εδω απο το επος “Η μεγαλη αποφραξη”?
Γνωμούλα μου, μακάρι να γίνει λίμνη όλος ο Βόλος παρά να βγούμε πούστηδες
Τους αξιζει, σκεφτομαι κι αλλα δεινα πριν γινει λιμνη ο Βολος. Απλως δεν μπορω να τα γραψω.
τον δεξιο “ανεξαρτητο” Μπεο ψηφισε συμφωνα με τα στοιχεια ΥΠΕΣ (ενσωματωση 59.57% καθως γραφω αυτες τις γραμμες) το 28,9% του εκλογικου σωματος , ποσοστο που οπως εχω ματαξαναματαπει εδω, αντανακλα την μεγαλη δεξια/ακροδεξια φαμιλια στη χωρα (a rough approximate). ο μπεος βγηκε στο βολο με τις ψηφους νεοδημοκρατων και φασισταιων/μισανθρωπων.
ολα εξηγουνται χωρις ισοπεδωτισμους, “καταρες” και συλληβδην υβρεις, που οταν δεν δειχνουν αγνοια της πολιτικης, απλα συσκοτιζουν αλλα συνεπικουρουντα αιτια του προβληματος.
Ας ψήφιζαν και οι υπόλοιποι
Το χειρότερο είναι ότι γελάνε από κάτω με τις καφρίλες του (για να μην τις χαρακτηρίσω αλλιώς). Αλλά αφού πήγαν να δουν ομιλία του Μπέου, τι άλλο θα περίμενε κανείς…
Τον Έλληνα δεν τον νοιάζει αν θα καεί, αν θα πνιγεί, αν θα σκοτωθούν τα παιδιά του, αν θα τον έχουν να τρώει με κουπόνια… Αυτός θα συνεχίζει να ψηφίζει αυτούς που συνέβαλαν για τα παραπάνω και είναι κάτι που αξίζει συγχαρητηρίων!
Ετσι ειναι. Αν επιτρεπεις σε 28% (που δεν ειναι καθολου μικρο, αν υποθεσουμε οτι ειναι δεξιοι/ακροδεξιοι, για το οποιο αμφιβαλλω παντως) να αποφασιζει για εσενα, οταν εχει πνιγει η πόλη σου δυο φορες και οι συμπολιτες σου τρωνε ξυλο απο το “αφεντικο” της πολης, τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου.
Εξωτερικοι συνεργατες στην εταιρεια που εργαζομαι εδρευουν στον Βολο και την προηγουμενη εβδομαδα 1-2 ατομα που εργαζονται εκει σε ανωτερα ποστα μού ειπαν οτι κανουν αγωνα για τον Μπεο. Στο μεταξυ, δυο εβδομαδες νωριτερα μού ελεγαν οτι πανε για μπανιο ειτε σε συγγενεις σε γειτονικα χωρια ή τα σαββατοκυριακα στην Αθηνα, σε ξενοδοχειο. Ποσο πολυ να τους λυπηθω δλδ που εβγαλαν Μπεο; Αν δεν εχουν τυψεις αυτοι, θα εχω εγω;
Υ.Σ.: Τον cure ηθελα να ταγκαρω, αλλα βαριεμαι το edit τωρα.
ομως, φιλτατε εν Αρχηγω αδελφε @jonkyr …
.
