Αυτα ειναι ποσοστα αυξησης επι των ποσοστων. Τα ποσοστα αυξησης επι των ψηφων πρεπει να κοιταξεις. Το 79,9% της Θεσσαλιας, ας πουμε, ειναι 64,4% επι των ψηφων.
Με το ζόρι δηλαδή να κάνω tag? Επιλογή δεν έχω ή μόνο αυτός τρόπος είναι ο σωστός? Απαντήστε μου να ξέρω πρκλ πλ πλ
Μήπως όμως πολλοί από αυτούς έριξαν ψήφο αντίδρασης στο ΚΚΕ και μόλις πέσει το παραδάκι θα επιστρέψουν εκεί που ξέρουν και αγαπούν ή de facto ψηφοφόρος που ψηφίζει ΚΚΕ είδε και τη θεία φώτιση? Νομίζω πρέπει να το ψάξουμε λίγο παραπάνω αυτό το σενάριο, όχι?
Στα υπόλοιπα που λες, και για να απαντήσω ευθέως (επειδή ξέρω πότε να χρησιμοποιήσω το tag και πότε το reply για τους άτυπους κανόνες ανάγνωσης του forum), απαντούσα με βάση αυτά που ανέφερε ο Κουτσούμπας ( ) χθες στην ομιλία του και όχι σε εσένα. Τώρα αν αυτά ταυτίζονται, δε φταίω εγώ.
Σε σένα @Curehead θα απαντήσω για αυτό, γιατί πες μου ό,τι θες αλλά για τα μαθηματικά μου τα παίρνω τοις μετρητοίς
κατά σειρά του πίνακα που δείχνεις (περιφέρεια, ψήφοι 19, ψήφοι 23, διαφορά):
Θεσσαλία, 29267, 23427, -6000 ψήφοι
Αττική, 132066, 93191, -40000 ψήφοι
Στερεά Ελλάδα, 17822, 12499, -5000 ψήφοι
Κεντρική Μακεδονία, 52288, 31751. -20000 ψήφοι
Πελοποννήσου 16261, 10709, -6000 ψήφοι
Όταν ξεκίνησα, έλεγα να το κάνω για όλες τις περιφέρειες αλλά βαρέθηκα στην πορεία αφού το point μου γίνεται ευδιάκριτο μόνο από αυτές τις 5 περιφέρειες (να κάνω λάθος που δεν το συνεχίζω και να αναπληρωθεί το νούμερο στις εναπομέιναντες, οκ παίρνω το ρίσκο), καθώς παντού όσοι ψήφισαν “ΚΚΕ” στην περιφέρεια (με βάση τον πίνακα που αναφέρεις) ήταν λιγότεροι από όσους ψήφισαν το 2019. Άρα μάλλον το ότι δεν ψήφισε κόσμος, βοήθησε να μπορεί να βγει ο Κουτσούμπας και να πει για θετικές διεργασίες, με 75 χιλιάδες λιγότερες ψήφους από το 19 και ίσως να μπορούμε να μιλήσουμε και για δημιουργική στατιστική (oh no he didn’t)
και γιατι οχι σε πανελλαδικη και ανα περιφερεια συγκριση? ιδου
ελπιζω να σας αρεσε το μουσταρδι χρωματακι, εμπνευστηκα απο την μπιφτεκοπιτα που τρωω.
αυξηση λοιπον σε ολες τις περιφερειες της χωρας, και βεβαια πανελλαδικα, παρολο που αυξηθηκε η αποχη (πανελλαδικα, συμμετοχη στο 58% το 2019, 52% χτες)
και σε σειρα ταξινομησης ποσοστου αυξησης εχουμε
πραγματι οι δυο χτυπημενες περιφερειες πρωτες
η Αττικη ακολουθει μαζι με Ηπειρο και Πελοποννησο
το εαν το ποσοστο ειναι 64 ή 79 δεν αναιρει την ποσοτικη καταταξη οπως βλεπουμε, ουτε το σαφες ποιοτικο-πολιτικο συμπερασμα της αυξησης ψηφων (1) σε ολες τις περιφερειες παρα και κοντρα στην αυξηση αποχης (2) πρωτιστως στις 2 πολυπαθες περιφερειες με πρωτη και προεξαχουσα την Θεσσαλια (3) η πολυπληθεστερη περιφερεια της χωρας σε σημαντικα μεγαλο ποσοστο με τον πασοκισμο να δεχεται τριτο εκλογικο ραπισμα
εκτος εαν και η σημαινουσα αυξηση σε Πελοποννησο και Ηπειρο οριακα πανω απο την Περιφερεια Αττικης αλλαζει σε τιποτα απο οσα ειπα…c’mon δηλαδη
you were just proven wrong. check the numbers, Queen.
( edit: για το ταγκ πλακα κανω βρε μαν, τρολλαρω like the drama queen i am. )
Έχεις δίκιο, εμπιστεύτηκα το screenshot σου το πρώτο ότι είχε τα σωστά νούμερα για το 23 και πήρα αυτά ως reference, σε αντίθεση με το 19 που κοίταξα τα στοιχεία του Υπουργείου. Ούτως ή άλλως δεν ενημερώνομαι από τον 902, άρα αναλαμβάνω την ευθύνη που δεν τσέκαρα αν είχε σωστά στοιχεία εξ’αρχής, mea culpa
αυτο ειναι το προβλημα με τις ενσωματωσεις που ειναι “along the way” (edit: δλδ δεν εχουν τελικη ενσωματωση – παρολο που εν προκειμενω το point ηταν valid)
μια ενδιαφερουσα παραπλευρη συζητηση ειναι το κατα ποσο μπορει κανεις να εχει μια συνολικη (πολιτικη) εικονα πριν παμε σε “πολυ μεγαλα” ή και συνολικα ποσοστα ενσωματωσης.
