία. Εκτός κι αν υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να εξετάσουμε μία τέτοια συμπεριφορά, που να μην περνάει από τις ελλιπείς συνειδήσεις (άτιμος φροϋδομαρξισμός, μας κατέστρεψε!)
Τι παει να πει “θεωρει την ψηφο μερος του προβληματος”? Και ο Γρηγορης Πετρακος θεωρει οτι οι νεες ταυτοτητες θα εχουν μεσα ολες τις πληροφοριες που χρειαζεται να ξερει καποιος για εμας και μαλιστα μεσω των ταυτοτητων θα μπορουν να μας μπλοκαρουν και τον τραπεζικο λογαριασμο οι Βριλ, εκτος αν ειμαστε καθαροαιμοι Σειριανοι, και δεν εννοω απο τις Σερρες αλλα απο τον Σειριο. Το οτι καποιος μπορει να θεωρει οτι η ψηφος ειναι μερος του προβληματος Α) δεν το κανει και αληθεια και Β) δεν αλλαζει τιποτα, ουτε φτιαχνει το προβλημα με την αποχη του.
Δυστυχως ο κοσμος μας δεν ειναι ροδινος, και καποια πραγματα αυτην την στιγμη εχουν μια συγκεκριμενη δομη. Αν καποιος δεν θελει να βρισκεται σε μια δυστοπια η Ελλάδα αυτην την στιγμη, ε μπορει να το εκφρασει με την ψηφο του, οσο λιγο ή πολυ κι αν μετραει αυτη. Τα λογια ειναι ευκολα, κι εγω μπορω να παραπονιεμαι με τις ωρες αν θελω, αλλα δεν θα πετυχω και τιποτα. Διευκρινιζω οτι αυτο το τελευταιο δεν σημαινει οτι εσυ (ή οποιοσδηποτε αλλος εδω μεσα) μενεις μονο στα λογια, ειμαι σιγουρος απο τις πρωτοβουλιες που εχω δει και μεσω του φορουμ πως υπαρχει αληθινο ενδιαφερον και θεληση για αλλαγη.
Τωρα οκ ομολογω οτι την φαση “δεν ψηφιζω γιατι ειναι ολοι σκατα” δεν την καταλαβαινω ουτε την καταλαβα ποτε, κι ακομα κι αν εχει δοση αληθειας, ε αν καποιος δεν ψηφιζει ας μην περιμενει να αλλαξουν και πολλα.
omg I know
it’s lonely at the top *hairflip
αυτό επισήμανα αρκετές φορές από τις εκλογές και ύστερα. δεν τους ψήφισε η πλειοψηφία.
είτε με αποχή, είτε με ψήφο σε άλλα αστικά κόμματα, είτε με ψήφο σε άλλα κόμματα, είτε με (αυτό που εγώ θεωρώ) “την καλύτερη επιλογή” στην ψήφο, το 75% του πληθυσμού δεν γουστάρει μητσοτάκη, πως να το κάνουμε. τους ψηφισαν οι χαρντκορ νεοδημοκράτες, κάτι χάπατα νεοφιλελέ, οι παρατρεχάμενοι και σιτιζόμενοι, και όσοι έχουν έντοκα ρουσφέτια.
δεν έχουν την πλειοψηφία συνεπώς.
και η αξιωματική αντιπολίτευση εκτός τόπου και χρόνου,
δεν διεκδίκησε ποτέ “στα σοβαρά” αυτήν την πλειοψηφία
“μοιραίο” ήταν να υπάρξει το αποτέλεσμα που υπήρξε
όλες οι συνειδήσεις είναι ελλιπείς.
with no exception - η πρωτοπορία επίσης.
απλά some girls are bigger than others
some seasons are better than others (SEASON SIX - μετά το drag race πέθανε)
some queens are brighter than others (BIANCA slay)
and some minds are more fabulous than others
Ναι, δεν τους βλέπεις που έχουν βάλει τη γάτα τους να κλαίει;
Εντάξει, μα δεν μιλάμε περιπτωσιολογικά για τον Μητσοτάκη μόνο, αναφερόμαστε γενικά σε “χαμένες ψήφους”
Τώρα τον Μητσοτάκη τρώμε στη μάπα, οπότε γι’ αυτόν μιλάμε . Αλλά έχουν και γενικότερη έννοια όλα αυτά.
απλώς επισήμανα ότι δεν χρειάζεται αθελα μας να αποδεχόμαστε την παραμύθα της “landslide victory”
ο μητσοτάκης δεν έχει κανένα κοινωνικό ρεύμα
καμία αποδοχή
ούτε οι μισοί που τον ψήφισαν δεν γουστάρουν
έχουν ιδιοτελή συμφέροντα, κυνικοί και αχρείοι αλλά όχι “πιστοί”
μπιζνες της πενταροδεκάρας
τα χάπατα μητσοτακέ είναι λίγα και οι πιο πολλοί ήδη σε προβεβλημένες θέσεις
ως μίσθιοι “παπαγάλοι”
αναφέρομαι στις ψήφους που έβγαλαν την κυβέρνηση και το αφήγημα “του σαρωτικού μητσοτάκη”
που παπαγαλίζουν οι υπάλληλοί του
και δυστυχώς “αποδέχονται” και πολλοί πολέμιοί του
(ακόμα και αντι-συστημικός κόσμος!)
αλλιώς αντιμετωπίζεις την ψήφο στην ΝΔ, αλλιώς στο ΜΕΡΑ-25,
δεν μπαίνουν όλα και όλοι στο ίδιο καζάνι
Με το μπαρδον, αλλα χεστηκα για τις παραμυθες, το κοινωνικο ρευμα, την αποδοχη, την ιδιοτελεια, τις πενταροδεκαρες, εγω (και ο καθε “εγω”, φυσικα) βλεπω οτι η ζωη μου περναει και ξοδευεται σε μια κοινωνια που αλλαζει προς το χειροτερο. Και πιστευω πως οι συγκεκριμενοι οταν με το καλο ξεκουμπιστουνε θα εχουν αφησει κοινωνια και χωρα σε πολυ χειροτερη κατασταση απο αυτη που τη βρηκανε. Αυτοι και οι (πολλοι) τσατσοι τους βεβαια θα εχουνε γλεντησει, η δικη τους ζωη περναει ζαχαρη, τον λογαριασμο αλλωστε ολοι ξερουμε ποιος θα τον πληρωσει. Παμε γερα για Μπακογιαννη μεχρι το 2028 παιδια και με το καλο και πρωθυπουργος