…την εκλογη μπεου δεν την πριμοδοτησαν ομως μονο οσες-οσοι τον ψηφισαν (το 28% δεν ειναι λιγο ουτε ευχαριστο, ειναι ομως ιστορικα ακριβες και βαζει τις ενεργες ψηφους υπερ μπεου σε ενα context, thats all), ουτε οσες-οσοι απειχαν αλλα και οσοι κατεβασαν απεναντι του υποψηφιοτητες που στηριζουν την ιδια πολιτικη, η οποια στηριζει με ολα της τα μπουνια τον “ανεξαρτητο” μπεο (γεμισαμε ανεξαρτητους και αυτοδημιουργητους, n’est-ce pas?)…
…και αυτο δεν αφορα “απλως” (που μονο “απλο” δεν ειναι) την ουσια της πολιτικης σε ολα τα ζητηματα που αφορουν τους πολιτες (και ιδιως τους πολιτες της θεσσαλιας, η καταστροφη της οποιας ηταν προειδοποιημενο εγκλημα απο καιρο και συνειδητα χτισμενο σε πυλωνες πολιτικης που δεν στηριζει μονο η ΝΔ του μπεου αλλα “και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις”), αλλα ειναι και κυριολεκτικη στηριξη των μπεων και των δυναμεων πισω απο τον καθε μπεο. οταν στηριζεις “μαζι” με την ΝΔ και τον πασοκισμο υποψηφιους, τοτε στα φυσικα αυτα προσωπα ταυτιζεις την πολιτικη σου μαζι τους…
και οταν στο Α μερος εχεις αυτην την “δημοσια” στηριξη, πώς θες να πεισεις οτι στο Β μερος “σκοτωνεστε”? I mean, really Queen?
απεναντι στα καμωματα Μπεου ποια πολιτικη δυναμη σταθηκε?
απεναντι στα εργα και ημερες του “τριπλα στηριζομενου” παχατουριδη ποια δυναμη σταθηκε?
αν ο μπεος και ο παχατουριδης διαφοροποιουνται στο “ποιον” του με τι λεξιλογιο και χειρονομιες υλοποιουν την πολιτικη τους, η πολιτικη τους εν τουτοις ειναι η ι δ ι α
και οταν “λοιπες δημοκρατικες δυναμεις” συμπραττουν στον μεν, τοτε d e f a c t o συμπραττουν και στον δε.
και αυτο συσκοτιζει, αποπροσανατολιζει και κατακερματιζει ψηφοφορους
και ετσι προκυπτουν οι “επανεκλογες”, οι “θριαμβοι”
απεχθανομαι το υφος και ηθος μπεου
ομως επειδη θελω να ηττηθει στην ο υ σ ι α του, θελω να ηττηθει η πολιτικη που τον εφτιαξε και τον κραταει εκει
συνεπως ριχνω ψηφο στην πραγματικη αντιπολιτευση, οπως εκανε και ενα ολοενα αυξανομενο κομματι του πληθυσμου (και αυτο ειναι ενα σημαντικο take-away για το επομενο διαστημα)
και ταυτοχρονα θα πρεπει να αποδωσω τα του Καισαρος τω Καισαρι
και στους συνεργατες αυτης της πολιτικης, να τους αποδωσω τον συνεργατικο χαρακτηρα που εχουν…
…ας μην πεφτουν λοιπον απο τα συννεφα και μεμψιμοιρουν (its just an act, anyway)…
…τον ρολο τους τον ξερουν καλυτερα απο εμενα ή τον οποιον εξωθεν ασκουντα κριτικη…
…στην πολιτικη κανεις δεν ειναι αθωος ή αφελης… και σιγουρα οχι αυτοι οι επαγγελματιες…
και για να προεκτεινω τα περι ηθους και υφους
βρισκω πολυ πιο ενοχλητικη την εκλογη χαρδαλια
οταν για μηνες κουνουσε δακτυλο νομιζοντας οτι θα “αποφασιζει”
αν θα ξαναβγουμε απο τα σπιτια μας