μαρεσε το λατινικο, θυμηθηκα τον Ανδρεα μετα την συναντηση με τον Οζαλ <3
Όσο και να ανέβασε τα ποσοστά του, το δεκανίκι του Μπακογιάννη θα το κάνει. Όλα καλά, δεν έχω λόγια
Όταν έγραφες το post μια χαρά ήταν η ενσωμάτωση, αφού 5’ μετά είδα τα αποτελέσματα στο site του Υπουργείου για να καταλάβω πως γίνεται να βγάζουμε διαφορετικά αποτελέσματα με ίδια δεδομένα, αλλά εσύ επέλεξες να βάλεις παρωχημένο screenshot
το αρθρο του 902 που τσιμπησα τον πινακα γραφτηκε σε προγενεστερη χρονικη στιγμη
βλεπε σκρινσοτ
και προφανως αντανακλουσε την τοτε ενσωματωση which makes perfect sense
το point που εκανα ηταν valid και στην τοτε ενσωματωση
και ασφαλως πολυ πιο ευκρινες στην τελικη που ηταν απαραιτητη για να τεκμηριωθει το numerical comparison που εθεσε ο @pantelis79
τελικα ομως ποια ειναι η κριτικη? οτι δεν ανεβασε τα ποσοστα? οτι δεν “μιλησε” στον κοσμο των πολυπαθων περιφερειων? οτι ναι οκ αυτα ισχυουν αλλα δεκανικια του μπακογιαννη?
δεκανικια του μπακογιαννη και του συγγενη του μητσοτακη ειναι οσες και οσοι εχουν το ιδιο προγραμμα με δαυτους (δοκιμασμενο εμπρακτα και κυβερνητικα και μνημονιακα), και οσες και οσοι κατεβαζαν χτες σε σωρεια περιπτωσεων κοινους υποψηφιους. seek and thou shall find!
Έψαξα, μην ανησυχείς. Ξέρω πως είτε θα φάω στη μάπα τον Μπακογιάννη για τα επόμενα 5 χρόνια, είτε όχι. Από εκεί και πέρα, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Κάποιος μπορεί να πει “είναι όλοι ίδιοι”, κάποιος μπορεί να πει “μεταξύ δύο κακών προτιμώ το λιγότερο κακό”, κάποιος μπορεί να πει “προτιμώ το τάδε από το τάδε”, όλα θεμιτά είναι κι όλα κρίνονται.
exactly!
Ευστοχος, δεν το εγραψα σωστα. Επρεπε να γραψω οτι “οι τοπικες εκλογες δεν εχουν σχεση με την κομματικη σκηνη”. Τα υπολοιπα που ανεφερες ειναι πολυ σωστα και πιθανως επιβεβαιωνεται οτι εχουμε την ιδια αποψη απο τη δευτερη προταση του quote μου που παρεθεσες. Και σιγουρα απο το hidden κειμενο για τη Νεα Σμυρνη.
ΑΦΤΕΡ ΕΝΤΙΤ:
πως δεν θα επρεπε να κοιταμε κομματικα τις Δημοτικες εκλογες,
Ευχαριστω, ακριβως αυτο Δεν διαβασα μετα το μνμ του nnnkkk, απλως απαντησα απευθειας.
https://twitter.com/ThePressProject/status/1711120549902963128
πολυ σωστα.
αναμεσα σε δυο ταυτοσημα καθεστωτικα-καπιταλιστικα προγραμματα, απορριπτονται συλληβδην και τα δυο
ουτε Μπακογιαννης οριτζιναλ ουτε “Μπακογιαννης” με πρασινο φιλτρο
κανενα περιθωριο για κιβδηλους “τσακωμους” που προσβαλλουν την νοημοσυνη και αδειαζουν την τσεπη του κοσμακη
(πλακα εχει ο πασοκισμος που ψηφισε ολα τα μνημονια - διαθετει αυτο το charisma, uniqueness, nerve and talent, να θελει τωρα … τι ακριβως? ουστ!)
Ναι αλλά ο Δούκας αν βγει δήμαρχος θα ρίξει τη θερμοκρασία της Αθήνας 5 βαθμούς.
Θες να πεις δηλαδή ότι στους δήμους που βγαίνει πρώτο το ΚΚΕ, έχουν κομμουνιστικό πρόγραμμα? Αν είναι έτσι, τότε μήπως τελικά υπάρχει εναλλακτική εντός του καπιταλισμού?
Εντάξει, θα μπορούσε το ΚΚΕ όσο περιμένει την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού να πει “ψηφίστε κατά συνείδηση” ειδικά για τον πιο εμβληματικό Δήμο της χώρας με τον πιο βλάκα Δήμαρχο της χώρας, αλλά δεν του βγαίνει μάλλον.
Το μόνο δίλημμα για τους δημότες της Αθήνας την άλλη Κυριακή (έχει πλάκα αλλά ακόμα δεν μου βγαίνει να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου “Αθηναίο δημότη”) είναι το εξής:
Να ξανακουβαλιέσαι στο εκλογικό τμήμα για να τους μαυρίσεις όπως τους αρμόζει;
Ή να κάνεις κάτι άλλο;
Να τους μαυρισετε και μετα να κανετε τις κλαμμενες χηρες για το 8% του Κασιδιαρη και τον αχρηστο γονο που “μας φορτωσαν” ομως, το φουλ πακετο.
Ε πήγαινε να στηρίξεις τον Πασόκο εσύ ρε morgoth, δεν σε εμποδίζει κανένας να κάνεις το “χρέος” σου