ή αν θα ξανακουσουμε μουσικη σε “πολλα” ντεσιμπελ
τετοια αμετροεπεια πανελλαδικης εμβελειας ο μωρος μπεος δεν την ακουμπησε
οσο για το ποιον των die hard mpeo-fanatics voters
το να αισθανεσαι απαξια για την σκεψη τους (ή την ελλειψη της)
το συμμεριζομαι
το προσυπογραφω
απο εκει και περα δεν ευχομαι σε κανεναν ουτε να πνιγει ουτε να του ψοφησει το κατοικιδιο ουτε να βγαλουν δερματιτιδα απο ληγμενο γκλιττερ (they’re not that fabulous anyway)
αποστασιοποιηση και ψυχραιμια
επισης βρισκω υποπτο, και σιγουρα καθολου “προοδευτικο” το να σιχτιριζει κανεις τον “λαουτζικο” οταν δεν σου δινει την ψηφο του… θα δουμε απο αυριο το πρωι διαφορους συριζαιους που δεν εχουν προβλημα με τον white privileged καπιταλιστη που τους διαφεντευει, να αναλυουν τα “συνδρομα” του “ελληνα ψηφοφορου” (στο συνολο, οχι στο 28% και σιγουρα οχι με πολιτικους ορους)
το αφηγημα του “ανεπροκοπου Ελληνα” , βαριαντα του οποιου ειναι το αφηγημα του “Ελληνα που δεν νοιαζεται για τιποτα” ειναι αφηγημα της αστικης προπαγανδας που αντιμετωπιζει τους ανθρωπους σαν σκουπιδια - καρικατουρες οπως οταν τους στελνει στις πολεμικες κρεατομηχανες για να γινουν σταχτες… δεν αφορα τους αληθινους ανθρωπους και τους αληθινους κοσμακηδες, οποτε δεν χρειαζεται να μας απασχολει και εμας
επισης θελω να σε παρακαλεσω κατι. να μην βαριεσαι να με ταγκαρεις. το ταγκ σου θωπευει τα notifications μου. σαν ενα χαδι. σαν ενα θροισμα απο το νεο aluminum neck bass του Αρχηγου (ειδες το βιντεο? μπηκε στο ιννοβεησιο ινταστρι ο Αρχηγος)… θελω τα ταγκς να χορευουν πανω σε μονοχορδο σολο πικκολο α-λα black arrows… ΝΤΑΞ? <3
Εχω μπερδευτει αρκετα ομολογω.
Οταν λες καλα να παθουν για Βολο και Μπεο, σου λενε καλα τα λες.
Οταν λες καλα να παθουν για ΝΔ και Μητσοτακη, σου λενε “υπαρχει σοβαρος λογος που δεν ψηφισαμε και δεν ξερεις τι λες”.
Κανω ταγκ τον @Curehead χωρις λογο, κυριως για να παρει κι αυτος την προσοχη που επιθυμει
Παιδιά εγώ θα θεωρούσα υποκριτικό να λες “ψήφισαν οι 6/10, οι 3/10, άρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό” και μετά να βγαίνεις να λες “αυξήσαμε τα ποσοστά μας, και βλέπουμε θετικές διεργασίες”.
Επίσης σε περίπτωση που δεν τα πάτε καλά με τα νούμερα, αν έχεις 15 μήλα σε 100 φρούτα, το ποσοστό είναι 15%, ενώ αν εχεις 15 μήλα σε 30 φρούτα το ποσοστό είναι 50%.
Τέλος σε εντελώς άσχετο ύφος με τις παραπάνω δύο προτάσεις, όταν (παροτρύνεις να) ρίξεις λευκό δε μετράται στον υπολογισμό.
Συμμετοχή 32,3% στο δήμο Αθηναίων είναι για γέλια.
Βλέπω τα αποτελέσματα από την κοινότητα μου μέχρι μεγάλους δήμους και κριντζάρω. Δεν υπάρχει σωτηρία εδώ. Μετανιώνω που δεν έφυγα για έξω στη βαθιά κρίση.
Καλημερα σε ολους. Επειδη το context beos περασε σε πολιτικο επιπεδο, ενω εγω σκεφτομουν πιο πεζα, ισως να μην το επικοινωνησα σωστα. Στα ματια μου, οι τοπικες εκλογες δεν (θα επρεπε να) εχουν σχεση με την πολιτικη σκηνη. Αποδεικνυεται απο κατι Πελετιδηδες και οχι μονο, δεν εχει σημασια η κομματικη ταυτοτητα αλλα αν εχεις ορεξη να φτιαξεις την περιοχη σου.
Ο Μπεος ειναι ενας τυπος που αλλαξε την πολη του Βολου (οπως μου λενε και οπως γνωριζω, διοτι δεν μενω εκει) επειδη εκμεταλλευτηκε τα κονδυλια. Θεωρητικα θα μπορουσε να το κανει οποιοσδηποτε, ισως και οχι. Αλλα το εκανε αυτος. Στην πρωτη μεγαλη καταστροφη ομως, χαθηκαν περιουσιες και χαθηκε η πολη. Αυτο επιβεβαιωνεται απο το γεγονος οτι ειχε προγραμματισει “τα καλυτερα Χριστουγεννα ολων των εποχων” πριν ερθουν οι πλημμυρες. Τοοοοοσο μακρια εβλεπε, λιγες μερες μετα δεν εβλεπε στα δυο μετρα απο τη βροχη.
Ξαναδιαβαζω το χθεσινο ποστ μου και δεν βλεπω να ευχηθηκα κατι κακο για κανεναν, δεν το κανω αλλωστε γενικως. Εγραψα οτι ειναι αξιοι της μοιρας τους, οτι δεν τους λυπαμαι και οτι δεν εχω τυψεις (τα δυο τελευταια δεν ισχυουν, και τους λυπαμαι και τυψεις εχω, αλλα δεν μενω στον Βολο).
Αυτο που ευχομαι ειναι να τα βγαλουν περα με τον Μπεο, αν υπαρξουν επομενες καταστροφες, διοτι ειλικρινα δεν θα με ενδιαφερει πια. Οπως μου ειπαν καποτε σε μια ασχετη φαση κι επειτα μετετρεψα σε σλογκαν μου στην (οποιαδηποτε) δουλεια: “Bad luck”. Εκαναν επιλογη, το 28% πηγε να ψηφισει, το υπολοιπο ειχε καλυτερα πραγματα να κανει, τωρα ολοι θα λουστουν το αποτελεσμα. “Αγωνα για τον Μπεο” δεν πρεπει να κανει ουτε ο γιος του Μπεου, οποτε οποιος εκανε ισως εχει συμφερον και οφελος.
Στη γενικη εικονα: στη Θεσσαλια αλλαζει μονο ο δημαρχος Λαρισας. Ολοι οι αλλοι μαλλον μενουν στη θεση τους, προφανως για να εχουν τη δυνατοτητα να σπανε φραγματα και να πνιγονται ολοκληρα χωρια. Λυπαμαι, αλλα bad luck. Θα τους λουστουν. Μακαρι να μην ανεβει η σταθμη ουτε χιλιοστο για τα επομενα 10Κ χρονια, αλλα επειδη θα συμβει αργα ή γρηγορα, bad luck.
@Curehead tag για το καλημερα του πραγματος.
Περιστερι
Στο μεταξυ, τα εργα και ημερες του Παχατουριδη τα γνωριζω αρκετα καλα. Σε πληροφορω οτι οσο δεξιος κι αν ειναι, το εργο που θα αφησει θα μνημονευεται για δεκαετιες.
Νεα Σμυρνη
Στη Νεα Σμυρνη υπαρχουν κατι δηθεν αριστεροι Κουτελακηδες που διελυσαν τον Πανιωνιο μαζι με τους προκατοχους τους, παρεουλα με κατι Μπεους. Γενικως υπαρχουν ενα τσουρμο παρατρεχαμενοι που κονομησαν τρελα. Κι ερχεται μια δεξια υποψηφια, που ξερω απο πρωτο χερι ποση δουλεια εκανε οταν ηταν στον δημο και ποση ορεξη εχει. Ε, δεν θα βαλω τα πολιτικα πανω απο τη γειτονια μου, σορι λοιπον.
Φυσικα, οι Κουτελακηδες επιβραβευονται διοτι συνηθως η πλατεια (επιχειρηματιες) βγαζουν δημαρχο, μαζι με τους βολεμενους που δεν θελουν να χασουν τα κεκτημενα. Δεν ξερω αν οι επιχειρηματιες ειναι και αριστεροι Χθες στην Ομηρου υπηρχαν διπλοπαρκαρισμενα σε δρομο με μιαμιση λωριδα ηπιας κυκλοφοριας. Τα μαγαζια να ειναι καλα, να δουλευουν.
είδατε πόσο fabulously εύκολο είναι?
thank you @QuintomScenario <3
Mmmm loved it. Καλημέρες @jonkyr <3
Μην σου πω και αυτοδημιούργητοι.
Σημειώνω όμως εδώ το υπόδειγμα ζωής ενός γνήσια αυτοδημιούργητου innovation entrepreneur - Μπασίστα - Αρχηγού.
Σωστά διαβάζεις, η εκφορά του λόγου σου είναι πάντοτε εύστοχη και γειωμένη. Αυτό ήταν αναφορά μου σε άλλο χρήστη ο οποίος όμως ΔΕΝ με ταγκάρει και έτσι δεν τον τάγκαρα και εγώ. Ιδού:
Και γιατι παιδι μου δεν με εκανες tag εσυ? Φορτωμενος με μηλα ησουν?
Math-checking: Αν εχεις 2 tag σε 3 posts το ποσοστο ειναι 66.67%. I want the 100%.
Ναι αλλά σου έκανα reply, όπως και τώρα
Επειδη εχω ζησει για μεγάλο διάστημα στο Βόλο, είναι πολύ εύστοχο το σχόλιό σου.
Ήταν έργα βιτρίνας στην πλειοψηφία τους; Ναι
Είχε έστω στα “φαντεζί” μια διαφορά μεγάλη σε σχέση με προηγούμενους δημάρχους; Σαφέστατα
Είναι τέρμα μαφιόζος, καθίκι και υπόκοσμος; Επίσης ναι.
Πάλι θα ξαναγυρίσω σε κουβέντα που έχω πει και στο πλαίσιο κοινοβουλευτικών εκλογών.
Αυτός είναι ο λαός παιδια, μην έχετε αυταπάτες. Και το βλέπουμε ξανά και ξανά. Θα ανακατευτούν σε πλειοψηφία φελλοί, ή άνθρωποι που μπορούν (ρομαντικά) ίσως να μπουν σε μια πιο φιλοσοφική προσέγγιση της πολιτικής, που όμως δεν αγγίζει τον μέσο πολίτη που τον ενδιαφέρει να πάρει ένα επίδομα, να πάρει καμια απευθείας (υπερχρεωμένη) ανάθεση, να ακούσει κανένα καφριλίκι.
Μέχρι εκεί πάει, άσχετα αν εμεις αρνούμαστε να το δούμε. Ούτε πολιτική σκέψη υπάρχει, ούτε αίσθημα κοινότητας/αλληλεγγύης. Τι θα αρπάξει ο κώλος μας, να γίνεται και κανένα τζέρτζελο, μέχρι εκεί.
Επίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση δίνει μεγάλα περιθώρια (δυστυχώς) για ρεμούλες, από τις πιο βασικές προμήθειες ενός δήμου, σε έργα “συντήρησης”, σε διαθεσιμότητα μηχανημάτων εκχιονισμού που γράφουν ώρες που αν ήταν λογικές η μέρα θα είχε 40 ώρες. Όλα έτσι δουλεύουν σε αυτή την κωλοχώρα.
Σε συνδυασμό με την αδιαφορία όσων αρνούνται να συμμετέχουν είτε ως υποψήφιοι είτε ως ψηφοφόροι, είναι αυτοτροφοδοτούμενη λούπα αυτό. Μοιράζεται η όποια πίτα, και συνεχίζει να στηρίζεται αυτό το καθεστώς.
Ο Μπέος είναι μια ήττα σε πολλά επίπεδα που έγινε εδώ και μέρες. Απλά σκεφτείτε πόσοι σχολίασαν το χαστούκι στο πολίτη και το παρουσίασαν ως πρόβλημα του Βόλου και πόσοι ως πανελλαδικό πρόβλημα. Το χαστούκι από τον δήμαρχο, η απαίτηση του στη συνέχεια να συλληφθεί ο πολίτης και η διαπόμπευση του πολίτη στα κανάλια ήταν ένα ακόμη χτύπημα στην ελεύθερη έκφραση όλων των Ελλήνων πολιτών και έμεινε αναπάντητο από τον εισαγγελέα και τη δικαιοσύνη. Δικαίωμα που κάποτε ήταν στο Σύνταγμα μας αλλά τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε καταργήσει αυτή την ελευθερία κυνηγώντας με δικαιολογίες όσους ασκούν κριτική και με νόμους “παραθυράκια”. Όλοι οι πολίτες θα έπρεπε να μπορούμε να πούμε δυνατά “γαμώ το χέρι μου που σε ψήφισε” δίχως να μας κυνηγάει μετά η πολιτική εξουσία. Η πολιτική ηγεσία δε μπορεί να ισχυριστεί “προσωπική προσβολή” όποτε της ασκούν κριτική και σίγουρα δε μπορεί να καταφεύγει στη βία και στην παραδειγματική/φωτογραφική επιβολή του νόμου.
Σε μια χώρα ζούγκλα και με ανομία, ο Μπέος θεωρείται δυστυχώς καλός υποψήφιος για οποιοδήποτε δήμο.
Αναρωτιέμαι πότε θα είναι οκ να πούμε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι γτπ σε όλα τα επίπεδα, τους αξίζει ό,τι παθαίνουν, και είναι πολύ περισσότερο υπόλογοι από τον κάθε Μπέο.
Επίσης
Οι τοπικές εκλογές θα έπρεπε να έχουν πολύ περισσότερη σχέση με την πολιτική σκηνή, γιατί στο δήμο σου μένεις, τρως, χέζεις, πας σχολείο, βγαίνεις βολτίτσα και γενικά ζεις. Αν υπήρχε δηλαδή ποτέ το ερώτημα, μπορείς να ψηφίσεις μόνο σε δημοτικές, περιφερειακές, βουλευτικές ή ευρωεκλογές, όποιος δεν επιλέξει το πρώτο είναι ηλίθιος
Αλλιως το εννοει, αυτο που θελει να πει ειναι πως δεν θα επρεπε να κοιταμε κομματικα τις Δημοτικες εκλογες, “ποιον κατεβαζει το κομμα μου” αλλα θα επρεπε να κοιταμε πιο πολυ το εργο του καθε υποψηφιου για τον Δημο του. Ειναι πιο micro και λιγοτερο macro με λιγα λογια.
Αυτο το πραγμα σε καποιον βαθμο συμβαινει (βλεπε Πελετιδη πχ, η ακομα και στο Χαλανδρι ο Ρουσσος μαζεψε 44% ενω ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ανυπαρκτος γενικα) αλλα θα επρεπε να συμβαινει ακομα περισσοτερο.
αγαπητε @nnnkkk ειδες που εγω σε ταγκαρω? το reply ειναι καλο αλλα ειναι οπως οταν η Ρουπολα μπαινει στο workroom και λεει “hello hello hello” στις Κουηνες, I mean it’s there but it’s kinda impersonal. ενω το ταγκ ειναι προσωποποιημενο ειναι οπως οι Κουηνες διαβαζουν η μια την αλλη στο library shade
απο το 902.gr λοιπον ενα ωραιο σκρινσοτ
στη Θεσσαλια λοιπον, 48122 ψηφοφόροι από τους 691588 εγγεγραμμένους, δλδ ποσοστό 7% του εκλογικού σώματος (είδες, δεν βάζω “επιλεκτικά” το κριτήριο-μέτρο επί των συμμετεχόντων για να “υπερθεματίσω” το οπτικά “καλύτερο” 12.79%… έχω το ίδιο reasoning παντού και πάντα), δεν επέλεξαν το “σύνδρομο στοκχόλμης” και έτσι, από τα “αναθέματα” και τις “κατάρες” τύπου “να πνιγούν γιατί είναι για τον (Μ)πέο” μπορούμε να αφαιρέσουμε τουλάχιστον αυτούς.
τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης λοιπόν, mathematically, τα βλέπουμε στις δύο περιφέρειες που χτυπήθηκαν περισσότερο πρόσφατα, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, και στην πολυπληθέστερη Περιφέρεια της χώρας, εκεί όπου ο πασοκισμός δέχεται τρίτο εκλογικό χαστούκι στην σειρά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συριζαϊκών του φίλων να τον κρατήσουν όρθιο.
και mathematically-wise , όπως δείχνει ο Πίνακας, επιβεβαιώνεται πλήρως το τι είπα πρωθύστερα για αυξανόμενο ποσοστό, σε όλες ανεξαιρέτως τις 13 περιφέρειες.
όσο για το 3/10 που αναφέρεις δεν είπα ότι “δεν είναι αντιπροσωπευτικό”… αντιθέτως, είπα ότι είναι ακριβώς αυτό: απολύτως αντιπροσωπευτικό της σκληρής δεξιάς αντιπροσώπευσης σε δημογραφικό επίπεδο, που αποτελεί πια το μοναδικό ευήκωο πληθυσμιακό ακροατήριο της μητσοτακιάδας.
καμία λοιπόν διάψευση επί των μαθηματικών, καμία αντίφαση ή σύγχυση περί “αντιπροσωπευτικού”.
ΥΓ στον πολύπαθο Τύρναβο, η Λαϊκη Συσπείρωση την Κυριακή διεκδικεί τον Δήμο απέναντι στον πασοκισμό. οι “λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις” τι θα πράξουν? στον Δήμο Πάτρας όπου ο Μητσοτάκης αξίωσε την “παντί τρόπω” ήττα του κομμουνιστή Πελετίδη?
αναμένουμε τοποθέτηση από τον αυτοδημιούργητο και λαλίστατο επί σχετικών και άσχετων θεμάτων.
ωραίες οι υπεκφυγές και οι αναθεματισμοί, αλλά politics is politics, and no apologies.
δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν τα “φάγαμε όλοι μαζί” που έλεγε ο πασοκισμός του α’ μνημονίου, δεν “μπορούμε όλοι μαζί” και δεν είμαστε όλοι άξιοι για τον (Μ)πέο.
η ζωή ψάχνει τρόπο να υπάρξει, να ανασάνει και να νικήσει.
ας μην στεκόμαστε τόσο “υπεράνω”
Νομίζω σε αυτό συντέλεσαν κ τα δυο προγραμματα αναδιάρθρωσης των ΟΤΑ, πρώτα με το Σχέδιο Καποδίστριας και σε δεύτερη φάση με το Καλλικράτης.
Αντί να θέλουμε αποκεντρωμένη διοίκηση (πχ κοινότητες στα χωριά, με άμεση εκπροσώπηση), πήγαμε σε ενα μοντέλο μεγάλων δήμων, όπου οι υποψήφιοι δεν γνωρίζονται με τους ψηφοφόρους, και επικρατεί σε ένα βαθμό και η κομματική ταυτότητα.